Glamosie 24.11.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 poszukuję sprawdzonej ekipy gipsowanie + malowanie, może ktoś podać jakieś namiary Polecam : pan Tomek 501629470, gipsowanie malowanie, ocieplenia, tynkowanie - sprawnie i solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StolarzS 24.11.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Byłem tytaj http://www.cieplodom.pl/ , ale człowiek mnie nie przekonał do proponowanego systemu. I pewnie się chwalił nagrodą za pierwsze miejsce za sprzedaż określonej pompy, i ona była jedynie słuszna (no i może grzebać w ustawieniach przez neta)? ArtSanit Bydgoszcz Hildebrant Żnin Dzięki za namiary - wysłałem zapytania. A Pan Walduś - lepszy cwaniak. Wszystko rozumiem, że się zna, długo montuje i nie zależy mu aby być najtańszym. Ale nie pojmuję jak można wmawiać klientowi, że na podmokłej działce lepszy będzie kolektor pionowy!!! Dla niego lepszy, bo droższy w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 24.11.2009 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Teraz potrzebny mi koparkowy Co prawda Rynarzewo, ale mozesz sprobowac: 501668940. Michal Dzięki meehowy,, już mam - też nie z bliska ale może się stawic jutro- co jest jak sie okazuje cudem jeśli chodzi o kopary. Nie jest tani bo 90zł/godz - w tym dojazd 1 godz ;-( kopania 3-4. Ale z czasem krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 24.11.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Teraz potrzebny mi koparkowy Co prawda Rynarzewo, ale mozesz sprobowac: 501668940. Michal Dzięki meehowy,, już mam - też nie z bliska ale może się stawic jutro- co jest jak sie okazuje cudem jeśli chodzi o kopary. Nie jest tani bo 90zł/godz - w tym dojazd 1 godz ;-( kopania 3-4. Ale z czasem krucho. 90 zl to normalna stawka- tez tyle placilam ale koparkowy szybki i solidny- nasz kopał fundament 2,5 h a u sasiada był niby tanszy ale kopał 8h i wyszło im o wiele drozej wiec stawka za godzine to jeszcze nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glamosie 25.11.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Podajcie, proszę namiary na sprawdzoną ekipę brukarską, jakie są stawki za układanie polbruku??Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 25.11.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Podajcie, proszę namiary na sprawdzoną ekipę brukarską, jakie są stawki za układanie polbruku?? Pozdrawiamy Zdaje się, że od 25 zł wzwyż, ale namiarów żadnych nie mam. Nasi chłopcy w końcu położyli nasz odpad granitowy i nawet dosyć zadowolona jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 25.11.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 A dwa lata temu za projekt indywidualny usłyszałam 7tys. z branżami lub 5tys. bez branż (we własnym zakresie). I tyle zapłaciłam, z tym, że w zasadzie projekt narysowaliśmy sami, architekt go tylko przeniósł na papier. "Kreski" nie polecam w tym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 25.11.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No i mamy problem z układaniem desek podłogowych na legarach. Nasza ekipa niestety nie grzeszy doświadczeniem w tym zakresie. Na gwałt potrzebuję kogoś, kto układał długie dechy i ma do tego sprzęt (lewarki? ściski?). Do położenia 110 mkw. desek modrzewiowych o długości do 5,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 25.11.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No i mamy problem z układaniem desek podłogowych na legarach. Nasza ekipa niestety nie grzeszy doświadczeniem w tym zakresie. Na gwałt potrzebuję kogoś, kto układał długie dechy i ma do tego sprzęt (lewarki? ściski?). Do położenia 110 mkw. desek modrzewiowych o długości do 5,5 m. Czolem, Wlasnie rozmawialem z gosciem, ktory ukladal u mnie deski na legarach (mam sosne, deski do 5m). Chetnie porozmawia z Wami. Namiar: Darek Haberski, tel. 501410792. Powolaj sie na Michala ze Szkocji. Daj znac jak poszlo. Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 25.11.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Kochani a gdzie zamawialiscie szafy-zabudowy? Szukam kogos z pomysłem i dobra cena bo jak wiadomo na tym etapie to kasy juz niewiele I powiedzcie prosze czy 5 tys za 15 stopni debowych (kilka zabiegowych)- polakierowanych i przyklejonych na pianke to naprawde nieduzo- bo ja juz zgłupialam- jak uslyszalam pierwsza wycene z taka kwota to o malo z tych betonowych schodow nie spadłam ale jak potem słyszalam kolejne to te 55 tys to jeszcze "tanio". Jedno wiem- przez pewien czas bede łazic po golym betonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość OtoKero 25.11.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 5 tys. za dębowe to nie jest dużo.Coś innego mnie zastanawia - co to ma znaczyć "przyklejone na piankę"Bo jeśli czytać to dosłownie to zapomnij o takim rozwiązaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 25.11.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 I powiedzcie prosze czy 5 tys za 15 stopni debowych (kilka zabiegowych)- polakierowanych i przyklejonych na pianke to naprawde nieduzo To jest nieduzo. Schody betonowe sa tanie tylko do momentu jak zacznie sie je wykonywac Jak ja robilem swoje, to 300 PLN za stopien z montazem na gotowo (sosna) to nie byla duza cena. Mniej wiecej polowa to zabiegowe: http://picasaweb.google.com/golaty/SzkocjaBudowa#5303028854132269058 Stopnie musza byc wkute (szersze niz schodek betonowy i wpuszczone troche w sciane). Inaczej zaczna ci skrzypiec i pracowac bardzo szybko. Pozdrowienia, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djanya 25.11.2009 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 OtoKero tak, tak przyklejone na pianke a nie na kołki fiszera czy jakos tam, bo przeciez wszyscy teraz tak robia i sie trzyma- to usłyszałam od 3 fachowcow i wcale nie na gotowo bo obrobic wszystko musze we własnym zakresie mehhowy piekne macie te sosnowy schodki- wiem, ze juz gdzies o tym pisaliscie ale przypomnij jeszcze raz z czego jest podstopien? I czy wasz stolarz zbobił te schody na gotowo? No i najwazniejsze- jak ta sosenka sie spisuje- bo ja wcale nie musze miec debowych bo schody mam w salonie i chodzic po nich to ja raczej tylko w kapciach bede bo cala gora w wykladzinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam już wielki wykop na działce... kopara zrobiła swoje! Teraz dylemat: chcę stawiać ścianę jednowarstwową Solbet. Do tej pory myślelismy o solbet 42, ale nasz pan budowlaniec powiedział że równie dobry jest 36. Nie ma dużych różnic bo i tak najmniej ciepła ucieka przez ściany. Co o tym myślicie. Musze dodac że czynnik finansowy przemawia bardziej za 36... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 25.11.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 No i mamy problem z układaniem desek podłogowych na legarach. Nasza ekipa niestety nie grzeszy doświadczeniem w tym zakresie. Na gwałt potrzebuję kogoś, kto układał długie dechy i ma do tego sprzęt (lewarki? ściski?). Do położenia 110 mkw. desek modrzewiowych o długości do 5,5 m. Czolem, Wlasnie rozmawialem z gosciem, ktory ukladal u mnie deski na legarach (mam sosne, deski do 5m). Chetnie porozmawia z Wami. Namiar: Darek Haberski, tel. 501410792. Powolaj sie na Michala ze Szkocji. Daj znac jak poszlo. Pozdrawiam, Michal Bardzo, bardzo dziękuję. Trwają rozmowy z kolegą wyżej wymienionego, bo p. Darkowi niestety za daleko. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 26.11.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Mam już wielki wykop na działce... kopara zrobiła swoje! Teraz dylemat: chcę stawiać ścianę jednowarstwową Solbet. Do tej pory myślelismy o solbet 42, ale nasz pan budowlaniec powiedział że równie dobry jest 36. Nie ma dużych różnic bo i tak najmniej ciepła ucieka przez ściany. Co o tym myślicie. Musze dodac że czynnik finansowy przemawia bardziej za 36... my mamy 24 ale będziemy docieplać styropianem , tez finanse przemówiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 26.11.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 piekne macie te sosnowy schodki- wiem, ze juz gdzies o tym pisaliscie ale przypomnij jeszcze raz z czego jest podstopien? I czy wasz stolarz zbobił te schody na gotowo? No i najwazniejsze- jak ta sosenka sie spisuje- bo ja wcale nie musze miec debowych bo schody mam w salonie i chodzic po nich to ja raczej tylko w kapciach bede bo cala gora w wykladzinie. Stolarz osadzal stopnie na schodach i w scianie, wykonczeniowke (obrobki gipsowe, podstopnie) robili faceci od wykonczeniowki. Podstopnie sa z plyt KG malowanych duluxem. Jesli chodzi o sosne, to po roku uzytkowania widac roznie drobne zniszczenia: wgnioty, rysy, ale tylko z bliska. Jak sie normalnie uzytkuje, to nic nie rzuca sie w oczy. Zobaczymy jak bedzie za kolejny rok. Uwazam, ze jest niezle. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 26.11.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Mam już wielki wykop na działce... kopara zrobiła swoje! Teraz dylemat: chcę stawiać ścianę jednowarstwową Solbet. Do tej pory myślelismy o solbet 42, ale nasz pan budowlaniec powiedział że równie dobry jest 36. Nie ma dużych różnic bo i tak najmniej ciepła ucieka przez ściany. Co o tym myślicie. Musze dodac że czynnik finansowy przemawia bardziej za 36... A co macie w projekcie? Szczerze mowiac troche mnie zaskoczylas takim dylematem na tym etapie. Przeciez wybor grubosci sciany rzutuje na mase rzeczy podczas budowy (zapomnijmy narazie o izolacji termicznej), np. - ilosc ciecia bloczkow i generalnie klejenia sciany z malych kawalkow, - wielkosc kapinosa w stosunku do fundamentu, - oryginalny wymiar wiezby (murlaty w innych miejsach). Jesli chodzi o aspekt cenowy, to z tego wzgledu bym nie rezygnowal z 42 na rzecz 36. Ile zaoszczedzicie? W stosunku do ceny calego domu nie wiecej niz 1% mysle (sciany w calosci raczej nie przekrocza 10% ceny domu). Jesli chodzi o izolacje cieplna, to bym nie robil sciany chudszej. Oczywiscie najwiecej ciepla ucieknie ci przez wentylacje, okna i dach, ale przynajmniej bedziesz spac spokojnie z mysla, ze jesli chodzi o sciany, to zrobilas najlepiej jak sie dalo Wspolczynnik przenikania ciepla dla 42 jest nizszy o ponad 15%. Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakota 26.11.2009 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 No i mamy problem z układaniem desek podłogowych na legarach. Nasza ekipa niestety nie grzeszy doświadczeniem w tym zakresie. Na gwałt potrzebuję kogoś, kto układał długie dechy i ma do tego sprzęt (lewarki? ściski?). Do położenia 110 mkw. desek modrzewiowych o długości do 5,5 m. Czolem, Wlasnie rozmawialem z gosciem, ktory ukladal u mnie deski na legarach (mam sosne, deski do 5m). Chetnie porozmawia z Wami. Namiar: Darek Haberski, tel. 501410792. Powolaj sie na Michala ze Szkocji. Daj znac jak poszlo. Pozdrawiam, Michal Bardzo, bardzo dziękuję. Trwają rozmowy z kolegą wyżej wymienionego, bo p. Darkowi niestety za daleko. Zobaczymy. No to nie poszło. Kolega nie odezwał się ponownie, tak jak się umawiał, a telefonu nie odbiera. Wieczorem znalazłam inną ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 27.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Witam, mam pytanie, moze ktos przez to przeszedl. Jak zrobic tak, zeby z energa podpisac umowe na prad zwykly a nie budowlany. Budowe rozpoczalem w tym roku, jest to inwestycja na kilka lat - gospodarczo. Perspektywa umowy na prad budowlany przez 10lat nie bardzo mi sie widzi. Nie mam jeszcze zadnego pradu z ENERGY ale gdybym zglosil sie teraz pewnie od razu by byla mowa o budowlanym. Czy mozna zrobic jakis polowiczny odbior budynku (np zaraz po stanie surowym - zadaszonym) albo zbudowac jakas altane/szopke ktora i tak mam w planie i zlozyc podanie o prad do tej altany? Niebudowlany? Macie jakies rady / pomysly? Prosze o pomoc. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts