Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Gość OtoKero
Dakota, Gacuś - dzięki serdeczne!

Na Żeglarskiej okazuje się być najtaniej, ocynkowane 5,40 za 1kg :D

A to ciekawe.

Ja zapytałem ich tel. 052 5183161 i usłyszałem 5,16 ale netto a to daje 6,3 brutto:-)

Wygląda na to, że działają niezupełnie uczciwie i podają ceny netto zamiast brutto.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Po 5,5 miesiącach (dokladnie to po 169 dniach) otrzymałem decyzje o warunkach zabudowy. No mają tempo w Białych Błotach.

Teraz chyba najprzyjemniejszy element tej zabawy - wybór projektu.

Poruszałem kiedyś temat POŚ i we wniosku nie pisałem o szambie tylko o POŚu. Jakież dzisiaj miłe zaskoczenie jak w WZ napisano, że mogę POŚ zrobic lub szczelne szambo. Ogólnie radocha jak nie wiem.

Pozdrawiam.

Dakota, Gacuś - dzięki serdeczne!

Na Żeglarskiej okazuje się być najtaniej, ocynkowane 5,40 za 1kg :D

A to ciekawe.

Ja zapytałem ich tel. 052 5183161 i usłyszałem 5,16 ale netto a to daje 6,3 brutto:-)

Wygląda na to, że działają niezupełnie uczciwie i podają ceny netto zamiast brutto.

Rzeczywiście coś nie tak, bo facet potwierdził, gdy spytałam czy to cena brutto.

Może podniósł cenę, jak poczuł wzrost zainteresowania (?) :wink: 8)

Ewentualnie kto podpowie gdziej sprawdzać ceny materiałów budowlanych, chodzi o to by były dobrej jakości nie zawsze przecież taniej to lepiej , choć o cenę też chodzi. Gdzie kupowaliście czy jesteście zadowoleni. Czeka mnie zakup gazobetonu, cementu w sumie dużo elementuów na surowy. Z góry dzięki za pomoc.

ps. Buduję się w Murowańcu pod Bydgoszczą

Ja większość materiałów biorę z Tombudu w Osielsku i jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim jest super miła i bezproblemowa obsługa, ceny przyzwoite i zwykle wszystko mają. Polecam z czystym sumieniem. Niektóre materiały kupowaliśmy w Cegpolu - też ok. Z osielskim Wodanem mam jednak marne doświadczenia.

mkaffe, ten swiat drewna, to gdy ci robili to bylo tak ze syn-od biznesu, ojciec-luzak z chlopakami sobie montowal schody ;)

tak pytam bo ciekaw jestem czy cos u nich sie zmienilo... ;)

ja tez jestem z nich zadowolony, a moje schody wkleili na swoja strone i maja w katalogu ;) tylko ze zauwazam kreski / starta farbe na krawedziach stopni... myslalem ze to bardziej trwale... drewno - jesion...

Nie ukrywam, że licze tu szczególnie na forumowego kolegę Gacka ;-)

pozdrowienia

Jako wywołany do tablicy powiem tak ,szkoda że został oświetlony jasnym światłem , jeżeli jeszcze żyje to trzeba by go umieścić w jakieś wilgotne ciemne i chłodne miejsce np w grocie piwnicy ziemiance itp w której byłaby temperatura od 0-8 stopni a sam sobie poradzi . Jeżeli nie ma w okolicy warunków żeby go w takie miejsce przenieś to proponowałbym zawiadomić organizacje które zajmują się ochrona nietoperzy . Oni na pewno pomogą . Do tych organizacji nalezą "Bocian" , "Pro Natura", "Salamandra" .

Pozdrawiam

Gacek- ale sie spisałeś :D

Ale to do Ciebie podobne;))))

kochani

pytanie z innej beczki

mój znajomy chce rozbudowac dom na niewielkiej działce w Bydgoszczy, macie może kogoś znajomego- jakiegoś kierbuda- praktyka z zacięciem projektanckim, który mógłby doradzić pare praktycznych rozwiązań,( są tam pewne ograniczenia, trzeba by było zobaczyć czy można coś nadbudować na górę, czy ewentualnie z boku, znajomy jest laikiem w tych kwestiach, trzeba by go "wesprzec" jakimś fachowym okiem. Podacie jakieś namiary?? pls :lol:

pozdrawiam

Dopisuje sie do grupy osob budujacych systemem gospodarczym :o

Nici z domu z gotowych sician - firma przysłała wycene i niestety... okazało sie ze cena jest zalezna od kursu euro bo siany powstaja w fabryce w Niemczech a euro poszlo mocno do gory.

Jutro jade rozmawiac z murarzem- mial przygotowac wycene i kosztorys, kurde ja sie nawet targowac nie umiem.

Bardzo prosze - jezeli ma ktos namiary na sprawdzona ekipe (murarzy) - przyslijcie mi.

No i kierownik budowy mi potrzebny ale nie taki co tylko dziennik uzupelnia. Rozumiem, ze tacy co sie bardziej interesuja budowe biora wiecej?? Tak słyszałam.

A i we wtotek jade na targi budowlane do Poznania- moze komus cos sprawdzic??

moja ekipa murarska chyba juz nie istnieje - wiec namiarow nie podam

bonart - tak mniej wiecej to jest nadal - z tym ze Pan Syn u mnie montowal z pracownikiem schody osobiscie. Pan Ojciec byl na poprawkach - tzn uzupelnic grzybki - tak jak piszesz - luzak. Zreszta obaj. I bardzo sympatyczni :)

A w katalogu ktore to Twoje schody?? Jaki numer?

A my mamy odbior budynku. Yupiiiiii Budowa zakonczona

mkaffe, ten swiat drewna, to gdy ci robili to bylo tak ze syn-od biznesu, ojciec-luzak z chlopakami sobie montowal schody ;)

tak pytam bo ciekaw jestem czy cos u nich sie zmienilo... ;)

ja tez jestem z nich zadowolony, a moje schody wkleili na swoja strone i maja w katalogu ;) tylko ze zauwazam kreski / starta farbe na krawedziach stopni... myslalem ze to bardziej trwale... drewno - jesion...

Trudno powiedzieć co się zmieniło, bo teraz to tam wisi kartka, że z powodu choroby zamknięte do odwołania. Chyba muszę sie odwołać ;-)

A my mamy odbior budynku. Yupiiiiii Budowa zakonczona

Gratuluję!!! I zazdroszczę!

A pytanie z innej beczki, korzystał ktoś może z usług Euro - firmy robiącej kuchnie, szafy wnękowe itp? Mają siedzibę na ul. Sierocej.

I drugie pytanie - czy ktoś kojarzy firmę robiącą kominki z ul. Nakielskiej 245 ? Mieli kiedyś drugi punkt na Gdańskiej.

A pytanie z innej beczki, korzystał ktoś może z usług Euro - firmy robiącej kuchnie, szafy wnękowe itp? Mają siedzibę na ul. Sierocej.

I drugie pytanie - czy ktoś kojarzy firmę robiącą kominki z ul. Nakielskiej 245? Mieli kiedyś drugi punkt na Gdańskiej.

Jeśli chodzi o kuchnię to spróbuj do Bildemaru tez mają w swojej ofercie, namiary post wyżej

A jeśli chodzi o kominki jest facet wcześniej polecany chyba przez Graczyka

podejście ma niezłe na papierze milimetrowym na miejscu rozrysował projekt

namiary na priva

Bardzo chętnie odkupimy używany garaż blaszany 3x5, jeśli może macie namiar na kogoś kto chce taki sprzedać bardzo proszę o kontakt

Mamy na działce blaszaną budkę, w której kiedyś był warzywniak. Wymiary chyba zbliżone. W niedługim czasie chętnie się tego pozbędziemy, ale jakość tegoż nie jest rewelacyjna, więc proponuję przyjechać i obejrzeć. Oddamy za free... No, może być za pudło dobrych czekoladek ;)

W jakiej miejscowości macie tą budkę po warzywniaku?, dałoby radę przesłać jej zdjęcie?Czy jest zamykana na kłódkę? pozdrawiam