amberka 26.11.2010 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Na wrzosach jest biuro projektowe thermoprojekt na Pigwowej. Jezeli chodzi o formalnosci to bylam bardzo zadowolona, o ceny musisz tam pytac. Naprawde nie pamietam i placilam wszystko razem wiec nie wiem ile wzieli za zalatwienie tego. Ale kierownika budowy od nich nie polecam, ida na ilosc a nie na jakosc. Kierownik zjawil sie dwa razy na budowie i nic nie umial doradzic. Przejadę się do nich w takim razie. Widziałam, że można też u nich kupić projekt, zrobić adaptację. Czy korzystałaś jeszcze z innych usług tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 26.11.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Przejadę się do nich w takim razie. Widziałam, że można też u nich kupić projekt, zrobić adaptację. Czy korzystałaś jeszcze z innych usług tej firmy? Tak, u nich kupowalam projekt, bralam od nich geodete, robili zmiany w projekcie i na koniec wszystkie formalnosci z zakonczeniem budowy bo to tez spory wydatek i troche latania. Oni maja tez duzo ekip, z ktorymi wspolpracuja, na pewno wiec nic nie sknoca ale drozej niz jak sie samemu poszuka. Moja kolezanka wziela od nich ekipe i caly dom budowala, byla bardzo zadowolona. Ja chcialam od nich kogos do fundamentow ale bylo sporo drozej niz jak sama znalazlam. Z papierkowej roboty bedziesz na pewno zadowolona bo jakby nie bylo maja znajomosci i jak chca to moga troche przyspieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.11.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Panowie na prawdę nie macie żadnej ekipy budowlanej by polecić?? wysłałam namiary na pw. Chyba, że panie nie mogą polecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 27.11.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 wysłałam namiary na pw. Chyba, że panie nie mogą polecać Agnieszko dzięki za namiary. Ogólnie zaczynamy się rozglądać za ekipą, bo obawiam się, że z terminami może być ciężko. Jeśli macie jeszcze namiary na sprawdzone ekipy to również poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 28.11.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 wysłałam namiary na pw. Chyba, że panie nie mogą polecać NIe no oczywiście że Panie też mogą. Już myślałem że nikt mi nie odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 28.11.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 NIe no oczywiście że Panie też mogą. Już myślałem że nikt mi nie odpowie. Czyżbyś planował wystartować na wiosnę? Gdzie planujesz się budować, jeśli oczywiście można spytać i na jakim etapie załatwiania jesteś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 28.11.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Czyżbyś planował wystartować na wiosnę? Gdzie planujesz się budować, jeśli oczywiście można spytać i na jakim etapie załatwiania jesteś? Pozdrawiam Tak startuje od razu jak to będzie możliwe po zimie. A na etapie jestem takim, że złożyłem już wniosek o odrolnienie i za tydzień najdalej za dwa składam wniosek o pozwolenie na budowę. Pierwszy tydzień stycznia składam wniosek o kredyt. Aktualnie szukam murarza bo ciężko u mnie z czasem na taką robotę a resztę prac będę wykonywał sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 29.11.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Tjaaak... ja mojej ekipy na 100% nie polecę.... od miesiąca kominy cieknął i nie wiadomo co z tym zrobić...A panowie też właściwie mnie olewają bo byli na dachu i twierdzą że obróbka git tylko że przez dziurawkę cieknie a że nie powinno się obmurowywać z tego kominów to już pan cholerny fachowiec nie wiedział ;-((((( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dori 29.11.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Witam, Czy ktoś z was może polecić z okolic Bydgoszczy dobrą i nie drogą firmę która mogła wykonać zabudowę do kuchni. Zastanawiam się na razie na dwiema firmami: - Meblobuk z Fordonu - Stolgro z Gdańskiej Czy ktoś z was korzystał może z ich usług? My mamy kuchnię właśnie ze Stolgro - świetne doradztwo, projekt. Umówiliśmy się na konkretny termin i został on dotrzymany. Panowie przyjechali i fachowo zamontowali kuchnię i sprzęt. Wszystko fachowo i ekspresowo. I od tej pory - ok 2 lata - cieszymy się świetną kuchnią! Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 29.11.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Tjaaak... ja mojej ekipy na 100% nie polecę.... od miesiąca kominy cieknął i nie wiadomo co z tym zrobić...A panowie też właściwie mnie olewają bo byli na dachu i twierdzą że obróbka git tylko że przez dziurawkę cieknie a że nie powinno się obmurowywać z tego kominów to już pan cholerny fachowiec nie wiedział ;-((((( papuch, miałem podobną historię: komin ciekł, a dekarz zarzekał się (ostatecznie miał rację), że obróbka blacharska jest szczelna, bo była nawet wpuszczona w mur komina. Ja mam komin również obmurowany klinkierem - dziurawką, natomiast płaszczyzna na górze (sama góra komina) - z pełnej. Okazało się, że mimo pełnej cegły po 2 latach na górnej płaszczyźnie zaczęło cieknąć przez pory w fugach, a lało się dość solidnie. Problem rozwiązał dekarz robiąc obróbkę z blachy na całej górnej powierzchni komina, oczywiście z otworem na wylot spalinowy (wentylacje mam na boki). Teraz mam sucho jak pieprz, nie cieknie ani kropla. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 30.11.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Też mamy problem z kominem, pomogło uszczelnienie fug jakims preparatem, chyba Atlasa.Na obróbke kominą od góry blachą dekarz zrobił duże oczy, więc niestety nie mamy. Co do mebli w Bydgoszczy polecam http://www.unistyl.pl/. Nie polecam składu opału w Białych Błotaach, za węzłem koło nedleśnictwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meehowy 30.11.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Pewnie zrobil duze oczy, bo by musial wlezc powyzej kalenicy Konsultowalem z kier-budem i potwierdzil, ze robi sie na 2 sposoby, zeby nie cieklo od szczytu komina: wylewka z betonu albo blacha. Przez fugi zawsze bedzie cieklo predzej czy pozniej. Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 01.12.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ta - tylko wiemy jak chętnie ekipy wracają na budowy poprawić to, za co dostały już pieniądze. Do dokończenia obróbki blacharskiej dobre kilka tygodni dekarzy ściagaliśmy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amberka 01.12.2010 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Czy w kwestii załatwienia formalności są to dobre ceny?: * mapka do celów projektowych 500zł* adaptacja projektu z podpiwniczeniem domu ok 3700 zł* przyłącza - ok 1100 zł za jedno przyłącze (projekt) i do tego załatwią formalności związane z pozwoleniem na budowę i z tymi przyłączami... Co sądzicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 02.12.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Za mapke płaciłam 400 zł, Za projekt przyłącza wodociągowego 600 zł, Adaptacja zależy chyba od zakresu zmian, akurat nas to wyniosło około 2 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 02.12.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Witam sąsiedzi z Murowańca, Mam do sprzedania łopaty do śniegu 24,40 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszrr 03.12.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 Czy w kwestii załatwienia formalności są to dobre ceny?: * mapka do celów projektowych 500zł * adaptacja projektu z podpiwniczeniem domu ok 3700 zł * przyłącza - ok 1100 zł za jedno przyłącze (projekt) i do tego załatwią formalności związane z pozwoleniem na budowę i z tymi przyłączami... Co sądzicie na ten temat? Cena mapki jest wszędzie stała, bo tyle chyba pobiera urząd , więc ok. Natomiast, Ja za adaptację płaciłem 2300, cena zawierała już przyłącza elektryczne, wodociągowe, przydomową oczyszczalnię ścieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi22 09.12.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 witamszukam dobrej ekipy(fachowca)do remontu pokoju tzn szpachlowanie,malowanie,tapetaz okolic bydgoszczy praca w murowancuma ktos namiar na sprawdzona ekipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagmarakal 10.12.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witam,Poszukuję sprawdzonej i solidnej ekipy (firmy)w rozsądnej cenie do wybudowania "Domu w truskawkach 2" w Osówcu koło Bydgoszczy. Najlepiej pod klucz. Początek jak najwcześniej wiosną 2011 roku. Może mogłabym zobaczyć u kogoś ten domek na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanders 17.12.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 WitamSzukam solidnego stolarza do wykonania drzwi wewnętrznych mam ich 9szt do zrobienia moze ma ktoś namiary na sprawdzonego i solidnego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts