bonart1 31.05.2010 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam,szukam ciesli do wykonania dachu. Miejsce robot - gmina Zlawies Wielka...Prosze o namiary - PW lub publicznie. Dziekuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4slawek 31.05.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Do Papusiowego domiska:Też mam podobną sytuację. Zrobiłem podejście do wodociągu z innej , dalszej o 100 metrów strony żeby nie kolidowało z drogą. Koszt jednosttkowy wyższy ale co roku nie będę płacił "haraczu". Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 01.06.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Skoro o wodzie mowa to czy wasz projektant przylacza wody tez wymaga od was nowej mapki 1/500 do celow projektowych, ta w pozwoleniu go nie satysfakcjonuje bo troche "pobazgrana", no ale taki luksus to znow 400 zl, jak jest u was? Pzdr. Ma ktos moze rozdzielnie budowlana na sprzedaz w Murowancu czy okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.06.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 U mnie 'droższy' pan powiedział że chce nową a tańszy (zresztą z niego skorzystałam) zadowolił się starą mapką - podwójna oszczędność. Projekt w 3 tyg (droższy powiedział nam ze zejdzie 2 miechy minimum!- nie wiem skąd ta rozbieżność?! i w cenie i terminie) ale projekt już mam w łapie z wszystkimi uzgodnieniami. Nawet tego samego pana weźmiemy do wykonania przyłącza bo wodociągi chcą o 800 zł więcej- a ten gość ma firmę która wykonuje takie roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.06.2010 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 do 4slawek- do kogo z zapytaniem o te opłaty? Bo w wodociągach nic nie mówili??? Wiesz jaki to koszt rocznie? U nas niestety nie ma szansy na ominięcie drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 01.06.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Papuch czy moglabym zatem poprosic cie o namiary na tanszego i szybszego pana?Mi tez powiedziano ze 1.5 miecha, 3 tyg byly by boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 01.06.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 U mnie 'droższy' pan powiedział że chce nową a tańszy (zresztą z niego skorzystałam) zadowolił się starą mapką - podwójna oszczędność. Projekt w 3 tyg (droższy powiedział nam ze zejdzie 2 miechy minimum!- nie wiem skąd ta rozbieżność?! i w cenie i terminie) ale projekt już mam w łapie z wszystkimi uzgodnieniami. Nawet tego samego pana weźmiemy do wykonania przyłącza bo wodociągi chcą o 800 zł więcej- a ten gość ma firmę która wykonuje takie roboty. do papucha - witam, przylaczam sie rowniez z prosba o namiary na obydwu Panow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.06.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Pan tańszy: Krzysztof Barczak tel. 601-479-352pan droższy: p.Scześniok 602- 687-272pozdrawiampap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 02.06.2010 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dzwoniłam do naszego pana od projektu wodnego i on twierdzi że jest opłata za zajęcie pasa drogowego na czas budowy przyłącza ale nie ma w naszej gminie opłaty corocznej za posiadanie urządzenia w drodze. On chyba wie co mówi więc mi lepiej Mówi że urządzenia przechodzą na własność wodociągów i to oni musieliby płacić jakby co. Poza tym musiałaby być uchwała gminy dotycząca tego itd- a nie ma. pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 02.06.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 znajoma mówiła mi, że w Bydgoszczy jest jakiś duży zamknięty plac zabaw. Gdzieś na początku B-szczy od wjazdu ze strony Torunia. Możecie mi coś napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogo 02.06.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 hejka, czy może ktoś polecić firmę sprzedającą solidną siatkę ogrodzeniową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 02.06.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dzwoniłam do naszego pana od projektu wodnego i on twierdzi że jest opłata za zajęcie pasa drogowego na czas budowy przyłącza ale nie ma w naszej gminie opłaty corocznej za posiadanie urządzenia w drodze. On chyba wie co mówi więc mi lepiej Mówi że urządzenia przechodzą na własność wodociągów i to oni musieliby płacić jakby co. Poza tym musiałaby być uchwała gminy dotycząca tego itd- a nie ma. moi fachowcy od przylacza wody rowniez przedstawili taka wersje - jest logiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
4slawek 02.06.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 do 4slawek- do kogo z zapytaniem o te opłaty? Bo w wodociągach nic nie mówili??? Wiesz jaki to koszt rocznie? U nas niestety nie ma szansy na ominięcie drogi... odemnie z zarządu dróg powiatowych chcieli kilkadziesiąt złotych rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 02.06.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 odemnie z zarządu dróg powiatowych chcieli kilkadziesiąt złotych rocznie. Wiec logiczne jest, ze po przekazaniu przylacza wody zakladowi komunalnemu/wodociagom (jezeli masz taki zapis w warunkach technicznych) to oni beda ewentualne pokrywac te koszty. Dlaczego mialbys placic za cos co nie jest Twoje ? Mysle, ze jezeli faktycznie beda chcieli Ciebie zmusic do zaplacenia, to tylko za pierwszy rok i to w przypadku, kiedy bedziesz musial zaplacic dokladnie w tym momencie, kiedy jeszcze przylacza nie przekazesz zakladowi. Takie jest moje zdanie. ps. Jaki powiat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 02.06.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 ENEA napisala mi w umowie do warunkow technicznych przylacza pradu, ze musze uzyskac od sasiada pisemna zgode na podejscie z kablem elektrycznym do slupa energetyki, ktory stoi na jego dzialce. Slup stoi ~2 metrow od naroznika dzialki, tym samym ~2m od granicy pomiedzy mna a sasiadem. 1. skoro sasiad zgodzil sie kiedys na takie umiejscowienie slupa (slupy leca dalej, nie tylko do niego), zapewne sprzedal go lub przekazal energetyce, moze jakas sluzebnosc, etc., to czy teraz potrzebna jest jego kazdorazowa zgoda na podejscie do slupa z kablem (zwracam uwage ze to sa 2m a nie "pol dlugosci dzialki")2. czy ktos z Was ma moze i moglby podeslac wzor takiego oswiadczenia/zgody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 02.06.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 znajoma mówiła mi, że w Bydgoszczy jest jakiś duży zamknięty plac zabaw. Gdzieś na początku B-szczy od wjazdu ze strony Torunia. Możecie mi coś napisać? Podejrzewam, że pytasz o zadaszone Centrum Zabaw Rodzinnych "Family Park" na ulicy Fordońskiej 246 To jest ich strona: http://www.familypark.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moby2001 02.06.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Napiszcie prosze ile płaciliście projektantom za projekty przylaczy wody, prądu i gazudziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 02.06.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Za projekt przylacza wody place 500+vat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.06.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Gawa, dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 03.06.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 agnieszkakusi - nie ma sprawy moby za projekt przyłącza wody niestety płaciłam około 800,0 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts