__Marek 31.10.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 PS w zeszłym tygodniu była wybitnie dobra okazja aby wypłacali transze z banków oczywiście w CHF, taki miód kursik ..no wlasnie a my przespalismy ten moment, czekalam az jeszcze urosnie ...chciwy traci dwa razy Ja chciałem złożyć wniosek o ostatnią transzę w zeszły piątek, ale jak policzyłem wydatki to brakowałoby mi prac na około 15.000 więc sobie podarowałem. W przypadku odrzucenia wniosku musiałbym płacić za ponowną wizytę pana fotoinspektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.11.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Kiedyś Dakota na pytanie "ile czasu trwało wybieranie projektu?" odpisała mi: "Dużo za dużo. :)" i muszę powiedzieć, że się z tym absolutnie zgadzam Już miałem wybrany, a potem kolejny i kolejny... ufff.... dość. Mam w końcu taki, którego układ wewnątrz i wygląd na zewnątrz jest odpowiedni i podoba się nam, więc kończę szukanie (chociaż nadal nie mogę się pozbyć nawyku przeglądania projektów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.11.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Spokojnie, ja tez czekam, wlasnie rosnie Chyba spada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Kiedyś Dakota na pytanie "ile czasu trwało wybieranie projektu?" odpisała mi: "Dużo za dużo. :)" i muszę powiedzieć, że się z tym absolutnie zgadzam Już miałem wybrany, a potem kolejny i kolejny... ufff.... dość. Mam w końcu taki, którego układ wewnątrz i wygląd na zewnątrz jest odpowiedni i podoba się nam, więc kończę szukanie (chociaż nadal nie mogę się pozbyć nawyku przeglądania projektów) Poprzeglądaj jeszcze Piwnica rzecz bardzo kosztowna, nie lepiej bryłę powiększyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 02.11.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Piwnica rzecz bardzo kosztowna, nie lepiej bryłę powiększyć? Nie zostało zbyt dużo miejsca na działce a ma być kawałek ogródka No i to nie do końca ma być piwnica jaką sobie wszyscy wyobrażają, bo ma być zagłębiona tylko o jakieś 1 - 1.5m, więc niewiele więcej niż fundamenty. Dzięki temu zjazd do garażu będzie dość łagodny. No i nie będzię potrzeba piachu na wypełnienie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 No i to nie do końca ma być piwnica jaką sobie wszyscy wyobrażają, bo ma być zagłębiona tylko o jakieś 1 - 1.5m, więc niewiele więcej niż fundamenty. to trochę zmienia postać rzeczy my myśleliśmy przez moment nad częściowym podpiwniczeniem, ale u nas płasko i wybito mi to szybko z głowy, za co do dziś wybijaczom dziękuję, mając na uwadze koszty budowy tego "schronu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INEZ2007 02.11.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Dla zainteresowanych ... WD11 -to przy Biskupinku http://img360.imageshack.us/img360/4709/56145229ga9jh2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 02.11.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 No i to nie do końca ma być piwnica jaką sobie wszyscy wyobrażają, bo ma być zagłębiona tylko o jakieś 1 - 1.5m, więc niewiele więcej niż fundamenty. to trochę zmienia postać rzeczy Ano własnie, bo jak sobie pomyślałem o kopaniu dziury 3m głębokiej to stwierdziłem, że w takie dołki to na pewno się nie będę bawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 02.11.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2008 Świetny będzie ten rozjazd na Białych Błotach. Dojeżdżam tamtędy do pracy - jest maniana, co dzień są zmiany, praca wre aż miło patrzeć. Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.11.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Spokojnie, ja tez czekam, wlasnie rosnie Chyba spada? no chyba też mi się tak wydaje, bo niedługo kolejna rata do spłaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 03.11.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 UWAGA! UWAGA! UWAGA! Zebranie sołeckie w Murowańcu piątek godzina 18 salka w szkole sąsiedzi zapraszamy do czynnego udziału koniecznie!!!! a tak poza tym to powstał KLUB MIŁOŚNIKÓW MUROWAŃCA kolejne spotkanie w listopadzie chętnych proszę na priva to sprawdzę dokładnie datę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławas 03.11.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Czy moze ktos ma namiary albo zna jakiegos dobrego wykonawce od kominka?Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.11.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 A ja szukam posadzkarzy i fachowców od ocieplenia poddasza. Regipsów jeszcze oczywiście nie będę na zimę zakładać, ale chciałabym wełnę położyć i osznurować, przynajmniej między krokwiami, ostatnią warstwę (jeszcze 10 cm) już na wiosnę. A tak z innej beczki, a raczej "kozy" Jakie macie doświadczenia z robót prowadzonych zimą w domu ogrzewanym tylko kozą? Podzielcie się proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 03.11.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 My dłubaliśmy ubiegłej zimy w domku... Posadzki, tynki, poddasze... Kupiliśmy kozę za jakieś 250zl z rurami (wzięliśmy takie dłuższe, żeby kozę na środku postawić, i sporo ciepła uzyskać z tych rur właśnie). Zima nie była zreszta zbyt uciążliwa. Później grzaliśmy kominkiem trochę no a potem juz był wstawiony piec.No właśnie - może komuś przyda się taka koza? Chętnie ją odsprzedam, powiedzmy za 150zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 03.11.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 No i to nie do końca ma być piwnica jaką sobie wszyscy wyobrażają, bo ma być zagłębiona tylko o jakieś 1 - 1.5m, więc niewiele więcej niż fundamenty. to trochę zmienia postać rzeczy my myśleliśmy przez moment nad częściowym podpiwniczeniem, ale u nas płasko i wybito mi to szybko z głowy, za co do dziś wybijaczom dziękuję, mając na uwadze koszty budowy tego "schronu" dakota, sasiadko! rozumiem twoja niechec do piwnicy, skoro masz "plasko" ale wierz mi, nie raz bedziesz tego zalowala... spokojnie czekam na email w ktorym napiszesz ktoregos dnia "MIALES RACJE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 03.11.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 No i to nie do końca ma być piwnica jaką sobie wszyscy wyobrażają, bo ma być zagłębiona tylko o jakieś 1 - 1.5m, więc niewiele więcej niż fundamenty. to trochę zmienia postać rzeczy my myśleliśmy przez moment nad częściowym podpiwniczeniem, ale u nas płasko i wybito mi to szybko z głowy, za co do dziś wybijaczom dziękuję, mając na uwadze koszty budowy tego "schronu" dakota, sasiadko! rozumiem twoja niechec do piwnicy, skoro masz "plasko" ale wierz mi, nie raz bedziesz tego zalowala... spokojnie czekam na email w ktorym napiszesz ktoregos dnia "MIALES RACJE" możesz się zestarzeć czekając co innego żałować, że nie mam, i tu nie wykluczam, a co innego żałować, że się nie budowało - i tu wykluczam całkowicie pamiętając jakie oczy mi się robiły przy płaceniu za beton i stal póki co, odłożyliśmy nawet na tzw. "zaś" nabudowanie stryszku nad garażem, po nieudanych próbach wymyślenia dla niego zastosowania uzasadniającego wydatek kocham wyrzucać i ta cecha raczej mi zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinn73 03.11.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 WitajcieSzukam informacji na temat firm Dachmar (dekarze) oraz Mak-bud (murarka) z Bydgoszczy. Czy ktoś z Was slyszał o nich i ma jakiekolwiek przydatne informację? Będe wdzięczny za wszelką pomoc.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 03.11.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 dori i nie było problemu z wysychaniem tynków i posadzek? trochę się tego boimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 04.11.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 dori i nie było problemu z wysychaniem tynków i posadzek? trochę się tego boimy. Pora jesienno-ziomowo-wiosenna jest najlepsza dla wysychania tynków i posadzek. Latem może to być kłopot kiedy jest upalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 04.11.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 dori i nie było problemu z wysychaniem tynków i posadzek? trochę się tego boimy. Pora jesienno-ziomowo-wiosenna jest najlepsza dla wysychania tynków i posadzek. Latem może to być kłopot kiedy jest upalnie. Zgadza się. Nawet bezpieczniej niż latem, schną wolniej ale o to właśnie chodzi. Tak więc do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts