aka z Ina 01.04.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Gdzie kupujecie kostkę brukową? Typu: Starobruk 3-elementowy. Gdzie w kujawsko-pomorskim wypada najtaniej? Kto daje najwyższe rabaty i gratisy ? Dziękuję Pozdrawiam My chyba weźmiemy z firmy KOSTECH Białe Błota. Wyliczył 42 zł /m2 z transportem starobruk kolorowy. chyba niezła cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.04.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Nie warto. Potwierdzam - byłem 2 lata temu i większą ofertę znajdziesz w zwykłym sklepie ogrodniczym, o cenach nie wspomnę (oczywiście trafiają się "promocje" u wystawców, ale generalnie nic szczególnego) No chyba, że coś się teraz zmieniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.04.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 poszukują ekipy na wykonanie elewacji ( styropian , siatka , klej już położone ) chodzi o sam tynk + malowanie , może ktoś dobrego polecić Wojtek. poszło na priva Aga to nam też to puść dla informacji ogólnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.04.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 A poza tym dobra wiadomość dla mieszkańców Murowańca wreszcie przyleciały nasze bocianki, co to taki przyrost naturalny poprawiły we wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 04.04.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 A poza tym dobra wiadomość dla mieszkańców Murowańca wreszcie przyleciały nasze bocianki, co to taki przyrost naturalny poprawiły we wsi Ja wczoraj w Jagodowie też jednego na polu widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mendor 05.04.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam serdecznie grupe budujących, My z mężem niedługo do was dołączymy ale narazie musimy przebrnąć przez tą papierologię. Z wiązku z tym mam parę pytań. Działka zakupiona projekt wybrany i kupiony, teraz czeka nas adaptacja i pozwolenie na budowę. Czy możecie polecić kogoś kto mógłby się tym zająć w miarę szybko no i ile przeciętnie taka przyjemność kosztuje( od siebie nie wprowadzamy żadnych zmian) no i drugie pytanie. Co musimy mieć zgłaszając się do adaptacji i co jest potrzebne do pozwolenia na budowę? bardzo liczę na waszą pomoc bo naprawdę nie wiem za co się wziąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 05.04.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 Co musimy mieć zgłaszając się do adaptacji i co jest potrzebne do pozwolenia na budowę? bardzo liczę na waszą pomoc bo naprawdę nie wiem za co się wziąć. Pozdrawiam Pytanie, czy dzialka jest objeta miejscowym planem zagospodarowania. Jesli nie, to musicie najpierw wystapic o warunki zabudowy. Jesli jest plan zagospodarowania, to sprawa jest prostsza, bo juz wiecie, jakie sa wymogi dot. budowy. Zglaszajac sie do adaptacji musicie: - wiedziec, co chcecie zmienic w projekcie, - wiedziec, gdzie na dzialce ma stac dom, - miec zrobiona przez geodete mapke do celow projektowych, - opcjonalnie zlecic badania geologiczne (wystarcza 2 odwierty po przekatnej miejsca, gdzie ma byc dom). Dzieki temu projektant/kontruktor bedzie wiedzial, jak sie maja parametry konstrukcyjne fundamentow do realnych warunkow gruntowych. Projektant robiacy adaptacje powinien wam zalatwic wszystkie wymagane zatwierdzenia i zmiany w projekcie: zrobic plan zagospodarowania terenu na podstawie mapki od geodety, zalatwic pieczatki od konstruktora, projektantow od elektryki i wod-kan. Do pozwolenia na budowy musicie miec: - 4 egz. projektu po adaptacji, - warunki przylaczy (elektrycznego, wod-kan, gaz jesli ma byc), - oswiadczenie o prawie do nieruchomosci, - wniosek o pozwolenie na budowe. Najlepiej udac sie do waszego wydzialu budownictwa i podpytac o wszystkie wymagane kwity, bo moga sobie zazyczyc czegos dodatkowego. Powodzenia, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mendor 05.04.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2009 meehowy dziękuję bardzo za odpowiedz Nadal proszę o namiar na projektanta który wykonywał wam adaptację i ile może to kosztować, ja nawet nie wiem gdzie takiego kogoś znaleść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.04.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A poza tym dobra wiadomość dla mieszkańców Murowańca wreszcie przyleciały nasze bocianki, co to taki przyrost naturalny poprawiły we wsi Ja wczoraj w Jagodowie też jednego na polu widziałem U nas w Kobylarnii też jeden lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 u nas w okolicy wczoraj latala parka i faktycznie osiadly na gniezdzie polozonym z 400m od naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 06.04.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Nadal proszę o namiar na projektanta który wykonywał wam adaptację i ile może to kosztować, ja nawet nie wiem gdzie takiego kogoś znaleść Przeklikaj sie kilka(nascie) stron wstecz, cos chyba bylo na ten temat. Ja swojego nie dam, bo byly problemy z terminowoscia. Sluze natomiast na: - geodete: 601674195, zwlaszcza jesli to gmina Szubin, bo zalatwia tez wszystko w wydziale geodezji. - geologa: 603195300 Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.04.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 u nas w okolicy wczoraj latala parka i faktycznie osiadly na gniezdzie polozonym z 400m od naszego domku Ale my mówimy o takich bocianach, które zwiększają przyrost naturalny we wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 u nas w okolicy wczoraj latala parka i faktycznie osiadly na gniezdzie polozonym z 400m od naszego domku Ale my mówimy o takich bocianach, które zwiększają przyrost naturalny we wsi Ale ja nie twierdze, ze te co widzialem sa w czyms gorsze od tych "Waszych" magia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 06.04.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Ale my mówimy o takich bocianach, które zwiększają przyrost naturalny we wsi Jak widziałem zająca w kapuście to też się liczy ? może polecicie (sic!) na forum bocian'a ? Tam jest masa entuzjastów przyrody pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia.K 06.04.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 A ja widziałam jaskółkę... he he... nie jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mendor 06.04.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 mendor napisał: Nadal proszę o namiar na projektanta który wykonywał wam adaptację i ile może to kosztować, ja nawet nie wiem gdzie takiego kogoś znaleść Przeklikaj sie kilka(nascie) stron wstecz, cos chyba bylo na ten temat. Ja swojego nie dam, bo byly problemy z terminowoscia. Sluze natomiast na: - geodete: 601674195, zwlaszcza jesli to gmina Szubin, bo zalatwia tez wszystko w wydziale geodezji. - geologa: 603195300 Michal Dziękuję za odp. co do geodety to ten sam namiar już utrzymałam od sąsiadów wiec chyba naprawdę godny polecenia. Niestety projektanta nadal nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 06.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 u nas w okolicy wczoraj latala parka i faktycznie osiadly na gniezdzie polozonym z 400m od naszego domku Ale my mówimy o takich bocianach, które zwiększają przyrost naturalny we wsi Ale ja nie twierdze, ze te co widzialem sa w czyms gorsze od tych "Waszych" magia ... Toż to grupa bydgosko-toruńska (lub odwrotnie), więc Wasze są też nasze (i też odwrotnie, nasze są Wasze). Zresztą... podobno 'wszystkie dzieci nasze są'... więc może bociany, co je przynoszą, też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.04.2009 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 u nas w okolicy wczoraj latala parka i faktycznie osiadly na gniezdzie polozonym z 400m od naszego domku Ale my mówimy o takich bocianach, które zwiększają przyrost naturalny we wsi Ale ja nie twierdze, ze te co widzialem sa w czyms gorsze od tych "Waszych" magia ... Toż to grupa bydgosko-toruńska (lub odwrotnie), więc Wasze są też nasze (i też odwrotnie, nasze są Wasze). Zresztą... podobno 'wszystkie dzieci nasze są'... więc może bociany, co je przynoszą, też nie doszukuj sie animozji BT kazdy inny - wszyscy rowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowale 07.04.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Poszukuję namiarów na sprawdzonego i niedrogiego geodetę do wytyczenia fundamentów w okolicach Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angel__yac 07.04.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Witam wszystkich. Poszukuję namiarów na sprawdzonego i niedrogiego geodetę do wytyczenia fundamentów w okolicach Bydgoszczy. Pan Roman 603 507 476, powiedz że kontakt masz od Angeliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts