pyciu 30.09.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Powodów jest wiele, choćby i takie: -w wiatrołapie centralka do alarmu z możliwością deaktywacji systemu (zwykle kilka sekund na wpisanie kodu) -moj drzwi tarasowe nie otwierają się od kopnięcia, no chyba, że ktoś ma naprawdę mooocne. Klamki i szyba w odpowiednich kalsach anty- itp. -wejście przez drzwi to rezygnacja z głośnego tłuczenia szyby. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 30.09.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe - pret gladki fi6 (na strzemiona) - suporeks (szary/bialy) - cegla pelna (moze byc z rozbiorki) - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 30.09.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...] A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Jestem tego samego zdania. Poza tym mam alarm, więc to już chyba wystarczy. Kolejna rzecz to to, że większość ludzi zamawia okna tarasowe z ruchomą belką, które są jeszcze łatwiejsze do sforsowania niż te ze stałą... co to jest ta ruchoma belka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 30.09.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX,[...] A ja się zastanawiam po co drzwi antywłamaniowe w domu, skoro można kopnąć okno w drzwiach tarasowych i jest się w środku. Jestem tego samego zdania. Poza tym mam alarm, więc to już chyba wystarczy. Kolejna rzecz to to, że większość ludzi zamawia okna tarasowe z ruchomą belką, które są jeszcze łatwiejsze do sforsowania niż te ze stałą... co to jest ta ruchoma belka??? to jest słupek, który nie zostaje w środku kiedy otworzy się oba skrzydła, tylko przykleja się do jednego z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 30.09.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Szukam wykonawcy podjazdu i podejścia z kostki brukowej - metrów ponad 100. Wdzięczny będę za namiary Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 30.09.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 kurcze nie wiem czy isc w kierunku antywłam drzwi i okna + alarm czy alarm + firma ochroniarska :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 30.09.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja osobiście jestem zdania, że jak ktoś chce się włamać, to okna i drzwi antywłamaniowe go nie powstrzymają. Alarm także go nie powstrzyma, ale już dwa chłopki z ochrony prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 30.09.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 angel_&_yac - Rozumiem, że pod nickiem - zdjęcie waszego domku? Czy to "print screen" jakiegoś zdjęcia satelitarnego np z "google maps"? Też chciałbym taką fotkę. Ale coś się obawiam, ze pstryknęliście sobie lecąc samolotem Tak, zdjęcie naszego domku zrobione z samolotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 30.09.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 witam... zastanawiam sie nad wyborem drzwi zewnetrznych VITEX, KMT, GERDA z czego antywlamaniowe tylko VITEX, reszta jest z certyfikatami na zamki. W VITEX za antywlam zaplace do 3k a w GERDA zaczynaja sie od 3k... nie wiem czy ta GERDA nie jest przereklamowana... jakies sugestie??? Powiem tak... Kiedyś pracowałam 'w drzwiach' i widziałam drzwi Vitex po włamaniu. Złodzieje włożyli łom w górny narożnik i odgięli skrzydło. Wydaje się niemożliwe, prawda? A jednak! Przy czym żeby nie było, że chcę zareklamować drzwi, które sprzedawałam, to napiszę, że handlowałam Portą i Lutostańskim, a kupiłam AFB. Z tym, że z drugiej strony... inne wymagania stawia się drzwiom w mieszkaniu, a inne w domku. Do domku złodzieje nie wchodzą przez drzwi, tylko przez okna. Jeśli chcesz tanie i w miarę ładne, kup KMT. To oczywiście tylko sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 30.09.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 Ja osobiście jestem zdania, że jak ktoś chce się włamać, to okna i drzwi antywłamaniowe go nie powstrzymają. Alarm także go nie powstrzyma, ale już dwa chłopki z ochrony prędzej Mam nadzieję, bo my właśnie tę opcję wybraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 30.09.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 WITAM CZY W GARAŻU MUSI BYŚ KANAŁ ODPŁYWOWY PRZY BRAMIE MACIE JAKIEŚ NAMIARY NA OCIEPLENIA ZEWNĘTRZNE Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 01.10.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 CZY W GARAŻU MUSI BYŚ KANAŁ ODPŁYWOWY PRZY BRAMIE Obowiązku posiadania kanału odpływowego nie ma, ale warto wydać te kilka PLN, wstawić kanał, zrobić spadek i dzięki temu uniknąć kałuż w garażu. Ja tak robię- chcę mieć w miarę sucho, a nie jak do tej pory "wiosenne roztopy" przez cały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 01.10.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 pomozcie bo juz zwatpilem, jaka pape sie daje na izolacje (do lawy - oddzielenie od fundamentu, i do fundamentu - oddzielenie od murow)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 01.10.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 My mamy w mieszkaniu okna z Simbudu (al. Jana Pawła II), profil salamander, od środka białe, na zewnątrz mahoń. Cenowo raczej nienajtańsze, ale jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Też mam tzw. "raz kolor" - mahoń. Z 5 firm, do których dałem wycenę okien tylko dwie robiły "raz kolor", że od zewnątrz podstawą dla okleiny mahoniowej był brązowy profil onka: Okna Plus i "Amex Bączek". Pozostali na białe okna nanosili innego koloru okleinę i zapewniali, że na zgrzewach nie odejdzie po paru latach okleina (chodzi o narożniki okna, gdzie na łączeniach jest wgłębienie), że trudno jest zrobić zadrapanie, żeby prześwitywał biały profil okna. Ze względu na cenę wybrałem Amex Bączek na profilu Veka, bo nie doliczali dodatkowo za nietypowe rozmiary okien, a u mnie były takie praktycznie wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 01.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 pomozcie bo juz zwatpilem, jaka pape sie daje na izolacje (do lawy - oddzielenie od fundamentu, i do fundamentu - oddzielenie od murow)? Odpowiedź jest prosta - każda papa izolacyjna, może być także zgrzewalna - to tylko kwestia kosztów. Najtańsza izolacyjna lepiona a lepik powinna być co najmniej kładziona dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 02.10.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Witam, poszukuję ekipy murarskiej z okolic Bydgoszczy do zrobienia stanu zero - jeszcze w tym roku Ma ktoś jakieś godne polecenia namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 02.10.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Cześć budowlańcy. Jak długo czekaliście na warunki zabudowy z gminy?Mi mija właśnie 9 tygodni od złożenia wniosku o wydanie warunków i zaczynam się trochę nerwować. A może ktoś wie ile gmina ma czasu na wydanie decyzji o warunkach zabudowy? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 02.10.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Cześć budowlańcy. A może ktoś wie ile gmina ma czasu na wydanie decyzji o warunkach zabudowy? Pozdrawiam, Ustalenie warunków zabudowy i zagospodarowania terenu następuje w drodze decyzji w terminie do 2 miesięcy, z zastrzeżeniem, że czas oczekiwania na brakujące materiały lub opinie innych organów lub instytucji nie wlicza się do wyżej określonego terminu załatwienia sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 02.10.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Ja złożyłem wniosek o warunki 31 lipca. Mija zatem 2 miesiące i 2 dni. Dokumentów żadnych nie zalegałem - komplet dokumentów złożyłem z wnioskiem.Może wysłali 30 września i pocztą idzie?Generalnie to mi się trochę dłuży. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 02.10.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Może wysłali 30 września i pocztą idzie? Generalnie to mi się trochę dłuży. Może zadzwoń do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts