meehowy 28.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 która wie jak to zrobić przy podłogówce Tak z czystej ciekawosci, bez podtekstow: a co wiecej musi wiedziec gosc od posadzek przy podlogowce w porownaniu do braku podlogowki? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 29.06.2009 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 U nas robila ekipa Katafiasza zmienilam komorke i zagubilam numer - ale jego nazwisko i numer kom pojawial sie na forum wielokrotnie. Polecam, byli w miare solidni. Podlogowki mialam niewiele - z 40 m ale nie mamy zastrzezen Katafiasz tel. 609516924 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 29.06.2009 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 U nas robila ekipa Katafiasza zmienilam komorke i zagubilam numer - ale jego nazwisko i numer kom pojawial sie na forum wielokrotnie. Polecam, byli w miare solidni. Podlogowki mialam niewiele - z 40 m ale nie mamy zastrzezen Katafiasz tel. 609516924 wlasnie dzieki tez nie sadze by podlogowka byla skomplikowanym problemem - w koncu teraz maja ja prawie wszyscy a ta ekipa robila codziennie gdies posadzke - przynajmniej za naszych czasow - wiec doswiadczenie musi miec. Byle nie chodzili po instalacji buciorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 29.06.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Byle nie chodzili po instalacji buciorami No w papciach to oni raczej nie biegają... mimo to rurek nie poprzebijali Robili u mnie tydzień temu. Szybko, równo... po prostu wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.06.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Byle nie chodzili po instalacji buciorami No w papciach to oni raczej nie biegają... mimo to rurek nie poprzebijali Robili u mnie tydzień temu. Szybko, równo... po prostu wszystko OK. A cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 29.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 która wie jak to zrobić przy podłogówce Tak z czystej ciekawosci, bez podtekstow: a co wiecej musi wiedziec gosc od posadzek przy podlogowce w porownaniu do braku podlogowki? Michal - że należy użyć plastyfikatora - że nie należy używać ławeczek z kolcami (niektórzy używają takowych, żeby nie "zadeptać" betonu przy poprawkach) - że nie należy zbytnio po tym skakać i to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 30.06.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy ktoś widział coś takiego: http://www.dyka.pl/upfiles/produkty/czworkik_2plaszczyznowy_1213604747.jpg w jakimś sklepie? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć... Istotne jest to, żeby to był właśnie dwupłaszcyznowy, bo zwykły to jest dostępny wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 30.06.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy doradzi mi ktoś do jakiich hurtowni budowlanych uderzyć - budowa na trasie Bydgoszcz-Toruń (okolice Złejwsi Wielkiej) - w tym roku stan surowy otwarty. Zależy mi oczywiście na dobrych cenach i możliwościach negocjacyjnych. Biorę pod uwagę Mat-bud ze Złejwsi Małej - ale co oprócz nich? Sprubuj w JAKU niedaleko Mat-Budu - dostarczają od ręki, a w Mat-Budzie termin przewozu kilka razy mi zwykle zmieniali - po 100 razy mósiałem tłumaczyć jak na budowe dojechać a w Jaku jest jedna ekipa do rozwozu i jak raz wytłumaczysz to ci zawiozą i rozładują i w sumie max za 20 zł a jak wiekszy zaakup to za darmo. W Mat-Budzie trochę na lepsze sie zmieniło bo mały zastuj na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 30.06.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Istotne jest to, żeby to był właśnie dwupłaszcyznowy, bo zwykły to jest dostępny wszędzie. A nie mozesz uzyc dwoch trojnikow jeden nad drugim? Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 30.06.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Istotne jest to, żeby to był właśnie dwupłaszcyznowy, bo zwykły to jest dostępny wszędzie. A nie mozesz uzyc dwoch trojnikow jeden nad drugim? Michal Nie, bo potrzebuję dwa wloty nisko nad ziemią a nad tym będzie trójnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 30.06.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam ponownie, jakby ktoś szukał "pomieszczenia magazynowego", to ja moje chętnie oddam - wygląda mniej-więcej tak: http://farm4.static.flickr.com/3539/3650600900_75c79a43b1.jpghttp://farm3.static.flickr.com/2453/3650600902_2b2310da41.jpghttp://farm4.static.flickr.com/3537/3650600908_57ed0f85dd.jpg http://allegro.pl/show_item.php?item=676082495 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosia555 30.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Przedstawiona mi cena to 280 tys. zł brutto.. Czytając różne tematy można wywnioskować, że za tyle to nawet systemem gospodarczym nie wybuduję. Co myślicie o tej ofercie? wybudujesz, ale jest to wielki wysiłek organizacyjny i mnóstwo nerwów. Nie wiem jak masz sprecyzowaną ofertę, na ile dokładnie opis materiałów i sposobu wykonania. Z moich doświadczeń wynika, że sposób realizacji pszczególnych prac i dobór materialów jest bardzo elastyczny. Firma deweloperska może naprawdę dużo zaoszczędzić, używając słabszych materialów, i tańszych technik. Będzie pozornie wyglądało ok, ale może wyleźć po kilku latach. Przykład: - zbyt miękki styropian - beto słabej jakości (nagminne, znam nawet taką cementownię w okolicach bydgoszczy) - zbyt cienkie izolacje - brak przygotowania podłoża przed wylaniem chudziaka - słaba impregnacja więźby - zbyt duży rozstaw wieszaków na płyty kartonowo gipsowe - chińskie kable w ścianach - czy zrobić deskowanie dachu, czy folię tyle mi do głowy przychodzi, ale to są codzienne dylematy i często zastanawiam się, czy wydać na coś 100, 200, czy 300 PLN. Odpowiedz sobie, do jakiego wyboru będzie się skłaniał deweloper. Chociaż nie twierdzę, że to jest zasadą. Nie wiem, po prostu moją chałupę buduję systemem gospodarczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaski 30.06.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Witam,Mam 120m2 powierzchni użytkowej + drugie tyle piwnic. Kupiłem dom w stanie surowym zamkniętym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 30.06.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Polecam mojego brukarza. 2 dni układał ponad 80 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 30.06.2009 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy ktoś widział coś takiego: w jakimś sklepie? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć... U nas nie widziałem, ale może "przy okazji": Spedbud Inowrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 30.06.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czytając różne tematy można wywnioskować, że za tyle to nawet systemem gospodarczym nie wybuduję. Moim zdaniem faktycznie bedzie trudno za 280kPLN postawic dom, z ktorego bedziesz zadowolony na dluzsza mete. Tak jak wspomnial Marek, dobor materialow to klucz do sprawy. Celem kazdego developera jest zbudowac jak najtaniej i sprzedac jak najdrozej. Jesli ty w najnizszym wariancie nie bylbys w stanie zbudowac za te cene przy pelnym swoim zaangazowaniu, a developer musi wynajac podwykonawcow i nie robi tego bezinteresownie, to na czym zaoszczedzi? Poza tym nawet w wariancie developerskim plus, o jakim wspominasz, caly czas pozostaje ci wiekszosc wykoniczeniowki, wyposazenie i obejscie... Wytrwalosci w bojach!!! oby sie udalo jak najlepiej i jak najtaniej Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.07.2009 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy ktoś widział coś takiego: w jakimś sklepie? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć... U nas nie widziałem, ale może "przy okazji": Spedbud Inowrocław Dzięki - jak nie wymyślę nic innego to podjadę, bo cena w jedynym miejscu, które w Bydzi znalazłem (Wavin) zabija - ponad 90zł za sztukę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majcher 01.07.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam znowu, jak to miło siedzieć sobie i czytać o waszych domkach które się budują lub zbudowały. Niestety my utknęliśmy na etapie papierkowym. Sezon urlopów się niemiłosiernie zaczął w związku z czym pani ze starostwa nie mogła się skontaktować z geodetą który niewiedzieć czemu nie wykonał poleceń, pan w energetyce patrzy z politowaniem i mówi : przyszłaby pani w grudniu to by było od ręki a teraz... (nie kończy), pani z gminy co ma wykonać wypis i wyrys na zwolnieniu .... ale to nic mam nadzieję że w końca lipca podołają z a potem do adaptacji. Ciekawe czy jest ktoś kto kładł strop żerański? Nam kierbud powiedział że jest tańszy, szybszy w montażu i lżejszy i poleca. Macie jakieś doświadczenia? Powiedzcie czy cena jaką nam powiedział kierbud z ekipą (ok 90 tyś) za kompleksowe wykonanie od zero po koniuszek dachu to dużo? Pozdrawiam i dla pocieszenia ...pogoda ma się poprawić pap Cześć sąsiadko Musisz napisać co wchodzi w te 90 tys. Jeżeli robocizna, maszyny, materiały itp to zadziwiająco tanio (właściwie nierealne). Jeżeli tylko robocizna to raczej dorgo. My płaciliśmy w zeszłym roku za postawienie domu, więźby, pokrycia dachówką, ogrodzenia z siatki, szamba itp. ok. 55 tys. W tej chwili nasza ekipa robi kostkę u sąsiada, więc jak będziesz na działce zapytaj czy nie podjęli by się budowy. My (ja i sąsiad) możemy ich polecić z czystym sumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 01.07.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Czy ktoś widział coś takiego: w jakimś sklepie? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć... U nas nie widziałem, ale może "przy okazji": Spedbud Inowrocław Dzięki - jak nie wymyślę nic innego to podjadę, bo cena w jedynym miejscu, które w Bydzi znalazłem (Wavin) zabija - ponad 90zł za sztukę to to? http://allegro.pl/item674520170_czwornik_kanalizacyjny_naroznik_fi_110x90_st.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 01.07.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 to to? http://allegro.pl/item674520170_czwornik_kanalizacyjny_naroznik_fi_110x90_st.html Prawie - potrzebny jest z bocznymi wlotami 67 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts