amj2 21.03.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 lucyperek! Odsłuchałem wiadomość(w dziwnych i tajemniczych okolicznościach straciłem zasięg ). Ale ja nie mam Twojego numeru!!! - po ostatnim telefonie, w natłoku moich połączeń nie wiem który przykleić do Szanownego LUCYPERKA. A temat raczej nie jest do wałkowania za pomocą kolejnych postów. Daj znać. W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 21.03.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 No i lipa. Nadal nie mamy ekipy budowlanej. Wykonałam właśnie 2 telefony i organizery budowlańców zapełnione!!! (WOJTEK: nadzieje na twojego fachowca marne..) Szukam nadal więc jeśli ktoś może pomóc to czekam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 21.03.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 lucyperek i harpo - tak z ciekawości macie już ekipy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 21.03.2006 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 No i lipa. Nadal nie mamy ekipy budowlanej. Wykonałam właśnie 2 telefony i organizery budowlańców zapełnione!!! (WOJTEK: nadzieje na twojego fachowca marne..) Szukam nadal więc jeśli ktoś może pomóc to czekam na info. Wysylam namiary na moich murarzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 21.03.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Witam. A'propos pieca i paliwa. Warto sprawdzić jakie są warunki zabudowy, nie wszędzie można np. opalać węglem . W. To fakt. Tego trzeba się upewnić. Ja w każdym razie już do pozwolenia wrzuciłem "kotłownia ekologiczna na paliwo stałe" plus załączony stosowny certyfikat potwierdzający ekologicznośc kociołka. To prawda. W Murowańcu można tylko zastosować następujące ogrzewanie: 1. Gazowe 2. Olejowe 3. Elektryczne 4. Inne ekologiczne (gdzie można podczepić ekogroszek, ale tradycyjny na węgiel już odpada) ... ja zdecydowalem się jednak na gaz + kominek z plaszczem i wlasnie robie wyceny mojej instalacji. Syfon8 podobno masz jakies wejścia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 21.03.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Aguś żono Facia jak byliście u nas nie zdązyliśmy nawet dlużej pogadać. Mam nadzieje ze będzie jeszcze okazja TASIJA fajnie wyglądają te Wasze krokwie. Faktycznie bardzo podobne do naszych. Wg zdjęć widzę , że macie solidnie postawione ściany. U mnie trochę jest prześwitów na wylot (pewnie zauważyliście). Podobno nie musze się tym martwić ... przyjdą tylki, ocieplenie na zewnątrz ... ale i tak mnie to drażni i coś jeszcze z tym zrobię. Alex jaki plan dzialania na najbliższe tygonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 22.03.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Robert : czemu masz prześwity??? Kierownik budowy nie kwestionował tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 22.03.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Robert : czemu masz prześwity??? Kierownik budowy nie kwestionował tego?? Wskazal bląd i kazal poprawić. No i poprawią jak przyjdą na kolejny etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 22.03.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 HARPO: moZna spytac gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 22.03.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Aguś żono Facia jak byliście u nas nie zdązyliśmy nawet dlużej pogadać. Mam nadzieje ze będzie jeszcze okazja Na pewno będzie jeszcze niejedna okazja!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 22.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Czyli polecasz ekipę??? Nie wiem tylko czy ze Żnina do Dobrcza chętnie przyjadą?? Ogólnie to ekipa solidna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaPiotr 22.03.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 amj2 dzięki za namiary na priv. Zarobiony jestem więc dopiero teraz odpisuję - sprawdzam wyceny firm i niektóre wyliczenia przyprawiają mnie o zawrót głowy. Może macie jaieś sprawdzone ekipy które wyceniłyby mi poszczególne etapy budowy. Chcę ruszyć na początku maja. I zastanawiam się czy deweloper (nie przejmuje się sprawdzaniem - sprwdzony lecz - 1700-1800 zł za m2 na gotowo pod klucz) lub załatwiać ekpiy na poszczególne etapy budowy, taniej ale istnieje ryzyko że będę płacił dwa razy za usterki, błędy, kradzieże materiałów itp. Poradźcie co zrobić? Ile wyszły was Wasze domy (etap stan surowy zamkniety, wykończeniówka, itp). Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harpo 22.03.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Aga-żona Facia: ekipe juz mamy, ale niestety musimy zaryzykować bo wszystkie polecone firmy są zawalone robotą. Pocieszamy się myślą, że przy żadnych fachowcach nie bedziemy spać spokojnie. Każdego trzeba pilnować. lucyperek Budujemy się w Gliszczu. Też zmieniliśmy strop, ale na filigran, podwyższyliśmy ściane kolankową o 1 bloczek i pozmienialiśmy trochę we wnętrzu. Nie drażnią Was w C73 drzwi wejściowe otwierane na zewnątrz. Niestety chyba nie da się z tym nic zrobić, wiatrołap za mały. Trzeba się bedzie przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 22.03.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 ..... macie solidnie postawione ściany. U mnie trochę jest prześwitów na wylot (pewnie zauważyliście). Podobno nie musze się tym martwić ... przyjdą tylki, ocieplenie na zewnątrz ... ale i tak mnie to drażni i coś jeszcze z tym zrobię. My mieliśmy pustaki na pióro i wpust i zaprawę kładło się tylko w poziomie. Na 100% poradzisz sobie z przeswitami - zyczę Ci tego. Szukam dobrej ekipy do położenia dachówek, czy jesteś zadowolony ze swojej ? Jeżeli tak, to daj proszę namiary na priva jak możesz. Pozdrowienia dla Ani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 23.03.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 HARPO: myślę że da się to jakoś rozwiązac. Myśleliśmy o tym żeby drzwi z wiatrołapu do holu otwierały się na lewo. I to powinno wystarczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 23.03.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 ..... macie solidnie postawione ściany. U mnie trochę jest prześwitów na wylot (pewnie zauważyliście). Podobno nie musze się tym martwić ... przyjdą tylki, ocieplenie na zewnątrz ... ale i tak mnie to drażni i coś jeszcze z tym zrobię. My mieliśmy pustaki na pióro i wpust i zaprawę kładło się tylko w poziomie. Na 100% poradzisz sobie z przeswitami - zyczę Ci tego. Szukam dobrej ekipy do położenia dachówek, czy jesteś zadowolony ze swojej ? Jeżeli tak, to daj proszę namiary na priva jak możesz. Pozdrowienia dla Ani Dzieki za pozdrowienia Z moich dekarzy jestem zadowolony, choć później poszli klaść blachodachówkę do Alex i coś tam bylo nie tak. U mnie dachówkę polożyli migiem i jestem z nich zadowolony. Wysylam namiary na priva pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.03.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Szukam dobrej ekipy do położenia dachówek, czy jesteś zadowolony ze swojej ? Jeżeli tak, to daj proszę namiary na priva jak możesz. Pozdrowienia dla Ani Dzieki za pozdrowienia Z moich dekarzy jestem zadowolony, choć później poszli klaść blachodachówkę do Alex i coś tam bylo nie tak. U mnie dachówkę polożyli migiem i jestem z nich zadowolony. Wysylam namiary na priva pozdrawiam Nie nie nie ta ekipa dachowych potrafi napsuc nerwy to nie jest dobry pomysł mają takie zagrania że ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.03.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 To prawda. W Murowańcu można tylko zastosować następujące ogrzewanie: 1. Gazowe 2. Olejowe 3. Elektryczne 4. Inne ekologiczne (gdzie można podczepić ekogroszek, ale tradycyjny na węgiel już odpada) ... ja zdecydowalem się jednak na gaz + kominek z plaszczem i wlasnie robie wyceny mojej instalacji. Syfon8 podobno masz jakies wejścia ) Robert gdzie robicie wyceny ogrzewania, bo my to samo mamy teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 23.03.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Chcę ruszyć na początku maja. I zastanawiam się czy deweloper (nie przejmuje się sprawdzaniem - sprwdzony lecz - 1700-1800 zł za m2 na gotowo pod klucz) lub załatwiać ekpiy na poszczególne etapy budowy, taniej ale istnieje ryzyko że będę płacił dwa razy za usterki, błędy, kradzieże materiałów itp. Niestety deweloper też nie da Ci gwarancji, że nie będzie usterek. Nie zapominaj, że przy ustalonej cenie za całość zarobi tym więcej im mniej go będzie kosztowała budowa. I tu pojawia się pokusa stosowania tańszych materałów. Deweloperowi trzeba tak samo patrzeć na ręce jak każdej innej ekipie - samemu jeśli masz na to czas i wiedzę albo zatrudnić prawdziwego inspektora nadzoru, który będzie codziennie na budowie. Jedynie kradzieże materiałów nie muszą Cię interesować bo to jego zmartwienie. No i najważniejsze: upewnij się o jakiej powierzchni jest mowa: użytkowej, całkowitej czy netto. Przy cenie o której wspomniałeś raczej wykluczyłbym tę pierwszą... Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.03.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Alex jaki plan dzialania na najbliższe tygonie?? czekamy na okna i drzwi a tak poza tym prace około ogródkowe i przede wszystkim podłogę na dole trzeba zorganizować i o ogrodzeniu pomyśleć bo mnie zaczyna martwić domek w szczerym polu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts