Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

angel - co by nie zasmiecac watku zajrzyj sobie do dziennika - tam jest wiecej zdjec schodow, nie bede sie powtarzac

schody robione byly przez http://www.sd.pl i kosztowaly 16 tys (maj 2007)

Dzięki, fotki obejrzę. Tylko jeszcze jedno pytanie... schody były robione przez Stronnictwo Demokratyczne???????? :D

I jeszcze drugie pytanie - o kuchnię. Producent i cena. Dla mnie bomba! A właściwie dwa pytania - jak bardzo odbijają się palce na tych frontach na wysoki połysk? Dzieciaki pewnie zostawiają tam całą masę śladów...

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

angel - co by nie zasmiecac watku zajrzyj sobie do dziennika - tam jest wiecej zdjec schodow, nie bede sie powtarzac

schody robione byly przez http://www.sd.pl i kosztowaly 16 tys (maj 2007)

Dzięki, fotki obejrzę. Tylko jeszcze jedno pytanie... schody były robione przez Stronnictwo Demokratyczne???????? :D

I jeszcze drugie pytanie - o kuchnię. Producent i cena. Dla mnie bomba! A właściwie dwa pytania - jak bardzo odbijają się palce na tych frontach na wysoki połysk? Dzieciaki pewnie zostawiają tam całą masę śladów...

hehe - pomylilam sie i podalam strone z pamieci :lol:

http://www.sd.com.pl firma Swiat Drewna z Bydgoszczy

kuchnia - po prostu Ikea. Ze sprzetem (zmywarka, piekarnik, okap, plyta, zlew, bateria), szafki, blaty ok 11-12 tys - juz nie pamietam bo kupowalismy jeszcze sporo innych mebli i rachunek jest wspolny. Nie jest tak zle z tym lapkami. Chyba bardziej mnie kurz na uchwytach denerwuje. Zwykla sciereczka z mikrofibry do przecierania na lekko-mokro i nie trzeba pucowac.

Ciesze sie ze Ci sie podoba :D

kuchnia - po prostu Ikea. Ze sprzetem (zmywarka, piekarnik, okap, plyta, zlew, bateria), szafki, blaty... Ciesze sie ze Ci sie podoba :D

No właśnie, blaty... Czy oni robią blaty pod wymiar, ale także takie nietypowe? Bo my byśmy chcieli, by blat przy jednym oknie od razu spełniał rolę parapetu, z tym będzie trochę rzeźbienia...

Bo my byśmy chcieli, by blat przy jednym oknie od razu spełniał rolę parapetu, z tym będzie trochę rzeźbienia...

Też planowałem takie rozwiązanie, blat mam z "kamienia" na wymiar i nawet okno obniżone by dostosować...ostatecznie po przeczytaniu i zasłyszeniu wielu rad zrezygnowałem - głównie z uwagi na pochlapane okno i resztki pomidorów na parapecie ;)

A mam teraz w tym miejscu taki 2 cm łącznik z tego samego materiału co blat (parapet też z kamienia) i świetnie się to sprawdza. polecam.

pzdr.

kuchnia - po prostu Ikea. Ze sprzetem (zmywarka, piekarnik, okap, plyta, zlew, bateria), szafki, blaty... Ciesze sie ze Ci sie podoba :D

No właśnie, blaty... Czy oni robią blaty pod wymiar, ale także takie nietypowe? Bo my byśmy chcieli, by blat przy jednym oknie od razu spełniał rolę parapetu, z tym będzie trochę rzeźbienia...

no nie. Tez tak chcialam. Juz nie pamietam czy nasz blat byl za waski, czy byly inne a my kupilismy tez wezszy - bo i tak sami w domu mielibysmy problem z cieciem. Maz wycinal w blacie otwory na zlew i plyte grzejna - wyrzynarka - strasznie sie meczyla...Potem przy okazji montazu schodow stolarze nam przycieli swoja maszynka ostatni blat na barek - pieknie, czysto. Potrzebna profesjonalna maszyna do tego. My czulismy ze z tymi oknami sami nie damy rady, a papudractwa nie lubie. Dalismy drewniane parapety ciut wyzej niz blat - ale tylko ze wzgledow estetycznych - dwie powierzchnie na jednym poziomie nie wygladaly dobrze

pyciu - a z tym oknem pochlapanym... nie jarze - jako uzytkownik kuchni - kobieta..nie potrafie sobie wyobrazic co ma do tego jeden poziom blatu i parapetu :wink: Bo ze pochlapane mam okno tam gdzie mam wylewke od zlewu - to wiem. Ale jak nei ma zlewu w poblizu - nie kumam

Ewentualnie kto podpowie gdziej sprawdzać ceny materiałów budowlanych, chodzi o to by były dobrej jakości nie zawsze przecież taniej to lepiej , choć o cenę też chodzi. Gdzie kupowaliście czy jesteście zadowoleni. Czeka mnie zakup gazobetonu, cementu w sumie dużo elementuów na surowy. Z góry dzięki za pomoc.

ps. Buduję się w Murowańcu pod Bydgoszczą

witam Was, zamierzamy rozpocząć budowę domu wiosną tego roku w Czarnym Błocie, projekt mamy wybrany

( http://projekty.muratordom.pl/projekt?grupa=1&IdProjektu=250&IdKolekcji=&powierzchnia_od=&powierzchnia_do=&kondygnacja=&nazwa=pod+d%C4%99bem&symbol=&x=20&y=5&nr=2) - z osobnym mieszkaniem dla rodziców na parterze, w tej chwili mamy przerabiany projekt

Bardzo chętnie odkupimy używany garaż blaszany 3x5, jeśli może macie namiar na kogoś kto chce taki sprzedać bardzo proszę o kontakt

pozdrawiam

Bo my byśmy chcieli, by blat przy jednym oknie od razu spełniał rolę parapetu, z tym będzie trochę rzeźbienia...

Też planowałem takie rozwiązanie, blat mam z "kamienia" na wymiar i nawet okno obniżone by dostosować...ostatecznie po przeczytaniu i zasłyszeniu wielu rad zrezygnowałem - głównie z uwagi na pochlapane okno i resztki pomidorów na parapecie ;)

A mam teraz w tym miejscu taki 2 cm łącznik z tego samego materiału co blat (parapet też z kamienia) i świetnie się to sprawdza. polecam.

pzdr.

A mógłbyś wkleić zdjęcie, bym mogła zobaczyć, jak to wygląda?

Ewentualnie kto podpowie gdziej sprawdzać ceny materiałów budowlanych, chodzi o to by były dobrej jakości nie zawsze przecież taniej to lepiej , choć o cenę też chodzi. Gdzie kupowaliście czy jesteście zadowoleni. Czeka mnie zakup gazobetonu, cementu w sumie dużo elementuów na surowy. Z góry dzięki za pomoc.

ps. Buduję się w Murowańcu pod Bydgoszczą

My część materiału kupowaliśmy w Betorze na Ołowianej, część w hurtowni w Cielu. Mieliśmy niezłe warunki, choć pewnie można wystarać się o lepsze. Ale budowaliśmy z ceramiki, więc materiał zupełnie inny.

Bardzo chętnie odkupimy używany garaż blaszany 3x5, jeśli może macie namiar na kogoś kto chce taki sprzedać bardzo proszę o kontakt

Mamy na działce blaszaną budkę, w której kiedyś był warzywniak. Wymiary chyba zbliżone. W niedługim czasie chętnie się tego pozbędziemy, ale jakość tegoż nie jest rewelacyjna, więc proponuję przyjechać i obejrzeć. Oddamy za free... No, może być za pudło dobrych czekoladek ;)

Potrzebujemy dużą ilość gwoździ pierścieniowych 7 cm na deskowanie dachu (ok. 100 kg a może więcej). Będę wdzięczna jak ktoś podpowie, gdzie można w miarę tanio kupić takie gwoździe?

Sprawdźcie Hurtownię "LAR - STALODROG" na Pięknej 13. Powiedzą Wam cenę kilograma przez telefon. Wszystkie śrubki i takie tam, tam wychodziły nam najlepiej.