meehowy 12.03.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja mam okna firmy M&S kupowane w Toruniu No tak, ja zapomnialem wspomniec, ze montowal mi Oknoplus z Bydgoszczy. Z nimi nie bylo zadnego klopotu. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 12.03.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy to prawda, że Oknoplus z Bydgoszczy obrabia ościeża po wstawieniu okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 12.03.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Gdyby ktos chcial certyfikat energetyczny za ]300zł to prosze o info To faktycznie tanio. Ja placilem 500 PLN jakies 2 tygodnie temu. Jak pojawila sie sprawa audytow na poczatku roku, to w ogole byla jazda. Jak robilem pierwszy zwiad, to padaly ceny od 1000 do 2000 PLN Swoja droga chcialbym posluchac kogos, kto by mnie przekonal do jakiejkolwiek zasadnosci certyfikatow w takiej formie. Jaka wartosc ma certyfikat energetyczny, podczas ktorego nie robi sie zadnych pomiarow realnej ucieczki ciepla z budynku. Robienie audytu na podstawie projektu to bzdura, bo projekt nie uwzgledni np. tego, ze pan majster niedokladnie ulozyl welne przy krokwi i ucieka tam cieplo. No bylbym w stanie jeszcze zrozumiec taki audyt "na sucho" przy sprzedazy, bo kupujacy chcialby miec wyobrazenie jak sie ma technologia, w ktorej powstal budynek, do zuzycia energii. Ale w momencie oddawania budynku? Coz, wladza wyraznie sprzyja uproszczeniu prawa Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 12.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Drodzy Forumowicze, może ktoś się podzieli namiarami na sprawdzone i przyzwoite cenowo ekipy od instalacji: CO, wod-kan, gaz. Z góry dziękuję wod-kan: 501 279 907 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jakie stawki podatku od nieruchomości macie w swoich gminach w 2009 ? Sicienko: 0.58 zł (budenek) 0.22 zł (grunt) pzdr. Zamośc budynek 0,62 grunt 0,22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.03.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Czy to prawda, że Oknoplus z Bydgoszczy obrabia ościeża po wstawieniu okien? Niestety nie pamiętam W mieszkaniu na pewno tak, ale w domu nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 12.03.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 czesc - czy ceny adaptacji sie zmienily od stycznia 2009? - doszedl dokument energetyczny... +300 - +500zl, a czy cos "odpadlo" z papierkologii? - bo tak sie zastanawiam, czy cala akcja zmian prawnych to jakakolwiek korzysc dla inwestorow (czy to finansowo czy "wykonawczo" czy czasowo)? pamietam - tusk cos mowil ze uprosci itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina75 12.03.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam. Poszukuję solidnej i niedrogiej ekipy budowlanej do SSZ (w tym roku tylko fundamenty). Planowana budowa w miejscowości Tryszczyn (okolice Bydgoszczy). Będę wdzięczna za wszelkie informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.03.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jakie stawki podatku od nieruchomości macie w swoich gminach w 2009 ? Sicienko: 0.58 zł (budenek) 0.22 zł (grunt) pzdr. Zamośc budynek 0,62 grunt 0,22 Wielka Nieszawka grunt 0,17 nudynek - nie wiem gdyz nie zrobilismy jeszcze odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 12.03.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja mam (profil sevenline orzech) i jestem bardzo zadowolony. Ekipa byla jedna z porzadniejszych jaka mialem na budowie. Michal Też będę miała profil sevenline, kolor ciemny orzech Zobaczymy jak ekipa spisze się w piątek trzynastego A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 12.03.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja mam (profil sevenline orzech) i jestem bardzo zadowolony. Ekipa byla jedna z porzadniejszych jaka mialem na budowie. Michal Też będę miała profil sevenline, kolor ciemny orzech Zobaczymy jak ekipa spisze się w piątek trzynastego A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam chyba chodzi o to aby ekipa która montuje "nie wymontowała" po sobie a wiele czytało się o tym na tym forum... raczej kwestia obrobienia okien po montażu wtedy trudniej je wyjąc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 13.03.2009 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens. Jest ogolna psychoza w tym temacie. Na pewno wielu osobom okna ukradziono, ale wydaje mi sie ze temat urosl do rangi legendy czy mitu, ktory troche odstaje od rzeczywistosci. Tak czy siak proby "ataku" nie mozna wykluczyc. Ja tez uleglem tej "okiennej sraczce" i w dniu montazu okien montowalem tez alarm i spalem na budowie... Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 13.03.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ja mam (profil sevenline orzech) i jestem bardzo zadowolony. Ekipa byla jedna z porzadniejszych jaka mialem na budowie. Michal Też będę miała profil sevenline, kolor ciemny orzech Zobaczymy jak ekipa spisze się w piątek trzynastego A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam chyba chodzi o to aby ekipa która montuje "nie wymontowała" po sobie a wiele czytało się o tym na tym forum... raczej kwestia obrobienia okien po montażu wtedy trudniej je wyjąc.... również polecam M&S mam "tytanowe" montaż willa Gertruda (Oknoplus). Mi obróbka nie pomogła. W zeszłym roku po ok tygodniu wyszły wszystkie standardowe z parteru. Sugeruję montaż halogenów z czujkami lub alarmu, albo spanie na budowie. Znacznie zwiększył się ostatnio czarny rynek budowlany właśnie poprzez nocne wizyty na budowach. Po montażu drzwi zewnętrznych również była próba demontażu ale podłączona do alarmu czujka w porę zareagowała i dała sygnał do patrolu ochrony więc wiele się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 prewencyjnie wystarczy syrena alarmowa w widocznym miejscu za kilka dych i kawalek drutu na dachu imitujacy powiadomienie na monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam My założyliśmy od razu alarm z podłączeniem do Solida... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 13.03.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Jest ogolna psychoza w tym temacie. Na pewno wielu osobom okna ukradziono, ale wydaje mi sie ze temat urosl do rangi legendy czy mitu, ktory troche odstaje od rzeczywistosci. Nie wiem co na to statystyki, o ile ktoś je w ogóle prowadzi, ale ... Ja miałem montowaną instalację alarmową _dopiero_ następnego dnia po oknach, a na tą "wrażliwą" styczniową noc, założyłem tylko syrenę i obkleiłem dom tablicami SOLID. Około pólnocy zjawili się panowie samochodem dostawczym ze stojakiem na okna. "Widać tablice im nie straszne pomyślał wynajęty na taką okoliczność ochroniarz" Tak, że ja wierze w te mity i legendy jak cholera. Lepiej dmuchać na zimne, póki w naszym społeczeństwie nadal takie zachowania uchodzą za normę. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 13.03.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 no to nic dziwnego ze sporo ogloszen / firm "OKNA Z ZACHODU", "OKNA Z DEMONTAZU - JAK NOWE" itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 13.03.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Skoro mowa o demontażu to ja będę miał jedno okno właśnie z demontażu. wys 147 dł 300. Jest to jedno okno z trzema szybami.Tylko środkowa szyba jest otwierana, dwie boczne to stałe witryny.Może komuś się przyda ono jest PCV. Proszę nie pytać o żadne parametry techniczne bo zwyczajnie nie pamiętam - oddam je za naprawdę marne grosze. Co będę wymyślał może z 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 13.03.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak przy okazji, czy spaliście w swoich domkach zaraz po montażu okien. Słyszałam, że wiele osób tak robi i zastanawiam się czy to ma sens. Pozdrawiam My nie spaliśmy, ale mamy instalację alarmową + monitoring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 13.03.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 My nie spaliśmy, ale mamy instalację alarmową + monitoring. Rozumiem, że instalację zakładaliście tego samego dnia co okna ? Inaczej się chyba nie da. Dla tych, którzy ten etap mają przed sobą rada: zwróćcie uwagę na to kiedy wasza instalacja alarmowa zostanie aktywowana w systemie firmy monitorującej. U mnie okazało się, że trzeba poczekac 24h (solid) pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts