Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jasne ze tak :D Zapraszam w sobotę

o 11 będzie u mnie elektryk i myślę ze ok. 12 mozemy się spotkać

... niestety kawki i herbatki nie zaserwuję... ale zapraszam :wink:

Suuuper !

Ale my jedziemy oglądać Twoje okienka i bramki...itp. a nie do kawiarni...A kawke i herbatkę to se wypijemy jak sie wybudujemy :p

Jak się do Ciebie jedzie :o ....np. z ul. Szubińskiej na wysokości stacji ORLEN (przy ul. Ks. Schulza) ?

Pozdrawiam

Basia

Musisz jechać dalej przez Biale Blota na Poznań

W Lipnikach przy Biskupinku w prawo... (jest znak Murowaniec 1,5)

Później caly czas prosto do samego Murowańca.

Jak wiedziesz do Murowańca pierwsza w lewo (jedziesz kolo Betoniarni i domku Alex :D )

... później do mnie caly czas prosto, 300m i lekko odbijasz w lewo

Uwaga dziury i koleiny ogromne :o

W oddali powinnas zobaczyc dom z niebieskim banerem (reklamą)

(patrz galeria)

odnośnie okien, ja mam M&S jestem bardzo zadowlony, mam też rolety. Jak ktoś chce zobaczyc zapraszam.

Tak sobie czytam i czytam i widze że dużo jeszcze przed Wami. Ja budowalem 4 lata myśląc że dam rade bez kredytu, oj ja naiwny. Od lipca nastapiło przyśpieszenie związane bezpośrednio z GE Bankiem i pochwale się iz 01.05.2006 będę juz na swoim. Mam klilku dobrych fachowców, mam tez paru których należy unikać jak ognia. Jak ktoś chce to moge na priva podesłać namiary.

odnośnie okien, ja mam M&S jestem bardzo zadowlony, mam też rolety. Jak ktoś chce zobaczyc zapraszam.

Tak sobie czytam i czytam i widze że dużo jeszcze przed Wami. Ja budowalem 4 lata myśląc że dam rade bez kredytu, oj ja naiwny. Od lipca nastapiło przyśpieszenie związane bezpośrednio z GE Bankiem i pochwale się iz 01.05.2006 będę juz na swoim. Mam klilku dobrych fachowców, mam tez paru których należy unikać jak ognia. Jak ktoś chce to moge na priva podesłać namiary.

My też jesteśmy za oknami M&S, rolety też nas interesują. Tzn. okna zamawiałeś od razu z roletami? Chętnie byśmy zobaczyli jak to wygląda. Tym bardziej, że słyszłam że do rolet musi być trochę większy otwór okienny prawda? Dobrze słyszałam?

Jeżeli chodzi o fachowców (to jak pewnie już wszyscy zauważyli ja nic nie robie tylko zbieram od forumowiczów namiary na poleconych przez nich fachowców - ale dobrze wiedzieć z kim ma się do czynienia :D :) :p ) to też poproszę o namiary na tych DOBRYCH!!!

Pozdrawiam Aga

01.05.2006 będę juz na swoim. Mam klilku dobrych fachowców, mam tez paru których należy unikać jak ognia. Jak ktoś chce to moge na priva podesłać namiary.

Ale nasz fajnie :lol: Długi weekend majowy JUZ NA SWOIM. GRATULACJE !

Please o namiary na priva tych DOBRYCH :) i tych ZŁYCH :cry:

Pozdrawiam serdecznie

Casting na kierownika budowy rozpoczęty :D

Wojtek Dzięki za namiary na kierownika!! :D

Zaczynamy szukac geodety i kopacza. Jesteśmy już umówieni z dwoma murarzami. Zobaczymy ile chcą za robociznę.

Jaka kwota jest optymalna???

Wysyłam Ci na priva namiary na SUPER DOBREGO I TANIEGO GEODETĘ :) Ja ZAPŁACIŁAM 300 PLN za wszystko brutto z fakturą (materiały- deski, paliki, gwoździe itp. sam przywiózł, były w tej cenie)

Pozdrawiam

Jak wszystko dobrze pójdzie to przyjedziemy!!! Około 12-ej.

nie wiem jak z nami, bo bedziemy ok. 9 a mezus idzie jeszcze do pracy i jak sie uda chyba ze by sie znalazlo miejsce w bagazniku na podrzucenie do miasta dla mnie :))) to by mezus sobie pojechal :D

alex jak będziesz chciała to może kawałek miejsca się znajdzie w bagażniku :D a na serio to możemy Ciebie zabrać jak będziemy wracać!

(patrz galeria)

Wydrukowałam !!! ściągę zabieram ze sobą. Jak zbłądzę...dzwonię po pomoc na komórkę... do AGI.

Ale... w... muszkę i smoking.... to się nie musisz przystrajać.... NA NASZE POWITANIE.... :D :D :D

Kliknijcie proszę na ofety na okna które dostałam od firm, i zebrałam "do kupy"- w postaci pliku Excella ...Doradzicie mi jakie okucia i stolarka najlepsza..? Co mam wybrać :cry:

Ceny potrzebne, albo ja ich nie widze :(

Sam ostatnio robiłem wyceny okien.

Sprawdź BUDROP na Nakielskiej 45. Ceny bardzo dobre. Sam szukam okien z szybą P2 o okuciami anty wlam. dwostronnie zloty dab. Uwazam, ze ich jakosc jest OK. Trzeba sie przejść o potrzaskać troszkę u nich oknami. A może ktoś ma od nich okna.... ciekawe jak się używają?

hej

Szybciutko odpowiadam!!!

Rzeczywiście kupiliśmy działkę w okolicach cmentarza. Nie przeszkadza nam to gdyz teraz mieszkamy za szpitalem wojskowym blisko nekropolii. Cisza i spokój. Cena była dodatkowym atutem.

Kredyt przyznany więc zaczynamy!!!

Papierologia poszła gładko. Tylko żona projektanta mnie wkurzała. Krzykliwa optymistka furiatka....

My oglądaliśmy te działki w lipcu i ten pan co chciał je sprzedać dopiero je fizycznie dzielił tzn. geodeta to miał zrobić. Tam było duże pole więc nawet nie można było zobaczyć działki (działek) tylko na papierze jak te dzialki mają wyglądać. Chyba 18 zł. za metr. Woda i prąd w tej asfaltowej drodze.

lucyperek napisz mi gdzie załatwiałeś wszystkie formalności i jaki tam jest wymagany kąt dachu!!!

Dużą kupiliście działkę? Wjazd od jakiej strony świata? a media już macie? No i projekt jaki wybraliście?

Pozdrowienia

(patrz galeria)

Wydrukowałam !!! ściągę zabieram ze sobą. Jak zbłądzę...dzwonię po pomoc na komórkę... do AGI.

Ale... w... muszkę i smoking.... to się nie musisz przystrajać.... NA NASZE POWITANIE.... :D :D :D

Fajnie bylo się spotkać :) :) :)

Pozdrowienia od AniEs :lol:

Też się cieszymy że się poznaliśmy. :D :D :D

Robert mam pytania:

1. Ile jest metrów po podłodze na parterze i poddaszu (bez garażu).

2. Jaki wymiar ma okno jak się wychodzi z kuchni i chyba takie samo koło drzwi tarasowych.

3. A jaki wymiar mają okna u góry nad salonem.

Pozdrawiamy gorąco

Też się cieszymy że się poznaliśmy. :D :D :D

Robert mam pytania:

1. Ile jest metrów po podłodze na parterze i poddaszu (bez garażu).

2. Jaki wymiar ma okno jak się wychodzi z kuchni i chyba takie samo koło drzwi tarasowych.

3. A jaki wymiar mają okna u góry nad salonem.

Pozdrawiamy gorąco

Wymiary wewnętrzne domu (bez garażu) 8,40m x 9,50m

Garaż 6,20m x 4,10m

Okno w salonie (przy kuchni) ma szer. 1,80m i masz rację kolo tarasu jest takie samo okno.

Drzwi tarasowe zrobiliśmy trochę za wąskie i tego żalujemy (a szczególnie AniaEs) :cry:

Okna w pokojach nad salonem są standardowej szerokości - 1,50m