depra 24.02.2006 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Witam wszystkich budujacych w regionie kujawsko-pomorskim. Zamierzam ruszyć z budową w czerwcu, na razie architekt rysuje projekt. Zaczelam szukac juz wykonawcy, niestety jak na razie z marnym skutkiem. Okazuje sie, ze wiekszosc ma juz terminy pozajmowane do konca pazdziernika! Czy mozecie polecić jakies dobre, sprawdzone firmy z regionu Torun-Bydgoszcz, chodzi o murarke, dach i wykonczeniowke? Poprosze o namiary na priva: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdi 25.02.2006 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 widzę że przeinął się wątek z oknami. Jaki są twoje Valdi doświadczenia z oknovidem, czy już ci je zamontowali i czy wszystko jest ok? Jeśli możecie wrzućcie namiary na M&S, jakie są wasze doświadczenia z tą firmą [oprócz pozytywnych wcześniej opisanych]. Nastąpiła zmiana na MS okna. Okna wydają sie solidniejsze do tego szara uszczelka bardzo ładnie wygląda. Cena w porównaniu z oknovidem podobna. Okna będą w drugiej połowie marca. Zgadzam się, ale z tego co slyszalem teraz te okna są zdecydowanie droższe. Skończyla się promocja, która trwala do 14 lutego Robert tak jak mówisz są droższe. Zdecydowaliśmy się w terminie do 14 lutego tak wiec cena jest dobra. Mam nadzieje że okna też będą dobre. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.02.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Nie zabraliśmy bo położą folię i zaraz wracają i ja będę czekać Alex, gratuluję finału ,powodzenia z nastepnymi ekipami! gratulacje gratulacje Alex ZABRALIŚCIE MI MOICH DEKARZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.02.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Nie wiem jak to jest ale podobnież promocja w M&S jest do 14marca i nam Pan zaproponował obniżenie ceny ale Oknovid ciut lepsze parametry i cena widzę że przeinął się wątek z oknami. Jaki są twoje Valdi doświadczenia z oknovidem, czy już ci je zamontowali i czy wszystko jest ok? Jeśli możecie wrzućcie namiary na M&S, jakie są wasze doświadczenia z tą firmą [oprócz pozytywnych wcześniej opisanych]. Nastąpiła zmiana na MS okna. Okna wydają sie solidniejsze do tego szara uszczelka bardzo ładnie wygląda. Cena w porównaniu z oknovidem podobna. Okna będą w drugiej połowie marca. Zgadzam się, ale z tego co slyszalem teraz te okna są zdecydowanie droższe. Skończyla się promocja, która trwala do 14 lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 26.02.2006 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam wszystkich, my czekamy ze cianami... Tak sobie jeżdżę i widzę, że budynki komercyjne sš budowane a mi wszyscy mówiš, żebym jeszcze nie zaczynał...Pewnie majš rację. Co do okien to słyszałem że ISSO ma niezłš jakoć do ceny. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex.57 26.02.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witam! też kupiłem M&S w dobrej cenie, chociaż chałupka tylko na papierze, okna poleżą w depozycie,przedstawiciel firmy na Fordońskiej/róg Polanki, kompetentny i dotrzymuje terminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sono 26.02.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witajcie! Prosze o pomoc, poszukuje kumatego kierownika budowy. Zaczynam w maju w Bydgoszcz Fordonie.Pozdrawiam budujacych ziomali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.02.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witamy! Ale ruch się zrobił. Tylko się cieszyć, może to znak że już nadchodzi wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 26.02.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Nie zabraliśmy bo położą folię i zaraz wracają i ja będę czekać wiem wiem ZARTOWALEM ... zabraklo mi dachowki. Dowiozą we wtorek. Dokończą robote w 2 dni i wracają co Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 26.02.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Witamy! Ale ruch się zrobił. Tylko się cieszyć, może to znak że już nadchodzi wiosna. ... kiedy ta WIOSNA ?????????????!!!!!!!!!!, dzisiaj bylem na budowie - a tu zaczelo sypać !!!!!!!!!! wraca zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 27.02.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 No właśnie gdzie ta wiosna . Ja dzisiaj ODMRAŻAŁAM samochód 15 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Witam! też kupiłem M&S w dobrej cenie, chociaż chałupka tylko na papierze, okna poleżą w depozycie,przedstawiciel firmy na Fordońskiej/róg Polanki, kompetentny i dotrzymuje terminów. Kiedy zaczynasz z domkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.02.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Nie zabraliśmy bo położą folię i zaraz wracają i ja będę czekać wiem wiem ZARTOWALEM ... zabraklo mi dachowki. Dowiozą we wtorek. Dokończą robote w 2 dni i wracają co Was cieszy mnie to bardzo , a jak podobał się nasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 27.02.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Nie zabraliśmy bo położą folię i zaraz wracają i ja będę czekać wiem wiem ZARTOWALEM ... zabraklo mi dachowki. Dowiozą we wtorek. Dokończą robote w 2 dni i wracają co Was cieszy mnie to bardzo , a jak podobał się nasz domek Super, jak będą wypelnione ściany będzie pelen obraz wszego domku Sporo welny mineralnej na to pójdzie ... ale rozklad jest fajny (bylem nawet na piętrze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 27.02.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Ostatnio się zmartwilem, że nie mogę wstawić do mojej kotlowni pieca na Ekogroszek (w projekcie mam gaz ze zbiornikiem podziemnym). Chcialem trochę uciec od gazu, tym bardziej, że nie wiadomo jak będą się ksztaltować ceny w przyszlości (... jak nam Ruski zakręcą ) Teraz myślę, że pozostanę przy gazie i wstawię kominek z plaszczem wodnym ... Sąsiedzi mają podobnej wielkości dom (130m2) i palą w kominku piec gazowy wlącza się okazjonalnie przy większych mrozach lub jak nikogo nie ma w domu (zeby nie wychladzać pomieszczeń). Z ich obliczeń wyszlo, że od maja do maja ogrzewanie + ciepla woda i gotowanie będzie ich to kosztowalo ok. 3tys zl Nie ma tragedii - wychodzi 250 na m-c co Wy na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 28.02.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Dziękuję bardzo wszystkim za informację o oknach. 3000zł za opał na cały rok szczeże mówiąc jak na tyle zabawy to mi się wydaje że jak na domek 130 m2 to trochę dużo, chyba że gazem palą częściej niż gdy kogoś nie ma w domu lub od wielkich mrozów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 28.02.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Mamy zamiar rozpocząc budowe na wiosne w Dobrczu (kier. Gdańsk). Projekt wybraliśmy z muratora (konkretny C73), mamy pozwolenie na budowę, ale wacham sie co do kosztów budowy. Czy uda nam się zamknąc w kwocie 250,000 przy pow. netto 200m2 ???? (dom nie jest zbyt skomplikowany architektonicznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 28.02.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witaj lucyperek! To miło, że znalazł się ktoś kto buduje się w Dobrczu. My zamieszkaliśmy tu niedawno, w grudniu 2005. A co do Twojego pytania... Jedna wielka loteria. Na koszty budowy składa się tak wiele różnych czynników, że naprawdę trudno rzetelnie odpowiedzieć. My zbudowaliśmy GL189 - ATRIUM (możesz porównać) I kwota o której piszesz z całą pewnością by nam nie starczyła Oczywiście dużo zależy od filozofii budowania (zapraszamy do przejżenia naszych postów)- nasza do najtańszych nie należała... Daj znać kiedy i dokładnie gdzie zaczynacie. W miarę możliwości służymy radami i pomocą Pozdrawiam Wojtek - mąż amj2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 28.02.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witajcie. Czy ktoś z was robił przed budową badania geotechniczne ? Mam zamiar budować się w Łochowie i nie wiem czy robić badania czy też sobie dać spokój. Może ktoś kto robił poda ile to kosztuje i gdzie robił ? PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 28.02.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Witajcie. Czy ktoś z was robił przed budową badania geotechniczne ? Mam zamiar budować się w Łochowie i nie wiem czy robić badania czy też sobie dać spokój. Może ktoś kto robił poda ile to kosztuje i gdzie robił ? Pozdrawiam Maciej Ja nic takiego nie robilem. Popytalem sąsiadów jakie są ziemie. Wykopalem dolek na 1m dla sprawdzenia i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts