Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś miał juz doczynienie z firma Darro- miesci sie na fordońskiej, interesuje mnie u mnich brama garażowa Noramsthala.

Szwagier ma tą bramę. Jest bardzo zadowolony.

My też zamówiliśmy. Montaż za miesiąc.

Czy zamówiłeś własnie w tej firmie?? czy gdzies indziej - zalezy mi na fachowej obsłudze przed i po zakupie.

i co zrobiliscie z drzwiami wejsciowymi??? zostawiliscie 230??

U nas w projekcie też było 230, ale obliżyliśmy otwory do poziomu 210, pod drzwi, które wcześniej wybraliśmy. No ale model (lub chociażby producenta) trzeba wybrać na etapie kładzenia nadproży, a mało kto myśli wówczas tak szczegółowo o wyborze drzwi ;)

Jesli chodzi o drzwi, to sam jeszcze nie zamowilem, ale polecano mi firme Tessa z Lisiego Ogonu. Ogladalem u nic drzwi drewniane CAL. Wygladaly bardzo porzadnie jak na cene.

Drzwi CAL są naprawdę solidnie zrobione. Mają ładne wzornictwo i są porządnie wykonane. Nie wiem jak sprawdzają się 'w praniu' - tzn. jak reagują na warunki atmosferyczne, jak pracują, ale CAL, Porta i Lutostański to fabryki, które wyrosły z tych samych korzenii (właściciele na początku pracowali razem), więc to ta sama, przyzwoita szkoła. Powinno być OK.

My także mamy drzwi wejściowe CAL (kupiliśmy w Tessie), i również zmniejszaliśmy do standardowych.

Bramę Normshtala (kupiliśmy w UNI KAL-u).

Okna z Inowrocławskiej M&S - świetna obsługa ew OknoPlusie świetna.

Polecam więc :p

Teraz męczę się z wyborem drzwi wewnętrznych, pewnie potrwa to kilka tyg znając mnie :p

witam...

zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych

VITEX, KMT, GERDA

z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...]

A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku.

Jestem tego samego zdania. Poza tym mam alarm, więc to już chyba wystarczy. Kolejna rzecz to to, że większość ludzi zamawia okna tarasowe z ruchomą belką, które są jeszcze łatwiejsze do sforsowania niż te ze stałą...