Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Potrzebuję kogoś do uprzątnięcia terenu w koło domu. Sterta śmieci pobudowlanych. Znacie kogoś kto by się tym zajął?

Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję.

ja uprzatalam sama

za kontener liderzy smieciowi chcieli ok 800 zl

wydalam za kilka groszy kilkanascie workow uprzatnietych smieci i po sprawie

inna rzecz ze sprzatalam prawie tydzien (na raty)

witam

czy możecie polecić jakiegoś speca od podbitki drewnianej?

i jeśli ktoś robił- to ile to może kosztować?

pozdrawiam

E.

my robimy sami

mamy ponad 70 mb z podcieniem na balkonie

1200 zl za drewno, łaty i wkrety. I Drewnochron

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ach i jeszcze koszt podswietlenia - jesli ktos sobie zyczy

kabel, oslonki zewnetrzne i w naszym przypadku zarowki LED, czujniki zmierzchowe, kratki wentylacyjne - wszystko kupowane na allegro - dzisiaj doszla ostatnia paczka - wiec sluze namiarami na sprawdzonych sprzedajacych - calosc za material tez jakos w okolicach tysiaca zl

chcialam zapytac czy ktos zlozylby sie na łączony zakup kostki granitowej

cena w Bydg mnei powalila - 850 za tone

Bez posrednika cena wynosi 200-300 zl

ale trzeba kupic 25 tonkilka razy mniej niz ja chce :roll:

Potrzebuję kogoś do uprzątnięcia terenu w koło domu. Sterta śmieci pobudowlanych. Znacie kogoś kto by się tym zajął?

Właśnie, znacie kogoś, jak to się załatwia zwykle, ile kosztuje takie zlecenie? Też właśnie jestem na tym etapie i bardzo kogoś takiego potrzebuję.

eli2, saraha, dajcie znac gdzie to sprzatanie. Ja mam takiego super chlopaka do wszelkich prac ogrodowo - porzadkowych (Szkocja) za 8 zl/h, mozna sie tez umowic za stawke od dziela. Jestem z niego bardzo zadowolony, ale nie wiem jak u niego z mobilnoscia na dalsze odleglosci. U mnie wlasnie przygotowuje dzialke pod nawiezienie ziemi :-)

Michal

Podsumowujac dyskusje n/t kontenerow i wywozu smieci, z wlasnego doswiadczenia:

1. Firmy znane typu Remondis czy Taro to kosmos cenowy, nie ma sensu.

2. Ja zamowilem kontener ze (wspomnianego wyzej) Solidusa, bylem zadowolony. Cena nizsza niz u "remondisow" i brak limitu ciezaru. Za kontener 5 m3 zaplacilem 450 PLN.

3. Wspomniany tu rowniez Depol ponoc jest jeszcze tanszy, ale niestety dowiedzialem sie o nim dopiero za zamowieniu Solidusa ;-) Mam kolege, ktory korzystaj z nich w przypadku duzych kontenerow (20 m3) i byl zadowolony.

Michal

Cześć Kochani, dawno mnie tu nie było :( Mam pytanie, czy ktoś z Was zamawiał kominek w firmie "popiołek kominki" na Nakielskiej? Wydaje mi się solidna, ale wolę się upewnić? macie jakieś doświadczenia?

Tak, my zamawialiśmy, już u nas stoi. Jeszcze nie jest na tip-top, ale wrażenia ze współpracy bardzo pozytywne. No i taniej niż w Lau, gdzie każą sobie dopłacać za każdą pierdołę, a u Popiołka jak coś wyskoczy w trakcie, to i tak jest w cenie. Np. u nas w cenie były szklane półki, a potem zmieniliśmy część na drewniane, a cena się nie zmieniła. Nie trzeba też dopłacać za kolor kratek (u Lau w cenie są białe, a za chrom jest dopłata). Polecam

Wklejam zdjęcia kominka.

http://images47.fotosik.pl/119/c21c65b8d54a9e3e.jpg

http://images48.fotosik.pl/119/c527d795c094f221.jpg

Witam na Forum

Właśnie ruszam z budową w Kruszynie Krajeńskim. W tym tygodniu mają być zalane ławy. Jestem totalnym laikiem więc sorki za niefachowe słownictwo

Mam pytanko - gdzie najlepiej kupić bloczki fundamentowe no i materiał na ściany. Myślę o porothermie lub czymś podobnym /unipor itp/

Nie mam pojęcia jak zamieszczać posty na forum ;-) próbowałam to zamieścić na forum grupy bydgosko - toruńskiej ale mi nie poszło. Dodałam w grupach budujących...

Pomóżcie...

Blondynka ;-)

Witam na Forum

Właśnie ruszam z budową w Kruszynie Krajeńskim. W tym tygodniu mają być zalane ławy. Jestem totalnym laikiem więc sorki za niefachowe słownictwo

Mam pytanko - gdzie najlepiej kupić bloczki fundamentowe no i materiał na ściany. Myślę o porothermie lub czymś podobnym /unipor itp/

Nie mam pojęcia jak zamieszczać posty na forum ;-) próbowałam to zamieścić na forum grupy bydgosko - toruńskiej ale mi nie poszło. Dodałam w grupach budujących...

Pomóżcie...

Blondynka ;-)

Bloczki w BETORze, pustaki ceramiczne na allegro. Przynajmniej ja tak zrobiłem. Ostrzegam przed zakupem bloczków z firm-krzaków. Zdarza się, że oszczędzają na proporcjach i bloczki kruszą się w palach majstra.

Witam na Forum

Bloczki kupowaliśmy w Betorze na Ołowianej, a pustaki ceramiczne w hurtowni w Cielu. Kupiliśmy pustaki mniej znanej firmy Rimmele. Cenowo wyszło taniej niż Wienerberger, jakościowo chyba porównywalnie, kruszyły się przeciętnie, były przyzwoicie równe, ściany stoją ;-)

angel_&_yac bardzo dziękuję za odpowiedź i cieszę się, że macie pozytywne wrażenie odnośnie Kominka Popiołka. My też zdecydowaliśmy się im zaufać. Też kominek z narożnym wkładem, ale skromniejszy chyba. Ma być w połowie lipca, pochwalę się, jak już będzie czym!

Jeżeli chodzi o sprzątanie to dostałem niedawno kontakt do gościa, który podjeżdża samochodem (nie wiem jaką ma pojemnośc, ale jest większy od transportera a mniejszy od Stara) sam sprząta, ładuje i wywozi śmieci. Mi nawet rozsypał ziemię, z której wybrał resztki gałęzi i smieci. Jednorazowo ta usługa to 400 zł (sprzątanie + załadunek + wywóz śmieci wszelakich tyle i le się zmieści na przyczepie). Kiedyś korzystałem z Corimpu, ale wychodziło drożej.

Jeśli ktoś chciałby namiar proszę o kontakt na priva

A przy okazji pytanie. Za moment wprowadzam się po kilkunastu miesiącach wykańczającej pracy do domku w Przyłękach.

:D :lol: Chciałem zamówić internet i telefon w TP SA, ale okazało się, że do końca roku nie mają juz ani złotówki na inwestycje i jeśli nawet trzeba wydać kasę na 10m kabla to nie podłączą nowego abonenta. Czy znacie jakieś inne firmy, które w okolicach Brzozy, Przyłek, Zielonki oferują internet. :roll:

Będę widzięczny za namiary. :lol:

angel_&_yac - fajny kominek, a przynajmniej fajnie się zapowiada. :D Jak macie wkład? My będziemy mieli podobnie usytuowany, ale zbudowany z cegły. Przy okazji pochwalę się, że ściągnęłam sobie cegłę ręcznie formowaną z cegielni z Kraśnika i choć jeszcze nie była używana, jestem szczerze zadowolona i z wyglądu i z obsługi i z poziomu cen. :)

A dziś wpłynęła kasa z US z rozliczenia vatu, jak miło. 8)

Witajcie. Poszukujemy solidnej ekipy od tynków maszynowych, cementowo-wapiennych. Jeżeli macie dobre zdanie o swoich wykonawcach podzielcie się namiarami. Będziemy wdzięczni

Pozdrawiamy

Glamosie

Ja miałam dobrą ekipę tynkarzy, jesteśmy zadowoleni. Nie mam przy sobie namiarów, ale wieczorkiem podeślę.

Dakota co do wkładu (wiem, że nie manie pytałaś ;)) ja będę miała Arysto, też taki "narożny, bez szprosu, ale z szybą klejoną.

Dakota co do wkładu (wiem, że nie manie pytałaś ;)) ja będę miała Arysto, też taki "narożny, bez szprosu, ale z szybą klejoną.

nie szkodzi,że odpowiedziałaś :lol:

coś takiego? http://www.allegro.pl/item629791202_wklad_kominkowy_boczna_szyba_arysto_dj_gratis.html

a co mówią o tym klejeniu? to się nie rozkleja?