dori 17.11.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 A z innej beczki. Słuchajcie, szukam sprawdzonego miejsca, gdzie mogłabym zamówić marmur na kominek. Niestety nacięliśmy się i od kilkunastu tygodni nie możemy się doczekać realizacji. Gość, który nam przygotował płytę po wielkim opóźnieniu w końcu ją wykonał - i o zgrozo - źle to zrobił Więc czekamy już kolejne dłuuugie tygodnie na poprawkę, za którą nawet byliśmy skłonni dopłacić. I niestety - człowiek znowu nas zlewa. Miał być w czwartek 4 listopada... a dziś mamy już 17 list. i nic. Nie odbiera telefonów Już moja wielka cierpliwość się skończyła. Tak więc przestrzegam przed kamieniarzem na Nakielskiej i panem, który wykonuje tam na zamówienie cięcie płyty - panem Majewskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 17.11.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Czy możecie się pochwalić ile czasu od podpisania umowy zajęło enei postawienie skrzynki? Dzisiaj odebrałem warunki i pan powiedział, że mają na to 24 miesiące, a na pytanie o realny termin rzucił 23... Mam nadzieję, że żartował - dom w środku miejscowości, około 40-50m do najbliższego słupa NN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.11.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy możecie się pochwalić ile czasu od podpisania umowy zajęło enei postawienie skrzynki? U nas poszło szybko - jakieś 3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 18.11.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy możecie się pochwalić ile czasu od podpisania umowy zajęło enei postawienie skrzynki? Dzisiaj odebrałem warunki i pan powiedział, że mają na to 24 miesiące, a na pytanie o realny termin rzucił 23... Mam nadzieję, że żartował - dom w środku miejscowości, około 40-50m do najbliższego słupa NN. W podobnych warunkach, bez podlizywania się, bez poganiania, bez znajomości - 20 miesięcy !!! - oczywiście mówię o skrzynce docelowej. Budowlana podobno pojawia się szybciej - nie zaryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 18.11.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czy możecie się pochwalić ile czasu od podpisania umowy zajęło enei postawienie skrzynki? Dzisiaj odebrałem warunki i pan powiedział, że mają na to 24 miesiące, a na pytanie o realny termin rzucił 23... Mam nadzieję, że żartował - dom w środku miejscowości, około 40-50m do najbliższego słupa NN. W podobnych warunkach, bez podlizywania się, bez poganiania, bez znajomości - 20 miesięcy !!! - oczywiście mówię o skrzynce docelowej. Budowlana podobno pojawia się szybciej - nie zaryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 - oczywiście mówię o skrzynce docelowej. Budowlana podobno pojawia się szybciej - nie zaryzykowałem. No ja właśnie mam nadzieję, że budowlana będzie szybciej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 18.11.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No ja właśnie mam nadzieję, że budowlana będzie szybciej... No, ale budowlaną to musisz sam sobie postawić A jak już postawisz, to ENEA w ciągu kilku dni roboczych zrobi Ci odbiór. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.11.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 U nas budowlana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No ja właśnie mam nadzieję, że budowlana będzie szybciej... No, ale budowlaną to musisz sam sobie postawić A jak już postawisz, to ENEA w ciągu kilku dni roboczych zrobi Ci odbiór. pozdro. No tak, ale budowlaną też do czegoś muszę podłączyć nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 18.11.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No tak, ale budowlaną też do czegoś muszę podłączyć nieprawdaż? Ja dla przykładu musiałem kupic 100 m2 YkY i podłączałem się do najbliższej skrzynki, u sąsiada. Nie było innej opcji (poza czekaniem tych 24 m-cy - u mnie de fact trwało to 11 m-cy) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ja dla przykładu musiałem kupic 100 m2 YkY i podłączałem się do najbliższej skrzynki, u sąsiada. chyba mb a nie m2? Dookoła sąsiedzi mają stare napowietrzne linie więc chyba nie bardzo się do nich podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Kolejna rzecz: Ile mapek i w jakiej skali potrzebowaliście? (Tak wiem: tematów na forum na ten temat jest trochę, ale niekoniecznie z okolic Bydzi) Na razie wiem/mam: - Elektrownia zadowoliła się "bylejacznym" wydrukiem z ręcznie naniesionymi obrysami działki.- do GZK: aktualna mapa sytuacyjno-wysokościowa do celów projektowych w skali 1:500 z naniesionymi liniami rozgraniczającymi teren inwestycji – 2 egz- Gazownia nie chciała mapki wcale. a co poza tym? W jakiej skali dla projektanta? No i czy ktoś z Niemcza/okolic wie czy do GZK w żołędowie to mają być oryginały czy kopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.11.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ile mapek i w jakiej skali potrzebowaliście? [...] - Gazownia nie chciała mapki wcale. Gazownia nie chce w pierwszym etapie. Podpiesz umowę, zrobią Ci przyłącze. Ale potem będziesz musiał zrobić instalację w domu i na terenie swojej posesji. -mapka 1:500 -projekt -opinia kominiarza -pozwolenie na budowę w Starostwie -zgłoszenie budowy -wykonanie instalacji -"zagazowanie" instalacji Taki projekt jest ważny tylko jakiś czas (mocno mi się wydaje, ze 3 miesiące) Ja robiłem (i płaciłem) go w trakcie budowy z 4 razy a co poza tym? W jakiej skali dla projektanta? No i czy ktoś z Niemcza/okolic wie czy do GZK w żołędowie to mają być oryginały czy kopie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Gazownia nie chce w pierwszym etapie. Podpiesz umowę, zrobią Ci przyłącze. Ale potem będziesz musiał zrobić instalację w domu i na terenie swojej posesji. -mapka 1:500 OK - czyli +1 Ja robiłem (i płaciłem) go w trakcie budowy z 4 razy A czemu aż cztery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.11.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 A czemu aż cztery? Mam sklerozę. Ale jako, ze wiem o tyn - to wszystko zapisuję. Sprawdzę w domu (o ile będę pamiętał) - i Ci napiszę dokładnie, do czego były mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 18.11.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak - masz rację.Pomyliło mi się z tym geodetą.Najpierw kupowanie działki, potem dzielenie, potem tyczenie budynku - ciągle coś płaciłem geodecie i pomieszało się wszystko. Mapkę 1:500 (do celów projektowych) dawałem przy wodzie i kanalizacji do Gminnego Zakładu Komunalnego w Żołędowie. Oraz przy gazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak - masz rację. Pomyliło mi się z tym geodetą. Najpierw kupowanie działki, potem dzielenie, potem tyczenie budynku - ciągle coś płaciłem geodecie i pomieszało się wszystko. Ufff... a już się przestraszyłem Mapkę 1:500 (do celów projektowych) dawałem przy wodzie i kanalizacji do Gminnego Zakładu Komunalnego w Żołędowie. Oraz przy gazie. No to wiem - byłem już w GZK i dostałem "wniosek" - tam jasno napisali, że 2x mapka 1:500 ale się zastanawiam czy to może być kopia czy też musi być jakoś podstęplowane/zautoryzowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Co do zalozenia skrzynki z pradem Enea postawila mi skrzynke po... 23 miesiacach od podpisania umowy, zostawili sobie miesiac nawiasu Tak wiec ten pan wcale nie musial zartowac Eh, szkoda slow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Co do zalozenia skrzynki z pradem Enea postawila mi skrzunke po... 23 miesiacach od podpisania umowy, zostawili sobie miesiac nawiasu Eh, szkoda slow... Nie strasz mnie... a dookoła były jakieś "uprądowione posesje"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak, sasiada skrzynka byla po drugiej stronie ulicy, z 10 metrow od wejscia na moja dzialke. Po mojej stronie nikt sie jeszcze nie buduje ale druga strona jest cala wybudowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts