Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Poszukujemy ekipy do wylewania posadzek poledzcie kogos

Pozdrawiamy

p. Katafiasz, 609 516 924.

Oj na temat tego pana było troszkę negatywnych opinii :

http://forum.muratordom.pl/post2085081.htm?highlight=609516924#2085081

http://forum.muratordom.pl/post1303121.htm?highlight=katafiasz#1303121

http://forum.muratordom.pl/post1355068.htm?highlight=katafiasz#1355068

Pozdrawiami

mkkafe, czy Ty nadal nie dostałaś drzwi z AFB? Pytam, bo my zamawialiśmy chyba z 3 tygodnie po Tobie, a nasze właśnie przyjechały.

dzis montowali

nasze pieeeekne - wiem za co placilam

Katafiasz od posadzek - oki - ale wszystkie materialy samemu najlepiej zalatwiac..za tasme dylatacyjna zaplacilismy slono. Wzielismy od nich piach i cementu tyle kupilam ile kazal.....zabraklo i w trakcie roboty domawialismy z namiaru od nich nam danego - z jakiejs hurtowni.. tez za inna kase i za dodwtkowy dowoz. Coz bylo robic jak posadzki w trakcie roboty byly...i jeszcze bez faktury - bo wzieli ja na siebie

Ale posadzek jestem zadowolona, z ekipy rowniez...sprawna i sporo ludzi

Cześć,

pozostały mi 24 pustaki keramzytowe Teriva 4.0/2

oraz

2,5 palety porotonu 24

stemple

Miejsce: Murowaniec

Marek

wciąż poszukuję cieśli i dekarza w cenach np. warszawskich, bo bydgoskie z kosmosu są

Też mam małe pozostałości pustaków keramzytowych Teriva z Czamaninka, które chętnie sprzedam za połowę ceny. Ponad to mam bloczki 24x24x50 z keramzytu Czamaninek na sprzedaż ok. 1,5 palety

Co do cieśli polecam raz jeszcze Pana Karamudzkiego tel. 501 426 973. Dekarza też ma z którym współpracuje. Zgrana ekipa.

Gdzie, w okolicach Bydgoszczy i Torunia, znajdę wystawkę z gniazdkami i pstryczkami elektrycznymi ?

Gdzie można dotknąć i porównać kilka serii? [...]

Taa - też szukam czegoś takiego.

Szukam też włącznika na dwa pstryczki ze ściemniaczem

Albo chociaż włącznika z tzw. miekkim startem.

Podobno przedłuża trwałość halogenów.

Ale szukam od kilku tygodni - i jakoś nie moge znaleźć

Szukam też włącznika na dwa pstryczki ze ściemniaczem

Albo chociaż włącznika z tzw. miekkim startem.

Podobno przedłuża trwałość halogenów.

Ja kupowałem w Energohandlu w Toruniu (koło dworca wschodniego). Ceny niższe niż w marketach budowlanych.

Taki softstart przedłuża tylko trwałość halogenów zasilanych klasycznym transformatorem lub zwykłych żarówek. Dla "transformatorów elektronicznych" lub swietlówek jest zbędny a nawet szkodliwy. Producentem w naszych okolicach jest firma EMC.

Czolem,

Przymierzamy sie do zrobienia hydroforni (nie mamy wodociagu). Zapadla juz decyzja, ze hydrofor bedzie poza domem, bo znamy pare osob, ktore maja w domu i narzekaja na halas. Szukam opinii jak najtaniej podejsc do tematu. Z glebinowki mamy rure PE, ktora obecnie jest podlaczona do hydroforu na poziomie gruntu. Docelowo mysle o zrobieniu go jakies 1 - 1,5 m pod ziemia i na tej glebokosci (co by nie zamarzalo) doprowadzic rure do domu. Co myslicie o zrobieniu hydroforni z kregow betonowych o srednicy 1 m z "podloga" zrobiona z pokrywy takiego kregu? Rure ze studni planuje odkopac i doprowadzic do hydroforu przez otwor wywiercony w scianie kregu. Co o tym myslicie? Jakies tansze opcje? Ta mi sie wydaje sensowna, bo nie wymaga murowania.

Michal