mkkafe 08.01.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 alex - cokol - wymurowalam ze starej ceglyobudowa - profile aluminiowe w kt maz ulozyl welne - rockwoola - firerock - czyli gotowe maty z aluminiumna tym obudowa sie skonczyla - brak czasu. W najblizszym czasie oblozy te obudowe plytami kg, zamalujemy a na cokol przyjdzie kamienny blat.Foty - oki - wkleje zaraz - ale to poki co naprawde nic czym mozna sie chwalic - bo jest po prostu " w budowie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 08.01.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ale to poki co naprawde nic czym mozna sie chwalic - bo jest po prostu " w budowie". Właśnie, że jest - przynajmniej inni wiedzą jak coś wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.01.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 alex - cokol - wymurowalam ze starej cegly obudowa - profile aluminiowe w kt maz ulozyl welne - rockwoola - firerock - czyli gotowe maty z aluminium na tym obudowa sie skonczyla - brak czasu. W najblizszym czasie oblozy te obudowe plytami kg, zamalujemy a na cokol przyjdzie kamienny blat. Foty - oki - wkleje zaraz - ale to poki co naprawde nic czym mozna sie chwalic - bo jest po prostu " w budowie". No w sumie to nawet lepiej, szukam inspiracji, bo wełnę do kominka dostaliśmy w komplecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.01.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 no wiec wlasnie - dlatego wklejam z etapu profili i welny http://img74.imageshack.us/img74/5959/27586863br0.jpg http://img74.imageshack.us/img74/6097/47268074oo9.jpg http://img74.imageshack.us/img74/277/qqqyl5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 08.01.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Tak jak pisałem na innym forum koszt ogrzewania w okresie "grzaniowym" czyli XI - V i IX -XI 2007/2008 to ok. 140 zł średniomiesięcznie.(...) A co składa się na ten koszt ? Energia elektryczna czy coś ponad ? Ile mniej więcej kosztowała Cię instalacja pompy nie licząc wod-co, którą miałbyś przy tradycyjnym piecu ? Cieplejsze drewno niż gres ? Hmmm no to ciekawe, co piszesz. Ja wybrałem tradycyjny parkiet, lity (nie warstwowy) - klejony, lakierowany - co wybitnie nie współgra z ogrzewaniem podłogowym, ale czytałem onegdaj, że jeśli łączyć te dwie "technologie", to jedynie bezklejowo (ew. specjalnie dedykowany klej) i parkiet warstwowy (właśnie finish - jak Twój, albo barlinek itp.), najlepiej olejowany. Aha i drewno im bardziej wilgotne tym lepiej oddaje ciepło. A Ci co szukają inspiracji i porad w sprawie kominków polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/kominki-nasze,t40057.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 08.01.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Tak jak pisałem na innym forum koszt ogrzewania w okresie "grzaniowym" czyli XI - V i IX -XI 2007/2008 to ok. 140 zł średniomiesięcznie.(...) A co składa się na ten koszt ? Energia elektryczna czy coś ponad ? Ile mniej więcej kosztowała Cię instalacja pompy nie licząc wod-co, którą miałbyś przy tradycyjnym piecu ? Cieplejsze drewno niż gres ? Hmmm no to ciekawe, co piszesz. Ja wybrałem tradycyjny parkiet, lity (nie warstwowy) - klejony, lakierowany - co wybitnie nie współgra z ogrzewaniem podłogowym, ale czytałem onegdaj, że jeśli łączyć te dwie "technologie", to jedynie bezklejowo (ew. specjalnie dedykowany klej) i parkiet warstwowy (właśnie finish - jak Twój, albo barlinek itp.), najlepiej olejowany. Aha i drewno im bardziej wilgotne tym lepiej oddaje ciepło. A Ci co szukają inspiracji i porad w sprawie kominków polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/kominki-nasze,t40057.htm 140 zł - koszt energii elektrycznej zużywanej przez pompę ciepła.Koszt instalacji ok.48 kzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.01.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 przybylo jakis nowych inwestorow ? bo ciagle te same twarze na forum byd-torunskim? pozdrawiam i zycze najlepszego w 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.01.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 140zl/mc prad do p.c. - instalka 48k zl, = oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna, troche przeginaja z tym wciskaniem inwestorom takich rozwiazan... lepiej nie isc ta droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.01.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 mkaffe - nie mysleliscie o gietej szybie? choc to tez ladne... zeby nie bylo ze krytykuje - tylko szkoda bo mniej wnetrza widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 mkaffe - jeszcze jedno... to technicznie, bo ja mam kominek i juz to przeszedlem... 1. zapewnili cie kolesie od kominka / konstruktor ktokolwiek kto umiescil komin tak blisko schodow drewnianych ze wszystko bedzie z nimi ok, bo jak sie rozpali w takim kominku to w tak bliskiej odl na prawde temperaturka jest (nie usiedzisz) i troche szkoda schodow - nie wiem jak zachowa sie drewno... 2. robicie z welny... a o plytach krzemionkowych wam nie mowili - rozwazaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.01.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 jasne...sporo myslelismy, glownie nad panoramami ale na tamtym etapie na marzeniach sie skonczylo czyli wiesz...kasa i tak pojechalismy zdecydowani kupic kratke 25 kw z dwoma szybkami - a wyjechalismy z dovre 11 kw 3 szybkowy to chyba jedyny taki nasz zakup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 08.01.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 ad 2 to nei wiem - konstruktor moj m - nie wiem dlaczego daje welne...moze tak taniej po prostu ad 1 - to troche nasza wina - w projekcie sa betonowe - ale beton w srodku domu, przy salonie .....moglismy ustawic troche inaczej kominek - ale jak przyszly schody i okazalo sie ze sa tak blisko bylo juz za pozno - bo schody montowano w pazdzierniku, a kominek w sierpniu. Wykonawca schodow uprzedzil ze moga sie rozsychac. Welna dobrze izoluje, gdzieniegdzie schody sa podklejone tasma aluminiowa i sa w tych miejscach letnie. Licze sie z tym ze beda skrzypiec. Tez mi ich szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 08.01.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 forumowicze - ciagle aktualne: KUPIE: - bloczki fundametnowe - suporeks (szary/bialy) - cegla pelna (moze byc z rozbiorki) - deski szalunkowe - stemple - styropian 10 lub 12ka, siatka do styro - dysterbit - skupuje rowniez inny material potrzebny na start /stan surowy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 08.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 przybylo jakis nowych inwestorow ? bo ciagle te same twarze na forum byd-torunskim? pozdrawiam i zycze najlepszego w 2009 melduje, ze tak Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz29 08.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam zapaleńców budowlanych mam namiary na dobrego ,sprawdzonego instalatora od c.o ,c.w.u,kanalizacji jak ktoś byłby zainteresowany podam telefon .Pozdrawiam Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 08.01.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam zapaleńców budowlanych mam namiary na dobrego ,sprawdzonego instalatora od c.o ,c.w.u,kanalizacji jak ktoś byłby zainteresowany podam telefon . Pozdrawiam Dariusz Ja poproszę... instalacje dopiero przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 09.01.2009 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam zapaleńców budowlanych mam namiary na dobrego ,sprawdzonego instalatora od c.o ,c.w.u,kanalizacji jak ktoś byłby zainteresowany podam telefon . Pozdrawiam Dariusz Ja tez poprosze Moze sie przyda. O rany- to forum to jak narkotyk Czytam i czytam i przestac nie moge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 09.01.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Witam Furumowiczki i Forumowiczów. Otrzymałem ofertę na samą robociznę od polecanej ekipy. Z wcześniejszych ich prac jestem zadowolony, ale prosiłbym o pomoc w analizie kosztów poszczególnych prac. Zdaję sobie sprawę, że można za wszystko zapłacić o wiele więcej, ale dla spokojnego snu chciałbym usłyszeć również wasze opinie. Sufity na pietrze 102m x 20 zł/m: folia paroizolacyjna + 2x płyta + szpachel + pianka Sufity parter 80 m x 35 zł/m: szkielet krzyżowy + płyta i szpachel + pianka Szpachlowanie ścian 340m x 20 zł/m: 3x gładź+ szlifowanie +gruntowanie farbą emulsyjną Kafle na podłodze 132m x 40 zł/m: układanie + fuga Cokoliki z sylikonem 12 zł/mb Cokoliki bez sylikonu 7 zł/mb Zabudowy rur kanalizacyjnych itp. 30 zł/mb : profil,płyta gipsowa , wełna mineralna ,narożnik aluminiowy ,szpachel Sufity nietypowe i zabudowy rozliczymy stawką za roboczogodzinę Geberyt 150zł sztuka Miska WC 100zł sztuka Umywalka 80 zł sztuka Natrysk st. 70,80,90 itp. 300 zł sztuka Malowanie 522 m x 8 : dwukrotne malowanie Oświetlenie jak i zabudowy omówimy Ceny oczywiście bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 09.01.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 140zl/mc prad do p.c. - instalka 48k zl, = oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna, troche przeginaja z tym wciskaniem inwestorom takich rozwiazan... lepiej nie isc ta droga... Po pierwsze alternatywą był gaz z butli ...= oplacalnosc baaaardzo dyskusyjna Po drugie elektryka - klocki grzejnków accu...= "wizualność" baaaardzo dyskusyjna Po trzecie ekogroszek - składowanie węgla...= wygoda baaaardzo dyskusyjna Po czwarte zwrot nakałdów w stosunku do wersji 1. 5-6 lat a potem już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.01.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 alex - cokol - wymurowalam ze starej cegly obudowa - profile aluminiowe w kt maz ulozyl welne - rockwoola - firerock - czyli gotowe maty z aluminium na tym obudowa sie skonczyla - brak czasu. W najblizszym czasie oblozy te obudowe plytami kg, zamalujemy a na cokol przyjdzie kamienny blat. Foty - oki - wkleje zaraz - ale to poki co naprawde nic czym mozna sie chwalic - bo jest po prostu " w budowie". Dzięki za fotki, generalnie masz trochę trudniej bo 3 szybki, ja am chce klinkier wrzucić Z funkcji użytkownika ciągłego kominka współczuje mycia tych szybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts