alex_ 28.11.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Jeżeli jest ktoś zainteresowany pracą w sklepie delikatesowym w Lipnikach proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 28.11.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Chciałbym was przestrzec przed stolarzem z Łochowa.Firma Rem-Bud, Robert Zbed.Uważajcie! Szczegóły dla zainteresowanych na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schwamm 28.11.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Witam Szukam parapetow wewnetrznych ze sztucznego marmuru w Bydgoszczy. Polecacie jakies punkty gdzie byliscie zadowoleni? Pozdrawiam wszyskich budujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 28.11.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2008 Spróbuj w sprawdzonej przez wielu firmie - Okno Plus na Inowrocławskiej. My mieliśmy od nich okna, część parapetów... Mają konglomerat również. (czy jak zwał ten materiał ) Solidni, słowni, terminowi OKNO-PLUS ul. Inowrocławska 33 85-097 Bydgoszcz tel.: (0 52) 340 60 20 fax: (0 52) 340 60 20 Niestety marmurowe zamówiliśmy gdzieś indziej - co za pomyłka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schwamm 30.11.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Spróbuj w sprawdzonej przez wielu firmie - Okno Plus na Inowrocławskiej.... Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 30.11.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Spróbuj w sprawdzonej przez wielu firmie - Okno Plus na Inowrocławskiej. A jakiej firmy mają profile? Szukam godnej polecenia firmy, która ma w ofercie profile Aluplast Ideal 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 01.12.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam,mam kilka pytań odnośnie tynków wewnętrznych..1) od jednej z osób usłyszałem, że tynki maszynowe pękają... prawda to??2) czy tynki ręczne różnią się od maszynowych składem?3) ile może teraz kosztować (robocizna) samo wytynkownie i wytynkowanie z gładziami?? 4) gładzie też brać czy samemu???5) szukam ekipy na początek stycznia... jakies propozycje... polecacie kogos?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 01.12.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Jak zakładaliście sobie gaz to ile płaciliście za metr przyłącza DO BUDYNKU od kurka w granicy działki -w jakich sklepach kupowaliście materiały- podajcie namiary na instalatorów CO I CWU PozdarwiamDariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 01.12.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Witam Jak zakładaliście sobie gaz to ile płaciliście za metr przyłącza DO BUDYNKU od kurka w granicy działki Jeszcze nie spotkałem się z ceną "od metra" za tego typu usługę. Jeśli masz już projekt przyłącza i instalacji wewn. to poproś o wycenę całości. Tam nie tylko metry się liczą ale też stopień skomplikowania, ilość reduktorów, skrzynek, metrów w ziemii itp. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 01.12.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 1) od jednej z osób usłyszałem, że tynki maszynowe pękają... prawda to?? Mysle, ze to zalezy od tego, jak sciana pracuje i jak szybko tynk wysycha. Na polaczeniu roznych materialow (np. drewniana konstrukcja dachu i sciana) najprawdopodobniej peknie bez wzgledu na to, jak nakladane 2) czy tynki ręczne różnią się od maszynowych składem? Tego nie wiem, ale bez wzgledu na sposob nakladania tynki przede wszystkim dziela sie na gipsowe i cementowo-wapienne 3) ile może teraz kosztować (robocizna) samo wytynkownie i wytynkowanie z gładziami?? maszynowe tynki gipsowe: ok. 25 PLN z materialem, gladzie + podwojne malowanie, czyli sciana na gotowo: kolejne 20-25 PLN. 5) szukam ekipy na początek stycznia... jakies propozycje... polecacie kogos? Ja jestem umiarkowanie zadowolony ze swoich tynkow, mogloby byc dokladniej, wiec polecic moge, jak nie znajdziesz nikogo z pewnego polecenia Jesli chodzi o gladzie, to moge z czystym sercem polecic ekipe, pedanci i szczegolanci Biora 25 PLN bez materialu, ale sciana wyglada przecudnie. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 02.12.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Dzieki za odpowiedz 2) czy tynki ręczne różnią się od maszynowych składem? Tego nie wiem, ale bez wzgledu na sposob nakladania tynki przede wszystkim dziela sie na gipsowe i cementowo-wapienne a czym sie roznia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.12.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 meehowy odebrałeś mojego priva do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lena08 02.12.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 mam dylemat związany z zakupem pieca/kotła co.Muszę mieć piec na opał stały,myślałam o piecu z podajnikiem na eko-groszek,ale porównując koszty zakupu opału /juz pomijam sam zakup pieca/ sklaniam sie bardziej ku miałowcom. Czy ma ktoś już zainstalowany i sprawdzony taki piec ewnt. opinie znajomych? Problem polega na tym, że chcialabym aby stałopalność była dość długa,żeby po powrocie z pracy nie musieć każdego dnia rozpalać tylko dorzucic do pieca i mieć cieplutko:)Zdaję sobie sprawę z tego,że z podajnikiem to i komfort ,i mniej biegania ,ale i kasa niestety wieksza:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.12.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 CitroCerber jak widzę pytasz o firmę Aluplast i ich profile Ideal 70, które maja możliwość otwierania się na zewnątrz. "System Ideal 70 - okna otwierane na zewnątrz, tzw. "okna angielskie" Ja pisze o innej firmie. Mają profile Brügmann a szczegóły znajdziesz na ich stronie internetowej lub u przedstawiciela, nr podałam. Może też maja podobne rozwiązania, ale w każdej firmie nazywaja sobie to inaczej, własną nazwą. lena08 powiem Tobie, że my zdecydowaliśmy się na piec z podajnikiem tłokowym na eko-groszek, właśnie choćby dlatego, że przy nim "prawie" nic nie trzeba robić... "prawie" robi ogromną różnicę Niestety nic samo się nie robi. Trzeba zasypywać regularnie (komfort polega na tym, że faktycznie co kilka dni, na szczęście ), jednak mąż często go czyści, wyrzuca popiół, a i zalecane jest wygaszanie go co jakiś czas celem też jakiegoś tam oczyszczania... A ja tylko go podziwiam jak chodzi wokół tego pieca i wkurzam się bo ciągle upaprze sobie jakieś ubranie sadzą Znajomi (ale nie forumowicze) mają piec na miał i są zadowoleni. Nie wiem jednak czy z podajnikiem, dawno temu z nimi rozmawialiśmy. Wiem, że zasypywali również raz na jakiś czas. Więc spokojnie do praxy chodzili Tak czy owak - marzymy o tym, żeby się przyłączyć go gazu ziemnego, którego niestety u nas nie ma... Jednak jest wtedy czysto, komfortowo i luksusowo A za luksus trzeba płacić... niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.12.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 My się zastanawiamy wstępnie nad piecem na eko - groszek marki Kostrzewa, kusi nas szczególnie wersja z opcją palenia nie tylko węglem. Ponoć drogie, ale dobre, sąsiad sobie chwali bardzo, tyle, że jego model drogi był jak nieszczęście. Ma ktoś zamontowaną jakąś wersję Kostrzewy?Daliśmy do wyceny całość prac wod - kan w firmie "Eko - Mont" na ul. Żeglarskiej, może ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi związane? Albo mógłby polecić solidną i rozsądną cenowo konkurencję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.12.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Tak czy owak - marzymy o tym, żeby się przyłączyć go gazu ziemnego, którego niestety u nas nie ma... Jednak jest wtedy czysto, komfortowo i luksusowo A za luksus trzeba płacić... niestety... A butli nie możecie wkopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 02.12.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A butli nie możecie wkopać? liczymy na to że za 2-3 lata faktycznie będzie u nas gaz ziemny. Niepoprawni z nas optymiści:) Na razie mamy piec Stalmarka na eko-groszek. I bardzo nie polecamy naszego wkonawcę wod-kan-co... Ale to indywidualna osoba, nie firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 02.12.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A butli nie możecie wkopać? Zeby pojsc z torbami? Gaz z butli wychodzi duzo drozej niz ziemny. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 02.12.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 A butli nie możecie wkopać? Zeby pojsc z torbami? Gaz z butli wychodzi duzo drozej niz ziemny. Michal A to przepraszam, myślałam, że podobnie. U nas gazu na pewno nie będzie, kanalizacji też raczej nie, ale jakoś zadowoleni jesteśmy, że nie trzeba będzie nikomu płacić np. kosztów eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 02.12.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 meehowy odebrałeś mojego priva do Ciebie? "Juz" odpisalem. Sorry, przeoczylem wiadomosci prywatne. Celdom, Tobie tez odpisalem (tez przepraszam ze tak pozno) - szczegolowe dane ile nas kosztowal Ytong. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts