meehowy 30.09.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, Szukam taniego dobrego wykonawcy kuchni w Bydgoszczy, skąd będzie to nie jest ważne. Macie kogoś godnego polecenia, szukałem na forum takiego tematu ale nie mogłem znaleźć... Pozdrawiam My zlecilismy malej rodzinnej firmie (ojciec i syn) i jestesmy bardzo zadowoleni. Gdy uslyszelismy cene, az sie wystraszylismy, co to za popelina bedzie Cena - mniej niz 50% ceny BRW. Za te kuchnie: http://picasaweb.google.com/golaty/SzkocjaBudowa#5303028709445361154 zaplacilismy 3000 PLN z malym hakiem. Kuchnia w uzyciu od roku, brak uwag. Tel. do goscia: 601814117. Jesli byscie korzystali, to powolajcie sie na Michala ze Szkocji. Powodzenia, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 01.10.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 [..] Za te kuchnie: http://picasaweb.google.com/golaty/SzkocjaBudowa#5303028709445361154 zaplacilismy 3000 PLN z malym hakiem. Kuchnia w uzyciu od roku, brak uwag. [...] Po zdjęciu widzę, że był ten sma problem co u mnie z umiejscowieniem gniazdek przy tzw. "blacie roboczym". U mnie z jednej strony okna tak samo jest zlew, a z drugiej strony mam płytę i brak wolnych centymetrów na gniazdka. Trochę się obawiałem z umiejscowieniem gniadek tak blisko wody więc będę miał je przy płycie. Na razie mam tylko wyprowadzony przewód i zastanawiam się nad jakimś rozwiązaniem systemowym np. takim: http://www.belmeb.pl/fx_partner/product_info.php?cPath=1_23&products_id=12626 ale to jest dość drogie. Może ktoś miał też taki problem i coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 01.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 My robiac elektryke jeszcze nie mielismy pewnosci co do ukladu kuchni i tez nas to zmartwilo, ze tak wyszlo. W praktyce prawie w ogole ich nie uzywamy Najczesciej uzywane urzadzenie w kuchni czyli czajnik w naszym przypadku dziala na indukcji - znaczaco szybciej. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.10.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 ... Powodzenia, Michal czesc. moze nie w temacie ale jak masz wykonczone schody a konkretnie podstopnie? http://picasaweb.google.com/golaty/SzkocjaBudowa#5303028854132269058 kuchnia milusia, niewiele mebli ale bardzo rozsadne pieniadze. dobrze sie komponuje z cala reszta. nasza ma podobna kolorystyke i styl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 01.10.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 czesc. moze nie w temacie ale jak masz wykonczone schody a konkretnie podstopnie? Karton-gips wklejany i malowany po osadzeniu stopni. Schowany jakies 4cm pod stopnie. Majstry sie stukali w glowe, co za szczyt niepraktycznosci, ze podstopnie beda zakatowane po paru tygodniach. A ja chyba pierwszy raz w zyciu przeszedlem sie po schodach zastanawiajac sie, jak sie po nich chodzi i stwierdzilem, ze naprawde trzeba sie wysilic, zeby kopnac noga w podstopien Raz na pare m-cy przecieramy je szmatka i juz. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.10.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Meehowy, skąd masz tą tapetę mapę świata! Jest zabujcza! Chce taż taką do pokoju małego. Ile cię to wyniosło i gdzie? jeśli nie tajemnica.pozdrawiampap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.10.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Słuchajcie, czy ma ktoś może studnie w garażu? Mój majscer powiedział ze nam wykopie w garazu i będzie grało ale mąż obawia się o żyły wodne. Co prawda nad garażem planuję pralnie, garderobę i muzykalnie (mąż muzyk) więc nikt nie będzie spać tam (może gościnnie teściowa - hi hi) ale czy to ma duże znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 01.10.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Studnię w piwnicy mieli moi znajomi na Zamczysku. Niestety już jej nie ma bo zawaliła się.Nikt nie badał dlaczego ale osobiście uważam to za zły pomysł. Nacisk budynku na ziemię jest ogromny (tyle ile waży dom) i kiedy po środku tego nacisku wykopiemy studnię to z pewnością budynek swoim ciężarem oddziałuje na nią także. Kiedy nastąpiło zawalenie studni tym samym nastąpiło rozluźnienie gruntu pomiędzy ławami. Moim zdaniem nie pozostaje to bez wpływu na posadowienie budynku.Nie jestem żadnym ekspertem - cały wywód to wyłącznie moje przemyślenia.Jednak ja nie zdecydowałbym się na wykopanie studni pod domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 01.10.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Fototapeta firmy Komar, dostepne w necie i w sklepach. Cena cos jak 150 PLN. Majster naklal sie przy nakladaniu, ale efekt super Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.10.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 czesc. moze nie w temacie ale jak masz wykonczone schody a konkretnie podstopnie? Karton-gips wklejany i malowany po osadzeniu stopni. Schowany jakies 4cm pod stopnie. Majstry sie stukali w glowe, co za szczyt niepraktycznosci, ze podstopnie beda zakatowane po paru tygodniach. A ja chyba pierwszy raz w zyciu przeszedlem sie po schodach zastanawiajac sie, jak sie po nich chodzi i stwierdzilem, ze naprawde trzeba sie wysilic, zeby kopnac noga w podstopien Raz na pare m-cy przecieramy je szmatka i juz. Michal dzieki wyjasnij prosze ten fragment "Schowany jakies 4cm pod stopnie" jaka gruba plyta/ tak czy inaczej nieco skrociles trepy ... ja mam spora stopke i szkoda mi kazdego centymetra W kwestii innego postu studni w garazu. Kolega tez ma wlasne ujecie w domu w garazu ma studnie. do odbioru musial miec jakies dodatkowe dokumenty i nie byly to bynajmniej badania skladu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 01.10.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Gdzie w Bydgoszczy (bydgoskich okolicach) można kupić otoczak na opaski - wielkość (najlepiej) orzech włoski ? Może znacie też cenę ? Dziękuję Pozdrawiam Też się o to pytałam Czyżbym coś przeoczył ? A może odpowiedzi wcale nie było ? Bardzo pośpiesznie ostatnio przeglądam forum - brakuje czasu. Nie mogę oderwać się od grabi. Chętnie skorzystałbym z czyichś badań rynku ? Pozdrawiam Nikt nam Pani Agnieszko już nie pomoże Teraz wszyscy pomału zaczynają rzucać kamienie do pieców a nie wokół domu. A przy okazji to mam chyba problem z oświetleniem na zewnątrz domu. Dwa miesiące temu, jak wstawałem o 6.00 rano, było jasno, a teraz jakoś takoś ciemno, że oko wykol ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.10.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam wszystkich. Poszukuje gościa od certyfikatu energetycznego. Swojego czasu, ktoś tu robił uprawnienia itp.... Pozdrawiam Marcin Sąsiad poszukaj Piotrulexa w grupie toruńskiej Tak teraz wtczytalem choc kolega Marcin sie nie kontaktowal Facet ktory robil wtedy rowniez mi ten certyfikat nie okazal sie moim zdaniem godny polecenia gdyz nie wszystki zrobil te certyfikaty. najadlem sie troche wstydu choc sa tez osoby zadowolone ktore za 3 zetki zrobily ten certyfikat tak czy inaczej moj brat niedawno sie brobil na podyplomowce i zrobil uprawnienia na te certyfikaty Mniemam ze koledze sie udalo w "mojej akcji" i ma ten papier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 01.10.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Tak teraz wtczytalem choc kolega Marcin sie nie kontaktowal Facet ktory robil wtedy rowniez mi ten certyfikat nie okazal sie moim zdaniem godny polecenia gdyz nie wszystki zrobil te certyfikaty. najadlem sie troche wstydu choc sa tez osoby zadowolone ktore za 3 zetki zrobily ten certyfikat tak czy inaczej moj brat niedawno sie brobil na podyplomowce i zrobil uprawnienia na te certyfikaty Mniemam ze koledze sie udalo w "mojej akcji" i ma ten papier? Się kontaktowal, wysłałem na priva Ale ogólnie to żle sie wyraziłem, chodziło mi o kogoś kto mógł by zrobić świadecto-certyfikat energetyczny mojego domku - tanio i szybko (robie odbiór chatynki) Przepraszam jeśli wprowadziłem kogoś w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 02.10.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Gdzie w Bydgoszczy (bydgoskich okolicach) można kupić otoczak na opaski - wielkość (najlepiej) orzech włoski ? Może znacie też cenę ? Dziękuję Pozdrawiam Też się o to pytałam Czyżbym coś przeoczył ? A może odpowiedzi wcale nie było ? Bardzo pośpiesznie ostatnio przeglądam forum - brakuje czasu. Nie mogę oderwać się od grabi. Chętnie skorzystałbym z czyichś badań rynku ? Pozdrawiam Nikt nam Pani Agnieszko już nie pomoże Teraz wszyscy pomału zaczynają rzucać kamienie do pieców a nie wokół domu. Hm pozostaje tylko Żwirownia w Łabiszynie (uwaga bo tam są dwie). Kamienie są "takie se", ale cena przystępna. Więc myślę i myślę i myślę ... Bo na Flisackiej to by się zrujnowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.10.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Tak teraz wtczytalem choc kolega Marcin sie nie kontaktowal Się kontaktowal, wysłałem na priva aaaaaaaa teraz wiem dlaczego jakis czas nic nie dostaje Wiadomości w Skrzynce zajmują 100% juz posprzatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 02.10.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 wyjasnij prosze ten fragment "Schowany jakies 4cm pod stopnie" Kazdy normalny stopien (nie liczac zabiegowych) na 31 cm szerokosci i "zwisa" nad podstopniem jakies 3 cm (nie 4, tak jak poprzednio pisalem). Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.10.2009 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 wyjasnij prosze ten fragment "Schowany jakies 4cm pod stopnie" Kazdy normalny stopien (nie liczac zabiegowych) na 31 cm szerokosci i "zwisa" nad podstopniem jakies 3 cm (nie 4, tak jak poprzednio pisalem). Michal aaaaaaaaa ok drewniane trepy zwykle sa wysuniete te pare cm wiec w tym co napisales doszukiwalem sie czegos glebszego mi chodzi po glowie zrobienie podstopni z jakiejs cienkiej plyty meblowej ktora daje sie zwykle na tylne scianki szaf. jakas najlepiej biala i sliska aby latwo bylo wyczyscic choc po drewnianych schodach to i tak chodzimy w papciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 02.10.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Facet ktory robil wtedy rowniez mi ten certyfikat nie okazal sie moim zdaniem godny polecenia gdyz nie wszystki zrobil te certyfikaty. najadlem sie troche wstydu choc sa tez osoby zadowolone ktore za 3 zetki zrobily ten certyfikat niestety wspomniany pan ze mną nawet nie raczył się skontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.10.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Facet ktory robil wtedy rowniez mi ten certyfikat nie okazal sie moim zdaniem godny polecenia gdyz nie wszystki zrobil te certyfikaty. najadlem sie troche wstydu choc sa tez osoby zadowolone ktore za 3 zetki zrobily ten certyfikat niestety wspomniany pan ze mną nawet nie raczył się skontaktować tym bardziej mi przykro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 02.10.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Facet ktory robil wtedy rowniez mi ten certyfikat nie okazal sie moim zdaniem godny polecenia gdyz nie wszystki zrobil te certyfikaty. najadlem sie troche wstydu choc sa tez osoby zadowolone ktore za 3 zetki zrobily ten certyfikat niestety wspomniany pan ze mną nawet nie raczył się skontaktować tym bardziej mi przykro ty się nie zamartwiaj, bo chciałeś dobrze! a skoro nie przyjechał i nawet nie raczył zadzwonić to tak miało byc sprawa załatwiona- przyjechała babka z Torunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts