bonart1 07.11.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 a czy ten twoj plytkarz nie nazywa sie czasem... Pluciennik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.11.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Oto strona http://pl.stonemaster.com.pl/page1.html Mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Czy ktoś z Was ma zrobione z takich płytek elewacyjnych. Albo może gdzieś widzieliście u kogoś, u znajomych. Chodzi mi o to jak to wygląda w rzeczywistości. Aha no i co kładzie się na murku? Daszki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 08.11.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Witam wszystkich! Kochani dajcie jakiś namiar na uczciwego kafelkarza, bo ja z moim już nie daję rady... Facet przez ponad miesiąc położył z kafelek pas roboczy w kuchni (pracował 2 dni) i przez cały pozostały czas ściemniał, że jest chory, że cos w urzędach załatwia, że dziecko zachorowało itp. Nie odbiera telefonu i nie reaguje na SMS-y. Montaż kuchni miałam do tej pory odkładany 4 razy , (bo pan kafelkarz musi jeszcze podłogę w kuchni połozyć) i zostałam w sklepie ostatnio poinformowana, że teraz montaz to dopiero na styczen... (pierwszy montaż miał być 4 X 2008), no a święta BN przed nami... Napisałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 09.11.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Oto strona http://pl.stonemaster.com.pl/page1.html Mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Czy ktoś z Was ma zrobione z takich płytek elewacyjnych. Albo może gdzieś widzieliście u kogoś, u znajomych. Chodzi mi o to jak to wygląda w rzeczywistości. Aha no i co kładzie się na murku? Daszki ? nie miałam i nie widziałam ale takie ceramiczne daszki do kupienia na słupki widziałam w Cegpolu na Mińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 09.11.2008 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam wszystkich! Kochani dajcie jakiś namiar na uczciwego kafelkarza, bo ja z moim już nie daję rady... Facet przez ponad miesiąc położył z kafelek pas roboczy w kuchni (pracował 2 dni) i przez cały pozostały czas ściemniał, że jest chory, że cos w urzędach załatwia, że dziecko zachorowało itp. Nie odbiera telefonu i nie reaguje na SMS-y. Montaż kuchni miałam do tej pory odkładany 4 razy , (bo pan kafelkarz musi jeszcze podłogę w kuchni połozyć) i zostałam w sklepie ostatnio poinformowana, że teraz montaz to dopiero na styczen... (pierwszy montaż miał być 4 X 2008), no a święta BN przed nami... współczuję, zabiłabym niestety nie pomogę, bo kafelki ma u mnie kłaść ta sama brygada, co buduje, a oni już są niewyrabialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 09.11.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Sprzedamużywany wymiennik c.w.u. dwupłaszczowy, 120 l.,w poliuretanie, firmy Galmet. Info z netu:Do podgrzewania wody wykorzystujemy płaszcz stalowy umieszczony na zbiorniku z podgrzewaną wodą. Przez przestrzeń między płaszczem zewnętrznym a zbiornikiem przepływa gorąca woda z sieci centralnego ogrzewania. Taka konstrukcja wymiennika ciepła umożliwia bardzo szybkie podgrzewanie wody w całym zbiorniku (gdyż oddawanie ciepła przez wodę z C.O. odbywa się na całej niemal powierzchni zbiornika). Gruba warstwa pianki poliuretanowej lub polistyrenowej zmniejsza do minimum straty ciepła. Maksymalnie wydłużona żywotność zbiornika - wymienniki pokryte są warstwą emalii caramicznej EXTRA GLASS (wypalanej w temp. 8500C), dodatkowe zabezpieczeni stanowi duża anoda magnezowa.Anody jeszcze nie trzeba wymieniać. W komplecie grzałka elektryczna, którą dokupiliśmy dodatkowo.Cena: 340 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 10.11.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 ale takie ceramiczne daszki do kupienia na słupki widziałam w Cegpolu na Mińskiej Mi się wydaje, że w castoramie też były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 10.11.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 A i jeszcze jedno.. Napiszcie ile płaciliście za tynki wewnętrzne (maszynowe) oraz zewnętrzne (ocieplenie+tynk), bo ekipa wystawiła mi fakturę i przeżyłam zawał serca.. Z góry dziękuje Pozdrawiam Tynki wewnętrzne gipsowe 23 zł/m2 z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 10.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Nie mam zielonego pojecia ile kasuja architekci za nanoszenie zmian w gotowym projekcie, czy nawet za sama adaptacje. Napiszcie prosze co wiecie na ten temat. Dla przykladu interesuje mnie powiekszenie domu o 0.5-1m z jednej strony czy przesuniecie kominka. Czy to prawda ze przy powiekszaniu domu trzeba miec odrebna zgode projektanta? Nie wiem czy gra jest warta swieczki... No i jesli ktos ma namiary na dobrego i nie zdzierajacego architekta to chetnie wezme od was namiary. Dzieki. Magda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 10.11.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Dla przykladu interesuje mnie powiekszenie domu o 0.5-1m z jednej strony czy przesuniecie kominka. Czy to prawda ze przy powiekszaniu domu trzeba miec odrebna zgode projektanta? To zależy w którą stronę go powiększasz i jaki ma to wpływ na dach. Jaki projekt chcesz zmieniać? A zgodę faktycznie trzeba mieć od autora, że wyraża zgodę na zmianę obrysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 10.11.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Jesli to ma znaczenie to chcialam przesunac sciane boczna od strony garazu. Czy wiesz czy taka zgoda projektanta jest platna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 10.11.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Jesli to ma znaczenie to chcialam przesunac sciane boczna od strony garazu. Nadal niewiele to mówi - możesz podać jaki to projekt? Czy wiesz czy taka zgoda projektanta jest platna? Większość pracowni wydaje taką zgodę bezpłatnie - niektóre od razu wydają zgodę na wszystko pod warunkiem, że zrobi to uprawniony projektant; inne określają na co wydają zgodę a jeszcze inne proszą o podanie co chcesz zmienić to odpowiednią zgodę dokładają do projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 10.11.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 CitroCerber, poszlo na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 11.11.2008 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 CitroCerber, poszlo na priva Odpowiedź też poszła na priva Tutaj tylko napiszę, że nie powinno być z tym problemów patrząc na projekt i to, co biuro napisało na swojej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 11.11.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Dzieki Citro. Pytanie do mieszkancow Murowanca, o ile pamietam (bo nie mam przy sobie planu) to plan zagospodarowania Murowanca pozwala na ogrzewanie "ekologicznymi" źródłami energii. Mniemam ze ekogroszek sie to tego nie zalicza. Czyli nikt z was nie pali ekogroszkiem czy czym innym nieekologicznym? Da sie to jakos rozwiazac? Bylam pewna ze bedziemy mieli takie rozwiazanie, troszke sie zalamalam Radzcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 11.11.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Na zabezpieczeniu przedlicznikowym (w skrzynce Enei) mam 20 A. Natomisat w domu mam 25 A. Jak nietrudno sie domyślić wywaliło mi bezpiecznik w skrzynce ENEI.Skrzynka jest zamknieta na kłódkę. Bezpiecznik umiem wymienić w tej skrzynce (patrzyłem jak robił to mój elektryk poprzednim razem, gdy mi tam wywaliło bezpiecznik)Problem z dostaniem sie do skrzynki Czy ktos wie gdzie kupić taki klucz do skrzynek ENEI?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 11.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 z tego co wiem to w Murowańcu niejeden dom jest ogrzewany ekogroszkiem ten kluczyk to w każdej hurtowni elektrycznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 11.11.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Dzieki Citro. Pytanie do mieszkancow Murowanca, o ile pamietam (bo nie mam przy sobie planu) to plan zagospodarowania Murowanca pozwala na ogrzewanie "ekologicznymi" źródłami energii. Mniemam ze ekogroszek sie to tego nie zalicza. Czyli nikt z was nie pali ekogroszkiem czy czym innym nieekologicznym? Da sie to jakos rozwiazac? Bylam pewna ze bedziemy mieli takie rozwiazanie, troszke sie zalamalam Radzcie! też mam taki zapis w planie wg gminy Dąbrowa Ch. ekogroszek jest ekologiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 11.11.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 [...] ten kluczyk to w każdej hurtowni elektrycznej Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 11.11.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Na zabezpieczeniu przedlicznikowym (w skrzynce Enei) mam 20 A. Natomisat w domu mam 25 A. Jak nietrudno sie domyślić wywaliło mi bezpiecznik w skrzynce ENEI. witaj. musiałeś zrobić jakiegoś niezłego "spinola" bo wszystkie obwody masz zabezpieczone 10 lub 16 amper. to co napisałeś że w domu jest 25A to jest to wyłącznik główny przeciwpożarowy tak zwana różnicówka i ona nie zabezpiecza przed spięciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts