zosia555 14.05.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Nici z przydomowej oczyszczalni ścieków. Okazało się, że woda gruntowa za wysoko i się nie da. Pozostaje zrobić szambo. Myślę o betonowym bo w przyszłości, jak będzie kanalizacja, to da się z tego zrobić studnię rewizyjną. Pytanie: gdzie i za ile w okolicach Bydgoszczy ? Czy ktoś robił szambo z kręgów betonowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 14.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mamy wycenę z Eko-Montu na co i wod-kan. Cena: ponad 42.000 PLN. Czy to normalna cena dla domku parterowego 120 m2 pow. użytkowej? i bez bajerów? Zwrócimy się jeszcze o wycenę do dwóch innych firm. Nie możemy się zdecydować jakie tynki.... Czy Wy też macie tyle dylematów, trudności z wyborem i podejmowaniem decyzji???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 14.05.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mamy wycenę z Eko-Montu na co i wod-kan. Cena: ponad 42.000 PLN. Czy to normalna cena dla domku parterowego 120 m2 pow. użytkowej? i bez bajerów? Czy wchodzi w to kociol? Jesli tak, to cena jest wysoka, ale nie powala. Jesli bez kotla, to powala Nie możemy się zdecydować jakie tynki.... Wewnetrzne? Jesli macie kase, to zdecycowanie cementowo-wapienne, a potem gladzie. Jesli wersja budzetowa, to gipsowe z agregatu. Czy Wy też macie tyle dylematów, trudności z wyborem i podejmowaniem decyzji???? Jak cholera!!!! Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 14.05.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Mamy wycenę z Eko-Montu na co i wod-kan. Cena: ponad 42.000 PLN. Czy to normalna cena dla domku parterowego 120 m2 pow. użytkowej? i bez bajerów? Cena jak z kosmosu... Znam osoby które za sumę niewiele wyższą mają instalację z pompą ciepła... Poszukajcie dobrze. Proście o szczegółową wycenę (ile za grzejniki, kocioł, robociznę itd.) Jak wykonawca liczy sobie kilkadziesiąt % więcej za materiał niż np. na allegro to coś jest z nim nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schwamm 15.05.2009 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Czy Wy też macie tyle dylematów, trudności z wyborem i podejmowaniem decyzji???? Nie codziennie, ale co drugi dzien Za to zadowolenie juz po dobrym wyborze - nieocenione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.05.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Kupiłam wannę jako produkt uboczny w firmie produkującej jachty . A gdzie to i za ile i jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.05.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Nici z przydomowej oczyszczalni ścieków. Okazało się, że woda gruntowa za wysoko i się nie da. Pozostaje zrobić szambo. Myślę o betonowym bo w przyszłości, jak będzie kanalizacja, to da się z tego zrobić studnię rewizyjną. Pytanie: gdzie i za ile w okolicach Bydgoszczy ? Czy ktoś robił szambo z kręgów betonowych ? Wcale nie nici. My mamy wodę na metrze i mamy oczyszczalnię, ale rozsączenie jest w kopcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.05.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Kupiłam wannę jako produkt uboczny w firmie produkującej jachty . A gdzie to i za ile i jaka? Taką na lwich łapach w stylu retro, rozpakuję w weekend, to napiszę czy jest w porządku. Z wysyłką 1300, cena bez przelewu i baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 15.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 witam,poniewaz zdecydowalem sie na lany strop okazalo sie ze musze dokupic stempli i desek... jesli ktos ma: - stemple- deski szalunkowe do odsprzedania to prosze o PW. [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Jaka jest teraz cena za: - ocieplenie prostego poddasza - wełna x2 plus kartongips plus szpachlowanie szpar - gładzie gipsowe - obróbkę okien płytą kartongips - tynkowanie elewacji - tylko grunt plus tynk - podwieszane sufity - ogrodzenie - słupki, siatka, wkopany krawężnik ??? jak ktoś zna odpowiedź choć na jedno pytanie będę wdzięczna czekają mnie ciężkie rozmowy z majstrem w poniedziałek Czy ktoś z Was malował zwykłe ręczne tynki cementowo - wapienne od razu farbą bez kładzenia gipsu? Niektóre pomieszczenia mają w założeniu uniknąć gipsowania, zastanawiam się jednak jak będzie z kryciem i jak będzie wyglądać ta lekka porowatość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 15.05.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 rozpakuję w weekend, ...żeby się tylko nie okazało, że ma żagiel i ster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.05.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Czy ktoś z Was malował zwykłe ręczne tynki cementowo - wapienne od razu farbą bez kładzenia gipsu? Niektóre pomieszczenia mają w założeniu uniknąć gipsowania, zastanawiam się jednak jak będzie z kryciem i jak będzie wyglądać ta lekka porowatość? u mnie to samo, niestety robiliśmy próbę tzn. malowaliśmy ten tynk farbą emulsyjną z dobrym kryciem kilka razy pod tym oczywiście grunt. Efekt jest taki, że nie do przyjęcia. Postanowiliśmy chociaż w salonie zrobić cekolowanie na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Czy ktoś z Was malował zwykłe ręczne tynki cementowo - wapienne od razu farbą bez kładzenia gipsu? Niektóre pomieszczenia mają w założeniu uniknąć gipsowania, zastanawiam się jednak jak będzie z kryciem i jak będzie wyglądać ta lekka porowatość? u mnie to samo, niestety robiliśmy próbę tzn. malowaliśmy ten tynk farbą emulsyjną z dobrym kryciem kilka razy pod tym oczywiście grunt. Efekt jest taki, że nie do przyjęcia. Postanowiliśmy chociaż w salonie zrobić cekolowanie na raz nie do przyjęcia z uwagi na to, że nie kryje czy z uwagi na chropawość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 rozpakuję w weekend, ...żeby się tylko nie okazało, że ma żagiel i ster pikanterii dodaje fakt, że jest z miasta Łódź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 nie wygląda to fajnie, jest chropowatość, nie wiem jak wyglądają Wasze tynki, ale nasze są kładzione ręcznie i mieszane na budowie w betoniarce. Piasek był chyba nie najlepszego sortu. Wygląda to tak jakby był drobny kornik nałożony byle jak, przy zacieraniu widać, że były kamyczki. Po przetarciu ręką tynki się sypią. Rozmawialiśmy z kilkoma fachowcami i wszyscy mówią, żeby cekolować. Nie chciałam za bardzo, bo po to robiliśmy oddychające tynki, żeby je potem zamykać. Niestety nie jestem zadowolona z pomalowania. W pokojach je zostawimy, ale w salonie by mnie to raziłoRadzę Wam zrobić próbę i zobaczyć czy to przejdzie czy jednak warto wydać trochę kasy a nie denerwować się potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 15.05.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 nie wygląda to fajnie, jest chropowatość, nie wiem jak wyglądają Wasze tynki, ale nasze są kładzione ręcznie i mieszane na budowie w betoniarce. Piasek był chyba nie najlepszego sortu. Wygląda to tak jakby był drobny kornik nałożony byle jak, przy zacieraniu widać, że były kamyczki. Po przetarciu ręką tynki się sypią. Rozmawialiśmy z kilkoma fachowcami i wszyscy mówią, żeby cekolować. Nie chciałam za bardzo, bo po to robiliśmy oddychające tynki, żeby je potem zamykać. Niestety nie jestem zadowolona z pomalowania. W pokojach je zostawimy, ale w salonie by mnie to raziło Radzę Wam zrobić próbę i zobaczyć czy to przejdzie czy jednak warto wydać trochę kasy a nie denerwować się potem nasze też ręczne i betoniarkowe, tu lepsze, tam gorsze myśleliśmy o tym, żeby je papierem ściernym przejechać lekko, bo też się sypią no i przejechaliśmy fragment i wypolerował się kawałek lepiej, a kawałek gorzej ten gładszy trudniej łapie farbę dlatego zastanawiałam się czy one nie są trudne do pokrycia, chropawe ażtak mi nie przeszkadzają jutro zrobimy większą próbę z rozleglejszym malowaniem - eksperymentujemy w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 15.05.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 my też przecieraliśmy najpierw papierem, potem siatką taką do regipsów, a nawet takim czymś nie wiem jak to się nazywa ale dla mnie to jest tak jak tarka do ziemniaków oczywiście w innych miejscach i na to malowaliśmy. My eksperymenty robimy w spiżarni aha jeszcze przed pomalowaniem gruntowaliśmy gruntem tytan, nie było problemu z łapaniem się farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinesio 15.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Jaka jest teraz cena za: - ocieplenie prostego poddasza - wełna x2 plus kartongips plus szpachlowanie szpar - gładzie gipsowe - obróbkę okien płytą kartongips - tynkowanie elewacji - tylko grunt plus tynk - podwieszane sufity - ogrodzenie - słupki, siatka, wkopany krawężnik ??? jak ktoś zna odpowiedź choć na jedno pytanie będę wdzięczna czekają mnie ciężkie rozmowy z majstrem w poniedziałek Gładzie gipsowe jednowarstwowe ściany. M2 12,50 zł 2 Gładzie gipsowe jednowarstwowe sufity. M2 14,50 zł 3 Gładzie gipsowe dwuwarstwowe ściany. M2 15,50 zł 4 Gładzie gipsowe dwuwarstwowe sufity. M2 16,50 zł Docieplanie poddasza(wełna+folia)+płyta kg na stelaż 45,00 zł / m2 Montaż płyt k,g na stelażu bez materiału 42,00 zł / m2 Montaż płyt k,g na stelażu z materiałem 90,00 zł / m2 Montaż płyt k,g na stelażu + ocieplenie styrop-wełna 42,00 zł / m2 Montaż płyt k,g na stelażu +ocieplenie wraz z materiałem 95,00 zł / m2 Montaż sufitów podwieszanych na stelażu bez materiału 45,00 zł / m2 Montaż sufitów podwieszanych wraz z materiałem 80,00 zł / m2 Montaż sufitów podwieszaneych,(wielopoziomowe) 98,00 zł / m2 podaj c o zaproponował Ci wykonawca... nie zgadzaj się od razu .. znajdź najniższa ofertę a potem daj znać na priv .. znajdę Ci tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_partner 16.05.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Dwa pytanka. 1. Wiecie może ile kosztuje wykonanie instalacji odgromowej? 2. Kopał ktoś może w Kruszynie Krajeński studnię? Chciałabym zrobić odwiert ale nie wiem na jakiej głebokości pojawi się wodxa co oznacza tyle, że nie wiem ile będzie to mnie kosztowało to zależy od kształtu dachu i od tego czy np. jest już przygotowana bednarka dookoła budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 16.05.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Nici z przydomowej oczyszczalni ścieków. Okazało się, że woda gruntowa za wysoko i się nie da. Pozostaje zrobić szambo. Myślę o betonowym bo w przyszłości, jak będzie kanalizacja, to da się z tego zrobić studnię rewizyjną. Pytanie: gdzie i za ile w okolicach Bydgoszczy ? Czy ktoś robił szambo z kręgów betonowych ? Było już kiedys o tym, ale ... Koło Bydgoszczy to tylko Białe Błota Prefabet (o ile mnie pamię nie myli ). Cena z kosmosu za gotowe szambo. Zdecydowaliśmy się na firmę z okolic Rzeszowa. Poszukaj w internecie. Wyszło 3000 z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts