Aga - Żona Facia 15.03.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Hm my teraz mieszkamy na Szwederowie, pracujemy na Błoniu. Ile jest z Zamościa do R.Fordońskiego to nie wiem - tak na oko z 18 km. A gdzie dokładnie kupiliście działkę w Dobrczu. Właśnie tam gdzie pisałam, koło cmentarza? Latem właśnie tam jeden pan sprzedawał - dużo działek po 18 za metr (media w ulicy). Ale nie wiem czy to jest na Magdalenkę, dalej była droga ale nie wiem dokąd prowadziła. I co podoba się znajomym w Zamościu??? Pozdro Aga - Żona Facia PRZEPRASZAM ZA BRAK REAKCJI!!! Umknęło mi Twoje pytanie. Niezwłocznie nadrabiam. Działkę mamy tak po prawdzie tylko administracyjnie w Dobrczu, zdecydowanie bliżej nam do Borówna (nad jeziorko ). Wcześniej pisałem-jadąc z Borówna na Dobrcz, jakieś 600m lasem i po lewej zaczyna się pole pierwszy (aktualnie) z brzegu to nasz dom. A droga kole cementarza to właśnie droga na Magdalenkę. My zapłaciliśmy 23/m2... A znajomym się podoba. Co prawda budowali a właściwie budował "tymi rencami" prawie samemu znajomy, tak wię już trochę byli zmeczeni pod koniec - trochę to trwało... Ale wiadomo każdy jest zadowolony jak już w końcu zasiedli te wymarzone własne kąty I zawsze jest z tego dumny! Pozdrawiam Wojtek Bardzo dziękuję za odpowiedź. Generalnie o działkę w Dobrczu pytałam lucyperka (bo o Was to wiem, że mieszkacie w Borównie ). Ale odpowiedź mnie bardzo satysfakcjonuje. Jeżeli chodzi o znajomych to mała dygresja: to co robi się samemu i dla siebie to robi się lepiej i bardziej się to docenia i szanuje. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 15.03.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A i od razu u nich ustalałem jaką szczelinę będą potrzebowali do paneli... , powiedziałem im że muszą z drugiej strony zostawić tyle i tylko tyle mm szczeliny dla paneli... Wojtek szczelinę !!! Wojtuś litośśści ! Skąd ja mam wiedzieć o jaką szczelinę Ci chodzi Ty szczęściarzu już sie wybudowałeś...wiesz co to jest przewiązka i szczelina.... a nam początkujacym trzeba tłumaczyć "jak abel....krowie" Please...daj namiary na priva na tych magików od paneli i kafelków...(jak mają normalne ceny za m2), umowię się z nimi i namacalnie pokażą mi "tę szczelinę". Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.03.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 RobertES a jak u ciebie po poniedziałkowym montażu okien bo taka cisza jeszcze nie wierzysz że surowy zamknięty Robert Ty masz już okna??? No ja tam muszę na inspekcję pojechać! Tak, tak mam już zamontowane okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażową. W jednym dniu udalo mi się spiąć trzy ekipy i zamknąć stan surowy Czekam teraz na elektryka i hydraulika. Później sam zabieram się do roboty Będę robil ocieplenie poddasza z regipsami. Aguś - serdecznie zapraszam. Daj cynk kiedy mielibyście ochote podjechać Postaram się też być. Teraz już trzeba mieć klucz zeby wejść do domu. Aga i RobertEs moze umowmy sie na sobotni poranek to mi tez sie uda dojechac, jesli tez moge z Wami sie zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak2 16.03.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 do alex_ To dzieli nas "kawałek" drogi... Pozdrawiam pytałam bo my po sąsiedzku na kawę już pól roku się umawiamy i może w tym się uda Pozdrawiam i może kiedyś wypożyczę tą męską siłę do prac na działce Chętnie wypożyczę moich chłopaków:D Bardzo rzadko jestem na forum brak dostępu do komputera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 RobertES a jak u ciebie po poniedziałkowym montażu okien bo taka cisza jeszcze nie wierzysz że surowy zamknięty Robert Ty masz już okna??? No ja tam muszę na inspekcję pojechać! Tak, tak mam już zamontowane okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażową. W jednym dniu udalo mi się spiąć trzy ekipy i zamknąć stan surowy Czekam teraz na elektryka i hydraulika. Później sam zabieram się do roboty Będę robil ocieplenie poddasza z regipsami. Aguś - serdecznie zapraszam. Daj cynk kiedy mielibyście ochote podjechać Postaram się też być. Teraz już trzeba mieć klucz zeby wejść do domu. Aga i RobertEs moze umowmy sie na sobotni poranek to mi tez sie uda dojechac, jesli tez moge z Wami sie zobaczyć Robert A ja bym też mogła się dołaczyć na sobotę do Agi i alex_ ? Jesteśmy na etapie wyboru okien i bramy garażowej (cieśle kończą dach za ok. 1,5 tygodnia). Chętnie bym pozerkała na twoje okienka i bramę Agusie i jej Facia już poznałam osobiście...moglibyśmy sie razem umówić na tę "inspekcję" do Ciebie.... jak pozwolisz rzecz jasna Pozdrawiam serdecznie Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 16.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 jestem jak najbardziej za bo ja za to poznałam osobiście RobertEsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 16.03.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Szybciutko odpowiadam!!! Rzeczywiście kupiliśmy działkę w okolicach cmentarza. Nie przeszkadza nam to gdyz teraz mieszkamy za szpitalem wojskowym blisko nekropolii. Cisza i spokój. Cena była dodatkowym atutem. Kredyt przyznany więc zaczynamy!!!Papierologia poszła gładko. Tylko żona projektanta mnie wkurzała. Krzykliwa optymistka furiatka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 16.03.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Aga - Żona Facia No to się zakręciłem Byłem pewien,że to do mnie, a tu wyszło, że nadgorliwość gorsza od faszyzmu... Zgadzam się z Tobą w 100% że to co samemu człowiek stworzy to "smakuje" najlepiej. Niestety gdybym sam wykonywał roboty budowlane na których znam się jak byk na gwiazdach , to chyba byśmy długo jeszcze nie zamieszkali ,a później długo byśmy nie pomieszkali (pierwszy wiatr i z pewnym zdiwieniem odkryłbym że mój własnoręczny dach właśnie sobie gdzieś odfrunął...)Pisząc o znajomych miałem na myśli, że po dosyć długich bataliach z budową i wielu (nie ma co ukrywać) wyrzeczeniach to był już najwyższy czas na przeprowadzkę. Wiadomo, że cieszyli się jak dzieci po przenosinach. Każde z nas kiedy już wniesie się do tego domu, który przez wiele miesięcy rósł na naszych oczach to "szaleje" z radości. Coś takiego w tym jest, że jak dom rośnie to człek nie może się doczekać jak go będzie już wykańczał, jak będzie upiększał, a potem im bliżej przeprowadzki tym bardziej się niecierpliwimy,kiedy to już w końcu będzie. Myślę że sporo osób ma , miało podobne odczucia. TASIJA Szczelina jaka jest każden widzi Mianowicie listwa łącząca płytki z panelami w przekroju jakby niepełny dwuteownik jakby Litera T i do tego nałożona litera L. Ta strona gdzie jest "daszek" i "nóżka" wchodzi na płytkę, dolna część jest zatopiona w kleju. Operując odpowiednio ilością kleju pod płytką z drugiej strony "daszek" listwy jest bliżej lub dalej od podłoża. Jezu! zapytam chyba żonę czy coś z tej mojej pisaniny zrozumiała Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 16.03.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 16.03.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 A wogóle to chciałem się pochwalić, że od nie pamiętam kiedy mam parę dni urlopu. W mojej pracy to napradę wyczyn. Siedzę sobie w domku przed komputerem i po mału zbieram się aby wystartować do Bydgoszczy do szkoły po syna. Ha! Ale ze mnie chwalipięta! A co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 jestem jak najbardziej za bo ja za to poznałam osobiście RobertEsa Dzięki :D Ale czy RobertEs nie będzie miał nic przeciwko.. by zwaliła sie do niego taka wielka BANDA ciekawskich do oglądania ? RobertEs - ZGADZASZ SIĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 TASIJA Szczelina jaka jest każden widzi Mianowicie listwa łącząca płytki z panelami w przekroju jakby niepełny dwuteownik jakby Litera T i do tego nałożona litera L. Ta strona gdzie jest "daszek" i "nóżka" wchodzi na płytkę, dolna część jest zatopiona w kleju. Operując odpowiednio ilością kleju pod płytką z drugiej strony "daszek" listwy jest bliżej lub dalej od podłoża. Jezu! zapytam chyba żonę czy coś z tej mojej pisaniny zrozumiała Wojtek WOJTEK - ubawiłam się nieżle przy ostatnim zdaniu Mnie "wzrokowca" typowego, najbardziej przekonały: "daszek" i "nóżka" oraz jakby Litera T i do tego nałożona litera L. i już wiem co to takiego "dwuteownik":lol: Dzięki serdeczne i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Aguś pytałaś ile płacimy za robociznę więźby...którą właśnie robią 4 tys PLN brutto w domku na obrazku przy nick-u (tyle że podwójny garaż) Ekipa sprawdzona, polecana przez wielu ludzików... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.03.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Robert co Ty na to że się wpraszamy??? My w razie czego możemy wziąć 2-3 osoby do samochodu Czekamy na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.03.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Aguś pytałaś ile płacimy za robociznę więźby...którą właśnie robią 4 tys PLN brutto w domku na obrazku przy nick-u (tyle że podwójny garaż) Ekipa sprawdzona, polecana przez wielu ludzików... To chyba nie jest tak dużo nie??? Namiary jak zwykle proszę sobie zanotować!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 16.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 RobertES a jak u ciebie po poniedziałkowym montażu okien bo taka cisza jeszcze nie wierzysz że surowy zamknięty Robert Ty masz już okna??? No ja tam muszę na inspekcję pojechać! Tak, tak mam już zamontowane okna, drzwi zewnętrzne i bramę garażową. W jednym dniu udalo mi się spiąć trzy ekipy i zamknąć stan surowy Czekam teraz na elektryka i hydraulika. Później sam zabieram się do roboty Będę robil ocieplenie poddasza z regipsami. Aguś - serdecznie zapraszam. Daj cynk kiedy mielibyście ochote podjechać Postaram się też być. Teraz już trzeba mieć klucz zeby wejść do domu. Aga i RobertEs moze umowmy sie na sobotni poranek to mi tez sie uda dojechac, jesli tez moge z Wami sie zobaczyć Robert A ja bym też mogła się dołaczyć na sobotę do Agi i alex_ ? Jesteśmy na etapie wyboru okien i bramy garażowej (cieśle kończą dach za ok. 1,5 tygodnia). Chętnie bym pozerkała na twoje okienka i bramę Agusie i jej Facia już poznałam osobiście...moglibyśmy sie razem umówić na tę "inspekcję" do Ciebie.... jak pozwolisz rzecz jasna Pozdrawiam serdecznie Basia Jasne ze tak Zapraszam w sobotę o 11 będzie u mnie elektryk i myślę ze ok. 12 mozemy się spotkać ... niestety kawki i herbatki nie zaserwuję... ale zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Aguś pytałaś ile płacimy za robociznę więźby...którą właśnie robią 4 tys PLN brutto w domku na obrazku przy nick-u (tyle że podwójny garaż) Ekipa sprawdzona, polecana przez wielu ludzików... To chyba nie jest tak dużo nie??? Namiary jak zwykle proszę sobie zanotować!!! Aguś namiary masz ....jak w banku (porównywałam - to jest cena OK !) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 16.03.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 aga@piotr, lucyperek, TASIJAWysłałem interesujące Was namiary na priva.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Jasne ze tak Zapraszam w sobotę o 11 będzie u mnie elektryk i myślę ze ok. 12 mozemy się spotkać ... niestety kawki i herbatki nie zaserwuję... ale zapraszam Suuuper ! Ale my jedziemy oglądać Twoje okienka i bramki...itp. a nie do kawiarni...A kawke i herbatkę to se wypijemy jak sie wybudujemy Jak się do Ciebie jedzie ....np. z ul. Szubińskiej na wysokości stacji ORLEN (przy ul. Ks. Schulza) ? Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 16.03.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Aguś pytałaś ile płacimy za robociznę więźby...którą właśnie robią 4 tys PLN brutto w domku na obrazku przy nick-u (tyle że podwójny garaż) Ekipa sprawdzona, polecana przez wielu ludzików... To chyba nie jest tak dużo nie??? Namiary jak zwykle proszę sobie zanotować!!! Aguś namiary masz ....jak w banku (porównywałam - to jest cena OK !) ZAPOMNIAŁAM DODAĆ !!! I w tej cenie jest też wykonania stropu (bo u nas jest on akurat drewniany) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts