Aga - Żona Facia 16.11.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Faciowa jak tu Tobie pomóc, jeśli to tak daleki dla nas przynajmniej, temat. Głównym powodem tego braku zainteresowania jest brak gotówki na takie cuda. Co sądzę - piękne są ogrodzenia, szczególnie z kamienia. Jestem na tak. No i tym samym moja wypowiedź też Tobie nie pomoże dori na Ciebie zawsze można liczyc My to ogrodzenie będziemy robic w 2009 r., ale już teraz zbieram informacje coby potem nie podejmowac na szybko decyzji. Nie ukrywam, ze głównym kryterium są pieniądze. A tak przy okazji ogrodzeń - my planujemy siatkę. Objeździliśmy wytwórnie siatek. Byliśmy u Was w Zamościu - najdrożsi są, niestety. Taniej mieli na Osowej, a najkorzystniej na Leśnej w Bydzi - tam szło się dogadać . No i na ten temat, po sprawdzeniu osobiście, mogłam się wypowiedzieć Jak wydzwaniałam o siatkę w 2006 roku to też mi się wydawało, ze w Zamościu najdrozej. Ale potem sobie odpuściliśmy. Dobrze wiedziec do kogo można się zwrócic ws. siatki. A robicie podmurówkę wylewaną czy jakąs gotową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 16.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 A tak przy okazji ogrodzeń - my planujemy siatkę. Objeździliśmy wytwórnie siatek. Byliśmy u Was w Zamościu - najdrożsi są, niestety. Taniej mieli na Osowej, a najkorzystniej na Leśnej w Bydzi - tam szło się dogadać . Ja kojarzę, że kiedyś tanio produkowali na Lubelskiej (równoległa do Seminaryjnej) ale nie wiem czy tam nadal jest ten zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOMAN 17.11.2008 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Potwierdzam, zakład produkujący siatki na ul. Lubelskiej istniej /tydzień temu przechodziłam i widziałam jak ładowali siatkę na żuka/. Cen nie znam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 My to ogrodzenie będziemy robic w 2009 r., ale już teraz zbieram informacje coby potem nie podejmowac na szybko decyzji. Nie ukrywam, ze głównym kryterium są pieniądze. Aguś a można podpytać o Twoje zapiski w sprawie tynków zewnętrznych, gdzie mają dobry i tani materiał, mężulo coś wspomina o baranku Aguś a dla mnie to co Twój dzienniczek mówi o kaflach, bo mi najłatwiej było dotychczas w Castoramie, a może gdzieś jest lepiej?? pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 17.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 My to ogrodzenie będziemy robic w 2009 r., ale już teraz zbieram informacje coby potem nie podejmowac na szybko decyzji. Nie ukrywam, ze głównym kryterium są pieniądze. Aguś a można podpytać o Twoje zapiski w sprawie tynków zewnętrznych, gdzie mają dobry i tani materiał, mężulo coś wspomina o baranku Aguś a dla mnie to co Twój dzienniczek mówi o kaflach, bo mi najłatwiej było dotychczas w Castoramie, a może gdzieś jest lepiej?? pozdrowionka Skoro mężuś myśli o baranku to polecam materiały firmy MAXIT. Jakość bardzo wysoka a ceny lepiej niż przystępne. Oczywiście polecam bo sam mam takiego pomalowanego i nie będę ukrywał że zostało mi troszkę worków których chętnie sie pozbędę. Wasz domek w baranku 1,5 mm wyglądał by rewela. Zapraszam ewentualnie do obejrzenia efektu w Bydzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 17.11.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 W temacie kafli. Zostało mi trochę gresu polerowanego w kolorze jasnym (prawie biały, na kolorach się nie znam, ale może być to jasne ecru czy inny kremik), bez żadnych maziajów itp. Czysta szlachetna forma Być może komuś się przyda, odstąpie po rozsądnej cenie. Jest to hiszpański gres polerowany o wymiarach: a) 60x60 - 12 szt., co daje 4.32 m2 b) 30x60 - 8 szt. = 1,44 m2 Szczegóły na priv. Fotka podłogi w kuchni. (ten sam można obejrzeć w perfumerii Sephora w Focusie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.11.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Wiesz co Aga - z ta podmurówka pod siatkę to kwestia gustu raczej. Gotowe systemy są droższe - o ile oczywiście wykonanie (robocizna wylewania podmurówki "tradycyjnej") nie będzie kolosalnie drogie. My mamy wykonawcę, który nie jest strasznie drogi, a jest gro osób wykonujących ten etap samodzielnie! To w ogóle nie ma już o czym mówić. Mnie osobiście nie bardzo się podoba ten system gotowy. To bardzo subiektywna kwestia. Co do kalkulacji (bo sobie ją przygotowałam) to:1. OGRODZENIE SYSTEMOWE - 78 ZŁ/mb wraz z całym materiałem i wykonaniem kompletnymw skład wchodzi siatka powlekana 6x6bądź w cenie 82zł/mb siatka 5x5oczywiście jest to przeciętna cena, pewnie są różne- nie zagłębiałam się szczególnie, gdyż nie bardzo już mnie to interesuje.2. OGRODZENIE NA COKOLE "TRADYCYJNYM" - 53 ZŁ/mb w skład wchodzi siatka ocynk fi 2,5, oczko 5x5, wysokość 1,5mrobocizna, beton (cokół 0,2x0,4) słupki i pierdołki (napinacze, drut) - komplet znaczy się czyli na moich niespełna 150mb różnica ponad 4tys zł. Do mnie przemawia.Choć był również moment, że myśleliśmy całkiem serio o siatce bez cokołu. Ale zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.11.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Co do płytek to my zaopatrywaliśmy się w nie w Inowrocławiu. Mieli asortyment taki jak w Wemie, jednak tańszy, co mnie cieszyło:) Teraz szukam drzwi prysznicowych - tam także przebili cenowo innych. Jak się zdecydujemy na 100% na model - to zamówimy u nich także. Kontakt miałam od pewnego forumowicza, który jakoś zaszył się w nowym domku na wsi i milczy Horatio - pozdrawiamy! Jakby co - podaję tel. 052 353 33 12 Jarpol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 My to ogrodzenie będziemy robic w 2009 r., ale już teraz zbieram informacje coby potem nie podejmowac na szybko decyzji. Nie ukrywam, ze głównym kryterium są pieniądze. Aguś a można podpytać o Twoje zapiski w sprawie tynków zewnętrznych, gdzie mają dobry i tani materiał, mężulo coś wspomina o baranku Aguś a dla mnie to co Twój dzienniczek mówi o kaflach, bo mi najłatwiej było dotychczas w Castoramie, a może gdzieś jest lepiej?? pozdrowionka Skoro mężuś myśli o baranku to polecam materiały firmy MAXIT. Jakość bardzo wysoka a ceny lepiej niż przystępne. Oczywiście polecam bo sam mam takiego pomalowanego i nie będę ukrywał że zostało mi troszkę worków których chętnie sie pozbędę. Wasz domek w baranku 1,5 mm wyglądał by rewela. Zapraszam ewentualnie do obejrzenia efektu w Bydzi. ok to na priva się dogadamy o ilości i ceny jak co, a w ogóle to ostatnio wygląd jest dużym kompromisem ekonomii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.11.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Pyciu - śliczna kuchnia:) Alex - do roboty!!! A nie tylko forum i forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 W temacie kafli. Zostało mi trochę gresu polerowanego w kolorze jasnym (prawie biały, na kolorach się nie znam, ale może być to jasne ecru czy inny kremik), bez żadnych maziajów itp. Czysta szlachetna forma Być może komuś się przyda, odstąpie po rozsądnej cenie. Jest to hiszpański gres polerowany o wymiarach: a) 60x60 - 12 szt., co daje 4.32 m2 b) 30x60 - 8 szt. = 1,44 m2 Szczegóły na priv. (ten sam można obejrzeć w perfumerii Sephora w Focusie) no niestety ja to tak powyżej 10 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Pyciu - śliczna kuchnia:) Alex - do roboty!!! A nie tylko forum i forum... Doriowa, jak masz dużo czasu to chętnie znajdę Tobie zajęcie np. opieka nad dzieckiem sąsiada a poza tym to jak transport z Ina nie zjada kosztów a Horatio to faktycznie na wsi milczy i się nie udziela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.11.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ali - transport free A bobasa dźwignąć nie mogę niestety na razie... A ja się nigdy nie nudzę! Teraz mam opcje na wybranie drzwi do prysznica z 10 wytypowanych... Zajmie mi to pewnie 10 tygodni No może ktoś podpowie - albo odradzi którąś z poniższych firm: Koło, Sanplast, Dolphi, Kabi, Novellini, Radaway, Huppe, Ravak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ali - transport free A bobasa dźwignąć nie mogę niestety na razie... No nie moja już taka chodząca jest a transport hmmm... miła niespodzianka ale jechać i obejrzeć trzeba.. może puść namiary jakieś, albo mają jakiś katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.11.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Alex - jedziesz do Wemy, oglądasz wystawki, katalogi, wybierasz i dzwonisz do Ina Porównujesz ceny i zamawiasz (albo nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 17.11.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 no niestety ja to tak powyżej 10 metrów Jakby co - zawsze możesz dokupić resztę (mam Ci namiar na producenta/dystrybutora) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 no niestety ja to tak powyżej 10 metrów Jakby co - zawsze możesz dokupić resztę (mam Ci namiar na producenta/dystrybutora) pzdr. no ale to już inna seria produkcyjna także różnica może być znaczna no niestety przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 17.11.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Alex - jedziesz do Wemy, oglądasz wystawki, katalogi, wybierasz i dzwonisz do Ina Porównujesz ceny i zamawiasz (albo nie) no już lepiej chyba nawet mam na płycie Wemę ale muszę sprawdzić i porównać z Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 17.11.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Ali - transport free Teraz mam opcje na wybranie drzwi do prysznica z 10 wytypowanych... Zajmie mi to pewnie 10 tygodni No może ktoś podpowie - albo odradzi którąś z poniższych firm: Koło, Sanplast, Dolphi, Kabi, Novellini, Radaway, Huppe, Ravak. a jakieś konkretne modele już upatrzone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 17.11.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 wiesz Citro ciężko coś wybrać nie macając tego Chodzi o to, że niektórzy po obejrzeniu parametrów i innych szczegółów w internecie są w stanie wybrać swój typ. Niestety ja muszę dotknąć, powąchać... A w sklepach nie ma tego wszystkiego na raz w jednym punkcie. Więc, żeby liznąć chociaż temat, powinnam objechać wielu dystrybutorów. Ważna byłaby też dla mnie opinia użytkowników, szczególnie tych niezadowolonych z produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts