Dariusz29 17.07.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 WITAM W jakich cenach i gdzie kupowaliście wełne na ocieplenie poddaszaPOZDRAWIAM Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 18.07.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 szukam sprawdzonej ekipy od elewacji. Sprobuj tutaj: 606 370 882 Jarek pzdr. Dzieki Wielkie za telefon Pan Jarek ma juz do konca roku zajete terminy Moze ma ktos jeszce namiary na solidna firme od elewacji pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 18.07.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kto z Was ogrzewa dom gazem ziemnym ? Ile średnio m3 zużywacie w przeliczeniu na m2 powierzchni domu latem i zimą ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 18.07.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Ja ogrzewam gazem ale nie ośmielę się podać żadnych wartości bo takich średnich po prostu nie ma.Każdy rok jest inny, każdy dom jest inny, każdy dom ma inny piec, w każdym domu jest różna liczba mieszkańców oraz różny sposób użytkowania domu.Te i wiele innych czynników mają wpływ na ilość zużytego gazu.Jedyne prawdziwe wartości jakimi można się posługiwać to zużycie gazu za cały sezon grzewczy. Jednak i tych nie podam bo zwyczajnie nie notuję tego. Opalam od wielu lat i nie narzekam na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 18.07.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Ja ogrzewam gazem ale nie ośmielę się podać żadnych wartości bo takich średnich po prostu nie ma. Zgoda, że jest wiele czynników decydujących, ale stosując pewne przybliżenie czy przedział możemy zmieścić je wszystkie. Liczba mieszkańcow, metraż czy styl życia są wbrew pozorom podobne w wielu domach. Chodzi mi o zwykłą orientację i porównanie do własnych osiągów - dopiero zaczynam, więc mam zerową bazę porównawczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 18.07.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 "...metraż czy styl życia są wbrew pozorom podobne w wielu domach." Baz najmniejszych pozorów rzeczywistość wygląda zgoła inaczej ale skoro uważasz, że wiesz to ja nie przeciwstawiam się.Powiem tylko prosty przykład na moje odmienne zdanie.Młodzi ludzie w znacznej mierze funkcjonują (choć nie tylko oni) do późnych godzin nocnych by nie rzec do bardzo późnych. Przeciętnie jak jest nikt nie obliczał a jedynie sami sobie możemy o tym bajdurzyć. Nocny, że tak powiem styl życia zdecydowanie podwyższa koszt ogrzewania domu ale to moja poparta jedynie własnym doświadczeniem wiedza. Takich różnych czynników, które decydują o kosztach jest zdecydowanie więcej i zebrane w całość zmieniają znacznie " średnie" zużycie gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 20.07.2008 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Czy ma ktoś okna firmy Budvar i może coś napisać jak się sprawują? Jak z bydgoskim serwisem? Albo słyszał "nausznie" o tych oknach? U mnie większość otworów okiennych jest pod okna, które nie są określane jako typowe, tzn. nie da się zamontować okien o wymiarach katalogowych. Byłem w kilku firmach i oprócz Oknovidu wszędzie doliczają za te nietypówki, co trochę przedraża. Ale w piątek zadzwonili do mnie z Budvaru, że do końca miesiąca mają promocję: okna nietypowe w cenie typowych. Teraz ich oferta staję się w miarę atrakcyjna i stąd moje pytanie o te okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 20.07.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 szukam sprawdzonej ekipy od elewacji. Sprobuj tutaj: 606 370 882 Jarek pzdr. ten pan będzie u nas robił elewację, ale dopiero we wrześniu bo ma zajęte terminy No tak ale my się umawialiśmy już w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 21.07.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Jeśli macie sprawdzone ekipy od Tynków to proszę prześlijcie mi info na Priva...Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 21.07.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Czy ma ktoś okna firmy Budvar i może coś napisać jak się sprawują? Jak z bydgoskim serwisem? Albo słyszał "nausznie" o tych oknach? U mnie większość otworów okiennych jest pod okna, które nie są określane jako typowe, tzn. nie da się zamontować okien o wymiarach katalogowych. Byłem w kilku firmach i oprócz Oknovidu wszędzie doliczają za te nietypówki, co trochę przedraża. Ale w piątek zadzwonili do mnie z Budvaru, że do końca miesiąca mają promocję: okna nietypowe w cenie typowych. Teraz ich oferta staję się w miarę atrakcyjna i stąd moje pytanie o te okna. Powiem tak..było lepiej.Jeszcze w bloku na Osowej Górze wymieniałem okna z firmą Budvar - wtedy mieli profile Thyssena.I to był wypas.Najbardziej jakość widać na duzych oknach balkonowych.Rok temu też montowałem już w domu jednorodzinnym okna z Budvaru ale na profilu Trocal.To nie to samo.Ze względy na wypaczenie wymieniałem dwa szkrzydła okien "tarasowych".Mniejsze okna sprawują się dobrze.Mam okleinę złoty dąb,szyby 1.0,profil 5-komorowy.Jednym słowem znajdziesz okna lepsze i znajdziesz gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 22.07.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Czolem, Czy poratujecie mnie swoimi opiniami n/t kotlow na ekogroszek? Czy ktos moze powiedziec, ze jest ze swojego pieca zadowolony pod (prawie) kazdym wzgledem i co to za piec? Moj instalator CO proponuje Galmet jako sprawdzone i powszechnie znane rozwiazanie: http://kotly.com/product_info.php?manufacturers_id=31&products_id=1474 Natomiast moj znajomy ma i sobie chwali kociol Fakory, ktory ponoc jako jedyny w tym segmencie ma zeliwny korpus: http://kotly.com/product_info.php?manufacturers_id=24&products_id=937 Czy ktos kupowal moze piec wysylkowo na kotly.com.pl? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 22.07.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Ja tez przymierzam sie do kotla na ekogroszek, na co warto zwrócić uwage to podajnik, mysle ze ślimakowy jest bardziej awaryjnyja dlatego zdecydowanie wezme tłokowyjak narazie mysle o tym kotlehttp://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=397535282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leeonq 22.07.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=397535282 teraz powinno byc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.07.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 u nas jest kocioł Stalmark z podajnikiem tłokowym, kupiliśmy go przez internet: http://www.sklep.stalmark.pl/p.p/kociol-grzewczy-25kw-typu-stalmark.b.html Kupiliśmy go w styczniu, poza tym dom był w trakcie budowy: wylewki, świeże tynki, nieocieplony... więc niestety nie możemy się odnieść co do parametrów określających go na poziomie ogrzewania choćby 1 cały sezon A nam najbardziej odpowiadało w nim, że jest troszkę inaczej zbudowany, przez to istniała większa możliwość dopasowania go do naszej niewielkiej kotłowni. Ma on kocioł i podajnik usytuowany z innej stony. Widać to bardziej na tej stronie: http://www.kotly-stalmark.pl/galeria.html Poza tym i tak za pare lat zmienimy go zapewne i jak już będzie gaz ziemny na naszej wsi - to się do tego podłączymy. Więc nie warto nam było inwestować zbyt wielkiej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.07.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Czolem, Czy poratujecie mnie swoimi opiniami n/t kotlow na ekogroszek? Czy ktos moze powiedziec, ze jest ze swojego pieca zadowolony pod (prawie) kazdym wzgledem i co to za piec? Moj instalator CO proponuje Galmet jako sprawdzone i powszechnie znane rozwiazanie: http://kotly.com/product_info.php?manufacturers_id=31&products_id=1474 Natomiast moj znajomy ma i sobie chwali kociol Fakory, ktory ponoc jako jedyny w tym segmencie ma zeliwny korpus: http://kotly.com/product_info.php?manufacturers_id=24&products_id=937 Czy ktos kupowal moze piec wysylkowo na kotly.com.pl? Michal kupowalam przez termoeko.pl pelny profesjonalizm, zaliczkowalam kociol smieszna kwota, za calosc placilam gdy kociol juz mialam w domu - dostalam upust wiekszy niz od producenta - polecam firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.07.2008 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czy 35 zł za metr ocieplenia z siatką i tynkiem to cena przyzwoita? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.07.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Czy 35 zł za metr ocieplenia z siatką i tynkiem to cena przyzwoita? na pewno z tynkiem?! Jeśli tak - oczywiście dobra stawka (wg mnie oczywiście) No chyba, że jeszcze gdzieś kryje się jakiś haczyk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.07.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Na pewno z tynkiem, ale gdyby kolor miał być oddzielnie, to by doliczyli jeszcze za malowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolinaS 23.07.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Poszukuje gotowego szamba betonowego- możecie polecić firmę z Bydgoszczy lub okolic.Niestety, podobnie jak niektórym z was, równiez mi mimo odwołań nasze władze nie zgodziły się na oczyszczalnie przydomową, puszukje więc gotowego szamba.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 23.07.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Karolina w Bydgoszczy nie znajdziesz szamba betonowego w rozsądnej cenie.My kupowaliśmy aż z rzeszowskiego. Tam jest najwięcej producentów. I oni wożą nawet nad morze. W Białych Błotach chcieli aż 8.000 tysięcy za takie szambo, my zapłacilismy 3.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts