dori 08.10.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 _PiotrR ja nie znam tych firm, więc nie odpisywałam. Ekogroszek kupiliśmy w ub sezonie (w lutym właściwie) w Łabiszynie.Ostatnio, jak tam dzwoniłam, mieli tylko luz w cenie: 730zł/ta worków nie mieli ale cena ich była 880zł/t.Maja tam ekogroszek z "Katowickiego Węgla" - ekoret. Sprawdzał się dobrze.Tel do nich: 52 384 40 72 Teraz kupilismy workowany z Rakpolu (Bydgoszcz, Fordońska) za 780zł/t. Chwalili się, że jest bardziej kaloryczny niż ekoret.Maja ekogroszek z katowickiego choldingu. Zobaczymy. Testujemy. Na razie wygląda rzeczywiście obiecująco.Tel do nich: 52 347 18 15 Polecano mi także skład z Nowej Wsi - no nie wiem, nie zdecydowaliśmy się (choć cena za luz to 658zł/t). Tel. 52 381 24 66. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.10.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam,poszukuje namiar na ekipe do surowego stanu. Zaznaczam ze nie ma presji czasu, wiec nie odpuszczajcie jesli wiecie ze ktos jest ale zajety do konca roku itp. Prosze was bardzo o info na PW. Dziekuje i pozdrawiam... ps. budowa - Zlawies Wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe- pret gladki fi6 (na strzemiona)- suporeks (szary/bialy)- cegla pelna (moze byc z rozbiorki)- deski szalunkowe - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawa202 09.10.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zastanawiam się, czy KTOŚ Z WAS miał lub ma takie same problemy z podłączeniem się do sieci (prąd docelowy) ENEA z Nakła???? Juz trzeci raz odesłano nas z ponoć błędnym projektem tzw. schematem jednokreskowym Już mi ręce opadają........ Czy na pewno musisz załatwiać wszystko w nakle?My budujemy sie w Pieczyskach i tez myslelismy ,że nakło jest oddziałem dla nas ale okazało sie,że jest nim Koronowo.I,że tam jest tez oddział. I wszystko/na razie/ poszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 09.10.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Zastanawiam się, czy KTOŚ Z WAS miał lub ma takie same problemy z podłączeniem się do sieci (prąd docelowy) ENEA z Nakła???? O tym Nakle to już legendy na forum powstają Ja też miałem "przejścia" z jednokreskowym (tak jak napisal OtoKiero - brak uziemienia), ale w sumie to mimo tego "czepialstwa" bardzo dobrze się zachowali. Przy 3 osobistej wizycie u Panów "inżynierów", gdy stwierdzili kolejne braki na schemacie, jeden zaproponował, że w zasadzie to on sam może uzupełnić ten schemat, ale tego mojego elektryka to mam przegonić I tak zrobił. A teraz czekam od paru tyg. na umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 09.10.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 (tak jak napisal OtoKiero - brak uziemienia) gwoli ścisłości - _partner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 10.10.2008 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Jestem na etapie podejmowania decyzji z czego budowac a podejrzewam ze ten temat byl tu juz sto razy przerabiany, nie bede was meczyc Tylko male paytanko: czy jesli ktos z was budowal z ytongu 36.5 - docieplaliscie go jeszcze czy nie? Po przebytej zimie mozecie stwierdzic ze ytong to dobry wybor? Wszelkie sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 10.10.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Odwieczna wojna - dom 3-litrowy na jednym biegunie i Ytong 36,5 jednowarstwowo na drugim.Ja jestem na tym drugim .Nie docieplałem.Powtarzam za każdym razem - dom to okna - ściany - dach - podłoga - drzwi.U mnie powierzchnia dachu jest większa od ścian dlatego mam dobrze docieplony dach,okna na południowy-wschód i zachód ,pompa ciepła itp,itd.Na poczatku stycznia 2009 podsumuję rok z pompą ciepła i powiem ile kosztuje.Zim prawdziwych nie ma (póki co).Jak nie lubisz "miętkich ścian" to wybierz Ytonga 36,5 lub 40 cm jednowarstwowo ale oceń energetycznie cały dom a nie tylko sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 10.10.2008 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Tylko male paytanko: czy jesli ktos z was budowal z ytongu 36.5 - docieplaliscie go jeszcze czy nie? Po przebytej zimie mozecie stwierdzic ze ytong to dobry wybor? Z tego co słyszałem bardzo ważne jest wykonawstwo przy tej technologii. Znajoma ma ścianę z Ytonga. Dom zamieszkany od 3 lat i po wewnętrznej stronie pojawiła się wilgoć. Pytanie- dlaczego? Złe wykonanie, a może to wina złej wentylacji? W każdym bądź razie teraz domek dociepla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 10.10.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 witam,mam pytanie ile teraz wynosi cena wezla przy zakladaniu instalacji co w domku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 12.10.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ha! http://img518.imageshack.us/img518/3038/wiecha17ie1.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 12.10.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 no i dubel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 12.10.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 dakota - gratulacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 12.10.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ha! http://img518.imageshack.us/img518/3038/wiecha17ie1.th.jpg Ale fajnie... GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 12.10.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ha! http://img518.imageshack.us/img518/3038/wiecha17ie1.th.jpg GRATULACJE! Ale fajnie... nie wiem tylko, czego symbolem jest to co wisi pod wieńcem (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 12.10.2008 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ha! http://img518.imageshack.us/img518/3038/wiecha17ie1.th.jpg GRATULACJE! Ale fajnie... nie wiem tylko, czego symbolem jest to co wisi pod wieńcem (?) jak mniemam, należy napełnić, żeby kwiatki nie zwiędły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 12.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 ha! http://img518.imageshack.us/img518/3038/wiecha17ie1.th.jpg GRATULACJE! Ale fajnie... nie wiem tylko, czego symbolem jest to co wisi pod wieńcem (?) jak mniemam, należy napełnić, żeby kwiatki nie zwiędły Mniemając dalej, przy opróżnianiu zawartości będą wznosić toast: no to bach i na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 12.10.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Mniemając dalej, przy opróżnianiu zawartości będą wznosić toast: no to bach i na dach toastów takowych nie było, za to inwestor przybijaną przez siebie krokiew kielonkiem polewać musiał a szwagrowi radzę już ćwiczyć wbijanie 30 - centymetrowego gwoździa dobrze radzę, bo rzecz ma daleko idące konsekwencje ogólnie rzecz biorąc, podszkoleni w obrzędach budowlanych się czujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 12.10.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Szwagier nie ułomek i mam nadzieję, że z gwoździem sobie poradzi, z kielonkiem takoż. Obyśmy tej chwili doczekali jak najszybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 13.10.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Jestem na etapie podejmowania decyzji z czego budowac a podejrzewam ze ten temat byl tu juz sto razy przerabiany, nie bede was meczyc Tylko male paytanko: czy jesli ktos z was budowal z ytongu 36.5 - docieplaliscie go jeszcze czy nie? Po przebytej zimie mozecie stwierdzic ze ytong to dobry wybor? Wszelkie sugestie mile widziane Różnie ludzie mówią. Miałem znajomego, który twierdził, że cegły (bloczki) to elementy konstrukcyjne i ich zadaniem jest, aby dom stał i się nie rozwalił. Zadaniem materiałów dociepleniowych (styropian, wełna) jest to, aby w domu było ciepło. Tworzenie bloczków typu Ytong ma celu "wyciągnięcie" części pieniędzy przeznaczonych na docieplenie na postawienie konstrukcji przez producentów materiałów budowlanych. Taka wojna o kasę między producentami bloczków i styropianu. Po wielu rozmowach i nieprzespanych nocach zdecydowałem się na ścianę dwuwarstwową, ale co fachowiec to opinia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts