Aga - Żona Facia 04.06.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 W czwartek fachowcy od p.Katafiasza wylali mi posadzkę w piątek jadę ją sprawdzić - jak będzie źle to napiszę. Czy powinienem ją w jakiś sposób zabezpieczyć, fachowcy kazali tylko po kilku dniach grubo wałkiem posmarować unigruntem i zakryć folią. Kiedy bede mógł włączyć podłogówkę? powiedzieli mi moi fachowcy, ze dopiero po 6-7 tygodniach (cytat"28 dni wiąże cement a potem jeszcze lepiej odczekać ze 2-3 tygodnie") wszystko się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 04.06.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 W czwartek fachowcy od p.Katafiasza wylali mi posadzkę w piątek jadę ją sprawdzić - jak będzie źle to napiszę. Czy powinienem ją w jakiś sposób zabezpieczyć, fachowcy kazali tylko po kilku dniach grubo wałkiem posmarować unigruntem i zakryć folią. Kiedy bede mógł włączyć podłogówkę? powiedzieli mi moi fachowcy, ze dopiero po 6-7 tygodniach (cytat"28 dni wiąże cement a potem jeszcze lepiej odczekać ze 2-3 tygodnie") witam, niektore piece maja elektronike w ktorej mozna ustawic "SUSZENIE JASTRYCHU". Ta funkcja mozesz wspomoc caly proces i na pewno go przyspieszyc... Ktos madry nad tym siedzial i to wymyslil... warto z tego skorzystac jesli dostepne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sivy 05.06.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 My się zastanawiamy wstępnie nad piecem na eko - groszek marki Kostrzewa, kusi nas szczególnie wersja z opcją palenia nie tylko węglem. Ponoć drogie, ale dobre, sąsiad sobie chwali bardzo, tyle, że jego model drogi był jak nieszczęście. Ma ktoś zamontowaną jakąś wersję Kostrzewy? Daliśmy do wyceny całość prac wod - kan w firmie "Eko - Mont" na ul. Żeglarskiej, może ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi związane? Albo mógłby polecić solidną i rozsądną cenowo konkurencję? Tylko nie "Eko - Mont". I aby nie być posądzonym o konkurencyjność nie podaję nikogo. "Eko - Mont" ma już w swojej opinii wiele złego - oczywiście nikt nie musi mi wierzyć. Pytanie padło odpowiadam co wiem. A rozwinąłbyś? Choćby na priv. Pięknie proszę. Nie ma czego rozwijać ani tu ani na prv. Po prostu jestem w tej branży i co nieco wiem. Kilka spapranych inwestycji wystarczy bym mówił co mówię. Przecież nie będę tu wskazywać adresów takich źle wykonanych prac a znam je naprawdę. i tak rozwinąłeś oni robili u sąsiada, on akurat jest zadowolony wiadomo, nikt nie partaczy wszystkiego problem, że niewiele mam innych namiarów na kompleksowe wykonanie o firmie/hurtowni z ulicy Bronikowskiego słyszał ktoś może coś? Absolutna zgoda co do tego, że nikt nie partaczy każdej roboty. Ileś jednak spartaczonych o jakich wiadomo powinno dawać na wstrzymanie:-) Hurtownia TADMAR na Bronikowskiego jest najdroższą i najpodlejszą hurtownią w Bydgoszczy. Jeśli idzie o "Tanie Grzanie" też z Bronikowskiego to nie mam zdania ale i też nie miałem z nimi żadnego kontaktu, jakoś mnie nie przekonali do siebie. Z Hurtowni polecam Eko-Instal" z Fabrycznej 15b. Wykonawstwo polecam p. Ryszard Siatkowski kom: 601 799 709 otokero - lepiej podaj adresy "źle wykonanych prac" Eko-Montu bo wygląda na to że lubisz na forum szkalować konkurencję , a jeśli ściemniasz (a wiem że tak) i eko-monciaki się dowiedzą to pewnie chętnie spytają cię osobiście o szczegóły ... ... właśnie przez chwilę sobie wyobrażałem tą rozmowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 06.06.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 witam, jestem nowa na forum ale baaardzo się cieszę ze takie forum istnieje bo choć chwalę sobie forum na budujemydom to tutaj jest co tu dużo gadać lokalnie;-) Właśnie 3 dni temu stałam się dumną właścicielką działki w Przyłękach!!! Bardzo mi się tam podoba (mam nadzieję że nic mnie nie zaskoczy i że będzie mi się podobało kiedy tam w końcu zamieszkam) Czy jest ktoś z przyłęk? Jak długo czekaliście na przyłącza prądu i wody? Teraz interesuje mnie to najbardziej bo od tego chyba trzeba zacząć. Co myślicie o solarach w Białych Błotach - czy będą kiedyś dofinansowania na to? pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzensa 07.06.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Poszukuje kogos kto zaprojektuje i wykona uksztaltownie terenu + taras+ogrodzenie i ogrod. Mozecie kogos polecic, dzialka nie jest calkiem plaska i nie bardzo wiem jak to sama zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.06.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 poczytałam chwilkę grupę toruńską i generalnie nasza grupa przez krzyki, aby pisać tylko o budowaniu, jest lekko drętwawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 08.06.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Poszukuje kogos kto zaprojektuje i wykona uksztaltownie terenu + taras+ogrodzenie i ogrod. Mozecie kogos polecic, dzialka nie jest calkiem plaska i nie bardzo wiem jak to sama zrobic Spróbuj zagadać z forumową Inez2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 08.06.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Poszukuje kogos kto zaprojektuje i wykona uksztaltownie terenu + taras+ogrodzenie i ogrod. Mozecie kogos polecic, dzialka nie jest calkiem plaska i nie bardzo wiem jak to sama zrobic proponuję zagadać do forumowego Elfirka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 08.06.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 poczytałam chwilkę grupę toruńską i generalnie nasza grupa przez krzyki, aby pisać tylko o budowaniu, jest lekko drętwawa no to zapraszamy do grupy toruńskiej na pogaduchy o życiu o budowaniu też gadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 08.06.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Czołem, Mam problem, jak rozwiazac tynkowanie wokol drzwi wejsciowych. Sciana jest jednowarstwowa i na nia przychodzi tynk wapienno-cementowy tradycyjny o grubosci ok. 1 cm. Framuga drzwi jest zlicowana z murem i to jest wlasnie problem. Jak byscie rozwiazali taki temat? Tzn. Jak zrobic, zeby tynk wyszedl rowno i zachodzil na framuge minimalnie, najmniej jak sie da? Mozna powiedziec, ze wokol drzwi zrobi sie wneka na grubosc tynku (1 cm) i trzeba jakis szalunek zrobic, zeby to prosto wyszlo i zeby framugi nie uszkodzic. Szalunek moze byc tracony - jakies listwy do muru mocowane? Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 08.06.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam!!! Poszukuje betoniarki z okolic Bydgoszczy. Moze ktos skonczyl budowe i chcialby ja sprzedac. Zainteresowanych prosze informacje na PRIVPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 08.06.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Poszukiwana ekipa do tynków cementowo-wapiennych. Proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 09.06.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czołem, Mam problem, jak rozwiazac tynkowanie wokol drzwi wejsciowych. Sciana jest jednowarstwowa i na nia przychodzi tynk wapienno-cementowy tradycyjny o grubosci ok. 1 cm. Framuga drzwi jest zlicowana z murem i to jest wlasnie problem. Jak byscie rozwiazali taki temat? Tzn. Jak zrobic, zeby tynk wyszedl rowno i zachodzil na framuge minimalnie, najmniej jak sie da? Mozna powiedziec, ze wokol drzwi zrobi sie wneka na grubosc tynku (1 cm) i trzeba jakis szalunek zrobic, zeby to prosto wyszlo i zeby framugi nie uszkodzic. Szalunek moze byc tracony - jakies listwy do muru mocowane? Pozdrawiam, Michal a jak by wyglądało przybicie ozdobnej opaski do framuge gr.1 cm i dopiero tynkować jak znajde to wkleje zdjęcia http://img13.imageshack.us/img13/9705/95407070.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 09.06.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja jednak w kwestii budowy... czy na terenie objętym planem zag potrzebne są war zabudowy? Czy do warunków o przyłącza dołączaliście mapkę za którą trzeba było płącić ok 1000 zł? Tak wyczytałąm na kilku serwisach budowlanych... Jaki geodeta tani i sprawny? jaki architekt do adaptacji projektu - polecacie kogoś? Mam mętlik w głowie bo to moja pierwsza przygoda z budową...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 09.06.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 poczytałam chwilkę grupę toruńską i generalnie nasza grupa przez krzyki, aby pisać tylko o budowaniu, jest lekko drętwawa niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 09.06.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja jednak w kwestii budowy... czy na terenie objętym planem zag potrzebne są war zabudowy? Czy do warunków o przyłącza dołączaliście mapkę za którą trzeba było płącić ok 1000 zł? Tak wyczytałąm na kilku serwisach budowlanych... Jaki geodeta tani i sprawny? jaki architekt do adaptacji projektu - polecacie kogoś? Mam mętlik w głowie bo to moja pierwsza przygoda z budową...pozdrawiam namiar na geodetę poszedł na pw strasznie szybko się to wszystko zapomina, a przynajmniej ja tak mam na moje warunki zabudowy są w planie zagospodarowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 09.06.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Czy do warunków o przyłącza dołączaliście mapkę za którą trzeba było płącić ok 1000 zł? Tak wyczytałąm na kilku serwisach budowlanych... Ja dołączałem najzwyklejszą "do celów projektowych" - i nawet nie oryginał a kopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 poczytałam chwilkę grupę toruńską i generalnie nasza grupa przez krzyki, aby pisać tylko o budowaniu, jest lekko drętwawa niestety a jeszcze jakiś czas temu było miło : w sumie pewnie Gacek będzie wiedział, kto najwiecej krzyczał żeby trzymać się jednego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 09.06.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Aga Faciowa, Partner lub inni doświadczeni mieszkańcy regionu muszę zmienic taryfę lub dostawcę energii, co polecacie? mam C11 i ostatni rachunek wyrwał mnie z butów: za jakieś 580kWh jakieś 430Pln nie wiem co lepsze G 12 cz G12W a może G11 ma ktoś doświadczenie z jakimś PKP Energetyka albo coś innego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 09.06.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ja jednak w kwestii budowy... czy na terenie objętym planem zag potrzebne są war zabudowy? Nie. Albo jedno albo drugie. Przy planie zagospodarowania wystepujesz o pozwolenie na budowe, ale w praktyce wcale nie jest mniej zalatwiania. Czy do warunków o przyłącza dołączaliście mapkę za którą trzeba było płącić ok 1000 zł? Tak wyczytałąm na kilku serwisach budowlanych... Do wielu rzeczy (adaptacja projektu, przylacza, itd) potrzebna jest "mapka do celow projektowych" zamowiona u geodety. 2 lata temu placilem za to 500 PLN, dostalem chyba 5 czy 7 egzemplarzy. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts