leon28 14.12.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 leon...to co polecasz w "suterenie" to wlasnie ardor, robili u mnie, sa ok... co do laua to zrazila mnie ich cena, ale powiem ze ludzie sobie go chwala, wiec jesli ktos jest gotow zaplacic baaaaardzo duzo za dobre samopoczucie - to prosze bardzo... no tak, dokladnie to ardor. lau bazuje na renomie, jaka byc moze kiedys mial. teraz to padaczka i tyle, na dodatek w jakichs kosmicznych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 15.12.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Ja mogę śmiało polecić moich fachmanów od kominka. Jest to były szwagier kolegi który zajmuje się tym od lat. Oczywiście robi to w ramach fuchy ale uczciwie z przyzwoitym projektem, rozliczeniem, fachowością i terminowością.Z regóły robią tak:- wizyta oglądanie i wstępna wymiana oczekiwań,- projekt na papierze bez wizualizacji- umowa i jakaś zaliczka- Wasza wizyta w skłądzie kamieni i wybór płyty z jakiej ma być to ciete- ich wizyta w składzie i przekazanie projektu i wymiarów- dwa, trzy dni montażu. Zainteresowani na PW. Firmy z Królowej Jadwigi nie polecam jak zresztą wszystkich innych bo ceny to chyba z kosmosu biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 17.12.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 możecie polecić sklep z oknami dachowymi? najlepiej jak by był duży wybór i tanio EMIBUD Toporzysko 24 p. Adam 509 064 501 - polecam korzystałem zarówno z wykonawstwa dachu jak i ociepleń, fachowe doradztwo właściciela jak i bardzo niskie ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 19.12.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 (Nie)polecałem już kiedyś firmy Stalrem z Przemysłowej w temacie drzwi wewn. Porty. Dopiszę teraz pare konkretów, jako, że finału realizacji zamówienia wciąż nie widać. -na zamówionych 7 skrzydeł - 4 reklamacje (z czego 3 zauważyli montażyści zanim skrzydło wyjechało ze Stalremu) - 2 uszkodzone skrzydła. -zamówienie było podzielone na 2 raty - pierwsze 4 skrzydła zrealizowali w 3,5 miesiąca, kolejne 2 są w planach na początek stycznia (co da 4 miesiące). -za każdym razem przy reklamacji wina zrzucana jest na Porte i transport, ale jak się okazało po drobnym dochodzeniu, to pracownicy nie zauważają uszkodzeń, potem reklamacje nie są w fabryce uznawane, drzwi wracają ... znów pracownicy nic z tego sobie nie robią. Uszkodzone drzwi najpierw wędrują tam i z powrótem, potem leżą bezczynnie w magazynie Stalremu, aż przyjedzie klient/montażysta i stwierdzi, że coś nie tak. Wtedy dopiero ruszają tyłki. -rozmowa z kierowniczką, poza uśmiechami (jedyny miły aspekt współpracy) kończy się na tzw. "a co ja mogę" (pracownik od reklamacji prawie wszedł jej na głowę w dyskusji). Podobno mam wyjątkowego pecha - inni klienci nie narzekają. I chyba nie pozostaje mi przyznać im racji - mam cholernego pecha ... że wybrałem STALREM i bujam się teraz z drzwiami już 6 miesiąc! Wesołych Świąt grupo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 19.12.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Niechaj nadchodzące Święta Bożego Narodzenia pachną świeżą choinką, mienią się kolorem najpiękniejszych bombek, smakują ulubionym makowcem, przyniosą wymarzone prezenty... Niepowtarzalnej atmosfery rodzinnych Świąt oraz sukcesów i satysfakcji w nadchodzącym Nowym Roku 2009 życzę wszystkim budującym i wykańczającym i wykończonym ps a tak dodatkowo to niskiego kursu CHF a dla PLN spadku Wiboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.12.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 (Nie)polecałem już kiedyś firmy Stalrem z Przemysłowej w temacie drzwi wewn. Porty. Dopiszę teraz pare konkretów, jako, że finału realizacji zamówienia wciąż nie widać. -na zamówionych 7 skrzydeł - 4 reklamacje (z czego 3 zauważyli montażyści zanim skrzydło wyjechało ze Stalremu) - 2 uszkodzone skrzydła. -zamówienie było podzielone na 2 raty - pierwsze 4 skrzydła zrealizowali w 3,5 miesiąca, kolejne 2 są w planach na początek stycznia (co da 4 miesiące). -za każdym razem przy reklamacji wina zrzucana jest na Porte i transport, ale jak się okazało po drobnym dochodzeniu, to pracownicy nie zauważają uszkodzeń, potem reklamacje nie są w fabryce uznawane, drzwi wracają ... znów pracownicy nic z tego sobie nie robią. Uszkodzone drzwi najpierw wędrują tam i z powrótem, potem leżą bezczynnie w magazynie Stalremu, aż przyjedzie klient/montażysta i stwierdzi, że coś nie tak. Wtedy dopiero ruszają tyłki. -rozmowa z kierowniczką, poza uśmiechami (jedyny miły aspekt współpracy) kończy się na tzw. "a co ja mogę" (pracownik od reklamacji prawie wszedł jej na głowę w dyskusji). Podobno mam wyjątkowego pecha - inni klienci nie narzekają. I chyba nie pozostaje mi przyznać im racji - mam cholernego pecha ... że wybrałem STALREM i bujam się teraz z drzwiami już 6 miesiąc! Wesołych Świąt grupo. Ja zamawiałam drzwi z Porty 30 września i przyjdzie mi na nie poczekać do 3 tygodnia 2009 (tak mówią, ale zobaczymy jak będzie). Na szczęście są to tylko drzwi do garderób i spiżarni, więc resztę już mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 w toruniu na lipnowskiej, producent styropianu Prostyr, mają taką politykę że sprzedają po takiej cenie jak hurtowniom tylko ze i tak maja wysokie ceny. bez problemu idzie kupic taniej ... w prostyrze kupowalem na piwnice bo malo i tarnsport tani a reszte gdzie indziej bo bylo taniej za takie same parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 19.12.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 no teraz ceny styropianu są kosmicznie niskie, nawet 72 zł netto za sześcian za EPS 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leon28 19.12.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Witam po dłuższej przerwie. Zaczynam wykończeniówkę, która zaczyna wykańczać Właśnie utknąłem na kominku. Szukając namiarów przyzwoitym fachowców od obudowy kominków trafiłem na gości z ul. Gdańskiej. Zacząłem szukać i okazało się, że na Gdańskiej jest ich kilku i nie wiem, który z nich jest dobry i niedrogi. Pomóżcie i poratujcie jakimś namiarem na fachowca od kominków. Na razie zwiedziłem wystawkę LAUa. Ładnie i baardzo drogo. od laua to jak najdalej. to jest kamieniarz, ale nie monter/projektant kominkow. oprocz papudractwa ceny jakby z innej planety, ta firma bazuje na jakims przeszlym juz imieniu. z czystym sercem mozemy polecic wykonawcow z dworcowej - ardor bis (o ile dobrze pamietam) korzystalismy z ich uslug i mozna ich polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 22.12.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Wielkie dzięki za wszystkie porady. Raczej nie będę miał zbyt wiele czasu przed świętami a zatem już teraz wszystkim forumowiczom życzę: Radosnych Swiąt Bożego Narodzenia, zdrowia, uśmiechów, bogatego Gwiazdora oraz jak najpiękniejszych domów i jak najmniejszych rat kredytów. Pozdrawiam Majcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 23.12.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech świąteczne życzenia mają moc spełnienia, te całkiem błahe i te ważne, te dostojne i te ciut niepoważne,niech się spełnią. Marzeń o które warto walczyć, wartości którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei, bez której nie da się żyć. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 23.12.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam wszystkich serdecznie co sądzicie o oknach na profilu avangarde 700 z firmy Jartex z Bydgoszczy z ul. Kcyńskiej.Ma ktoś może tego typu okna są to zapewne okna firmy dobroplast! pozdrawiam i życzę udanych i wesołych świąt Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 23.12.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Witam. Ogolnie okna sa nie z tych najlepszych, aczkolwiek teraz jest idealny okres na zamowienie. Sa super ceny, terminy i jakosc zdecydowanie lepsza niz w sezonie. Moze nie polecam, ale jest to w tej chwili jakies pole manewru Cos, skromnie mowiac o tym wiem pozdrawiamWitam wszystkich serdecznie co sądzicie o oknach na profilu avangarde 700 z firmy Jartex z Bydgoszczy z ul. Kcyńskiej. Ma ktoś może tego typu okna są to zapewne okna firmy dobroplast! pozdrawiam i życzę udanych i wesołych świąt Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 23.12.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 (Nie)polecałem już kiedyś firmy Stalrem z Przemysłowej w temacie drzwi wewn. Porty. Dopiszę teraz pare konkretów, jako, że finału realizacji zamówienia wciąż nie widać. -na zamówionych 7 skrzydeł - 4 reklamacje (z czego 3 zauważyli montażyści zanim skrzydło wyjechało ze Stalremu) - 2 uszkodzone skrzydła. -zamówienie było podzielone na 2 raty - pierwsze 4 skrzydła zrealizowali w 3,5 miesiąca, kolejne 2 są w planach na początek stycznia (co da 4 miesiące). -za każdym razem przy reklamacji wina zrzucana jest na Porte i transport, ale jak się okazało po drobnym dochodzeniu, to pracownicy nie zauważają uszkodzeń, potem reklamacje nie są w fabryce uznawane, drzwi wracają ... znów pracownicy nic z tego sobie nie robią. Uszkodzone drzwi najpierw wędrują tam i z powrótem, potem leżą bezczynnie w magazynie Stalremu, aż przyjedzie klient/montażysta i stwierdzi, że coś nie tak. Wtedy dopiero ruszają tyłki. -rozmowa z kierowniczką, poza uśmiechami (jedyny miły aspekt współpracy) kończy się na tzw. "a co ja mogę" (pracownik od reklamacji prawie wszedł jej na głowę w dyskusji). Podobno mam wyjątkowego pecha - inni klienci nie narzekają. I chyba nie pozostaje mi przyznać im racji - mam cholernego pecha ... że wybrałem STALREM i bujam się teraz z drzwiami już 6 miesiąc! Wesołych Świąt grupo. Ja zamawiałam drzwi z Porty 30 września i przyjdzie mi na nie poczekać do 3 tygodnia 2009 (tak mówią, ale zobaczymy jak będzie). Na szczęście są to tylko drzwi do garderób i spiżarni, więc resztę już mam . z porta sie nie dyskutuje, kazdy jak ma do nich zlozyc reklamacje najpierw zrobi wszystko aby klienta zalatwic inaczej. Lepiej nie wchodzic w to bagienko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 23.12.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Kochani!Pachnących choinką i piernikiem Świąt w cudownej atmosferze rodzinnej dla Was od nasdori z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 24.12.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Witam. Ogolnie okna sa nie z tych najlepszych, aczkolwiek teraz jest idealny okres na zamowienie. Sa super ceny, terminy i jakosc zdecydowanie lepsza niz w sezonie. Moze nie polecam, ale jest to w tej chwili jakies pole manewru Cos, skromnie mowiac o tym wiem pozdrawiamWitam wszystkich serdecznie co sądzicie o oknach na profilu avangarde 700 z firmy Jartex z Bydgoszczy z ul. Kcyńskiej. Ma ktoś może tego typu okna są to zapewne okna firmy dobroplast! pozdrawiam i życzę udanych i wesołych świąt Jacek Witam możesz coś więcej powiedzieć jak jest powód nie polecania tych okien jakość, profil szyba okucia itd.? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaKowal 27.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Panie i panowie, mam pytanie odnośnie pomieszczenia gospodarczegomurowanego..Czy trzeba adoptować projekt działki, czy można budować bez pozwolenia.Czy budowaliście coś takiego i jakie są koszty?(może jakieś gotowe projekty?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 29.12.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Panie i panowie, mam pytanie odnośnie pomieszczenia gospodarczego murowanego.. Czy trzeba adoptować projekt działki, czy można budować bez pozwolenia. Czy budowaliście coś takiego i jakie są koszty? (może jakieś gotowe projekty?) O ile się nie mylę na każdych 500m2 działki można postawić budynek gospodarczy do 25m2 bez zezwolenia - na zgłoszenie. Koszt porównywalny z budową garażu. Polecam, na początek, projekty garaży - niektóre są ładniejsze od domów Do zgłoszenia trzeba załączyć coś w rodzaju projektu i opisu budynku, ale może to być wykonane własnoręcznie i bez finezji - to trzeba ustalić u wydającego zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 29.12.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Mam dużo gruzu budowlanego. Głównie na jednej kupie ale część wala sie po całej działce. Wiecie jak to z budowlańcami jest.Ktoś miał namiar na ekipę która sprząta całą działke i wywozi to świństwo.Można prosić o ten kontakt?? Jaka tam była cena?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 30.12.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Mam dużo gruzu budowlanego. Głównie na jednej kupie ale część wala sie po całej działce. Wiecie jak to z budowlańcami jest. Ktoś miał namiar na ekipę która sprząta całą działke i wywozi to świństwo. Można prosić o ten kontakt?? Jaka tam była cena?? pozdrawiam pozwolę się podłączyć pod pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts