djanya 24.01.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Dom malutki- pow u. 80 m2, netto mniej niz 100. Pow. zabudowy 65m2. Własnie nie rozumiem czemu az tyle wyszlao za tak maly fundament? Musze szukac dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 24.01.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam!Proszę o pomoc i radę. Czy prawdą jest to,że mając przydomową oczyszczalnię ścieków nie można myć sanitariatów środkami typu Domestos, tylko jakimiś specjalnymi? - Jakimi???No i pytanie do osób korzystających już od jakiegoś czasu z takiej oczyszczalni: jakie "bakterie" wrzucacie do szamba i gdzie je się kupuje?Z góry dziękuję za wszystkie rady!Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 24.01.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Są takie oczyszczalnie, do których nie wrzuca się żadnych specjałów.Warunkiem jest trzykomorowa oczyszczalnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 24.01.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 To fakt, ja o tym nie wiedzialem, ze sa takie "bezobslugowe" oczyszczalnie, dopiero po fakcie okazalo sie, ze np. sa takie, ktore w posrednim zbiorniku maja tuf wulkaniczny, w ktorym bakterie sie namnazaja i nie trzeba nic do oczyszczalni wsypywac. Ja mam standardowa oczyszczalnie i co tydzien wsypuje do niej miarke specyfiku o nazwie Septifos, do kupienia w Leroy'u. Koszt ~50 PLN, starcza na rok. Sa podobno bakterie, ktore wspyuje sie raz na miesiac. Jesli chodzi o domestosy i inne srodki tego typu, to faktycznie podobno dosc skutecznie zabijaja bakterie rowniez w POS, ale specjalnie sie tym narazie nie przejmuje, najwyzej wsypuje podwojna dawke bakterii. Mysle, ze nie ma co przesadzac. Moj szwagier po 3 latach wsypywania przestal w ogole wsypywac bakterie, bo wyszedl z zalozenia, ze jest juz ich tyle, ze chyba by musial cala POS zalac domestosem, zeby je ubic Po roku poprostu zamowil wywoz i juz Ja nie jestem zwolennikiem takich skrajnych rozwiazan, ale to dowodzi, ze nie jest tak zle, jedym uzyciem dosmestosa sie POSa nie zapcha. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 24.01.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam! Co sądzicie o firmie Hiller z Osielska: http://www.hiller.pl/ Czy ktoś miał z tą firmą do czynienia, a może ma stamtąd okna? Proszę o opinię, bo jesteśmy na etapie decyzji skąd bierzemy okna i drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.01.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś z forumowiczów wykonywał u siebie wentylację mechaniczną? Szukam firmy/osoby która by ją wykonała u mnie od A do Z. Ja mam, a raczej będę zaniebawem miała wentylację mechaniczną. Robi mi ją firma, która robi też podłogówkę, wod.-kan. odkuzracz itd. Póki co - jestem z niej bardzo zadowolona. Namiary i szczegóły mogę podać na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 24.01.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam! Co sądzicie o firmie Hiller z Osielska: http://www.hiller.pl/ Czy ktoś miał z tą firmą do czynienia, a może ma stamtąd okna? Proszę o opinię, bo jesteśmy na etapie decyzji skąd bierzemy okna i drzwi. też by mnie takie opinie interesowały - szukam stolarzy na drzwi wejściowe, schody, parapety, parkiety, łazienkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielonka 25.01.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 OtoKero, meehowy- dziękuję za rady. Niestety również mam standardową oczyszczalnię i coś do nie muszę wrzucać...a więc jadę po Septifos, do Leroy'a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 25.01.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Jeszcze jeśli idzie o POŚ to nie jest żadnym wymysłem a wręcz zaleca się opróżnianie oczyszczalni co jakiś czas beczkowozem. Nie jest tak, że to jest absolutnie wieczne samo działające urządzenie. Ciężki osad nagromadzi się prędzej czy później więc należy to zwyczajnie kontrolować i w razie potrzeby opróżnić po czym ponownie zalać czystą wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 25.01.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Dom malutki- pow u. 80 m2, netto mniej niz 100. Pow. zabudowy 65m2. Własnie nie rozumiem czemu az tyle wyszlao za tak maly fundament? Musze szukac dalej. za zero - duzo sobie policzyl na pewno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 25.01.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam,mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie???frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna???no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 26.01.2009 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 26.01.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? kurcze od paru osób w tym od ludzi ktorzy to sprzedaja slyszalem ze wlasnie ten z tymi wypustkami piorami zakladakami sie nazywa frezowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.01.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Ja mam te bakterie, co się wrzuca raz na miesiąc, też kupowane w Leroy. Też kosztowały ok. 50 zł. W sobotę myłam zlew w kuchni Domestosem. Ja słyszałam, że po prostu jak będzie czuć coś z odpływu, to trzeba wtedy dorzucić bakterii, bo to znaczy, że umarły... Moje chyba jeszcze żyją Te moje bakterie to jakoś tak się nazywały Zielona Dolina czy coś takiego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 26.01.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Frezowany ma rowki do odprowadzania wody - nie ma to nic wspólnego z ciepłotą. Chyba chodziło Ci o styropian z wpustam/piórami (ewentualnie zakładkami)i na krawędziach? kurcze od paru osób w tym od ludzi ktorzy to sprzedaja slyszalem ze wlasnie ten z tymi wypustkami piorami zakladakami sie nazywa frezowanym Ja kupowałam frezowany i był z tymi wypustkami/zakładkami. Rowków rzadnych nie miał . My kupowaliśmy ten frezowany, żeby nie kłaść dwóch warstw, tylko od razu całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 26.01.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Styropian frezowany to styropian na "zakładki". Jeśli masz dużo dużych powierzchni to możesz się skusić chociaż ja bym się nie skusił. Jak nie masz dużych połaci to zapomnij o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_PiotR_ 26.01.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie.. ktory styropian lepszy?? frezowany czy nie??? frezowany drozszy, ponoc wiecej odpadow ale lepiej chroni od zimna??? no i wlasnie nie wiem ktory wybrac.. prosze o plusy i minusy... Styropian frezowany to styropian na "zakładki". Jeśli masz dużo dużych powierzchni to możesz się skusić chociaż ja bym się nie skusił. Jak nie masz dużych połaci to zapomnij o tym. no ale wlasnie dlaczego nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 26.01.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Frezowanie styropianu ma na celu zlikwidowanie powstających ewentualnych szczelin pomiędzy poszczególnymi płytami. Musiałbym je kleić po pijaku by do tego dopuścić aby takowe powstały. Po za tym nawet jeśliby powstały gdzieniegdzie to zostaną zaklejone klejem a następnie tynkiem a powstałe zaklejone szczeliny wypełnione będą powietrzem. które także spełnia rolę izolatora. Może nie o takich właściwościach co styropian ale jak dla mnie frezowany styropian nie jest wart takiej zwyżki cenowej. Po za samym frezowaniem nie posiada on żadnych dodatkowych właściwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 26.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam Za około miesiąc będe miał szczeniaczki Tydzień w szpitalu z juniorem, "wolna chata" i się mi panny wyszalały Na domiar złego obydwie lejdis są wciąży. Gdyby był ktoś zainteresowany szczeniaczkami to proszę o kontakt. Jedna mamusia to kundel, druga wyżeł waimarski ojcowie nie znani . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 26.01.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Poszukuję specjalistów od odgromówki. Za wszelkie namiary z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts