Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Znacie taki filtr???

Moze ktoś korzysta??

CosmoWATER

Jakie korzyści płyną ze stosowania CosmoWATER?

ZDROWIE - filtrując wodę przywrócimy smak potraw i napoi zapobiegniemy wielu groźnym chorobom, jak kamienie nerkowe, alergie, marskość wątroby, choroby oczu.

HIGIENA - czysta woda to także: komfort kąpieli i prania duża oszczędność środków piorących łatwość w utrzymaniu czystości zapobieganie przenikaniu szkodliwych substancji poprzez skórę organizmu.

URZĄDZENIA - odkładający się kamień powoduje uszkodzenia instalacji grzejnych, term, armatury sanitarnej, bojlerów, pralek, ekspresów do kawy. Stosując zmiękczacze wody zapobiegniemy uszkodzeniom oraz obniżymy koszty ogrzewania o około 15-20%.

Urządzenia zmiękczające wodę zabezpieczają przed pękaniem rur, zapewniają właściwy przepływ w instalacji (ciśnienie i natężenie przepływu).

http://www.bimsplus.com.pl/produkty/grupa/790.html

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość OtoKero

"Stosując zmiękczacze wody zapobiegniemy uszkodzeniom oraz obniżymy koszty ogrzewania o około 15-20%.

Urządzenia zmiękczające wodę zabezpieczają przed pękaniem rur, zapewniają właściwy przepływ w instalacji (ciśnienie i natężenie przepływu). "

Pomijając milczeniem jak rozumiem zacytowane przez oferenta zalety filtra, których ja nie cytuję odniosę się do części, którą cytuję.

Komentarz mój jest taki:

Takie słowa może sklecić jedynie bezczelny oszust licząc na totalną niewiedzę klienta. Niestety często to on jedynie na tym zyskuje.

zosia555 napisał:
Cześć

szukam ekipy do więźby, kto może polecić ? Buduję w Murowańcu.

Ile płaciliście ?

Mam 329 M2, dach kopertowy, w tym kilka okien dachowych, wykusz, garaż,

Marek

ja zapłaciłam 25 z m2, na koniec myślałam, że się nie dogadamy ale wszystko dobrze sie skończyło :D

eli2 napisał:
Czy ktos ma namiary na ekipę od gazu?

Tzn potrzebuję zaprojektowania instalacji między przyłączem a domem.

Wykonania tej instalacji oraz wykonania instalacji w domu.

Wiem, ze Jesters dysponował takimi namiarami ale do początku lipca się tu nie pokazywał. Pewnie urlop.

Z góry dziękuję za pomoc.

Jestem już.... właśnie już mieszkamy w nowym doku i jestem na etapie ocieplenia

Kontakt do Pana od gazu:

603 371 386 - Pan raczej z zawodowców. Ma kompletną ekipę.

JesterS

angel_&_yac napisał:
Gdzie zamawialiście sobie kuchnie?

Jak było z wizualizacjami? Płatne? Nie?

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z firmą Euro z ul. Sierocej?

My zamawialiśmy koniec końców w BRW na Fordońskiej

Zwiedziliśmy kilka "salonów" i powiem Wam że jakość BRW jest naprawdę bardzo dobra. Zamówiliśmy wszystko z montażem.

Ceny nie podam bo każdy zestaw może kosztować inaczej.

W pseudosalonach kuchennych wizualizacje były robione bez polotu. Facet wstawiał np stół jak z enerdowskich kryminałów. Ą stół potem okazywał się mieć np 1,5 długości a 40 cm szerokości. Ale na wizualizacji wyglądał świetnie.

JesterS

zosia555 napisał:
Cześć

szukam ekipy do więźby, kto może polecić ? Buduję w Murowańcu.

Ile płaciliście ?

Mam 329 M2, dach kopertowy, w tym kilka okien dachowych, wykusz, garaż,

Marek

70 zł/mkw więźba i dachówka, dodatkowo okna 200 zł/szt. Więźba, jak wygląda, widać na zdjęciach. My jesteśmy z wykonawców bardzo zadowoleni. Terminowo i szybko. Co do dachówki - wypowiemy się, jak zostanie położona

Witam po przerwie. 8)

Budowa się posuwa naprzód, wolniutko w ostatnich dniach bo główny majster nad morzem, ale po niedzieli ma się ruszyć, układanie stropu, kominy i takie tam...

Utknęliśmy koncepcyjnie na dachu, a raczej na kwestii koloru dachu. Namierzył może ktoś w swojej okolicy dach o kolorze oliwkowym? Oliwka oczywiście zielona, nie czarna. Jakby przypadkiem, proszę o info, męskiej części inwestycyjnej wyobraźnia odmawia posłuszeństwa i nijak sobie nie może wyobrazić na podstawie trzech dachówek jak toto by wyglądało :wink: