SIOUX 20.07.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witajcie, oddam za przysłowiową butelkę półwytrawnego wina ( najlepiej białe hehehehe ) blisko paletę betonu komórkowego z Solbetu 24x24x59 klasa gęstości 600, budowę już skończyłem, zwrócić do hurtowni nie mogę więc może komuś się przyda... Co do kopania studni to polecam: Leszek Włodarczyk - 602261707; więźba dachowa, dachowka - ArtDach Osielsko - Robert Mroczek PozdrawiamSIOUX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.p.h.u mirko 20.07.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 WITAM Ja tez buduje dom niestety teraz jestem za granicą. Mam troche czasu poszperac tu i poczytać opinie Rozgladałem sie i pytałem jakie ceny studni to od min 80zł do góry za m . Rura PE jest tansza juz 5 czy 6 rok rodzice mają studnie tak zrobiona i jest ok. I dobra rada dla wszystkich kupujcie materiały zima sa tansze mozna sie do gadać z hurtownia zeby wam to przechowała czasem się udaje lub gdy macie gdzie to składować. Można zaoszczędzić kilka stówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 21.07.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Czolem, Czy mozecie sie podzielic waszymi doswiadczeniami z zakladania ogrodow (a moze bardziej trawnikow)? Moj podstawowy problem jest taki: prace ogrodowe mnie delikatnie mowiac nie ciekawia. No ale trzeba cos wokol domu zagospodarowac. W pasie powiedzmy 5m od domu jest wszystko zrobione, troche trawnika i roslinnosci tez. W glowie mamy pewna wizje co dalej robic i jak to ma wygladac, no i szukamy firmy/osob, ktore: - troche jeszcze doradza, - przygotuja grunt pod trawnik: sa miejsca, na ktore trzeba nawiezc ziemi, a sa rowniez takie, gdzie jest grunt rodzimy i trzeba go przeorac (?) - nie beda za drogie Powiedzcie, jak to u was bylo i z jakimi kosztami trzeba sie liczyc, zeby wlasnie przygotowac grunt pod trawnik (cene ziemi znam). Nie mamy potrzeby na zadne cuda, ogrodnictwo nas nie podnieca, podlewanie automatyczne odpada ze wzgledu na koszty, przynajmniej narazie. Ciekawi mnie tez, jak sobie radziliscie z przygotowaniem terenu pod trawe, bo na pewno czesc dzialki byla zapiaszczona po budowie i wymagala nawiezienia ziemi, a czesc juz miala grunt, ktory trzeba bylo tylko przygotowac. Wszelkie rady mile widziane. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 23.07.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Ktoś mi mówił że nieźle sprawdza się w tych sprawach i o dziwo nie jest drogi ogrodnik z Grunwaldzkiej, ten na prawo za mostem kolejowym. Ale powtarzam tylko opinie osób trzecich. A ja mam pytanie o sprawdzonego wykonawce barierki balkonowej i detali na elewacji w drewnie. Wymarzyło mi się wykończenie pewnych rzeczy stolarką, a mam tylko zwykłą ekipę tynkarzy Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Njord 23.07.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 to ja jeszcze podpytam poszukuję kogoś z okolic Torunia, kto mi zrobi instalację odgromową. możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 25.07.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Proszę o poradę, gdzie można kupić najtańszą siatkę na ogrodzenia i słupki - chodzi mi o siatkę leśną na tymczasowe ogrodzenie. Przy okazji będę wdzięczna za podpowiedź, z jakim wyprzedzeniem zamawialiście ekipy budowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 26.07.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Allegro - duuuużo taniej niż w marketach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 26.07.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 co do porad ogrodniczych to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102680-Projektowanie-ogrodów-Poznań-i-okolice/page3&highlight=projekt+ogrodu.htm nie wiem jak wykonastwo na odległóść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ktosiek_67 26.07.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam !Czy ktos ma namiary na jakąś firmę , która miałaby w swojej ofercie okna oraz rolety nadstawne z pancerzem w kolorze macore?Robiłem rozeznanie i firmy do których się zgłaszałem owszem robią okna w kolorze macore , skrzynki i prowadnice rolet także ale pancerza już nie , bo rolety biorą z kaliskiego Portosa a on nie ma w swojej ofercie takiego pancerza. Pancerz macore robi isofaz ale on zaopatruje Polskę południową.Może ktoś w swoich poszukiwaniach natknął się jednak gdzieś na pancerze rolet w takim kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kloskak 27.07.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam.Co do rolet to mam moze zapytanie do osób co zamontowały rolety nadstawne. Czy okna z takimi roletami nie obwieszają się ? takjak opisane tutaj http://www.oknotest.pl/1/news/artykuly/niebezpieczne_rolety_nadstawne.php Sam sie zastanawiam nad oknami z MS właśnie z takimi roletami. Naturalnei handlowiec zachwala. Dlatego pozwolę zapytać osoby ktore takie rolety nadstawne mają zamontowane zwłaszcza na oknach balkonowych. Z góry dzikuje za info w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 27.07.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Rolety nadstawne są powodują spore mostki cieplne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 28.07.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witampo kilku latach przyszedł czas na zrobienie podbitek. Czy możecie powiedzieć coś (pozytywnie-negatywnie) na temat firmy Rob-Dach, właściciel Robert Pestka?pozdrawiamgrzegorzPS. i jeszcze jedna: firma Mateo, Cyrankowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 28.07.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Moi Drodzy! Wybrałam się dzisiaj w poszukiwaniu siatki ogrodzeniowej na Leśną 17 - szczerze odradzam. Nikt nie raczył mnie obłużyć, Pani z działu handlowego wdała się w ekscytującą rozmowę z kolegą z pokoju obok. Po 10 minutach wyszłam rozczarowana. Nie tak się traktuje Klientów.Nie marnujcie więc swojego czasu i omijajcie ten punkt szerokim łukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatiJ 29.07.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Witamproszę o opinię o firmach, jeśli ktoś zna: Karmonik Inowrocław - ogrzewanie, wod-kanEltimex Bartosz Tomczak - elektryka dziękujepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 29.07.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 W Karmoniku robiłem wyceną. W końcu wykonałem sam ogrzewanie i wod-kan. Zwróciłem uwagę, że stosuja chińskie złączki do podłogówki. Rurę chyba mają firmową. Słyszałem opinię, że instalację wykonują dosyc sprawnie, ale z ewentualnymi poprawkami jest już trochę gorzej. Na marginesie tanio odsprzedam karton 200m firmowej rury 16 do podłogówki . tel. 608 042 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 29.07.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Jeżeli ktoś ma jeszcze problemy z POŚ i sprzeciwem starosty bydgoskiego - składałam odwołanie, zostało pozytywnie rozpatrzone przez wojewodę (kwestia dodatkowych 2 miesięcy). Nie ma co się przejmować, z decyzji Wojewody wynika że jest to prawo inwestora i bez względu na to co w projekcie, czy warunkach, POŚa zawsze się tylko zgłasza a nie ujmuje w decyzji pozwolenie na budowę, oczywiście są wyjątki ale to już zainteresowani wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.p.h.u mirko 29.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 PatiJ Firmy tej nie znam ale moge poradzić żebyś dowiedział sie wiecej w jakim systemie robia tzn jesli chodzi o centralne ogrzewanie: teraz robi sie w rurach plastik-alu-plastik sa to rury bardzo wytrzymałe i tanie . Wiem z doświadczenia ze ludzie sa nie przekonani do tego ale ja robie w tym systemie 6 lat i nikt reklamacji mi nie dał, Dodatkowo wazne jaki producent c zesto sami producenci daja gwarancje na rury ja mam 10 gw. od samego producenta zywotnośc zaś jest ponad 50 lat nie wiem jak to sprawdzili ale tak pisza ważne ze juz producent takie coś daje. Tu ktoś pisał ze kożystaja z chinskich złączek nie wiem co to za fachowiec i jaki system tego jest pełno . Najbardziej szybki i dosc tani to system press maszyna zaprasowuje złączki. Dodatkowa informajca kiedys pracowałem na złaczkach Purmo niesty przy zaciskaniu pekały teraz pacuje w Kanie. Najważniejsza jest cena ile chcą za robocizne. Bo pewnei mówia cene z materiałem. Jesli chodzi o rury do kanalizy to firmy jakościowo dużo sie nie róznia jesli chodzi o wytrzymałość. Wode też teraz robi w pcv. Ja osobiście nie polecam w samej pcv rabić gdyz zdarzały sie sytuacje gdzie ta rura kruszała wyginała sie { to moje doswiadczenie } . Jesli bedziesz chciał porady to moszesz pisac na priv . Powiec też jaki piec zakładasz ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi22 02.08.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam szukam dobrego dekarza mozecie kogos polecic?Chodzi mi o zrobienie calego opierzenia komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wifi 03.08.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Moi Drodzy! Wybrałam się dzisiaj w poszukiwaniu siatki ogrodzeniowej na Leśną 17 - szczerze odradzam. Nikt nie raczył mnie obłużyć, Pani z działu handlowego wdała się w ekscytującą rozmowę z kolegą z pokoju obok. Po 10 minutach wyszłam rozczarowana. Nie tak się traktuje Klientów. Nie marnujcie więc swojego czasu i omijajcie ten punkt szerokim łukiem. my kupowaliśmy z allegro od tej osoby http://allegro.pl/show_user.php?uid=3306199 rewelacyjny kontakt, dostawa naprawdę bardzo szybka, panowie bardzo mili tylko trzeba się umówić od razu że nikogo nie ma na działce i żeby przedzwonili z 3 godzinki wcześniej ze jadą bo dzwonią jak już są na miejscu i przez to musieli na nas czekać (ale nie byli źli, bo w sumie to pobłądzili i czekali pod dobrą ulicą ale w miejscowości obok hehe). także polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 03.08.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2010 Witam,Mam do obłożenia płytkami kotłownie. Ile fachowiec może sobie za coś takiego policzyć. Ściany i podłogi proste, bez wydziwień. Przy okazji macie kogoś sprawdzonego? Mój stary znajomy płytkarz, niestety do października zajęty a brał do tej pory 30 zł za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts