magak 04.05.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Czy zostały komuś niepotrzebne stemple (nie krótsze niż 2,65) lub kantówki? Chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 04.05.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję. Ja znam kogoś, kto sobie z tym poradził. Wolna sobota + zamówiony kontener (ok. 150 pln - rok temu) i do dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 04.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję. Ja znam kogoś, kto sobie z tym poradził. Wolna sobota + zamówiony kontener (ok. 150 pln - rok temu) i do dzieła Sobotę, to ja wolę spędzić z mężem i dzieckiem na zielonej trawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.05.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję. Ja znam kogoś, kto sobie z tym poradził. Wolna sobota + zamówiony kontener (ok. 150 pln - rok temu) i do dzieła Sobotę, to ja wolę spędzić z mężem i dzieckiem na zielonej trawce... No to polecam rozmowy z panami z piwem w ręku przy sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 04.05.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Niestety teraz w Murowańcu zaczęły się kradzieże, poza tymi z placu budowy, również i w budynkach JUŻ ZAMIESZKAŁYCH !!! Przestrzegam - złodziej(-e) wchodzą piwnicą, garażem... Wynosi przede wszystkim sprzęt mechaniczny - szlifierki, wiertarki, piły do drewna ... a odjeżdża np rowerem właściciela domu Przerażające jest to, że w tym czasie domownicy śpią a za ścianą buszuje złodziej Brrr...[/b] nie zdążyłam napisać, kradzieże tematyczne się rozpoczęły czyli powstają nowe ekipy , ale słyszałam tylko o garażach, reszta Dorisa to aż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 04.05.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Ja znam kogoś, kto sobie z tym poradził. Wolna sobota + zamówiony kontener (ok. 150 pln - rok temu) i do dzieła A gdzie można taki kontener zamówić? Też mam straszny bałagan wokół domku i chętnie bym się go pozbyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 04.05.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Niestety teraz w Murowańcu zaczęły się kradzieże, poza tymi z placu budowy, również i w budynkach JUŻ ZAMIESZKAŁYCH !!! Przestrzegam - złodziej(-e) wchodzą piwnicą, garażem... Wynosi przede wszystkim sprzęt mechaniczny - szlifierki, wiertarki, piły do drewna ... a odjeżdża np rowerem właściciela domu Przerażające jest to, że w tym czasie domownicy śpią a za ścianą buszuje złodziej Brrr...[/b] nie zdążyłam napisać, kradzieże tematyczne się rozpoczęły czyli powstają nowe ekipy , ale słyszałam tylko o garażach, reszta Dorisa to aż U mnie w gminie też buszują. Ostatnio okradli budowę sąsiadów Weszli do domku, wynieśli sprzęt, a potem popijając wyniesione piwko, próbowali włamać się do wolno stojącego garażu. Mam alarm, ale w przyszłości chcę mieć osobno zabezpieczony garaż, bo przeraża mnie myśl, że łazili by po moim domu gdy śpimy w nim my i nasze dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saraha 04.05.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A gdzie można taki kontener zamówić? Też mam straszny bałagan wokół domku i chętnie bym się go pozbyła Ja od dawna korzystam z kontenerów Depolu. namiarami służę na priva. Jestem z tej firmy zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 05.05.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 A gdzie można taki kontener zamówić? Też mam straszny bałagan wokół domku i chętnie bym się go pozbyła remondis.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 05.05.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję. Ja znam kogoś, kto sobie z tym poradził. Wolna sobota + zamówiony kontener (ok. 150 pln - rok temu) i do dzieła Dziś za 150 chyba się nie uda bo liczą nie tylko za pojemnik ale i za przekroczoną masę śmieci o co na budowie nie trudno (remondis). Warto dokładnie popytać o "gwiadki" - czy podana suma to koszt ostateczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 05.05.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Bez limitów tonażowych chyba będzie tutaj : "Solidus Bis" ul. Okrężna 12tel. 052 322 03 78, fax 052 322 03 78PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.05.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 bo nie mają zapełnionych kalendarzyków i mieć nie będą - wiedzą o tym dobrze. To też zależy od ekipy - moja na początku roku nie miała nic do roboty - jak zaczęli u mnie, to dostali kolejne zlecenie na innej budowie - teraz kończą powoli u mnie a już mają następną w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.05.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 U mnie w gminie też buszują. Ostatnio okradli budowę sąsiadów Weszli do domku, wynieśli sprzęt, a potem popijając wyniesione piwko, próbowali włamać się do wolno stojącego garażu. Moja ekipa nigdy nie zostawia sprzętu - wszystko po skończonej robocie pakują do swoich dostawczaków. Mam alarm, ale w przyszłości chcę mieć osobno zabezpieczony garaż, bo przeraża mnie myśl, że łazili by po moim domu gdy śpimy w nim my i nasze dzieci A nie możesz zdefiniować u siebie stref (na noc aktywujesz np tylko garaż i czujki okien/drzwi/udarowe) zamiast zakładać nowy alarm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1719502262 05.05.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 witamczy możecie polecić jakiegoś speca od podbitki drewnianej?i jeśli ktoś robił- to ile to może kosztować?pozdrawiam E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli2 05.05.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję. Ja znam kogoś, kto sobie z tym poradził. Wolna sobota + zamówiony kontener (ok. 150 pln - rok temu) i do dzieła Dziś za 150 chyba się nie uda bo liczą nie tylko za pojemnik ale i za przekroczoną masę śmieci o co na budowie nie trudno (remondis). Warto dokładnie popytać o "gwiadki" - czy podana suma to koszt ostateczny. Z tego co się dowiadywałem - to teraz koszt około 300zł. Plus cały weekend przerzucanie kilogramów z działki do pojemnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 05.05.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 U mnie w gminie też buszują. Ostatnio okradli budowę sąsiadów Weszli do domku, wynieśli sprzęt, a potem popijając wyniesione piwko, próbowali włamać się do wolno stojącego garażu. Moja ekipa nigdy nie zostawia sprzętu - wszystko po skończonej robocie pakują do swoich dostawczaków. Zarówno my jak i moi sąsiedzi nie bierzemy już w tej chwili do wszystkiego ekip. Dużo robimy sami. Wożenie sprzętu w tą i z powrotem jest uciążliwe (szczególnie jak się wozi jeszcze wózek dziecięcy i zabawki ), ale nie mamy niestety wyjścia, bo dla kogoś taki sprzęt to łatwe pieniądze Z drugiej strony, z budowy kradną również styropian, grzejniki ze ścian czy siatki ogrodzeniowe. To też mam wozić ze sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 05.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Mam alarm, ale w przyszłości chcę mieć osobno zabezpieczony garaż, bo przeraża mnie myśl, że łazili by po moim domu gdy śpimy w nim my i nasze dzieci A nie możesz zdefiniować u siebie stref (na noc aktywujesz np tylko garaż i czujki okien/drzwi/udarowe) zamiast zakładać nowy alarm? W tej chwili mam alarm tymczasowy, zakładany na szybko przed montażem okien. Ale właśnie mamy zamiar zakładać taki o którym piszesz. Należę akurat do tych szczęściar, które mają w rodzinie fachowca od alarmów i elektryki i w tej akurat kwestii (chyba jedynej ) nie muszę się przejmować Pozdrawiam serdecznie, Guśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 05.05.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Zarówno my jak i moi sąsiedzi nie bierzemy już w tej chwili do wszystkiego ekip. Dużo robimy sami. Wożenie sprzętu w tą i z powrotem jest uciążliwe (szczególnie jak się wozi jeszcze wózek dziecięcy i zabawki ), ale nie mamy niestety wyjścia, bo dla kogoś taki sprzęt to łatwe pieniądze Mnie bardziej chodziło o to, że się zastanawiałem po co pakują to skoro mają całkiem ładne "pomieszczenie socjalne", ale czytając wasze smutne doświadczenia, to już się wcale im nie dziwię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guśka1 06.05.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Mnie bardziej chodziło o to, że się zastanawiałem po co pakują to skoro mają całkiem ładne "pomieszczenie socjalne", ale czytając wasze smutne doświadczenia, to już się wcale im nie dziwię... No tak, a ja myślałam, że chcesz mi raczej powiedzieć co za kretyni zostawiają sprzęt na budowie Małe nieporozumienie. Takie są uroki forum i budowy w ogóle, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo, lekko i przyjemnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyciu 06.05.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Pytanie do "zaawansowanych" budujących: Co najlepiej sprawdza się na posadzkę w garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts