emjot27 12.06.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witam, poszukuję namiary na sprawdzone ekipy z okolic gminy Białych Błot do nasypujących prac: - wykonanie instalacji grzewczej, kanalizacyjnej, wody, ogrzewania podłogowego, i kotłowni. - sprawdzonej ekipy od posadzek - ekipy od schodów drewnianych Mam też dylemat odnośnie wyboru pieca. Chcę aby był w miarę uniwersalny. Wacham się pomiędzy: - klimosz Ling Duo - Kostrzewa Pellets® Lambda Control - Galmet 25kw - Urlich KOMBOPELLETICH KP 21PR Proszę o wasze opinie i namiary na sprawdzonych majstrów W zamian mogę dać namiary na sprawdzonych majstrów: tynkarza, dekarza, murarza i elektryka. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 12.06.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Jesli chodzi o kotly na ekogroszek czy pellet, to zdecydowanie polecam przemyslenie kotla zeliwnego - drozszy, ale nie do przepalenia. Szacuje sie, ze piec stalowy po 10 latach jest do wymiany na skutek przepalenia. Ja osobiscie mam Ling Combi - zeliwny odpowiednik Ling Duo i sobie chwale. Jesli chodzi o ekipy, to moge polecic goscia od CO. Nie wiem czy to najlepszy fachowiec, ale zrobil u mnie wszystko dobrze i od 2 lat dziala bezproblemowo. Kontakt: Wieslaw Dobek - 602635265. Powolaj sie na Michala ze Szkocji. Aha, sam kociol uruchamiala inna ekipa, bo musial to byc przedstawiciel Klimosza - kociol kupowalem w necie. Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucz88 13.06.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam, poszukuję namiary na sprawdzone ekipy z okolic gminy Białych Błot do nasypujących prac: - wykonanie instalacji grzewczej, kanalizacyjnej, wody, ogrzewania podłogowego, i kotłowni. - sprawdzonej ekipy od posadzek - ekipy od schodów drewnianych Mam też dylemat odnośnie wyboru pieca. Chcę aby był w miarę uniwersalny. Wacham się pomiędzy: - klimosz Ling Duo - Kostrzewa Pellets® Lambda Control - Galmet 25kw - Urlich KOMBOPELLETICH KP 21PR Proszę o wasze opinie i namiary na sprawdzonych majstrów W zamian mogę dać namiary na sprawdzonych majstrów: tynkarza, dekarza, murarza i elektryka. Pozdrawiam, Witam ja mogę polecić ekipe Pana Mirka . Robili u moich rodziców jakiś czas temu pisałem o nich podawałem numer do jego syna 728976813. Robili kanalize i poprawiali centralne u rodziców działa bardzo ładnie wszystko. Jesli jestes z Białych Błot to pewnie podjada i bezpłatnie zrobia wycene doradza. Tak było u nas. Na muratorze jest ich ogłoszenie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160499-Usługi-hydrauliczne-wod-kan. Jesli chodzi o piec w miare uniwersalny to chdzi ci z tym podajnikiem ? Kiedys słyszałem ze z pleszewa robia piece z podajnikami ktore sa na węgiel miałowy i ekogroszek. U rodzicow mamy taki zwykły piec i palki wszystko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucz88 13.06.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Ponawiam pytanie czy ktos zna dobrego architekta ktory robi rysunki?I jak jest z ta adaptacja musze ja miec koniecznie czy bez tego moge sie budowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaoj20008 13.06.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witajcie. Jeśli chodzi o schody to polecam p. Darek 693 530 128. Mieszka w połowie trasy Toruń/ Bydgoszcz. Bardzo dokładny. Robił schody u mnie, zabiegowe na betonie. W razie pytań lub zdjęć zapraszam na priv. Odsprzedam skrzynkę prądu budowlanego z bebechami w środku i kablem ok. 5m. Zainteresowanych z ofertą cenową zapraszam również na priv. Ewentualny odbiór w Toruniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.06.2010 02:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 zapewne sprzedal go lub przekazal energetyce, moze jakas sluzebnosc, etc., to czy teraz potrzebna jest jego kazdorazowa zgoda na podejscie do slupa z kablem (zwracam uwage ze to sa 2m a nie "pol dlugosci dzialki" Ale to nadal są 2 metry JEGO działki. Służebność/własność to ma zapewne tylko na powierzchnię jaką zajmuje słup i nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 14.06.2010 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 I jak jest z ta adaptacja musze ja miec koniecznie czy bez tego moge sie budowac ? Oczywiście, że musisz mieć - to jest adaptacja do warunków lokalnych. Żaden z "projektów gotowych" nie może samodzielnie stanowić podstawy do złożenia wniosku o pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 15.06.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Witam,zostało mi całe opakowanie (200m) rury 16 do podłogówki Purmo. Odsprzedam za pół ceny. mam też kilka paczek spinek. Do odbioru w Inowrocławiu. tel. 608 042 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 15.06.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 A jak duza masz dzialke? Tez mam w warunkach zabudowy kanalizajce ale tej jeszcze nie ma i dlugo nie bedzie. Mam nadzieje ze wam sie uda wygrac. 1100 m2. ale tu istotna raczej nie powierzchnia a konkretne wymiary, odległość rozsączaczy od granicy działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorgio 16.06.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam. Mam na zbyciu ok. 110m (w 4 kawałkach) siatki leśnej zdjętej z ogrodzenia tymczasowego.Odbiór w Murowańcu.Tel. 606-277-412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter_piotr 16.06.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Mam pytanie odnosnie POŚ, czy jezeli mam juz wydane pozwolenie na budowe i jest w nim zaprojektowane szambo to jak moge to zmienic? I czy na malej dzialce 20/40 metrow mozna wogole miec pos? Pamietam ze architekt adaptujaca mi cos mowila ze bedzie problem z pozwoleniem ale nie pamietam czemu, googlujac nic nie znalazlam, moze ktos z was sie zna? tak samo mielismy zapytaj tutaj : http://www.alfa-tech.info/index.php?option=com_contact&Itemid=32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EKOGROSZEK 16.06.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam, poszukuje osob ktore buduja ''Dom za rogiem'' w okolicy Torunia i Bydgoszczy . Projekt pochodzi z kolekcji Muratora, zamierzam zakupic go ale chcialbym najpierw obejrzec uz wybudowany dom. info na emaila; [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina75 16.06.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam. Czy ktoś z Państwa korzystał z usług firmy Kominki Grzewcze Popiołek Bydgoszcz przy ul. Nakielskiej, a jeśli tak to czy są Państwo zadowoleni z jakości usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 17.06.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Ja korzystałem. Nie mam zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 17.06.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam. Czy ktoś z Państwa korzystał z usług firmy Kominki Grzewcze Popiołek Bydgoszcz przy ul. Nakielskiej, a jeśli tak to czy są Państwo zadowoleni z jakości usług? Przymierzałem się ale ceny zmiotły mnie z nóg i finalnie skorzystałem z firmy z Fordońskiej naprzeciwko Kabla. Ceny były do zniesienia a jakość wykonania bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 17.06.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Witam powiedzcie czy przy swoich domach ocieplaliście fundamenty od wewnątrz? Jestem na tym etapie, czytam różne opinie, ale czy warto wydać dodatkową kasę? Projekt mówi że tak, natomiast kierownik budowy i ekipa mówi że nie.... Mam dylemat, więc może wypowiedzcie się jak Wy to zrobiliście...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 17.06.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Generalnie najlepiej ocieplić fundament od zewnątrz, połączyć to ocieplenie z ociepleniem elewacji oraz ociepleniem podłogi np. poprzez zastosowanie cokołowego pustaków izolacyjnych (niestety są bardzo drogie). Pominięcie pustaków izolacyjnych powoduje zwiększone pionowe mostki cieplne. Jest szkoła izolacji fundamentu od wewnątrz, ale wtedy są większe mostki pionowe. Mamy jednak nadal zabezpieczony grunt pod domkiem od przemarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 17.06.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 tak samo mielismy zapytaj tutaj : http://www.alfa-tech.info/index.php?option=com_contact&Itemid=32 Dzieki wielkie, zapytalam, zobaczymy co oni na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 19.06.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Macie namiar na człowieka od projektu przyłącza gazowego? Trochę gapy z nas bo walczyliśmy z doraźnymi problemami a tu trzeba działać z przyłąćzem bo zima za pasem pliz, sprawdzony ktoś, pliz pliz pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 19.06.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Powiedzcie czy to prawda że stare dzienniki mają zniknąć a pozostać tylko blogi? To masakra by była...niecieropię bloga;-((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts