CitroCerber 18.11.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Tak, skrzynka byla po drugiej stronie ulicy, z 10 metrow od wejscia na moja dzialke. Po mojej stronie nikt sie jeszcze nie buduje ale druga strona jest cala wybudowana... I nie dawali możliwości przyłączenia budowlanego do nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Nie staralam sie o skrzynke budowlana bo wiedzialam ze i tak bede sie budowac jak te 24 miesiace mina. Tak wiec nic ich nie pospieszalam czy cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Nie staralam sie o skrzynke budowlana bo wiedzialam ze i tak bede sie budowac jak te 24 miesiace mina. Tak wiec nic ich nie pospieszalam czy cos... A no to inna sytuacja bo ja jak tylko się cieplej wprzyszłym roku zrobi to chcę ruszyć, a głupio prąd "pożyczać" od sąsiadów - nawet jak sobie podlicznik zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No budowlana to co innego ja tylko pisze jak to jest z ta normalna, ze czasem faktycznie tyle to trwa.Mialam to szczescie ze kupilam dzialke z podpisana juz umowa rok wczesniej i nawet zaplacona jedna rata. Ile ta przyjemnosc bedzie cie kosztowac? Mi w sumie wyszlo cos kolo 2800 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Ile ta przyjemnosc bedzie cie kosztowac? Mi w sumie wyszlo cos kolo 2800 brutto Chyba też podobnie - nie pamiętam, bo umowę od razu podpisałem i dałem do przesłania "do centrali" żeby to już się kręciło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No to jestesmy na podobnym etapie, ja w styczniu zaczne wszytsko zalatwiec by w maju ruszyc z budowa, przezywam to jak to sie mowi jak mrowka okres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 No to jestesmy na podobnym etapie, ja w styczniu zaczne wszytsko zalatwiec by w maju ruszyc z budowa, przezywam to jak to sie mowi jak mrowka okres No to trochę późno się zabierasz No chyba, że już masz projekt wybrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czemu pozno? Po zlozeniu papierow o pozwolenie czeka sie max 3 miesiace. Projekt mam wybrany, ale wiadomo, jeszcze geodeta i adaptacja. Chcemy ruszyc dokladnie w ostatni tydzien maja bo tak nam pasuje z pewnych wzgledow.Mowisz ze mozemy nie zdarzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czemu pozno? Po zlozeniu papierow o pozwolenie czeka sie max 3 miesiace. Projekt mam wybrany, ale wiadomo, jeszcze geodeta i adaptacja. Chcemy ruszyc dokladnie w ostatni tydzien maja bo tak nam pasuje z pewnych wzgledow. Mowisz ze mozemy nie zdarzyc? Adaptacja może się przedłużyć itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hehe, widze ze dzis straszymy siebie na wzajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Hehe, widze ze dzis straszymy siebie na wzajem Tak jakoś wyszło. Ja od września projekt wybieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 18.11.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam, Jak już się straszymy to ja dodam swoje: W gminie Białe Błota wyczytałem, że na wydanie warunków zabudowy mają od 30 do 60 dni, czyli ok. Tylko, że ja czekam na WZ już 110 dni (złożyłem wniosek 31 lipca) i jak dzwonie do nich to nie potrafią mi odpowiedzieć kiedy je otrzymam.Jestem cierpliwy, Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 18.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Palisiu, zalezy na jakim osiedlu, akurat na moim jest miejscowy plan zagosp. przestrz.. Ale wspolczuje takiego czekania Ale chyba straszenie podzialalo bo postanowilam ze wczesniej wezme sie za szukanie architekta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Palisiu, zalezy na jakim osiedlu, akurat na moim jest miejscowy plan zagosp. przestrz.. Ale wspolczuje takiego czekania Ale chyba straszenie podzialalo bo postanowilam ze wczesniej wezme sie za szukanie architekta... Popieram. W końcu na rozpoczęcie budowy masz 2 lata od uprawomocnienia się decyzji o pozwoleniu na budowę - jak się uprawomocni wcześniej to nic nie zaszkodzi - nieprawdaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palisiu 18.11.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Łochowo. W miejscu gdzie moja działka leży nie ma Planu Zagospodarowania Przestrzennego stąd czekam na warunki zabudowy - może się kiedyś doczekam. Moje plany związane z budową są na tyle odległe, że mogę pozwolić sobie na czekanie. Ale z drugiej strony coś mnie tknęło, żeby sobie już papiery zacząć załatwiać. Bo zanim warunki dostane, projekt kupie adaptacje zrobię no i w końcu wystąpię o pozwolenie na budowę i to pozwolenie otrzymam to podejrzewam z 1,5 roku zleci. Ale potem to już chyba z górki. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 18.11.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Kolejne pytanie - czy zmiana materiałów i rodzaju stropu (np z porothermu na Ytong i z Fert 40 na Teriva) musi być w projekcie na etapie pozwolenia czy też może być wpisem do dziennika budowy, że użyto innego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asioczek 18.11.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Dla poszukujących kafelków, osprzętu do łazienki polecam Servitora na Fordońskiej warto ceny sprawdzić w ich sklepie internetowym http://elazienki.com/ od tych cen jeszcze spory rabat da się wytargować bez problemu, dowóz bez opłaty, możliwość odbioru materiałów w późniejszym terminie. Kamień na kominek mamy na dniach zamawiać w Solcu, kilka osób polecało, równiez na forum http://www.granit.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 19.11.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Kamień na kominek mamy na dniach zamawiać w Solcu, kilka osób polecało, równiez na forum http://www.granit.pl/ Oglądałam sobie ich stronę. Fajna ... Tylko co nadaje się najlepiej na kominki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 19.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Mnie też się podoba choć jest już "stara" Z nami od grudnia 1997, a skoro można się pochwalić to jeszcze jeden pstryk Świetna kocica ))))) My mamy trzy futrzaki. Tylko czekają, by przenieść się na wieść i brykać po ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 19.11.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Ali - transport free A bobasa dźwignąć nie mogę niestety na razie... A ja się nigdy nie nudzę! Teraz mam opcje na wybranie drzwi do prysznica z 10 wytypowanych... Zajmie mi to pewnie 10 tygodni No może ktoś podpowie - albo odradzi którąś z poniższych firm: Koło, Sanplast, Dolphi, Kabi, Novellini, Radaway, Huppe, Ravak. Porównywałam Koło i Huppe. Huppe górą, choć cenowo niestety też, i to sporo. Wstępnie zdecydowaliśmy się na Huppe właśnie, zobaczymy czy damy radę to przełknąć finansowo. Przekonał nas sposób, w jaki się te drzwi otwierają, jak przylegają do dostawki, jaka jest jakość słupków i zawiasów. Dla mnie bomba! Novellini także jest bardzo dobrej jakości, ale cena również, niestety, nie rozpieszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts