Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Hm my teraz mieszkamy na Szwederowie, pracujemy na Błoniu. Ile jest z Zamościa do R.Fordońskiego to nie wiem - tak na oko z 18 km.

A gdzie dokładnie kupiliście działkę w Dobrczu. Właśnie tam gdzie pisałam, koło cmentarza? Latem właśnie tam jeden pan sprzedawał - dużo działek po 18 za metr (media w ulicy). Ale nie wiem czy to jest na Magdalenkę, dalej była droga ale nie wiem dokąd prowadziła.

I co podoba się znajomym w Zamościu???

Pozdro

Aga - Żona Facia

PRZEPRASZAM ZA BRAK REAKCJI!!! :oops: Umknęło mi Twoje pytanie.

Niezwłocznie nadrabiam.

Działkę mamy tak po prawdzie tylko administracyjnie w Dobrczu, zdecydowanie bliżej nam do Borówna (nad jeziorko 8) ). Wcześniej pisałem-jadąc z Borówna na Dobrcz, jakieś 600m lasem i po lewej zaczyna się pole pierwszy (aktualnie) z brzegu to nasz dom. A droga kole cementarza :D to właśnie droga na Magdalenkę. My zapłaciliśmy 23/m2...

A znajomym się podoba. Co prawda budowali a właściwie budował "tymi rencami" prawie samemu znajomy, tak wię już trochę byli zmeczeni pod koniec - trochę to trwało... Ale wiadomo każdy jest zadowolony jak już w końcu zasiedli te wymarzone własne kąty :D I zawsze jest z tego dumny!

Pozdrawiam

Wojtek

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Generalnie o działkę w Dobrczu pytałam lucyperka (bo o Was to wiem, że mieszkacie w Borównie :D ). Ale odpowiedź mnie bardzo satysfakcjonuje. :D

Jeżeli chodzi o znajomych to mała dygresja: to co robi się samemu i dla siebie to robi się lepiej i bardziej się to docenia i szanuje. Takie jest moje zdanie.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A i od razu u nich ustalałem jaką szczelinę będą potrzebowali do paneli... , powiedziałem im że muszą z drugiej strony zostawić tyle i tylko tyle mm szczeliny dla paneli...

Wojtek

szczelinę !!! :o :o :o

Wojtuś :D litośśści ! Skąd ja mam wiedzieć o jaką szczelinę Ci chodzi :o

Ty szczęściarzu już sie wybudowałeś...wiesz co to jest przewiązka i szczelina.... a nam początkujacym trzeba tłumaczyć "jak abel....krowie" :D

Please...daj namiary na priva na tych magików od paneli i kafelków...(jak mają normalne ceny za m2), umowię się z nimi i namacalnie pokażą mi "tę szczelinę". :roll:

Pozdrawiam serdecznie :D

RobertES a jak u ciebie po poniedziałkowym montażu okien bo taka cisza jeszcze nie wierzysz że surowy zamknięty :p

Robert Ty masz już okna??? No ja tam muszę na inspekcję pojechać!

Tak, tak

mam już zamontowane okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażową.

W jednym dniu udalo mi się spiąć trzy ekipy i zamknąć stan surowy :lol:

Czekam teraz na elektryka i hydraulika.

Później sam zabieram się do roboty :-? :-? :lol: Będę robil ocieplenie poddasza z regipsami.

Aguś - serdecznie zapraszam. Daj cynk kiedy mielibyście ochote podjechać

Postaram się też być. Teraz już trzeba mieć klucz zeby wejść do domu.

Aga i RobertEs moze umowmy sie na sobotni poranek to mi tez sie uda dojechac, jesli tez moge z Wami sie zobaczyć

do alex_

To dzieli nas "kawałek" drogi... :cry:

Pozdrawiam

pytałam bo my po sąsiedzku na kawę już pól roku się umawiamy i może w tym się uda :)

Pozdrawiam

i może kiedyś wypożyczę tą męską siłę do prac na działce :p

Chętnie wypożyczę moich chłopaków:D

Bardzo rzadko jestem na forum :cry: brak dostępu do komputera...

RobertES a jak u ciebie po poniedziałkowym montażu okien bo taka cisza jeszcze nie wierzysz że surowy zamknięty :p

Tak, tak

Później sam zabieram się do roboty :-? :-? :lol: Będę robil ocieplenie poddasza z regipsami.

Aga i RobertEs moze umowmy sie na sobotni poranek to mi tez sie uda dojechac, jesli tez moge z Wami sie zobaczyć

Robert A ja bym też mogła się dołaczyć na sobotę do Agi i alex_ ?

Jesteśmy na etapie wyboru okien i bramy garażowej (cieśle kończą dach za ok. 1,5 tygodnia). Chętnie bym pozerkała na twoje okienka i bramę :wink:

Agusie i jej Facia już poznałam osobiście...moglibyśmy sie razem umówić

na tę "inspekcję" do Ciebie.... jak pozwolisz rzecz jasna :-?

Pozdrawiam serdecznie

Basia

Szybciutko odpowiadam!!!

Rzeczywiście kupiliśmy działkę w okolicach cmentarza. Nie przeszkadza nam to gdyz teraz mieszkamy za szpitalem wojskowym blisko nekropolii. Cisza i spokój. Cena była dodatkowym atutem.

Kredyt przyznany więc zaczynamy!!!

Papierologia poszła gładko. Tylko żona projektanta mnie wkurzała. Krzykliwa optymistka furiatka....

Aga - Żona Facia

No to się zakręciłem :roll: Byłem pewien,że to do mnie, a tu wyszło, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu... :D

Zgadzam się z Tobą w 100% że to co samemu człowiek stworzy to "smakuje" najlepiej. Niestety gdybym sam wykonywał roboty budowlane na których znam się jak byk na gwiazdach :D , to chyba byśmy długo jeszcze nie zamieszkali :-? ,a później długo byśmy nie pomieszkali (pierwszy wiatr i z pewnym zdiwieniem odkryłbym że mój własnoręczny dach właśnie sobie gdzieś odfrunął...)Pisząc o znajomych miałem na myśli, że po dosyć długich bataliach z budową i wielu (nie ma co ukrywać) wyrzeczeniach to był już najwyższy czas na przeprowadzkę. Wiadomo, że cieszyli się jak dzieci po przenosinach. Każde z nas kiedy już wniesie się do tego domu, który przez wiele miesięcy rósł na naszych oczach to "szaleje" z radości. Coś takiego w tym jest, że jak dom rośnie to człek nie może się doczekać jak go będzie już wykańczał, jak będzie upiększał, a potem im bliżej przeprowadzki tym bardziej się niecierpliwimy,kiedy to już w końcu będzie. Myślę że sporo osób ma , miało podobne odczucia.

TASIJA

Szczelina jaka jest każden widzi :wink: Mianowicie listwa łącząca płytki z panelami w przekroju jakby niepełny dwuteownik jakby Litera T i do tego nałożona litera L. Ta strona gdzie jest "daszek" i "nóżka" :lol: wchodzi na płytkę, dolna część jest zatopiona w kleju. Operując odpowiednio ilością kleju pod płytką z drugiej strony "daszek" listwy jest bliżej lub dalej od podłoża.

Jezu! zapytam chyba żonę czy coś z tej mojej pisaniny zrozumiała :D

Wojtek

TASIJA

Szczelina jaka jest każden widzi :wink: Mianowicie listwa łącząca płytki z panelami w przekroju jakby niepełny dwuteownik jakby Litera T i do tego nałożona litera L. Ta strona gdzie jest "daszek" i "nóżka" :lol: wchodzi na płytkę, dolna część jest zatopiona w kleju. Operując odpowiednio ilością kleju pod płytką z drugiej strony "daszek" listwy jest bliżej lub dalej od podłoża.

Jezu! zapytam chyba żonę czy coś z tej mojej pisaniny zrozumiała :D

Wojtek

WOJTEK - ubawiłam się nieżle przy ostatnim zdaniu :p :p :p

Mnie "wzrokowca" typowego, najbardziej przekonały: "daszek" i "nóżka" oraz jakby Litera T i do tego nałożona litera L. i już wiem co to takiego "dwuteownik":lol:

Dzięki serdeczne i pozdrawiam

Aguś pytałaś ile płacimy za robociznę więźby...którą właśnie robią :)

4 tys PLN brutto w domku na obrazku przy nick-u (tyle że podwójny garaż) Ekipa sprawdzona, polecana przez wielu ludzików... :p

To chyba nie jest tak dużo nie???

Namiary jak zwykle proszę sobie zanotować!!!

Tak, tak

Robert A ja bym też mogła się dołaczyć na sobotę do Agi i alex_ ?

Jesteśmy na etapie wyboru okien i bramy garażowej (cieśle kończą dach za ok. 1,5 tygodnia). Chętnie bym pozerkała na twoje okienka i bramę :wink:

Agusie i jej Facia już poznałam osobiście...moglibyśmy sie razem umówić

na tę "inspekcję" do Ciebie.... jak pozwolisz rzecz jasna :-?

Pozdrawiam serdecznie

Basia

Jasne ze tak :D Zapraszam w sobotę

o 11 będzie u mnie elektryk i myślę ze ok. 12 mozemy się spotkać

... niestety kawki i herbatki nie zaserwuję... ale zapraszam :wink:

4 tys PLN brutto w domku na obrazku przy nick-u (tyle że podwójny garaż) Ekipa sprawdzona, polecana przez wielu ludzików... :p

Aguś namiary masz ....jak w banku :D (porównywałam - to jest cena OK !)

Jasne ze tak :D Zapraszam w sobotę

o 11 będzie u mnie elektryk i myślę ze ok. 12 mozemy się spotkać

... niestety kawki i herbatki nie zaserwuję... ale zapraszam :wink:

Suuuper !

Ale my jedziemy oglądać Twoje okienka i bramki...itp. a nie do kawiarni...A kawke i herbatkę to se wypijemy jak sie wybudujemy :p

Jak się do Ciebie jedzie :o ....np. z ul. Szubińskiej na wysokości stacji ORLEN (przy ul. Ks. Schulza) ?

Pozdrawiam

Basia

Aguś namiary masz ....jak w banku :D (porównywałam - to jest cena OK !)

ZAPOMNIAŁAM DODAĆ !!! I w tej cenie jest też wykonania stropu (bo u nas jest on akurat drewniany) :wink: