dakota 16.09.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 no i stało się. wybanowali mnie z forum za podpis czym się zajmuję. po tylu latach pisania, budowania i czytania MURATORA. mój poprzedni nick to PARTNER. jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w sprawie elektryki, alarmów, telewizji, domofonów, kamer i innych spraw związanych z kabelkami to zapraszam na PW. tak bez uprzedzenia zbanowali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.09.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 JAkie są Wasze typy dotyczące tynku? Mineralny plus farba akrylit? Czy może od razu jakiś barwiony tynk akrylowy??? Czy jeśli będzie tynk jednej firmy, to farba może być innej? Wiem, że dobrze też zagruntować przed nałożeniem tynku... Graczyk - widzę, że wybarwiałeś mineralny tynk? też baranek (my też taki planujemy). (Może wpadniecie w końcu do nas i podyskutujemy choćby o tynkach? ) Gdzie najlepiej kupić dobry ale nie cholendarnie drogi tynk? I jaka opcja jest najlepsza? Partner - przykro mi. Jakoś cię przefiltrowali Ale i tak podniosłeś się z popiołów Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 17.09.2008 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 no i stało się. wybanowali mnie z forum za podpis czym się zajmuję. po tylu latach pisania, budowania i czytania MURATORA. mój poprzedni nick to PARTNER. jeżeli ktoś będzie potrzebował pomocy w sprawie elektryki, alarmów, telewizji, domofonów, kamer i innych spraw związanych z kabelkami to zapraszam na PW. A to przykre i nie w porządku. Ciekawe, komu i co przeszkadzało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 17.09.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ok dzieki! juz po telefonie... co tak cicho na forum, umiera czy co, zadnych nowych twarzy, starzy sie juz wykruszaja - pobudowali. Czyzby budownictwo "siadlo" Ponawiam zapytanie, prosze o pomoc: ZABUDOWA WNEK Czesc, pytanie: - czy ktos moglby dac namiar na jakas dobra firme/czlowieka od zabudowy wnek / szaf wnekowych - miejsce robienia zabudowy - BYDGOSZCZ-FORDON. - z gory dzieki Podaję namiary. Ta firma nam robiła w 2001 roku w mieszkaniu zabudowę przedpokoju. A pół roku temu szafę w sypialni i szafki w wiatrołapie. Bardzo chwalę i polecam. Bydgoszcz PRACOWNIA STOLARSKA \"KONDOR\" Włodzimierz Król ul. M.Kolbego 36 tel. 052 372 25 66 fax: 052 349 61 72 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 17.09.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 z tym zbanowaniem najgorsze jest to że bez uprzedzenia i żadnego kontaktu. i do tego za to że w podpisie miałem podane że robię to czy tamto.świadczy to tylko o podejściu admina do forumowiczów - wystarczyła by sugestia by usunąć podpis i było by po sprawie. ale to ich sprawa. jednak pewnej gazety od dziś nie kupuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 17.09.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 z tym zbanowaniem najgorsze jest to że bez uprzedzenia i żadnego kontaktu. i do tego za to że w podpisie miałem podane że robię to czy tamto. świadczy to tylko o podejściu admina do forumowiczów - wystarczyła by sugestia by usunąć podpis i było by po sprawie. ale to ich sprawa. jednak pewnej gazety od dziś nie kupuję. uuuuuu to mocno nieładnie powinno być ostrzeżenie i kara w zawieszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 17.09.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 ich strata nie moja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawekspiolek 19.09.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Proszę o pomoc. Poszukuję solidnego wykonawcę. Do wykonania ściany parteru, strop, ściany poddasza, kominy. Dzieki za info. Slawek [email protected] t: 509665796 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.09.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 ok dzieki! juz po telefonie... Ale pozytywnie czy nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 21.09.2008 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 - maja wyliczyc, wyslalem projekt, jeszcze nie odp, zobaczymy...- dzieki! ps. obawiam sie ze cena bedzie b.wysoka, zastanawiam sie nad tym by zrobic to samemu, ktos robil samemu takie szafy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 21.09.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe - pret gladki fi6 (na strzemiona) - suporeks (szary/bialy) - cegla pelna (moze byc z rozbiorki) - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 21.09.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Może ktoś wiem, gdzie można kupić listwy dylatacyjne PCV do wykonania dylatacji pomiędzy ościeżnicą okienną a tynkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 21.09.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Mam prośbępotrzebuję 30 szt. dachówki Wiekor (teraz chyba Koramic) L15 czerwona angoba - jeżeli komuś zostało, chętnie odkupię.Dawnymi czasy leżało to w każdym składzie, w sobotę obdzwoniłem parę hurtowni i nie mają. Co za czasy...pozdrawiam wszystkich budującychGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.09.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Może ktoś wiem, gdzie można kupić listwy dylatacyjne PCV do wykonania dylatacji pomiędzy ościeżnicą okienną a tynkiem? My czegoś takiego nie robiliśmy, ale dla pewności spytam męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 21.09.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 JAkie są Wasze typy dotyczące tynku? Mineralny plus farba akrylit? Czy może od razu jakiś barwiony tynk akrylowy??? Czy jeśli będzie tynk jednej firmy, to farba może być innej? Wiem, że dobrze też zagruntować przed nałożeniem tynku... Graczyk - widzę, że wybarwiałeś mineralny tynk? też baranek (my też taki planujemy). (Może wpadniecie w końcu do nas i podyskutujemy choćby o tynkach? ) Gdzie najlepiej kupić dobry ale nie cholendarnie drogi tynk? I jaka opcja jest najlepsza? Proponuję tynk mineralny plus na to farba silikonowa.Optymalna cena do jakości.Ja mam Ceresit kornik i farbę Caparol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.09.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 dziękuję Androżek za odp. Widzę, że masz innej marki tynk i innej farbę (dałeś też grunt pod to?). W hurtowniach naciskają na to, żeby te dwa komponenty były zawsze z jednej firmy -ich prosty argument - np. gwarancja. Wczoraj też z naszymi gośćmi rozmawialiśmy - a o czymże innym moglibyśmy jak nie o budowie - oni wzięli, podobnie jak kilka lat temu ich rodzinka - tynk silikonowo-silikatowy firmy weber (terannowa). Chwalą niesamowicie - jak się zabrudzi - "karszerkiem" elegancko zmyją - i ciągle jak nowy i niezniszczalny. Ten kosztuje jakieś 5koła za powierzchnię 200m2. No i pod to grunt za jakieś 360zł. W sumie nietanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 22.09.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 dziękuję Androżek W sumie nietanio. ale na lata świetlne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 22.09.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Farba z gruntem na 180 m2 kosztowała ok.2000 i tynk 800 zł.Farby zostało strasznie dużo wiec sprzedałem ją majstrowi.Tak wieć koszt tynku i farby to ok.2400 plus robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 22.09.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 no właśnie - robocizna... mamy umówioną robotę na ocieplenie, siatkę z klejem, obrobienie okien, parapety (klinkier), gruntowanie no i nałożenie gotowego tynku. A jeśli zmienimy na: nałożenie tynku plus dwukrotne malowanie - no to pewnie majster za friko tego nie zrobi Więc pytanie - ile kosztuje malowanie? Ktoś rzucił stawkę 2zł/m2. Penie, skoro będzie trzeba pomalować dwa razy - to będzie 4zł/m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek.K 22.09.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam Może ktoś słyszał/wie gdzie można dostać w okolicy (toruń) bloczki fundamentowe keramzytowe ?Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts