Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Na wrzosach jest biuro projektowe thermoprojekt na Pigwowej. Jezeli chodzi o formalnosci to bylam bardzo zadowolona, o ceny musisz tam pytac. Naprawde nie pamietam i placilam wszystko razem wiec nie wiem ile wzieli za zalatwienie tego. Ale kierownika budowy od nich nie polecam, ida na ilosc a nie na jakosc. Kierownik zjawil sie dwa razy na budowie i nic nie umial doradzic.

Przejadę się do nich w takim razie. Widziałam, że można też u nich kupić projekt, zrobić adaptację. Czy korzystałaś jeszcze z innych usług tej firmy?

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przejadę się do nich w takim razie. Widziałam, że można też u nich kupić projekt, zrobić adaptację. Czy korzystałaś jeszcze z innych usług tej firmy?

Tak, u nich kupowalam projekt, bralam od nich geodete, robili zmiany w projekcie i na koniec wszystkie formalnosci z zakonczeniem budowy bo to tez spory wydatek i troche latania. Oni maja tez duzo ekip, z ktorymi wspolpracuja, na pewno wiec nic nie sknoca ale drozej niz jak sie samemu poszuka. Moja kolezanka wziela od nich ekipe i caly dom budowala, byla bardzo zadowolona. Ja chcialam od nich kogos do fundamentow ale bylo sporo drozej niz jak sama znalazlam. Z papierkowej roboty bedziesz na pewno zadowolona bo jakby nie bylo maja znajomosci i jak chca to moga troche przyspieszyc.:)

Czyżbyś planował wystartować na wiosnę? Gdzie planujesz się budować, jeśli oczywiście można spytać i na jakim etapie załatwiania jesteś? Pozdrawiam :)

Tak startuje od razu jak to będzie możliwe po zimie. A na etapie jestem takim, że złożyłem już wniosek o odrolnienie i za tydzień najdalej za dwa składam wniosek o pozwolenie na budowę. Pierwszy tydzień stycznia składam wniosek o kredyt. Aktualnie szukam murarza bo ciężko u mnie z czasem na taką robotę a resztę prac będę wykonywał sam.

Tjaaak... ja mojej ekipy na 100% nie polecę.... od miesiąca kominy cieknął i nie wiadomo co z tym zrobić...A panowie też właściwie mnie olewają bo byli na dachu i twierdzą że obróbka git tylko że przez dziurawkę cieknie a że nie powinno się obmurowywać z tego kominów to już pan cholerny fachowiec nie wiedział ;-(((((

Witam,

Czy ktoś z was może polecić z okolic Bydgoszczy dobrą i nie drogą firmę która mogła wykonać zabudowę do kuchni.

Zastanawiam się na razie na dwiema firmami:

- Meblobuk z Fordonu

- Stolgro z Gdańskiej

Czy ktoś z was korzystał może z ich usług?

My mamy kuchnię właśnie ze Stolgro - świetne doradztwo, projekt. Umówiliśmy się na konkretny termin i został on dotrzymany. Panowie przyjechali i fachowo zamontowali kuchnię i sprzęt. Wszystko fachowo i ekspresowo. I od tej pory - ok 2 lata - cieszymy się świetną kuchnią! Polecam.

Tjaaak... ja mojej ekipy na 100% nie polecę.... od miesiąca kominy cieknął i nie wiadomo co z tym zrobić...A panowie też właściwie mnie olewają bo byli na dachu i twierdzą że obróbka git tylko że przez dziurawkę cieknie a że nie powinno się obmurowywać z tego kominów to już pan cholerny fachowiec nie wiedział ;-(((((

papuch, miałem podobną historię: komin ciekł, a dekarz zarzekał się (ostatecznie miał rację), że obróbka blacharska jest szczelna, bo była nawet wpuszczona w mur komina. Ja mam komin również obmurowany klinkierem - dziurawką, natomiast płaszczyzna na górze (sama góra komina) - z pełnej. Okazało się, że mimo pełnej cegły po 2 latach na górnej płaszczyźnie zaczęło cieknąć przez pory w fugach, a lało się dość solidnie. Problem rozwiązał dekarz robiąc obróbkę z blachy na całej górnej powierzchni komina, oczywiście z otworem na wylot spalinowy :-) (wentylacje mam na boki). Teraz mam sucho jak pieprz, nie cieknie ani kropla.

Michał

Też mamy problem z kominem, pomogło uszczelnienie fug jakims preparatem, chyba Atlasa.

Na obróbke kominą od góry blachą dekarz zrobił duże oczy, więc niestety nie mamy.

Co do mebli w Bydgoszczy polecam http://www.unistyl.pl/.

Nie polecam składu opału w Białych Błotaach, za węzłem koło nedleśnictwa.

Czy w kwestii załatwienia formalności są to dobre ceny?:

* mapka do celów projektowych 500zł

* adaptacja projektu z podpiwniczeniem domu ok 3700 zł

* przyłącza - ok 1100 zł za jedno przyłącze (projekt)

i do tego załatwią formalności związane z pozwoleniem na budowę i z tymi przyłączami...

Co sądzicie na ten temat?

Czy w kwestii załatwienia formalności są to dobre ceny?:

* mapka do celów projektowych 500zł

* adaptacja projektu z podpiwniczeniem domu ok 3700 zł

* przyłącza - ok 1100 zł za jedno przyłącze (projekt)

i do tego załatwią formalności związane z pozwoleniem na budowę i z tymi przyłączami...

Co sądzicie na ten temat?

Cena mapki jest wszędzie stała, bo tyle chyba pobiera urząd , więc ok.

Natomiast, Ja za adaptację płaciłem 2300, cena zawierała już przyłącza elektryczne, wodociągowe, przydomową oczyszczalnię ścieków.

Witam,

Poszukuję sprawdzonej i solidnej ekipy (firmy)w rozsądnej cenie do wybudowania "Domu w truskawkach 2" w Osówcu koło Bydgoszczy. Najlepiej pod klucz. Początek jak najwcześniej wiosną 2011 roku.

Może mogłabym zobaczyć u kogoś ten domek na żywo?