Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Serdeczne dzięki. Jednak juz raczej wybrałam cegłę EDER. Tak, chodziło mi o drgania od ulicy. Pewnie faktycznie za bardzo się przejmuję detalami, jednak to moja pierwsza budowa i tak być już musi. Boję się scian jednowarstwowych ze względu na mostki termiczne. Taka budowa wymaga dużej precyzji, a nasi fachowcy,,, no cóż, nikt mi nie zaręczy że trafiłam na tych właściwych, mimo referencji. Jeśli mieszkasz w Jantarze szczególnie pozdrawiam, jestem tam kilka razy w roku. Piękne plaże.

No to pozostaje mi zyczyc powodzenia. I wierz mi - kazdy budujacy dla siebie marzy, zeby pierwsza budowa byla ostatnia, czego rowniez zycze!

O mostkach wspominalem wlasnie. Moim zdaniem jesli murarz ma leb na karku, to zbuduje z kazdego materialu, o ile bedzie sie stosowal do zalecen producenta. Ytong faktycznie udostepnie dosc szczegolowa dokumentacje i zalecenie, dzieki czemu i my - inswestor i murarz wiedzieli jak unikac bledow. Od czegos rowniez jest kierownik budowy :-)

Tak, mieszkamy w Jantarze - to nazwa projektu. Dla nas jest rownie piekny jak miejscowosc :-)

Michal

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No tak, dopiero wczoraj na szybko się zalogowałam i do końca jeszcze nie wiem jak się tu poruszać.....hi, hi, hi....Mojego projektu nie da się pomylić z miejscowością, bo nazywa się A 03. Zatem wybacz tę wpadę. Mój kierownik budowy ma uprawnienia projektanta i będzie projekt adaptować. Tym samym mam nadzieję ze pomoże samemu sobie i zrobi to dobrze. Póki co, już współczuję budowlańcom bo klientką jestem wybredną i do tego walczę o swoje.

Gruda

Witam kolegów i koleżanki.

Wreszcie energetyka postawiła przy działce skrzynke elektyczną. Czy ktoś z forumowiczów może polecić taniego elektryka z uprawnieniami pomiarowymi w celu podłączenia skrzynki budowlanej?

Czy ktoś posiada moze zbędną skrzynke budowlaną, chętnie odkupię.

odkupię również garaż blaszak lub szope na materiały budowlane najlepiej z Brzozy lub okolic.

Z góry dziękuję za pomoc.

Krzysztof

Faktycznie kiepsko z tymi komikowymi informacjami.

Papuch, widzę że z Polgazem nawiązałaś kontakt ?

Hejka Gawa,

człowiek z polgazu dał nam bardzo zachęcający kosztorys- robią wszysko włącznie z projektem (jak pisałaś) i dołączyli duży rabat ;-) bo jak się okazuje to robili instalacje wszystkim naszym sąsiadom w promieniu 7 domów.

Szkoda że dopiero teraz przeczytałam od ciebie priv -

U nas dzierżawa butli - taki sam koszt tyle że praktycznie mamy podpisaną umowę nie na tankowania tylko na całkowity pobrany od nich gaz- 16,000 litrów co powinno się wydarzyć w około 7 lat. Po tym możemy bez niczego zrezygnować z nich w przypadku np gazu ziemnego (w co wątpie) Możemy ten gaz równie dobrze zużywać przez 10 albo 15 lat- nie mamy limitu czasowego.

Wzięliśmy też większą butlę (4 tyś litrów) bo dzierżawa tańsza i koszt za litr gazu na pierwsze tankowanie bardzo promocyjny: 2,04zł

Pewnie się trzeba będzie zadłużyc u znajomych ale lepiej zatankować na maksa po niskiej cenie i miec na 2/3 lata (grzejemy też kominkiem z płaszczem)

witam,

Czy ktoś z was może polecić jakiś sklep w bydgoszczy gdzie można kupić Teak ponieważ chce mieć takie ów drewno w lazience. Kolejna moja prośba o namiar na kogoś kto sprzedaje lub wykonuje drewniane blaty pod umywalki nablatowe w lazience. Byc moze ta sama osoba od wszystkiego?

pozdrawiam

Witam się i od razu pytam czy nie ma ktoś do sprzedania siatki leśnej, albo może wiecie gdzie jest ją najtaniej kupić,bo potrzebuję ok 90 m.

Na poprzedniej stronie jest ogłoszenie

Witam.

Mam na zbyciu ok. 110m (w 4 kawałkach) siatki leśnej zdjętej z ogrodzenia tymczasowego.

Odbiór w Murowańcu.

Tel. 606-277-412