Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Skoro zaczęliście temat wykończeniówki - może ktoś wie, gdzie kupić tanie, ale nie plastikowe, chromowe wieszaczki do łazienki (na papier toaletowy, ręczniki itp)??

100 - 150 zł za wieszak na papier toaletowy wydaje mi sie lekka przesadą :o

Tesco? Kiedyś mieli, nie wiem czy nadal mają.

Kamień na kominek mamy na dniach zamawiać w Solcu, kilka osób polecało, równiez na forum http://www.granit.pl/

Oglądałam sobie ich stronę. Fajna ...

Tylko co nadaje się najlepiej na kominki?

Wszystko zależy jaki chcesz mieć kominek, kolorów do wyboru sporo, warto podpytać jakiegoś speca od kominków czego nie kłaść :). Na miejscu też kręci się zawsze kilku gostków co kamień tną i też coś doradzą. Jeżeli zamawiasz kamień na kominek to jest w on specjalny sposób przygotowany, oczywiście cena też odpowiednio wyższa.

Co inni kładą na kominek warto sprawdzić na wątku o kominkach na podforum wnętrza, tam użytkownicy często piszą co u nich jest położone i możesz podejrzeć co pasuje do Waszych wnętrz.

edi chyba większość na etapie wykończeniówki na nadmiar gotówki nie może liczyć

Saraha my rozliczaliśmy się za całość robót, warto zwrócić uwagę czego jest to metr. Jedna z ekip podała nam cenę za metr położonej wełny a przy 2 warstwach cena wyszła kosmiczna.

Saraha my rozliczaliśmy się za całość robót, warto zwrócić uwagę czego jest to metr. Jedna z ekip podała nam cenę za metr położonej wełny a przy 2 warstwach cena wyszła kosmiczna.

Mąż z nimi gadał - przedstawił całość potrzeb i taką usłyszał odpowiedź... Ale dopytam jeszcze... Dzięki.

angel_&_yac dziś jeszcze podjechałam do takiego salonu na Wojska Polskiego, przy kościele. Mają też Riho, też nieźle się prezentuje. Sprawdzę tego linka co podaliście, nie zdążyłam już podjechać do Servitora, a miałam ich na myśli. Byłam tam swego czasu, szukając płytek.

No zobaczymy.

A co do kociaków - nasz niestety zginął pod kołami jakiegoś auta, na drodze pod domem :cry:

Saraha a wełnę już kupiliście ? Jakby co mamy namiary na sprawdzoną firmę która poprzez allegro sprzedaje. My kupowaliśmy Rockwool'a, w bydgoskich hurtowniach tak dobrej ceny nigdzie byśmy nie uzyskali.

ja tez kupilam na allegro. dowiezli gratis z Krakowa.

art sanitarne i grzejniki kupilam tez z allegro - z hurtowni z Poznania. Tez dowoz za free. Zaoszczedzilam na wszystkim ok 1800 zl. Kase przelewalam jak mialam juz towar - za grzejniki tylko zaliczkowalam bo byly dekory i w szarym kolorze. Nikt w bydgoszczy nie byl w stanie mi zaproponowac takich cen!! Jakby ktos szukal - nazywaja sie Łazienka netto ;)

Dori wanny riho mają też na Jagiellońskiej kawałek przed Focusem jadąc od strony ronda Fordońskiego my jedną mamy już na budowie ale jeszcze nie zamontowaną :) dokładnie Lusso. Zamawialiśmy ze sklepu internetowego, z przewozem wyszło i tak sporo taniej.

Saraha namiary podeślę, od cen z allegro spokojnie można negocjować rabat.

Mapkę 1:500 (do celów projektowych) dawałem przy wodzie i kanalizacji do Gminnego Zakładu Komunalnego w Żołędowie. Oraz przy gazie.

No to wiem - byłem już w GZK i dostałem "wniosek" - tam jasno napisali, że 2x mapka 1:500 ale się zastanawiam czy to może być kopia czy też musi być jakoś podstęplowane/zautoryzowane?

No i mapek mam 3 sztuki + "Matrycę" - gdzie się da to będę "wciskał" kopie :D

Skoro zaczęliście temat wykończeniówki - może ktoś wie, gdzie kupić tanie, ale nie plastikowe, chromowe wieszaczki do łazienki (na papier toaletowy, ręczniki itp)??

100 - 150 zł za wieszak na papier toaletowy wydaje mi sie lekka przesadą :o

My kiedyś kupowaliśmy w Obi albo w Castoramie. Przyzwoite, niedrogie i ładne wzornictwo.

Zobacz też tutaj, to sklep, którego adres podawano wcześniej:

http://www.elazienki.com/akcesoria-lazienkowe-stella-c-187_297_595.html?infoBox=1

angel_&_yac dziś jeszcze podjechałam do takiego salonu na Wojska Polskiego, przy kościele. Mają też Riho, też nieźle się prezentuje. Sprawdzę tego linka co podaliście, nie zdążyłam już podjechać do Servitora, a miałam ich na myśli. Byłam tam swego czasu, szukając płytek.

No zobaczymy.

Jeśli chodzi o wanny/brodziki, to my na pewno zdecydujemy się na firmę Kaldewei. I nie tylko dlatego, że to wanny ze stali emaliowanej, a nie akrylowe. Przede wszystkim dlatego, że wymarzona i wybrana przez nas wanna wygląda tak:

http://www.kaldewei.com/produktimages/zoom/Ellipso_Duo_203.jpg

Choć to oczywiście rzecz gustu, ale dla nas bomba!

I jeszcze brodzik z ornamentem:

http://www.100percentdesign.co.uk/ExhibitorLibrary/971/thumb_kaldewei_ornament_lilie_1.jpg

Jeśli chodzi o wanny/brodziki, to my na pewno zdecydujemy się na firmę Kaldewei. I nie tylko dlatego, że to wanny ze stali emaliowanej, a nie akrylowe. Przede wszystkim dlatego, że wymarzona i wybrana przez nas wanna wygląda tak:

http://www.kaldewei.com/produktimages/zoom/Ellipso_Duo_203.jpg

Choć to oczywiście rzecz gustu, ale dla nas bomba!

My mamy bardzo podobną: Koło Progress prostokątna. Nie wiem tylko jak wypada porównanie z wymiarami i cenowo...

[My mamy bardzo podobną: Koło Progress prostokątna. Nie wiem tylko jak wypada porównanie z wymiarami i cenowo...

Z Koła jest raczej akrylowa (choć mogę się mylić), więc chyba trudno porównywać. W sklepach internetowych ta Kaldeweia kosztuje ok 4 tys. Nam się uda kupić sporo taniej. A ile kosztowało Koło?