uprzejma 30.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 (Nie)polecałem już kiedyś firmy Stalrem z Przemysłowej w temacie drzwi wewn. Porty. Dopiszę teraz pare konkretów, jako, że finału realizacji zamówienia wciąż nie widać. -na zamówionych 7 skrzydeł - 4 reklamacje (z czego 3 zauważyli montażyści zanim skrzydło wyjechało ze Stalremu) - 2 uszkodzone skrzydła. -zamówienie było podzielone na 2 raty - pierwsze 4 skrzydła zrealizowali w 3,5 miesiąca, kolejne 2 są w planach na początek stycznia (co da 4 miesiące). -za każdym razem przy reklamacji wina zrzucana jest na Porte i transport, ale jak się okazało po drobnym dochodzeniu, to pracownicy nie zauważają uszkodzeń, potem reklamacje nie są w fabryce uznawane, drzwi wracają ... znów pracownicy nic z tego sobie nie robią. Uszkodzone drzwi najpierw wędrują tam i z powrótem, potem leżą bezczynnie w magazynie Stalremu, aż przyjedzie klient/montażysta i stwierdzi, że coś nie tak. Wtedy dopiero ruszają tyłki. -rozmowa z kierowniczką, poza uśmiechami (jedyny miły aspekt współpracy) kończy się na tzw. "a co ja mogę" (pracownik od reklamacji prawie wszedł jej na głowę w dyskusji). Podobno mam wyjątkowego pecha - inni klienci nie narzekają. I chyba nie pozostaje mi przyznać im racji - mam cholernego pecha ... że wybrałem STALREM i bujam się teraz z drzwiami już 6 miesiąc! Wesołych Świąt grupo. Ja zamawiałam drzwi z Porty 30 września i przyjdzie mi na nie poczekać do 3 tygodnia 2009 (tak mówią, ale zobaczymy jak będzie). Na szczęście są to tylko drzwi do garderób i spiżarni, więc resztę już mam . z porta sie nie dyskutuje, kazdy jak ma do nich zlozyc reklamacje najpierw zrobi wszystko aby klienta zalatwic inaczej. Lepiej nie wchodzic w to bagienko Kochany kliencie, jeśli decydujemy się na zamawianie samych ościeznic, a póżniej domawiamy sukcesywnie do nich skrzydła i to też pojedynczo, to wówczas czas realizacji licząc od momentu pierwszego zlecenia:)czego w taki sposób nie powinniśmy liczyć, rzeczywiście jest długi. Ponadto termin sfinalizowania zlecenia ulega wydłużeniu jesli klient, mimo, ze towar znajduje się na magazynie, notorycznie go nie odbiera, bo nie jest w stanie okreslić na kiedy mu on będzie potrzebny. Są firmy które, nie mają w zwyczaju wysyłać ponagleń o odbiór towaru i cierpliwie czekają aż ich klient w końcu zdecyduje się na odbiór. oczywiście do czasu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 30.12.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam, Kochany kliencie (...) Po cichu liczyłem, że może tą drogą uda się do Państwa dotrzeć. Cieszę się, choć do pełni szczęścia brakuje nadal celności mych argumentów. Mimo wszystko witamy na forum. Szkoda też, że w odpowiedzi mija się Pani nieco z prawdą. Nie podawałem łącznego czasu dla wszystkich zamówień (było ich łącznie 3 - pierwsze dotyczyło zarówno ościżnic jak i skrzydeł), a każdego z osobna. Nie bardzo rozumiem jakie ma to znaczenie dla oceny całości. (...) czego w taki sposób nie powinniśmy liczyć Licząc w ten sposób musiałbym podać liczbę conajmniej 6 miesięcy (drzwi i komplet ościeżnic zamówiłem już w czerwcu a następnie pozostałe we wrześniu), ale nie o to przecież chodzi. Ponadto termin sfinalizowania zlecenia ulega wydłużeniu jesli klient, mimo, ze towar znajduje się na magazynie, notorycznie go nie odbiera Tego stwierdzenia nie rozumiem. Nie ma się nijak to rzeczywistości. Są firmy które, nie mają w zwyczaju wysyłać ponagleń o odbiór towaru i cierpliwie czekają aż ich klient w końcu zdecyduje się na odbiór. oczywiście do czasu:) Zabrzmiało jak ostrzeżenie. Jak rozumiem wszystkie zamówione przeze mnie drzwi macie Państwo już u siebie (sztuk 4) ? Świetnie, czuje się powiadomiony tą drogą (bo innej nie było) i zaraz pędze po odbiór... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 30.12.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ojej ... wiekszości tutaj juz nie znam ... ech ale wszstkim znajomym i NIEznajomym ... wszystkiego naj naj ... w nowym roku ... Oby Wam Cegły i Cement ... lekkimi były pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 30.12.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Cytat z uprzejma:"Są firmy które, nie mają w zwyczaju wysyłać ponagleń o odbiór towaru i cierpliwie czekają aż ich klient w końcu zdecyduje się na odbiór. oczywiście do czasu:)"Ciekawi mnie bardzo co następuje po tym "oczywiście do czasu"? Ja znam z pewnością lepsze firmy. Są nimi takie, które wraz z pojawieniem się zamówionego towaru informują niezwłocznie o tym fakcie klienta. Do tego trzeba jednak dojrzeć.Państwa postawa zrodziła się niestety w epoce minionej na szczęście - na szczęście to oczywiście mowa o epoce minionej nie zaś o Państwa postawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 01.01.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Wszystkim budującym i tym już pomieszkującym SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU ! Oby był jeszcze lepszy od poprzedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4dongazeta.pl 01.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam w Nowym Roku!! Szukam porady w sprawie okien i rolet, mam wyceny z 3 firm: - MS okna - z Jagiellońskiej - okna MS - - Pol Plast z lelewela - Arta - Oknoplast - z Curie Skłodowskiej Cenowo wychodzi na prawie to samo ok 29 tyś za komplet (okna + rolety) z montażem, natomist jakościowo i pod względem standartu najlepiej wycho dzi MS Okna, Profil Brugmann, okucia tytanowe+ wkładki antywłamaniowe itp Macie jakies porady którą ewentualnie firmę sprawdzić? Macie jakies doświadczenie z tą firmą? Drugie pytanko co do bramy garażowej, coś polecacie? Mam też kilka ofert ale wszystkie ponad 6,5 tyś (duża brama szer 4,5m) i wydaje mi sie dużo, z góry dzieki z pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 02.01.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Czolem, Oknoplus i okna M&S to juz "klasyka" na tym forum. Kilku polecilo, kilku skorzystalo, wszyscy sa zadowoleni My tez mam M&S, linia sevenline, jestesmy bardzo zadowoleni zarowno z okien, jak i z serwisu firmy Oknoplus. Od nich tez bralismy brame 5m szerokosci firmy Novoferm (koszt w okolicach 7000, to chyba dosc normalna cena). Brama pracuje bez zarzutu od pol roku. Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4donBD 02.01.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dzieki!! Tak dla info dzisiaj dzwoniłem do firmy Darro z Fordońskiej, maja bramy garażowe firmy NormStahl, bardzo dobre bramy, cena za 450cmx200 - 5200 pln z Vat i montażem, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, w standarcie zabezpieczenia WK2...itp, jakby co polecam. Firme sprawdziłem, bramy tez, naprawdę bardzo dobra jakosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Dzieki!! Tak dla info dzisiaj dzwoniłem do firmy Darro z Fordońskiej, maja bramy garażowe firmy NormStahl, bardzo dobre bramy, cena za 450cmx200 - 5200 pln z Vat i montażem, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, w standarcie zabezpieczenia WK2...itp, jakby co polecam. Firme sprawdziłem, bramy tez, naprawdę bardzo dobra jakosc Tak jak napisał meehowy, dużo razy już było o oknach. My mamy M&S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 04.01.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Dzieki!! Tak dla info dzisiaj dzwoniłem do firmy Darro z Fordońskiej, maja bramy garażowe firmy NormStahl, bardzo dobre bramy, cena za 450cmx200 - 5200 pln z Vat i montażem, co mnie bardzo pozytywnie zaskoczyło, w standarcie zabezpieczenia WK2...itp, jakby co polecam. Firme sprawdziłem, bramy tez, naprawdę bardzo dobra jakosc Tak jak napisał meehowy, dużo razy już było o oknach. My mamy M&S. My też M&S, a brama od nich w tej samej okleinie - Novoferm. Polecam z uwagi na bardzo dobry montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 My też M&S Thermo. Zadowoleni jesteśmy, szczególnie teraz w te mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 05.01.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ostatnio to forum "siadło", ale może jeszcze ktoś to czyta i poratuje mnie namiarami na ekipy do prac: - ocieplenie poddasza + płyta K-G (teraz przede wszystkim takiej ekipy szukam)- tynki gipsowe- posadzki- ocieplenie zewnętrzne, tynki, malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 05.01.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 - ocieplenie poddasza + płyta K-G (teraz przede wszystkim takiej ekipy szukam) - tynki gipsowe - posadzki - ocieplenie zewnętrzne, tynki, malowanie zapytaj tu: MAL TAP 605 594 368 a tynk zewn. 606 370882 pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.01.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Jaką wełną ocieplaliście poddasza? Jeszcze do wczoraj byłem przeświadczony, że najlepszą wełną do tych celów jest skalna, ale w Tombudzie (Osielsko) twierdzą, że wełny skalne się nie nadają, bo: - z czasem traci swoje właściwości - po jakimś czasie może zjechać z dachu (???) - gryzonie mogą się zagnieździć (szklana gryzie) - gorzej się je kładzie a mają tylko 2 zalety + niepalna do 1000 stopni (szklana Isover'a do 800) + lepsze właściwości termoizolacyjne A najlepszą według nich jest wełna szklana Isovera Unimata i dlatego tylko to polecają. yyy - a ja mialam odwrotne info: skalna bardzo gryzie - wiec myszki nie wchodza...ukladalismy sami rockwoola na cale poddasze - jeszcze pamietam jak mnie pogryzla tak mi to wyglada jakby tombud chcial koniecznie sprzedac to na co ma dobra marze... bo co to znaczy - gorzej sie ja kladzie?? Co za filozofia polozyc rozprezliwa welne skalna - rockwool sie trzymal sam bez sznurkow? a okna M&S - srednie sa. Nie zachwycalabym sie tak nimi - choc serwis maja faktycznie dobry. To sa pierdoly - ale np klamka nie dochodzi do konca a w drugim dochodzi - a oni mi wmawiaja ze tak ma byc i jest prawidlowo...do rolet byli juz 3 razy i znow sie psuje - uzywamy od roku. Korzystalam przez 6 lat z rolet made in poland - ciezkie i jakby solidniejsze...zaciely sie jeden raz.Te sa wloskie, lekkie panele, sznurki/tasmy do podciagania przy podnoszeniu rolet nie wsuwaja sie do kasetki i trzeba czasem popychac paluchem, maja luz i wisza... Obsluga jest bez zarzutu - ale do okien i rolet mam zastrzezenia. Moze po prostu juz ida na ilosc i zaniedbuja jakosc, a moze ja mam pecha do materialu. A moze za duze wymagania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 06.01.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 skalna bardzo gryzie - wiec myszki nie wchodza... A do jakiej wysokości myszki wchodzą? Bo ja to będę miał dach raczej wysoko ale też już by trzeba myśleć co wpakować jako ocieplenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 skalna bardzo gryzie - wiec myszki nie wchodza... A do jakiej wysokości myszki wchodzą? Bo ja to będę miał dach raczej wysoko ale też już by trzeba myśleć co wpakować jako ocieplenie One wejdą tak wysoko jak im to ułatwisz:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 06.01.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 skalna bardzo gryzie - wiec myszki nie wchodza... A do jakiej wysokości myszki wchodzą? Bo ja to będę miał dach raczej wysoko ale też już by trzeba myśleć co wpakować jako ocieplenie One wejdą tak wysoko jak im to ułatwisz:-))) Takiej odpowiedzi się spodziewałem No to trzeba będzie zapory jak przeciwko szczurom okrętowym na piorunochrony pozakładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.01.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 albo trutkabo na lapki tej jesieni wydalismy ok 80 zl i tak skonczylismy na trutkachmialam na mysli gniazda - nie zakladaja w welnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 06.01.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Trzeba było kupować łapki z alarmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 06.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 z alarmem - nie doszlam do takowych kupilismy zywolapki - ale przy wyparzaniu ich sie zdeformowaly (para) jedna mysz maz zabil panelem - mial cela jedna zdechla w skrzynce od ogrzewania...bleee - jaki smrod 8 myszy - kazda z inna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts