iza2004 26.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Mam prośbę : kontakty na ekipę od fundamentu bo więźbę, ze szczególną starannością na dach (kopertowy z 3 lukarnami).Budowa w okolicach Śwecia - czerwiec-lipiec.Jakby ktoś był tak miły, to bardzo proszę o info.Mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.03.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Wiosna idzie !!!!!!! http://manu.dogomania.pl/emot/balet.gifhttp://manu.dogomania.pl/emot/balet.gifhttp://manu.dogomania.pl/emot/balet.gif PO CZYM TO WNOSISZ??? ... widzialem w TVN telewizja kłamie... a zwłaszcza TVN o pogodzie a tak poza tym oglądaliście wczoraj SuperWizjer?? żadna ekipa nie dostanie kluczy !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.03.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Bylem dzisiaj w hurtowni na Toruńskiej. Rozmawialem z Kasią. Dostalem kalkulację . Jeszcze raz jej podziekuj za interwencję ... znowu zmienilem koncepcję ogrzewania z gazu na ekogroszek Robert nie załamuj mnie, cieszyłam się że ktoś podobnie będzie narzekał na podwyżki gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 27.03.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Podaję namiar wprost: [email protected] Pisz i powołuj się na forum, zresztą jak kogoś to interesuje to także proszę pisać do niej... Dwie godziny temu odebrałem pozwolenie! Idę na piwo! Gratulki jak potrzebujesz namiary na dobry piach, B20 czy tym podobne... podam namiary tych z których jestem b.zadowolona. Ja do tej pory... największy stres przeżyłam oczekując "wieki" na pozwolenie na budowę i na KREDYT. Ekipa była zarezerwowana...a Ci się ślimaczyli. Czekali z podpisaniem umowy (a wszystkie papiery były dawno skompletowane)...aż sie kurs franka zmieni...NA ICH KORZYŚĆ Więc zyczę Ci tylko takich stresów...w czasie budowania Ps. A Twoja Kaśka pompami ciepła też sie zajmuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 27.03.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mam prośbę : kontakty na ekipę od fundamentu bo więźbę, ze szczególną starannością na dach (kopertowy z 3 lukarnami). Budowa w okolicach Śwecia - czerwiec-lipiec. Jakby ktoś był tak miły, to bardzo proszę o info. Mail: [email protected] Ciężko Ci będzie znaleźć jedną ekipę która będzie dobra w stawianiu ścian i robieniu więźby. Murarze są dobrzy w murarce, cieśle w robieniu więźby, ale z regóły sa dobrzy tylko wtedy, gdy są wyspecjalizowani w jednej dziedzinie. Dobry muraż nie bedzie dobrym cieślą i na odwrót....Jak chcesz moge Ci podesłać bardzo dobrego cieślę (kończą u nas lada dzień) ale są aż z Sępólna Krajeńskiego. Moja dobra ekipa murarska jest niestety zajęta az do października...wiec tu Ci nie pomogę. Pozdrawiam i zyczę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza2004 27.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Mam prośbę : kontakty na ekipę od fundamentu bo więźbę, ze szczególną starannością na dach (kopertowy z 3 lukarnami). Budowa w okolicach Śwecia - czerwiec-lipiec. Jakby ktoś był tak miły, to bardzo proszę o info. Mail: [email protected] Ciężko Ci będzie znaleźć jedną ekipę która będzie dobra w stawianiu ścian i robieniu więźby. Murarze są dobrzy w murarce, cieśle w robieniu więźby, ale z regóły sa dobrzy tylko wtedy, gdy są wyspecjalizowani w jednej dziedzinie. Dobry muraż nie bedzie dobrym cieślą i na odwrót....Jak chcesz moge Ci podesłać bardzo dobrego cieślę (kończą u nas lada dzień) ale są aż z Sępólna Krajeńskiego. Moja dobra ekipa murarska jest niestety zajęta az do października...wiec tu Ci nie pomogę. Pozdrawiam i zyczę powodzenia OK. Rozumiem, ale z taką ekipą łatwiej się umówić i planować. Murarstwo wydaje się prostym zajęciem, przy dobrym kierowniku budowy mam nadzieję, że żaden spec "nie wywinie jakiegoś orła". Dach w projekcie Tytan nie należy do prostych. Dlatego głównie szukam cieśli z doświadczeniem w takim dachu http://www.dobredomy.pl/?id_project=49 Bardzo proszę o namiary: murarzy a przede wszystkim cieśli. pozdrawiam Mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Syfon8 27.03.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Podaję namiar wprost: [email protected] Pisz i powołuj się na forum, zresztą jak kogoś to interesuje to także proszę pisać do niej... Dwie godziny temu odebrałem pozwolenie! Idę na piwo! Gratulki jak potrzebujesz namiary na dobry piach, B20 czy tym podobne... podam namiary tych z których jestem b.zadowolona. Ja do tej pory... największy stres przeżyłam oczekując "wieki" na pozwolenie na budowę i na KREDYT. Ekipa była zarezerwowana...a Ci się ślimaczyli. Czekali z podpisaniem umowy (a wszystkie papiery były dawno skompletowane)...aż sie kurs franka zmieni...NA ICH KORZYŚĆ Więc zyczę Ci tylko takich stresów...w czasie budowania Ps. A Twoja Kaśka pompami ciepła też sie zajmuje ? HEJ! Z tym pozwoleniem to rzyczywiście podobnie.... najpierw czekanie 1,5 miesiąca... teraz uprawomocnienie, teraz pędzimy po kredyt, padło na Gettin Bank, ale papiery w toku a jak bedzie.... brrrrr już się boję, zobaczymy dam znać. Ekipy z zaliczkami czekają, murarze przyjeżdzaję z przyczepką na działkę i chcą dłubać. Chyba szcześliwie, że ziemia zmarźnięta i jest na co zwalić opóźnienie . W każdym razie zaliczka wpłacona, zresztą na drewno też. Więźba właśnie się przeciera, bo jak twierdzi cieśla (zaliczka ) musi troszkę przeschnąć. W czerwcu leci dach.... . Oczywiście poproszę na te namiary na piach i beton, dzięki za propozycję! Dzwoń albo pisz do Kasi po więcej info w temacie pompy ciepła. Mają pompy ciepła i solary Biawar.... WALDI, a jak Twoje kabelki i okna? Chyba akurat Ci montują.... ? Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 27.03.2006 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Dlatego głównie szukam cieśli z doświadczeniem w takim dachu http://www.dobredomy.pl/?id_project=49 Bardzo proszę o namiary: murarzy a przede wszystkim cieśli. pozdrawiam Mail: [email protected] Bardzo ładny domek Wydrukowałam rzut waszego dachu i podrzucę jutro cieśli na budowę niech sie umówi z Tobą. Są "rozrywani" przez inwestorów - bo dobrzy, więc nie wiem jak u nich z czasem. My mamy prościutki dach i dla nich to była "bułka z masłem" więc szybko go kończą. Dam Ci jutro namiary na priva z jego telefonem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.03.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 Podaję namiar wprost: [email protected] Pisz i powołuj się na forum, zresztą jak kogoś to interesuje to także proszę pisać do niej... Ps. A Twoja Kaśka pompami ciepła też sie zajmuje ? Dzwoń albo pisz do Kasi po więcej info w temacie pompy ciepła. Mają pompy ciepła i solary Biawar.... Hej A ja się wybrałam do Kasi osobiscie i co Kasia na urlopie ale zaraz piszę maila Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 28.03.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 kontakt z Kasią nawiązany i czekmamy na cyferki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dosia1 29.03.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam wszystkich budujących,Bardzo proszę o radę:1.szukamy dobrej i sprawdzonej hurtowni mat. budowlanych.Rozpoczynamy lada moment , ekipy zaklepane , budowa trasa Brzoza-Znin.Chcielibyśmy zaopatrzyć się kompleksowo w 1 miejscu z dowozem na plac budowy. budujemy dom z Porotermu , powierzchnia z wolnostojącym garażem 300m.2.Ile należy zapłacić kierownikowi budowy? Znaleziony przez nas człowiek chce 1500 zł. za w/w dom.Podobno liczy się od metra.Czy konieczny jest inspektor nadzoru? Pozdrawiam , życzę przyjemnego budowania Dosia1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 29.03.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam wszystkich budujących, Bardzo proszę o radę: 1.szukamy dobrej i sprawdzonej hurtowni mat. budowlanych.Rozpoczynamy lada moment , ekipy zaklepane , budowa trasa Brzoza-Znin.Chcielibyśmy zaopatrzyć się kompleksowo w 1 miejscu z dowozem na plac budowy. budujemy dom z Porotermu , powierzchnia z wolnostojącym garażem 300m. 2.Ile należy zapłacić kierownikowi budowy? Znaleziony przez nas człowiek chce 1500 zł. za w/w dom.Podobno liczy się od metra. Czy konieczny jest inspektor nadzoru? Pozdrawiam , życzę przyjemnego budowania Dosia1 Jak narazie jestesmy zadowleni z Ewertu na Toruńskiej 141, jak chcesz wybrać to trzeba pochodzić z wycenami do kilku i coś się uda na pewno wybrać Pozdrawiam chyba wiosna przyszła że taka cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 29.03.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 CześMy tez zaczynamy jak tylko warunki glebowe pozwolą. Kierownik budowy wziął od nas 1% wyceny domu. W naszym przypadku 3.000. Mielismy namiary na goscia za 1.400, ale do tego dochodziły koszty dojazdu 20zł za kazdy pobyt na placu budowy. Poza tym zaliczka przy podpisaniu umowy a reszta po fundamentach. A dalej...? Dlatego wolelismy zapłacic więcej sprawdzonemu kierownikowi.Budujemy sie w rejonie Dobrcza więc nie pomoge w hurtowniach. AMJ Bylismy ostatnio w Dobrczu-spotkanie z murarzami, ale waszego domku nie było nawet widac. Potworna mgła. Często sie zdarzała od czasu zamieszkania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucyperek 29.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Czy ktos może mi powiedziec jaka róznica cenowa może by przy budowaniu z SOLBETU a POROTHERMU??? czy warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.03.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 bloczek SOLBET gr. 24 cena 5,15 z VAT za sztukę (na m2 wchodzi 7 sztuk)bloczek gr. 30 cena 10,6 z VAT za sztukębloczek gr. 42 cena 13,95 z VAT za sztukę O Porotermie nic nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 29.03.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TASIJA 29.03.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 http://www.republika.pl/sorkawyspa/z/aga.jpg Aga żona Facia MA JUTRO URODZINKI .... Ja składam serdeczne życzenia już dzisiaj, bo przez 3 dni nie będę miała dostępu do kompa. Składając jej zyczenia, podpiszcie się "znakiem zodiaku".... zobaczymy ile wsród NAS jest Rybek, Skorpionków, Panien, Strzelców i Baranów ...itp Agusia DUUŻOOO SZCZĘĘSCIA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 29.03.2006 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam wszystkich !!!A ciany rosnš aż miło...Poszukuję betonu... macie jakie ciekawe namiary ? Do wylania schody, taras, wieńce i strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.03.2006 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 TASIJA ale mnie zaskoczyłaś Dziękuję Tobie Bardzo za pamięć Tylko nie pytajcie się które!!! PS. Jak już wiecie jestem BARAN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.03.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 A co do POROTHERM kontra SOLBET to była jedna z większych naszych bitew intelektualnych przed rozpoczęciem budowy. Koniec końców po zasięgnięciu paru fachowych opinii w relacji ceny, solidności, wytrzymałości itp - wygrał SOLBET. A po drugie to trzeba być lokalnym patriotą W. Wygrał SOLBET! Można wiedzieć jaką grubość wybraliście? Czy jesteście zadowoleni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts