Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktos z szanownych budujących kolegów i koleżanek może polic solidną i sprawdzoną ekipę od wieźby dachowej i dachówki? Termin 2011r ale jak ktos dobry to juz niema wolnych terminów.

Z góry dziekuję

Mi więźbę i dachówkę robił Roman Talarowski (okolice Łabiszyna) . Ma również swój własny tartak, więc wszystko sam przygotowuje. Ja jestem zadowolony Tel: 605-884-159

Witam mam pytanie poszukuję murarzy, ekipy budowlanej do wykonania domku wiosną 2011 r. jest to domek z archetonu Zojka mini pow. użytkowa 108 m2 powieszchnia zabudowy 200m2, prace jakie mają zostać wykonane to ławy, mury fundamentowe, ściany zew. i wew., strop.

Ewentualnie w zależności od okazyjnej ceny stan surowy zamknięty bez elektryki.

Proszę o wycenę jeżeli potrzebne jest wiecej informacji kontakt mailem [email protected]

Witam,

Czy ktoś z was może polecić z okolic Bydgoszczy dobrą i nie drogą firmę która mogła wykonać zabudowę do kuchni.

Zastanawiam się na razie na dwiema firmami:

- Meblobuk z Fordonu

- Stolgro z Gdańskiej

Czy ktoś z was korzystał może z ich usług?

Z tych nie korzystałem,szacunkowa cena kuchni jaką sobie zaplanowaliśmy w salonie FUTURA z gdańskiej była o kilkadziesiat procent

wyższa od ceny za jaką wykonał nam polecony wykonawca (ten sam material - fronty foliowane, m. in. 2 kosze cargo , szafki z frontami drewno/szkło, itd ) .

Z tym że projekt zrobiliśmy sami . Z kuchni (po niespełna 2 latach) jesteśmy zadowoleni.

Mogę wysłać tel. na priv

pozdr.

Cześć. Czy ktoś mógłby udzielić mi informację dotyczącą tego, ile czeka się teraz w Toruniu na przyłącza i ile średnio trwa załatwienie pozwolenia na budowę? Jestem na samym początku tej całej biurokracji i zastanawiam się czy na wiosnę uda się wystartować z budową :) Pozdrawiam

Dwa lata temu zaczelam wlasnie o tej porze zalatwianie formalnosci i w lutym mialam wszystkie potrzebne dokumenty do rozpoczecia zalatwiania kredytu i budowy. Wszystko zlecilam firmie w Toruniu i sama nie chodzilam za niczym, pewnie mozna troszke przyspieszyc jak samemu sie dopilnuje.

pozdrawiam z zamieszkanego juz domku:yes:

Wysłałem na priv., blat ten grubszy kronopol 38 mm

Ja tez mam ten grubszy z kronopolu, pierwszy przyjechal mocno zarysowany, drugi niby nie ale po docieciu i polozeniu tez zauwazylam zarysowania. Jednak to moze byc problem firmy kladacej blat a nie samego kronopolu, bo o n ich slyszalam wiele dobrego.

Możecie polecić jakąś firmę gdzie zamawialiście okna i z której jesteście zadowoleni?

Ja mam drewniane okna witraz, jestem bardzo zadowolona. Sa piekne! Maja przedstawicielstwo w Toruniu, ale nie bierz od Podlewskiego bo mozesz i po roku nie dostac. Na stronie witraza sa numery do przedstawicieli.

Z tych nie korzystałem,szacunkowa cena kuchni jaką sobie zaplanowaliśmy w salonie FUTURA z gdańskiej była o kilkadziesiat procent

wyższa od ceny za jaką wykonał nam polecony wykonawca .

Mogę wysłać tel. na priv

pozdr.

Witam. Mógłbym także otrzymać namiary na tego stolarza?

pozdrawiam

mcs

Dwa lata temu zaczelam wlasnie o tej porze zalatwianie formalnosci i w lutym mialam wszystkie potrzebne dokumenty do rozpoczecia zalatwiania kredytu i budowy. Wszystko zlecilam firmie w Toruniu i sama nie chodzilam za niczym, pewnie mozna troszke przyspieszyc jak samemu sie dopilnuje.

pozdrawiam z zamieszkanego juz domku:yes:

Czy mogłabyś napisać co to za firma, jakie świadczy usługi i jaki był orientacyjny koszt? Może rzeczywiście warto zlecić to komuś i oszczędzić sobie latania po urzędach... :)

Czy mogłabyś napisać co to za firma, jakie świadczy usługi i jaki był orientacyjny koszt? Może rzeczywiście warto zlecić to komuś i oszczędzić sobie latania po urzędach... :)

Na wrzosach jest biuro projektowe thermoprojekt na Pigwowej. Jezeli chodzi o formalnosci to bylam bardzo zadowolona, o ceny musisz tam pytac. Naprawde nie pamietam i placilam wszystko razem wiec nie wiem ile wzieli za zalatwienie tego. Ale kierownika budowy od nich nie polecam, ida na ilosc a nie na jakosc. Kierownik zjawil sie dwa razy na budowie i nic nie umial doradzic.