_PiotR_ 21.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.01.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.01.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Nie sądzę - to nie puszka po konserwach, ale może niech wypowiedzą się osoby, które takowy piec mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 21.01.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Nie no ale ogien przeciez wkoncu ta balche przepali to raz a dwa blacha moze przerdzewiec od wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.01.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 no ale ogien przeciez wkoncu ta balche przepali to raz a dwa blacha moze przerdzewiec od wody??? Ale nie po takim krótkim czasie - moich rodziców stary piec (węgiel/drewno) stalowy atmosferyczny zaczął przeciekać po 26 latach. Myślę, że technika/technologia poszła na tyle do przodu, że ten okres o ile nie został wydłużony, to przynajmniej został utrzymany Pleszew np daje 4 lata gwarancji + 8 lat na spawy. Zębiec - trwałość spawów 10 lat na pozostałe części 2 lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.01.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Nie no ale ogien przeciez wkoncu ta balche przepali to raz a dwa blacha moze przerdzewiec od wody??? na wszystko przyjdzie kiedys nieublagany koniec lecz z pewnoscia nie po 4 latach. zapytaj sie producenta ... jesli wiesz lepiej a chyba wiesz to kup sobie piec zeliwny i po klopocie np. reco jak dobrze zapamietalem pisownie. drozszy jakies 40-50% niz przecietne stalowe z podajnikiem czy to prawda, ze w tych wszystkich oponach samochodowych itp, po kilku (1-2) miesiacach standardowego uzytkowania znika bieznik i opona jest do wymiany ???? Nie co nie znaczy ze po 4 latach nie bedzie trzeba jej wymienic bo bieznik juz osiagnie wskazniki TWI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 21.01.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Nie no ale ogien przeciez wkoncu ta balche przepali to raz a dwa blacha moze przerdzewiec od wody??? A widziałeś kiedyś piec plastikowy albo może drewniany?? Hmmm, może gipsowo-kartonowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 21.01.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 Witam, czy to prawda, ze w tych wszystkich piecach na ekogroszek itp, po kilku (4-5) latach przepala sie blacha i piec jest do wymiany???? Nie no ale ogien przeciez wkoncu ta balche przepali to raz a dwa blacha moze przerdzewiec od wody??? A widziałeś kiedyś piec plastikowy albo może drewniany?? Hmmm, może gipsowo-kartonowy? yyyyy... zły dzień??? ja sie tylko pytam, bo tak uslyszalem... posty wyzej są bardzo rzeczowe i wyjasniające mi sprawe.. dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.01.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 yyyyy... zły dzień??? Spokojnie - OtoKero nie stosuje emotikon, ale zapewne było to powiedzine z "jakimśtam" uśmieszkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 21.01.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 CitroCerber wódki razem nie piliśmy a znasz się na mnie jak rolnik na roli:-)A dzień ma zupełnie spoko - no gdyby nie liczyć tej cholernej dolnej czwóreczki:-( I to tyle jeśli idzie o blaszane piece i emotikonki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 21.01.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 na wszystko przyjdzie kiedys nieublagany koniec lecz z pewnoscia nie po 4 latach. zapytaj sie producenta ... jesli wiesz lepiej a chyba wiesz to kup sobie piec zeliwny i po klopocie np. reco jak dobrze zapamietalem pisownie. drozszy jakies 40-50% niz przecietne stalowe z podajnikiem Mysle ze obawa ludzi bierze sie stad, ze generalnie spotyka sie 2-letnia gwarancje na stalowe korpusy, a na zeliwne 10 lat. Zgadzam sie, jakiekolwiek inne urzadzenie objete 2-letnia gwarancja tez nie musi sie zepsuc po 2 latach, ale trwalosc zeliwa w porownaniu do stali jest nieporownywalna. Ja zdecydowalem sie na piec zeliwny wlasnie ze wzgledu na to. Roznica w cenie w moim przypadku byla mniejsza niz 15%. Kociol Klimosz Ling Combi 23kW, jego stalowy odpowiednik: Ling Duo. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 21.01.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 ...trwalosc zeliwa w porownaniu do stali jest nieporownywalna. Ja zdecydowalem sie na piec zeliwny wlasnie ze wzgledu na to. sluszny wybor ale tylko uwazaj abys za mocno nie puknal czyms w to swoje zeliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.01.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 CitroCerber wódki razem nie piliśmy a znasz się na mnie jak rolnik na roli:-) Spoko spoko - może kiedyś będzie okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 21.01.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 A ma ktos moze namiar na jakas sprawdzona firme, ktora buduje domy w tradycyjnych technologiach, bo chcialabym aby zrobili mi wycene to moglabym to wtedy porownac z wycena ktora mam dostac od firmy hortus (domy prefabrykowane). To tak w sprawie Hortusa: Szanowni Państwo, W załączeniu przesyłam pismo likwidatora, adresowane do klientów firmy Hortus Sp. z o.o. w likwidacji. Uprzejmie informuję, że zgodnie z postanowieniem Sądu Rejonowego w Bydgoszczy, XIII Wydział Gospodarczy KRS z dnia 21 listopada 2008 roku Hortus Sp. z o. o. została postawiona w stan likwidacji (Sygnatura sprawy: BY.XIII NS-REJ.KRS/009467/08/800). Na likwidatora Hortus Sp. z o. o. została powołana p. Teresa Warsicka - reprezentacja samodzielna. W związku z powyższym proszę we wszystkich sprawach związanych ze spółką o kontakt wyłącznie z likwidatorem. Wszelkie zobowiązania wobec Państwa będą rzetelnie i w całości przez spółkę wykonane. Jednocześnie oświadczam, że powoływanie się przez inne podmioty gospodarcze na nazwę, dorobek, ofertę, referencje i doświadczenie firmy Hortus Sp. z o. o. jest działaniem nieuprawnionym, a wobec osób naruszających prawa do firmy Hortus Sp. z o. o. zostaną wyciągnięte konsekwencje prawne. Sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami powoływanie się na nazwę, dorobek, ofertę, referencje i doświadczenie firmy Hortus Sp. z o. o. oraz podszywanie się pod jej renomę, stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu Ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. z 2003r, nr 153, poz. 1503 z późn.zm.). Czynem nieuczciwej konkurencji jest w szczególności oznaczenie przedsiębiorstwa, które może wprowadzić klientów w błąd co do jego tożsamości, m.in. przez używanie firmy, nazwy lub innego charakterystycznego symbolu wcześniej używanego zgodnie z prawem do oznaczenia innego przedsiębiorstwa oraz wykorzystanie cudzych informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy. Działania takie, jako nieuprawnione, będą pociągać za sobą określone konsekwencje prawne wobec naruszyciela, w tym sankcje karne. Otrzymują Państwo powyższą informację w odpowiedzi na złożone przez Państwa zapytanie o ofertę Hortus Sp. z o.o. z poważaniem mgr inż. Teresa Warsicka Likwidator, Hortus Sp. z o.o. w likwidacji http://www.domyprefabrykowane.net http://www.domy-prefabrykowane.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 21.01.2009 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 sluszny wybor ale tylko uwazaj abys za mocno nie puknal czyms w to swoje zeliwo jak rowniez uwazam, zeby go nie zalewac zimna woda Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 22.01.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś z forumowiczów wykonywał u siebie wentylację mechaniczną? Szukam firmy/osoby która by ją wykonała u mnie od A do Z. My mamy w planach. U nas będzie robiła ją ta sama firma, co ogrzewanie podłogowe i pompę ciepła. Firma jest z Poznania. Jeśli będziesz chętny, wyślę kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 22.01.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś z forumowiczów wykonywał u siebie wentylację mechaniczną? Szukam firmy/osoby która by ją wykonała u mnie od A do Z. My mamy w planach. U nas będzie robiła ją ta sama firma, co ogrzewanie podłogowe i pompę ciepła. Firma jest z Poznania. Jeśli będziesz chętny, wyślę kontakt na priva. Każdy namiar się przyda. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 22.01.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 Czolem, Poszukuje ekipy do wykonania na wiosne tynku zewnetrznego mineralnego. Mozecie polecic kogos sprawdzonego? Przy okazji: sciana jednowarstwowa Ytong 400-tka. Pewien naprawde doswiadczony specjalista mowi, zeby na sciane jednowarstwowa zastosowac tylko i wylacznie mineralny tynk lekki o grubosci ok. 1-1,5 cm, zadnej siatki pod spod, jedynie na naroznikach. Macie swoje zdanie w tym temacie? Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 24.01.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 A ma ktos moze namiar na jakas sprawdzona firme, ktora buduje domy w tradycyjnych technologiach, bo chcialabym aby zrobili mi wycene to moglabym to wtedy porownac z wycena ktora mam dostac od firmy hortus (domy prefabrykowane). To tak w sprawie Hortusa: Szanowni Państwo, W załączeniu przesyłam pismo likwidatora, adresowane do klientów firmy Hortus Sp. z o.o. w likwidacji. Uprzejmie informuję, że zgodnie z postanowieniem Sądu Rejonowego w Bydgoszczy, XIII Wydział Gospodarczy KRS z dnia 21 listopada 2008 roku Hortus Sp. z o. o. została postawiona w stan likwidacji (Sygnatura sprawy: BY.XIII NS-REJ.KRS/009467/08/800). Na likwidatora Hortus Sp. z o. o. została powołana p. Teresa Warsicka - reprezentacja samodzielna. W związku z powyższym proszę we wszystkich sprawach związanych ze spółką o kontakt wyłącznie z likwidatorem. Wszelkie zobowiązania wobec Państwa będą rzetelnie i w całości przez spółkę wykonane. Jednocześnie oświadczam, że powoływanie się przez inne podmioty gospodarcze na nazwę, dorobek, ofertę, referencje i doświadczenie firmy Hortus Sp. z o. o. jest działaniem nieuprawnionym, a wobec osób naruszających prawa do firmy Hortus Sp. z o. o. zostaną wyciągnięte konsekwencje prawne. Sprzeczne z prawem lub dobrymi obyczajami powoływanie się na nazwę, dorobek, ofertę, referencje i doświadczenie firmy Hortus Sp. z o. o. oraz podszywanie się pod jej renomę, stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu Ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz.U. z 2003r, nr 153, poz. 1503 z późn.zm.). Czynem nieuczciwej konkurencji jest w szczególności oznaczenie przedsiębiorstwa, które może wprowadzić klientów w błąd co do jego tożsamości, m.in. przez używanie firmy, nazwy lub innego charakterystycznego symbolu wcześniej używanego zgodnie z prawem do oznaczenia innego przedsiębiorstwa oraz wykorzystanie cudzych informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa, jeżeli zagraża lub narusza interes innego przedsiębiorcy. Działania takie, jako nieuprawnione, będą pociągać za sobą określone konsekwencje prawne wobec naruszyciela, w tym sankcje karne. Otrzymują Państwo powyższą informację w odpowiedzi na złożone przez Państwa zapytanie o ofertę Hortus Sp. z o.o. z poważaniem mgr inż. Teresa Warsicka Likwidator, Hortus Sp. z o.o. w likwidacji http://www.domyprefabrykowane.net http://www.domy-prefabrykowane.com tak tak ja o tym wiem, tez to dostalam. Pytalam o co chodzi i powiedzieli mi, ze odszedł jeden z właścicieli i dlatego takie jest postepowanie ale firma nadal ma dzialac. Mnie juz ta firma nie interesuje, bo dostalam wycene i zrobilam Bardzo dziekuje za zainteresowanie i namiary na specjalistów. Nadal nie mam kierownika budowy Mam wycene robocizny od ekipy- ekipa polecana, pan ma działalnosc i 2 pracownikow na umowe o prace- oczywiscie rachunek i umowa (tak pisze o tym bo wiadomo ze "legalne" ekipy wiecej chca. Mam wycene- sama robocizna! punkt zero: -ławy fundamentowe -mury fund. - ocieplenie fund. -zagęszczenie piasku fund. - wylanie chudego betonu fund. 11.360 -mury parteru 5120zł strop (wieniec) 3150 + 1040 -ściany kolankowe, słupki, wieniec 3130 -szczyty 1.400 -schody 1.500 -ścianki działowe 2.000 -komin 1000 + 400 za klinkier - dach (cały z pokryciem dachówką i orynnowaniem) 6720 wszystko razem daje 36820 Co o tym mysicie? A i czas realizacji 2-3 mies (wiadomo duzo od pogody zalezy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 24.01.2009 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 wszystko razem daje 36820 Jaki duzy dom? Ze zdjecia wydaje sie ponizej 150m2, dobrze strzelam? Wydaje mi sie, ze wycena dosc wysoka, ja za stan surowy naszego domu (link w stopce) placilem 27000. Z murarza bylem zadowolony jesli chodzi o jakosc i dokladnosci, ale troche rozwlekal sie z robota: o 16 zawsze koniec chocby nie wiem co Robil z jednym pomocnikiem. Tel: 880556527. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts