angel__yac 05.12.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Zakład Usługowo-Handlowy z ulicy Zacisze 24 w Bydgoszczy Bardzo ostrzegam wszystkich przed tą firmą instalacji hydraulicznych. Wpisuję na kartkę z hasłem "partacze" Dzięki Może jeszcze ktoś ma jakieś doświadczenia wodno - kanalizacyjne? Strasznie zależy nam, żeby to grało i buczało U nas instalację wod-kan kładła firma Montis z Łochowic. Na razie nie wiemy, czy i jak wszysto będzie działać, bo sama instalacja jeszcze nie działa, ale co do terminowości, elastyczności, chęci udzielania porad i tempa prac - jesteśmy bardzo zadowoleni i możemy z czystym sumieniem polecić. Bardzo dobry kontakt i współpraca naprawdę sympatyczna. Tel. 501279907. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 05.12.2008 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 moze ktos ma namiar na hurtownie z kuj-pom/producenta bloczkow betonowych. dzieki... Ja bralem wszystko w Szubinie - Invest Club (dawniej Trust) 52 391 05 91. Bardzo przyzwoita firma, cenowo tez troszke ponizej sredniej. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 05.12.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dziekuje za bardzo wyczerpujaco odpowiedz... nie pozostaje mi nic innego jak powoli szukac ekipy na styczen... My mamy tynki gipsowe maszynowe. Kładli je pracownicy p. Guziołka. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Z tego, co wiem, p. Guziołek ma kilka ekip, u nas pracował ojciec z dwoma synami, i ich mogę z czystym sumieniem polecić. Tel. 600 823 302. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 05.12.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dziekuje za bardzo wyczerpujaco odpowiedz... nie pozostaje mi nic innego jak powoli szukac ekipy na styczen... My mamy tynki gipsowe maszynowe. Kładli je pracownicy p. Guziołka. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Z tego, co wiem, p. Guziołek ma kilka ekip, u nas pracował ojciec z dwoma synami, i ich mogę z czystym sumieniem polecić. Tel. 600 823 302. ale cementowo -wapiennych nie robia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.12.2008 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 pls... moze ktos ma namiar na hurtownie z kuj-pom/producenta bloczkow betonowych . fundamentowych (najtaniej. z bdb upustem?) budowe mam w zlejwsi wielkiej ale jak sie oplaci moge jechac na drugi koniec kuj-pom..? oczywiscie omijam szerokim lukiem chalupnictwo - robione w stodole / nie prasowane / do niczego sie nie nadajace... dzieki... No przecież pod nosem w "Agmarze" w Łubiance robią dobre i niedrogie bloczki. I dowóz byłby darmo. Kiedy my szukaliśmy nie znaleźliśmy lepszej opcji prócz oczywiście "stodołowych". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 05.12.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Dziekuje za bardzo wyczerpujaco odpowiedz... nie pozostaje mi nic innego jak powoli szukac ekipy na styczen... My mamy tynki gipsowe maszynowe. Kładli je pracownicy p. Guziołka. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Z tego, co wiem, p. Guziołek ma kilka ekip, u nas pracował ojciec z dwoma synami, i ich mogę z czystym sumieniem polecić. Tel. 600 823 302. ale cementowo -wapiennych nie robia?? Nic mi na ten temat nie wiadomo. Zadzwoń i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.12.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 pls... moze ktos ma namiar na hurtownie z kuj-pom/producenta bloczkow betonowych . fundamentowych My kupowaliśmy w Ceg Torze na Olsztyńskiej w Toruniu, ale najtańsi to pewnie oni nie są... Znajomy chwalił to: http://www.czamaninek.pl/s5.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 05.12.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 My się zastanawiamy wstępnie nad piecem na eko - groszek marki Kostrzewa, kusi nas szczególnie wersja z opcją palenia nie tylko węglem. Ponoć drogie, ale dobre, sąsiad sobie chwali bardzo, tyle, że jego model drogi był jak nieszczęście. Ma ktoś zamontowaną jakąś wersję Kostrzewy? Daliśmy do wyceny całość prac wod - kan w firmie "Eko - Mont" na ul. Żeglarskiej, może ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi związane? Albo mógłby polecić solidną i rozsądną cenowo konkurencję? Tylko nie "Eko - Mont". I aby nie być posądzonym o konkurencyjność nie podaję nikogo. "Eko - Mont" ma już w swojej opinii wiele złego - oczywiście nikt nie musi mi wierzyć. Pytanie padło odpowiadam co wiem. A rozwinąłbyś? Choćby na priv. Pięknie proszę. Nie ma czego rozwijać ani tu ani na prv. Po prostu jestem w tej branży i co nieco wiem. Kilka spapranych inwestycji wystarczy bym mówił co mówię. Przecież nie będę tu wskazywać adresów takich źle wykonanych prac a znam je naprawdę. i tak rozwinąłeś oni robili u sąsiada, on akurat jest zadowolony wiadomo, nikt nie partaczy wszystkiego problem, że niewiele mam innych namiarów na kompleksowe wykonanie o firmie/hurtowni z ulicy Bronikowskiego słyszał ktoś może coś? Absolutna zgoda co do tego, że nikt nie partaczy każdej roboty. Ileś jednak spartaczonych o jakich wiadomo powinno dawać na wstrzymanie:-) Hurtownia TADMAR na Bronikowskiego jest najdroższą i najpodlejszą hurtownią w Bydgoszczy. Jeśli idzie o "Tanie Grzanie" też z Bronikowskiego to nie mam zdania ale i też nie miałem z nimi żadnego kontaktu, jakoś mnie nie przekonali do siebie. Z Hurtowni polecam Eko-Instal" z Fabrycznej 15b. Wykonawstwo polecam p. Ryszard Siatkowski kom: 601 799 709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.12.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 pls... moze ktos ma namiar na hurtownie z kuj-pom/producenta bloczkow betonowych . fundamentowych My kupowaliśmy w Ceg Torze na Olsztyńskiej w Toruniu, ale najtańsi to pewnie oni nie są... Znajomy chwalił to: http://www.czamaninek.pl/s5.html Z Czamaninka miałam strop teriva - bardzo dobra jakość, dokupione bloczki z Solbetu, były duuuużo gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.12.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 My się zastanawiamy wstępnie nad piecem na eko - groszek marki Kostrzewa, kusi nas szczególnie wersja z opcją palenia nie tylko węglem. Ponoć drogie, ale dobre, sąsiad sobie chwali bardzo, tyle, że jego model drogi był jak nieszczęście. Ma ktoś zamontowaną jakąś wersję Kostrzewy? Daliśmy do wyceny całość prac wod - kan w firmie "Eko - Mont" na ul. Żeglarskiej, może ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi związane? Albo mógłby polecić solidną i rozsądną cenowo konkurencję? Tylko nie "Eko - Mont". I aby nie być posądzonym o konkurencyjność nie podaję nikogo. "Eko - Mont" ma już w swojej opinii wiele złego - oczywiście nikt nie musi mi wierzyć. Pytanie padło odpowiadam co wiem. A rozwinąłbyś? Choćby na priv. Pięknie proszę. Nie ma czego rozwijać ani tu ani na prv. Po prostu jestem w tej branży i co nieco wiem. Kilka spapranych inwestycji wystarczy bym mówił co mówię. Przecież nie będę tu wskazywać adresów takich źle wykonanych prac a znam je naprawdę. i tak rozwinąłeś oni robili u sąsiada, on akurat jest zadowolony wiadomo, nikt nie partaczy wszystkiego problem, że niewiele mam innych namiarów na kompleksowe wykonanie o firmie/hurtowni z ulicy Bronikowskiego słyszał ktoś może coś? Absolutna zgoda co do tego, że nikt nie partaczy każdej roboty. Ileś jednak spartaczonych o jakich wiadomo powinno dawać na wstrzymanie:-) Hurtownia TADMAR na Bronikowskiego jest najdroższą i najpodlejszą hurtownią w Bydgoszczy. Jeśli idzie o "Tanie Grzanie" też z Bronikowskiego to nie mam zdania ale i też nie miałem z nimi żadnego kontaktu, jakoś mnie nie przekonali do siebie. Z Hurtowni polecam Eko-Instal" z Fabrycznej 15b. Wykonawstwo polecam p. Ryszard Siatkowski kom: 601 799 709 pięknie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.12.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Z Czamaninka miałam strop teriva - bardzo dobra jakość, dokupione bloczki z Solbetu, były duuuużo gorsze. Wypowiedź znajomego: "bo oni dają dużo keramzytu a nie jak inni walą tylko beton..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 05.12.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Z Czamaninka miałam strop teriva - bardzo dobra jakość, dokupione bloczki z Solbetu, były duuuużo gorsze. Wypowiedź znajomego: "bo oni dają dużo keramzytu a nie jak inni walą tylko beton..." być może, ale ich główną zaletą było to, że były równiutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 05.12.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Czesc, Dzis dostalem wyniki badania wody z wlasnej studni (glebokosc 24m), potrzebne sa do odbioru budynku. Tak jak sie spodziewalem wyniki fizyko-chemiczne sa slabe: mangan przekroczony 3-krotnie, zelazo 20-krotnie, barwa i metnosc tez przekroczone. Jak sie dowiadywalem z roznych zrodel, te wyniki nie oznaczaja, ze woda jest grozna dla zdrowia i nie mozna jej uzywac. Podobno przekroczone zelazo i mangan nie rzutuja zdrowotnie. Tak czy siak w Ocenie Zgodnosci napisano ze "jakosc wody w badanym zakresnie nie odpowiada wymaganiom sanitarnym". Czy orientujecie sie, czy takie wyniki moga spowodowac, ze Nadzor nie odbierze budynku? Inna sprawa, ze zastanawiam sie nad odzelaziaczem/odmanganiaczem. Macie jakies doswiadczenia w tym zakresie? Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.12.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 meehowy może stacja uzdatniania wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 06.12.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Jaką wełną ocieplaliście poddasza?Jeszcze do wczoraj byłem przeświadczony, że najlepszą wełną do tych celów jest skalna, ale w Tombudzie (Osielsko) twierdzą, że wełny skalne się nie nadają, bo:- z czasem traci swoje właściwości- po jakimś czasie może zjechać z dachu (???)- gryzonie mogą się zagnieździć (szklana gryzie)- gorzej się je kładziea mają tylko 2 zalety+ niepalna do 1000 stopni (szklana Isover'a do 800)+ lepsze właściwości termoizolacyjne A najlepszą według nich jest wełna szklana Isovera Unimata i dlatego tylko to polecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 07.12.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 możecie polecić sklep z oknami dachowymi? najlepiej jak by był duży wybór i tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 07.12.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 możecie polecić sklep z oknami dachowymi? najlepiej jak by był duży wybór i tanio Może CEGPOL na ul. Mińskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 07.12.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 możecie polecić sklep z oknami dachowymi? najlepiej jak by był duży wybór i tanio Może CEGPOL na ul. Mińskiej też kupiłam w "Cegpolu" - Fakro, z tym, że oni handlują głównie Veluxem a wcześniej zrobiłam wycenę w trzech innych miejscach, zawsze pokazując wcześniejszą w ten sposób każda następna była niższa zatrzymało się na "Cegpolu", bo tam braliśmy dach i dalej już mi się nie chciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.12.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 meehowy może stacja uzdatniania wody? Stacja to chyba raczej tylko do zmiękczania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 08.12.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 ktoś wcześniej pisał, że chce kupić stemple budowlane, ja mam na sprzedaż około 80 szt, zostały mi tez kształtki dymowe ceramiczne około 20 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts