Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Porównam sobie

Witajcie. Zaczynam budowe w Nekli (koło Żołędowa). Może ktoś dałby mi namiary na atrakcyjna hurtownie materiałów w pobliżu i może udzielił jakiś cennych wskazówek. Pozdrawiam.

Cześć. Ja buduję w Żołędowie i muszę Cię zmartwić ten rejon jest drogi. Wszystkie hurtownie sobie nieźle życzą za materiały. Ja ściągałam materiały z MAT-BUDU ze Złejwsi Małej. Ja już mam wodę podprowadzoną i elektrykę, więc już znam ceny materiałów, które tam kupiłam. Jeżeli jesteś zaintereswana to chętnie podam. Wszędzie trzeba się mocno targować, bo inaczej to Cię obedrą. Pozdrawiam.

Ja poszukuję ekipy do wykończeniówki, bo ta, która u mnie budowała mnie wykończyłą.

poproszę jakieś informacje nt materiałów budowlanych :D Porównam sobie..

Witam buduje w Zielonce narazie stan surowy otwarty niedaleko szkoły.

A my z tyłu za tartakiem. Na razie stan prawie zerowy, tzn. dziś zalali ławy fundamentowe. Małymi kroczkami do przodu! Od wtorku dalsze prace. A który to Twój domek?

Pozdrawiam i radosnych swiąt życzę! :D

A tak na marginesie, mam pytanie. Do naszego domku chcemy kupić piec na eko groszek z podajnikiem. Poszukuję namiary na producenta (?), hurtownie (?) takich piecy z Bydgoszczy lub okolic.

Witaj niu

tez kupuję piec na ekogroszek z podajnikiem.

Wybralem HEF`a 18KW z tzw rusztem.

Nie jest on najtańszy, ale przeglądalem na forum opinie i byly bardzo pozytywne.

Piec kupię w CENTRAL-BUD na Toruńskiej (naprzeciw Adrii)

Jeszcze jedno... zwróć uwagę na swój komin. Ja mialem w projekcie piec gazowy i do tego byl przystosowany komin, a dokladnie jego przekrój 14x14cm. Dla pieca na eko-groszek jest to zdecydowanie za malo. Przekrój powinien być co najmniej 28x14cm. Ja musialem skuć gotowy już komin i polączyc dwa przewody kominowe co dalo zwiększony ciąg.

Nie zrób też tego blędu i od razu zwróć na to uwagę, bo to podobno częsty problem.

pozdrawiam

Ja troszke z innej beczki...Nie wiecie czasem,gdzie w okolicach B-szczy dostane tanie iglaki???

Tez robie zwiady...w tym temacie. W tym tygodniu jadę bezposrednio do szkółek - "Niedźwiedź" w Nowym Dworze przed Koronowem i druga w samym Koronowie ... Po zwiadach dam Ci znać co i za ile oferują :D Napewno będzie taniej i lepsze jakościowo jak w marketach..

Ja bedę zbierać oferty na thuje, cyprysiki i świerki...itp

Pozdrawiam

tasija

ja tez, ja też

macie już jakieś namiary???

też chętnie trochę kupię iglaczków...

w ostatni weekend na Luczniczce byly targi ogrodnicze :D :D

kupiliśmy różę chińską, brzózkę i coś tam jeszcze :lol:

... ale iglaków tez nam trzeba, no i ogrodzenia co by nam później nie gwizdneli :wink: :roll: :lol: :x :evil: :cry: