meehowy 29.06.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Serdeczne dzięki. Jednak juz raczej wybrałam cegłę EDER. Tak, chodziło mi o drgania od ulicy. Pewnie faktycznie za bardzo się przejmuję detalami, jednak to moja pierwsza budowa i tak być już musi. Boję się scian jednowarstwowych ze względu na mostki termiczne. Taka budowa wymaga dużej precyzji, a nasi fachowcy,,, no cóż, nikt mi nie zaręczy że trafiłam na tych właściwych, mimo referencji. Jeśli mieszkasz w Jantarze szczególnie pozdrawiam, jestem tam kilka razy w roku. Piękne plaże. No to pozostaje mi zyczyc powodzenia. I wierz mi - kazdy budujacy dla siebie marzy, zeby pierwsza budowa byla ostatnia, czego rowniez zycze! O mostkach wspominalem wlasnie. Moim zdaniem jesli murarz ma leb na karku, to zbuduje z kazdego materialu, o ile bedzie sie stosowal do zalecen producenta. Ytong faktycznie udostepnie dosc szczegolowa dokumentacje i zalecenie, dzieki czemu i my - inswestor i murarz wiedzieli jak unikac bledow. Od czegos rowniez jest kierownik budowy Tak, mieszkamy w Jantarze - to nazwa projektu. Dla nas jest rownie piekny jak miejscowosc Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruda 29.06.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 No tak, dopiero wczoraj na szybko się zalogowałam i do końca jeszcze nie wiem jak się tu poruszać.....hi, hi, hi....Mojego projektu nie da się pomylić z miejscowością, bo nazywa się A 03. Zatem wybacz tę wpadę. Mój kierownik budowy ma uprawnienia projektanta i będzie projekt adaptować. Tym samym mam nadzieję ze pomoże samemu sobie i zrobi to dobrze. Póki co, już współczuję budowlańcom bo klientką jestem wybredną i do tego walczę o swoje.Gruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.06.2010 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 No i co nikt nie ma kominka Lechmy? daję słowo, trzymacie te kominkowe informacje dla siebie i się nie chcecie dzielić! Oj nieładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GAWA 30.06.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Faktycznie kiepsko z tymi komikowymi informacjami. Papuch, widzę że z Polgazem nawiązałaś kontakt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 30.06.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam kolegów i koleżanki. Wreszcie energetyka postawiła przy działce skrzynke elektyczną. Czy ktoś z forumowiczów może polecić taniego elektryka z uprawnieniami pomiarowymi w celu podłączenia skrzynki budowlanej?Czy ktoś posiada moze zbędną skrzynke budowlaną, chętnie odkupię. odkupię również garaż blaszak lub szope na materiały budowlane najlepiej z Brzozy lub okolic. Z góry dziękuję za pomoc. Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.06.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Faktycznie kiepsko z tymi komikowymi informacjami. Papuch, widzę że z Polgazem nawiązałaś kontakt ? Hejka Gawa, człowiek z polgazu dał nam bardzo zachęcający kosztorys- robią wszysko włącznie z projektem (jak pisałaś) i dołączyli duży rabat bo jak się okazuje to robili instalacje wszystkim naszym sąsiadom w promieniu 7 domów. Szkoda że dopiero teraz przeczytałam od ciebie priv - U nas dzierżawa butli - taki sam koszt tyle że praktycznie mamy podpisaną umowę nie na tankowania tylko na całkowity pobrany od nich gaz- 16,000 litrów co powinno się wydarzyć w około 7 lat. Po tym możemy bez niczego zrezygnować z nich w przypadku np gazu ziemnego (w co wątpie) Możemy ten gaz równie dobrze zużywać przez 10 albo 15 lat- nie mamy limitu czasowego. Wzięliśmy też większą butlę (4 tyś litrów) bo dzierżawa tańsza i koszt za litr gazu na pierwsze tankowanie bardzo promocyjny: 2,04zł Pewnie się trzeba będzie zadłużyc u znajomych ale lepiej zatankować na maksa po niskiej cenie i miec na 2/3 lata (grzejemy też kominkiem z płaszczem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 30.06.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Jezeli 150 zl to dla ciebie dobra cena to moge dac ci nr do mojego elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 30.06.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Szukam sprawdzonej ekipy do SSO, dom 185+34 m2. Budowa w Inowrocławiu na wiosnę 2011. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 30.06.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Możecie kogoś polecić. Dziekujemy za pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 30.06.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dziekujemy za pozwolenie Hehe, dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucz88 30.06.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Mam pytanko czy cena zaq wyznaczenie fundametów400zł jest dobra. Geodeta wyznaczał mi działke tzn odzielał juz od istniejacej i załatwia wszystkie formalnosci jest bardzo konkretny nie bierze zaliczek bierze za to 1tys Prosze o opinnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 30.06.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 U nas Geodeta wziął 100 za punkt- czyli cena jak u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 30.06.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Bucz, 400 zl to chyba standardowa cena bo wiekszosc tyle wola, na tansza nie trafilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszrr 02.07.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Mam bardzo nierówną działkę i potrzebuję na nią nawieźć sporo ziemi, jakby ktoś miał namiary na kogoś w okolicach Szubina to będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 02.07.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam się i od razu pytam czy nie ma ktoś do sprzedania siatki leśnej, albo może wiecie gdzie jest ją najtaniej kupić,bo potrzebuję ok 90 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 02.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Najtaniej na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wnuczek99 03.07.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 witam, Czy ktoś z was może polecić jakiś sklep w bydgoszczy gdzie można kupić Teak ponieważ chce mieć takie ów drewno w lazience. Kolejna moja prośba o namiar na kogoś kto sprzedaje lub wykonuje drewniane blaty pod umywalki nablatowe w lazience. Byc moze ta sama osoba od wszystkiego? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 03.07.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam się i od razu pytam czy nie ma ktoś do sprzedania siatki leśnej, albo może wiecie gdzie jest ją najtaniej kupić,bo potrzebuję ok 90 m. Na poprzedniej stronie jest ogłoszenie Witam. Mam na zbyciu ok. 110m (w 4 kawałkach) siatki leśnej zdjętej z ogrodzenia tymczasowego. Odbiór w Murowańcu. Tel. 606-277-412 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszrr 04.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Potrzebuję około 100, 3 metrowych stempli budowlanych, jakby ktoś chciał się pozbyć to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 04.07.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Na poprzedniej stronie jest ogłoszenie To ogloszenie jest juz niewazne. Czy wiecie moze gdzie w Bydoszczy moge znalezc okladziny kamienne na komin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts