androzek 20.10.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No bardzo ciekawe z ta dachówką.Może fahofcy powiedzą na którą dachówkę jest więcej reklamacji? Konkrety.Problem jest jeden - to kupujący musi wiedzieć czego chce bo fahofcy i sprzedawcy wciskają to na co mają większą marżę albo im akurat zalega.Oni boją się konkretnego i zdecydowanego klienta bo nie mogą mu wcisnąć kitu.Nie będę się rostrząsał nad wyższością dachówki ceramicznej nad betonową.Było wiele postów.Trzeba się popytać i rozejrzeć.Ja mam ceramiczną ale kupioną przed szałem w cenie dobrej betonowej.Na pewno wygląd jest znacznie lepszy co do reszty można się spierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 20.10.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 U nas (gmina Lubicz) to samo, listonosz zapowiedzial, ze zwyklej poczty nie roznosi i jak chcemy ja dostawac, to przy szosie mozemy dostac skrzynke. No i dostalismy. Tylko, ze czasem nie chce mu sie segregowac poczty i wszystkie listy wrzuca do jednej, losowo wybranej. Gdy zwrocilam mu uwage, ze przeciez mamy swoja powiedzial, ze w ten sposob sasiedzi sie poznaja. A najlepsze jest to, ze listy dochodza po okolo 10 dniach od nadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 20.10.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No bardzo ciekawe z ta dachówką.Może fahofcy powiedzą na którą dachówkę jest więcej reklamacji? Konkrety.Problem jest jeden - to kupujący musi wiedzieć czego chce bo fahofcy i sprzedawcy wciskają to na co mają większą marżę albo im akurat zalega.Oni boją się konkretnego i zdecydowanego klienta bo nie mogą mu wcisnąć kitu.Nie będę się rostrząsał nad wyższością dachówki ceramicznej nad betonową.Było wiele postów.Trzeba się popytać i rozejrzeć.Ja mam ceramiczną ale kupioną przed szałem w cenie dobrej betonowej.Na pewno wygląd jest znacznie lepszy co do reszty można się spierać. dokładnie tak - trzeba wiedzieć czego się chce i jakie ma się preferencje ja buduję ściany z ceramiki, to betonem nie pokryję i już, choćby był nawet równiejszy i ładniejszy i trwalszy nawet też i chociaż na co dzień jestem typem perfekcjonisty, dom akurat jest dla mnie czymś "z czego się nie strzela", dopuszczam odchylenia w rozmiarze i kolorze materiałów naturalnych, uznając to za ich swoisty urok oczywiście dopuszczam, że inni widzą urok w zupełnie czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 20.10.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 U nas (gmina Lubicz) to samo, listonosz zapowiedzial, ze zwyklej poczty nie roznosi i jak chcemy ja dostawac, to przy szosie mozemy dostac skrzynke. No i dostalismy. Tylko, ze czasem nie chce mu sie segregowac poczty i wszystkie listy wrzuca do jednej, losowo wybranej. Gdy zwrocilam mu uwage, ze przeciez mamy swoja powiedzial, ze w ten sposob sasiedzi sie poznaja. A najlepsze jest to, ze listy dochodza po okolo 10 dniach od nadania. widać sąsiadów macie leniwych, długo pocztę segregują wot, uroki prowincji, trudno jednak listonoszowi odmówić racji, tyle, że można poznać sąsiadów od różnej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 20.10.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Sasiedzi to leca z poczta na zlamanie karku. Nawt jak w swojej skrzynce znajduja poczte to z takim opoznieniem. Ale masz racje, chcialam wsi to ja mam. Z wszystkimi jej urokami. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 20.10.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Sasiedzi to leca z poczta na zlamanie karku. Nawt jak w swojej skrzynce znajduja poczte to z takim opoznieniem. Ale masz racje, chcialam wsi to ja mam. Z wszystkimi jej urokami. :lol: ciekawa jestem, co ja będę miała już widzę, jak listonosz co drugi dzień zasuwa z przesyłką z allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 20.10.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Od paczek jest inny. Juz sie chyba do nas przyzwyczail. Ale jeszcze nie wie, ze ja lubie przesylki wielkogabarytowe. Bedzie zabawa, bo zamowilam karnisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 21.10.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Od razu napiszę, że skrzynkę mam przed domem. Kluczyk został nam wręczony (zresztą nie osobiście tylko przez sąsiadkę) bez pytania się czy ja chce czy nie. Uzasadnił to tym, ze takie są zarządzenia naczelnika. Ale ja mam to gdzieś ... Mieszkam na wsi, mam skrzynkę i chcę listy do tej skrzynki. Aga - i co zamierzasz z tym zrobić ? Oficjalna skarga do naczelnika poczty ? Trochę strach tak oficjalnie walczyć ze swoim "dostawcą" Ja kłódkę i kluczyk znalazłem któregoś pięknego dnia na "werandzie". O tym, że listonosz nie będzie się fatygował, dowiedzieliśmy się na poczcie przy odbiorze poleconego. Aha, sąsiedzi polecili by zaprosić kiedyś listonosza na kielicha to inna będzie rozmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.10.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Poszukuję firmy do wykonania posadzki. Czy możecie kogoś polecić? Ze swojej strony odradzam współpracę z firmą "Oskar firma wielobranżowa" która miała u mnie tą posadzkę wykonać: nierzetelni, nieterminowi, kłamcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 21.10.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Poszukuję firmy do wykonania posadzki. Czy możecie kogoś polecić? Hej sąsiad, Wysyłam Ci namiar na sprawdzonych posadzkowych pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 21.10.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawa20 21.10.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Polecacie kominek z płaszczem wodnym czy bez płaszcza? I na czym polega róznica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 21.10.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Ja polecam bez płaszcza wodnego zamiast tego DGP z turbiną. Wszystko zalerzy do czego Ci ma ten kominek służyć. Ja kominek głównie mam do klimatu, ozdoby, a w okresie przejściowym do dogrzewania domu. Teraz pale np co drugi dzień. Niestety kominek z płaszczem postrzegam jako kotłownie i nierozumiem dlaczego ludzie umieszczają kotłownie w salonie. Jakieś nieporozumienie.Mam kominek stalowy z szamotem o mocy 12 kW bez szyby pirolitycznej a w przyszłości chyba zainwestuję w taką szybę. Jakbym mógł to zrobiłbym jeszcze jedno podejście powietrza oprócz tego na palenisko dałbym jeszcze jedno podejście na pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agniha 21.10.2008 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Odnośnie poczty - też mam i skrzyneczkę na własnym płocie (tylko niestety świeci pustkami) i taką na kłódkę na środku wsi. Pani listonosz tłumaczy to faktem, iż ma w swoim rejonie do "obskoczenia" ok. 70 km w związku z tym, nie jest w stanie podjechać pod każdy dom we wsi, dlatego też są te skupiska skrzynek na kłódkę. Małe przesyłki sprawdzam sobie co 2 dni a większe z uwagi na fakt, iż się nie zmieszczą do tego "małego pomieszczenia" listonosz dostarcza nam osobiście Z tego co się orientuję to nie jest zachcianka jakiegoś tam naczelnika poczty ale ustalenia wewnętrzne dla całej poczty polskiej dotyczące obszarów wiejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 21.10.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Zarówno dekarz jak i dostawca dachówek przekonali mnie że lepiej wybrać cementową: przy dachówce też trzeba brać pod uwagę szczelność, a w przypadku tej cementowo-betonowej jest ona znacznie lepsza. Ceramika w procesie wypalania potrafi się odkształcić i wówczas szczelność zamków jest gorsza. a po drugie na ceramiczną dachówkę jest więcej reklamacji z tytułu odbarwień, wykwitów itp. Wiele zależy od producenta i nastawienia dekarzy . My na początku chcieliśmy kupić dachówkę Raabena, ale podpatrzyliśmy u kogoś na dachu, że była bardzo krzywa. Zdecydowaliśmy się na Meyer-Holsena i dekarze bardzo chwalili, że prosta i świetna do układania, choć ciężka do cięcia, bo bardzo twarda. Ale za to jak wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 21.10.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Zarówno dekarz jak i dostawca dachówek przekonali mnie że lepiej wybrać cementową: przy dachówce też trzeba brać pod uwagę szczelność, a w przypadku tej cementowo-betonowej jest ona znacznie lepsza. Ceramika w procesie wypalania potrafi się odkształcić i wówczas szczelność zamków jest gorsza. a po drugie na ceramiczną dachówkę jest więcej reklamacji z tytułu odbarwień, wykwitów itp. Wiele zależy od producenta i nastawienia dekarzy . My na początku chcieliśmy kupić dachówkę Raabena, ale podpatrzyliśmy u kogoś na dachu, że była bardzo krzywa. Zdecydowaliśmy się na Meyer-Holsena i dekarze bardzo chwalili, że prosta i świetna do układania, choć ciężka do cięcia, bo bardzo twarda. Ale za to jak wygląda! M-H rzeczywiście jest ślicznie zrobiona i ładna sama w sobie już na wystawce. I w niektórych wersjach wcale nie taka droga. Żałowaliśmy, że nie znaleźliśmy w ich ofercie wymarzonego koloru za rozsądną cenę, bo na przecudne modele z wersji "na zamówienie" nie było nas stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 21.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Czesc,potrzebuje: NAMIAR NA CZLOWIEKA DO ZROBIENIA ADAPTACJI PROJEKTU. Dom w Zlejwsi Wielkiej - wiec pewnie ktos kto ma wydeptane drogi w Toruniu by sie do tego nadawal. Ale moze zle zakladam... Prosze wszystkich szanownych forumowiczow o pomoc. Tego co mialem - dalem sobie z nim spokoj, za duzo jeczy... PW lub publicznie. Z gory bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 21.10.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A mi zaginęła kotka. Taka kolorowa troszkę: czarno-rudo-biała. Młoda, ma kilka miesięcy. Może ktoś w Murowańcu widział zabłąkanego kota... Liczę na to, że nie wpadła pod jakąś koparkę czy betoniarkę pędzącą po wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 21.10.2008 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam wszystkich po 2 latach nieobecności... Dostaliśmy właśnie pozwolenie na budowę domu. To drugi i mam nadzieję, że ostatni... Choć mam ekipę od murarki to jeśli ktoś z Was ma jakiś namiar to bardzo poproszę. Od przybytku głowa nie boli. Mam cichą nadzieję, że i tym razem budowa przebiegnie bezboleśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 22.10.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Jeśli możesz przypomnij w skrócie jak przebiegała poprzezdnia budowa,ku przestrodze być może.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts