p.p.h.u mirko 23.08.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam jesli chodzi o szamba to faktycznie najtaniej wychodzi z okolic Radomia Sam brałem szaambo takie okres czekania ok 2 tyg oni sami sobie dobierali druga osobe. Koszty sa podobne Jesli chodzi o kregi to moze i taniej wyjdzie ale szambo nie jest szczelne. Szamba betonowe sa atestowane. Mozna jej matować gdy w wykopanym otworze jest woda. Jestes pewny ze woda opadowa nie bedzie ci sie dostawała do srodka ani nic z n iego nie bedzie sie wydostawac . Jak ktoś chce moge podać nr do tej firmy z ktorej zamawiałęm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 24.08.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A powiedzcie mi jaka pojemność szamba potrzbna na 2 dorosłych i 3 dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.p.h.u mirko 24.08.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A powiedzcie mi jaka pojemność szamba potrzbna na 2 dorosłych i 3 dzieci? A nie masz tego uwzglednionego w rysunkach bo jesli tak, to musisz sie dostosowac do tego jak jest w rysunku Zapytaj swojego kierownika budowy. Ja zawsze doradzam duze Kolejnym plusem tych szamb betonowych jest to ze sa zamykane duzą płytą ktora może być zbrojona i odpowiedniej grubości dzieki temu możesz jezdzić po niej i możesz stawiac je nawet na małej działce zasypac je zimią i posiać trawke:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.p.h.u mirko 24.08.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ps wielkość to 8-10 m [3] możesz też 12 m {3} http://www.szambo.go3.pl/index.php?s=szamba-ceny-szambo-cena tu masz link przykładowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 24.08.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Czolem, Czy na oproznianie szamba potrzebna jest umowa z firma wywozaca czy wystarcza rachunki? Pytam w kontekscie ew. kontroli z gminy. Pozdrawiam, Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 24.08.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 [...] Potrzebuję namiarów na tynkarzy (tynk cementowo-wapienny) maszynowy. Ci polecani (lecz zajęci) biorą 15zł za metr + materiał więc tej ceny bym chciała się trzymać ale kilka groszy w te czy w te no cóż. [...]( No nie wiem, czy znajdzie Pan kogoś w tym tygodniu w pełni sezonu...To wg mnie nie wykonalne, ale może Pan spróbować Mam sprawdzonych którzy biorą z materiałem 23 zł za cementowo-wapienne i 20zł za gipsowe. Byłem bardzo zadowolony. Jedyna ekipa jak na razie, do której nie mogę się przyczepić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 24.08.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Bardzo proszę o opinię w sprawie kosztu budowy przyłącza wodno-kanalizacyjnego. Wodę i kanalizę mamy w ulicy, za doprowadzenie na działkę (wybudowanie studzienki z wodomierzem ) wykonawca zażądał 1700 za wodę i 1500 za kanalizę. Czy ta cena jest realna, czy też mam się rozglądać za kimś innym? Z góry dziękuję za opinie. A z jakiej miejscowości Pan jest i ile metrów ma mieć to przyłącze? Mi za 14 m - od granicy działki do domu - jedna firma z Białych Błot zażądała 2500 zł !! Same wodociągi - ZWIUK - ma mi dopiero obliczyć ale wstępnie rzucili ceną około od 1500 do 2000 zł. Oczywiście chodzi tylko o przyłącze wodociągowe. Kanalizacji jeszcze nie mam. Swoją drogą, u mnie jest jeszcze zabawniejsza sytuacja, ponieważ ja muszę mieć wybudowany 80 metrowy odcinek wodociągu w drodze do mojej działki. Jako, ze ZWIUK nie ma pieniędzy, to ja mam sfinansował tą inwestycję chyba, że chcę czekać 3 do 5 lat Koszty mają mi później rozliczyć w rachunkach za wodę i wywóz szamba. Będzie to około 3 do 4 tyś zł. Czyli dam im taki nieoprocentowany kredyt Nie mam wyjścia, muszę się na to zgodzić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 24.08.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 No ja zamówiłem właśnie z tego rejonu - okolice Radomia. Za 8m3 płacę 2500zł wraz z dostawą i montażem, betonowy, zamknięty, kwadrat. Czekam na dostawę... Może się podepniesz to od razu podwiozą 2 sztuki, bo chyba czekają jeszcze na jakieś zamówienie z tego rejonu Polski. Podaje telefon: 603609347 Ja również zamierzam pod koniec września zamówić takie szambo. Na 3 osobową rodzinę (przynajmniej na razie chcę wsiąść 10m3. Zastanawiam się tylko czy brać jedno czy dwukomorową. Razem z dowozem i montażem ma to wyjść w granicach 3 tyś zł. Do tych cen co są na stronie należy dodać jeszcze koszt dostawy, który wynosi 1,5 zł za km - w przypadku gdy znajdą kolejną osobę z naszej okolicy (odległość oczywiście razy 2 - bo w 2 strony). W tym przypadku trzeba czekać aż znajdą drugiego chętnego. Jeżeli nie chcemy czekać to koszt transportu wynosi 3 zł za 1 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p.p.h.u mirko 24.08.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o szambo 2 komorowe to jeśli dobrze pamietam trzeba sobie zrobic przelew dziure do tej drugiej komory dzieki temuy mamy szambo przelewowe w jednej czesci mamy geste odpady a w drugiej rzadkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 24.08.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Z tego co ja się dowiedziałem , to otwory te są już zrobione: http://www.szambo.go3.pl/cennik/dwukomorowe.jpgZastanawiam się tylko, czy jest sens brać takie szambo, traci się w tedy na miejscu, tylko podobno mniej w tedy śmierdzi. Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.08.2010 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 p.p.h.u.mirko zaraz sprawdzę na projekcje to szambo- strona którą podałeś do szamba to Warszawa, a ci z Radomia mają stronę czy po prostu dzwonić? emjot27 wiem że to sezon no i chyba będę musiała poczekać z tynkami jeśli nie znajdę (zrobię wylewki najpierw i tyle) ale będę wdzięczna za telefon bo go nie wyczytałam w poście pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.08.2010 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 szamba ciąg dalszy: jaka to różnica czy szambo jest 1/2/3 komorowe? tzn rozumiem że 'luzy' przelewają się do drugiej komory ale co z 'masą solidną' ? Czy obie części są wypróżniane? Czy tylko część płynna a co z resztą? Sorki ale na tym etapie jestem nowa w te klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 25.08.2010 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 mirko za rano... oczywiście że to strona z Radomia tylko ulica Warszawska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
7tonik 25.08.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 (zrobię wylewki najpierw i tyle)Ja tak zrobiłem. Niestety "fachowcy" są przyzwyczajeni, że na dole nie trzeba dokładnie wykańczać, bo przyjdzie jeszcze posadzka. Miałem duże problemy z dokładnością przy posadzce. Trzeba przed "robotą" uczulić, że ma być równo przy pozadzce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymi 25.08.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Czy ma ktoś może na zbyciu studnię wodomierzową PE (plastikową), wodoszczelną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tymi 25.08.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 A z jakiej miejscowości Pan jest i ile metrów ma mieć to przyłącze? Mi za 14 m - od granicy działki do domu - jedna firma z Białych Błot zażądała 2500 zł !! Same wodociągi - ZWIUK - ma mi dopiero obliczyć ale wstępnie rzucili ceną około od 1500 do 2000 zł. Oczywiście chodzi tylko o przyłącze wodociągowe. Kanalizacji jeszcze nie mam. Swoją drogą, u mnie jest jeszcze zabawniejsza sytuacja, ponieważ ja muszę mieć wybudowany 80 metrowy odcinek wodociągu w drodze do mojej działki. Jako, ze ZWIUK nie ma pieniędzy, to ja mam sfinansował tą inwestycję chyba, że chcę czekać 3 do 5 lat Koszty mają mi później rozliczyć w rachunkach za wodę i wywóz szamba. Będzie to około 3 do 4 tyś zł. Czyli dam im taki nieoprocentowany kredyt Nie mam wyjścia, muszę się na to zgodzić :/ Budujemy w Maksymilianowie, przyłącze ma mieć około 10 m, może nawet mniej. Na szczęście wodociąg w drodze jest, ale ta cena za podciągnięcie tylko na działkę wydaje mi się trochę przesadzona. Wykonawca tłumaczył to kosztem studzienki wodomierzowej, wodoszczelnej, której aktualnie poszukuję. 80 m w drodze do przeciągnięcia to rzeczywiście sporo..., ciekawe, czy okażą się słowni później. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Njord 25.08.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witam,poszukuję ekipy budowlanej do postawienia garażu murowanego w okolicach Torunia.Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.08.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Njord, poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celdom 25.08.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Papuch a czemu pytasz o szambo, masz przeciez zgode na POS, swoja droga dzieki na info odnosnie zlozenia odwolania do wojewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 25.08.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Budujemy w Maksymilianowie, przyłącze ma mieć około 10 m, może nawet mniej. Na szczęście wodociąg w drodze jest, ale ta cena za podciągnięcie tylko na działkę wydaje mi się trochę przesadzona. Wykonawca tłumaczył to kosztem studzienki wodomierzowej, wodoszczelnej, której aktualnie poszukuję. 80 m w drodze do przeciągnięcia to rzeczywiście sporo..., ciekawe, czy okażą się słowni później. Pozdr. Wg mnie taka cena to niestety norma. Podobno sama studzienka to koszt w granicach 600 do 800 zł, Potem koszty rury i robocizny. Kilka lat temu mój brat płacił już za takie przyłącze (wodne) 1500 zł. Jak widać, nie zmieniło się wiele w tej kwestii. Niestety, kompletnie nie orientuje się w kwestii przyłącza kanalizacji. To mnie czeka za jakieś 3-5 lat kiedy wybudują kanalizę w mojej miejscowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts