vayakon 19.01.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Moi Drodzy, czy możecie mi zdradzić z jakim wyprzedzeniem szukaliście ekip budowlanych? Na ile wcześniej podpisywaliście umowy? Przy okazji, jeśli ktoś ma namiay na dobrą ekipę budowlaną w Bydgoszczy poproszę o namiary na priva. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 19.01.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Moi Drodzy, czy możecie mi zdradzić z jakim wyprzedzeniem szukaliście ekip budowlanych? Na ile wcześniej podpisywaliście umowy? Poszukiwania zaczęliśmy w październiku z założeniem rozpoczęcia na wiosnę. Ekipę wybraliśmy chyba w grudniu (po castingu :) ) a budowa ruszyła w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 20.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Czesc, projektan podsunal mi jeszcze jedna zmiane w projekcie chodzi o zastapienie stropu zelbetonowego oraz wiezby wiązarem ( kratownica) plus strop drewniany kosztowo deklaruja ok 50 PLN za m2 jesli zaloze, ze same stropy plus wiezba kosztuje na moj dach 330m2 okolo 30 tys to zaoszczedzam 50% macie juz jakies doswiadczenie w tym temacie? dzieki za info PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 20.01.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Moi Drodzy, czy możecie mi zdradzić z jakim wyprzedzeniem szukaliście ekip budowlanych? Na ile wcześniej podpisywaliście umowy? Przy okazji, jeśli ktoś ma namiay na dobrą ekipę budowlaną w Bydgoszczy poproszę o namiary na priva. Z góry dziękuję Zdecydowanie jest to ostatni moment na umowy: wyglada to tak : - do stycznia ekipy zbieraja na chleb- cena atrakcyjna, gdyz musza dac zajecie pracownikom na wiosne - od lutego do kwietnia jak juz maja 70% oblozenia zbieraja na masełko , czyli aby cos lepiej zarobic - od maja do konca roku jak juz nie ma gdzie szpilki wlozyc to na dobra wędlinkę z narzutem wielkim zostawiajac wkurzonych inwestorów z rozgrzebana robotą powodzenia pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 22.01.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, czy ktos sie wlasnie buduje lub zamierza? Poszukuje miejsca, gdzie obecnie korzystnie mozna kupic stal i pochodne, jak stropy i nadproza. Startuje w marcu, lecz widze, ze ceny juz wystartowaly do gory i nie ma co czekac Napiszcie tez, gdzie tanio kupiliscie bloczki betonowe i czy majster chcial z nich budowac:) pozdrawiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 23.01.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 PODAJĘ PONIŻEJ TERMINY WYBORÓW SOŁTYSA - DOBRY KANDYDAT MILE WIDZIANY Murowaniec I termin 25.01.2011 r. godz. 18:00 II termin 04.02.2011 r. godz. 18:00 Parafia pw. Św. Rafała Kalinowskiego, ul. Św. R. Kalinowskiego 2 Murowaniec Przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 24.01.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Czesc, czy ma ktos dachowke Creatona i czy jestescie zadowoleni? pozdarwiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 24.01.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Witam czeka mnie na wiosnę krycie dachu dachówka i pytanie jak kształtują się aktualnie ceny za m2 dach kopertowy z facjatkami, wiadomo orynnowanie, podbitka dachu ok 340m2Jak macie jakieś sprawdzone ekipy to chętnie skorzystam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vayakon 24.01.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 A ja mam jeszcze jeden dylemat, co wybrać:http://projekty.lipinscy.pl/Montreal_III/ - z tym, że musimy skrócić garaż o 50cm ze względu na drzewo, czy http://www.domyzwizja.pl/ Doskonały 1ENPierwszy wydaje się być głosem rozumu, drugi serca. Co myślicie o tych projektach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 25.01.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam czeka mnie na wiosnę krycie dachu dachówka i pytanie jak kształtują się aktualnie ceny za m2 dach kopertowy z facjatkami, wiadomo orynnowanie, podbitka dachu ok 340m2 Jak macie jakieś sprawdzone ekipy to chętnie skorzystam Pozdrawiam Czesc, z tematem krycia dachu bym nie czekal, im pozniej tym drozej ja kryje dach wiezba i ceramiką w czerwcu na pow 330m2 : podniesiona koperta, deskowanie, papa, podbitka, rynny, piorunochron itp +oczywiscie sama dachowka ceny na rynku bydgoskim od 70-100 pln za m2 mi sie udalo zdobyc u dobrego majstra cene 75pln ze skomplikowana blacharka, teraz umowa w czerwcu robota, dachowka tez kupuje w styczniu, gdyz od lutego ok. 15% drozsza- zreszta jak wszystko przy kupnie dachowki na koperte uwazaj, aby dachowka nie byla zbyt duza bo kiepsko to wyglada ( min 12-13 szt na 1 m2- optymalnie 14 szt/1m2) powodzenia PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 26.01.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 PRZERZUCAM ZE STRONY GMINY BB Autobus 92 do likwidacji? W dniu 24-01-2011 na zebraniu wiejskim w Białych Błotach mieszkańcy zostali poinformowani o tym, że Rada Gminy Białe Błota planuje zmniejszyć dotację do linii autobusowej nr 92 do poziomu 100.000 zł. Przypomnijmy, że autobus linii 92 obsługuje komunikację w gminie Białe Błota począwszy od Ronda Grunwaldzkiego aż do Murowańca. Z przejazdów tą linią korzysta zarówno młodzież szkolna, jak i dojeżdżający do uczelni studenci, osoby pracujące dojeżdżające do pracy i seniorzy. Tak więc z linii korzystają mieszkańcy Gminy Białe Błota z okolic Murowańca, Lipnik, Drzewiec, Jasińca, Kruszyna Krajeńskiego oraz Białych Błot. Koszt utrzymania tej linii to składowa opłat za bilety jednorazowe i miesięczne oraz dotacja z gminy Białe Błota. Zgodnie z porozumieniem z dnia 17 lipca 2006 roku gmina przekazuje miastu Bydgoszcz dotację celową. W roku 2011 będzie to około 450.000 zł. W budżecie gminy na rok 2011 Rada Gminy planuje uwzględnić 100.000 zł na ten cel. - Podpisane z miastem porozumienie mówi o dotacji celowej do linii autobusowej 92. Sto tysięcy złotych to zaledwie jedna czwarta kosztów niezbędnych do wywiązania się z tego porozumienia. Termin wypowiedzenia porozumienia to sześć miesięcy, a więc jeśli Rada Gminy podejmie uchwałę budżetową z tym zapisem, to będziemy musieli wypowiedzieć porozumienie. W konsekwencji linia 92 zostanie zlikwidowana już z końcem lipca 2011. - mówi Wójt Gminy Katarzyna Kirstein-Piotrowska. Decyzja o dalszym istnieniu linii autobusowej nr 92 zapadnie na najbliższej sesji, czyli w czwartek 27 stycznia 2011. Na tym spotkaniu radni mają podjąć uchwałę budżetową, z której między innymi wynikać ma wielkość dotacji do linii 92. Sprawa jeszcze nie jest przesądzona! Apelujemy więc do mieszkańców korzystających z autobusu linii 92 o zabranie głosu w sprawie proponowanej jej likwidacji. Apelujemy do mieszkańców Murowańca, Lipnik, Kruszyna Krajeńskiego, Drzewiec, Jasińca, Białych Błot i wszystkich miejscowości zainteresowanych utrzymaniem linii 92! Wasz głos się liczy, a miejscem dyskusji niech będzie najbliższa sesja Rady Gminy. W czwartek, 27 stycznia 2011 o godz. 14.00 w Auli Publicznego Gimnazjum rozpocznie się sesja, na której mieszkańcy mogą zabrać głos w sprawie dotacji do autobusu linii 92. Zapraszamy. Red. Elwira Zwolińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 26.01.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 a moze te 100.000 pln wystarczy na busa, zaproponujecie wojtowi, aby zatrudnil kierowce z UP i odstapil mu swojego tarpana PRZERZUCAM ZE STRONY GMINY BB Autobus 92 do likwidacji? W dniu 24-01-2011 na zebraniu wiejskim w Białych Błotach mieszkańcy zostali poinformowani o tym, że Rada Gminy Białe Błota planuje zmniejszyć dotację do linii autobusowej nr 92 do poziomu 100.000 zł. Przypomnijmy, że autobus linii 92 obsługuje komunikację w gminie Białe Błota począwszy od Ronda Grunwaldzkiego aż do Murowańca. Z przejazdów tą linią korzysta zarówno młodzież szkolna, jak i dojeżdżający do uczelni studenci, osoby pracujące dojeżdżające do pracy i seniorzy. Tak więc z linii korzystają mieszkańcy Gminy Białe Błota z okolic Murowańca, Lipnik, Drzewiec, Jasińca, Kruszyna Krajeńskiego oraz Białych Błot. Koszt utrzymania tej linii to składowa opłat za bilety jednorazowe i miesięczne oraz dotacja z gminy Białe Błota. Zgodnie z porozumieniem z dnia 17 lipca 2006 roku gmina przekazuje miastu Bydgoszcz dotację celową. W roku 2011 będzie to około 450.000 zł. W budżecie gminy na rok 2011 Rada Gminy planuje uwzględnić 100.000 zł na ten cel. - Podpisane z miastem porozumienie mówi o dotacji celowej do linii autobusowej 92. Sto tysięcy złotych to zaledwie jedna czwarta kosztów niezbędnych do wywiązania się z tego porozumienia. Termin wypowiedzenia porozumienia to sześć miesięcy, a więc jeśli Rada Gminy podejmie uchwałę budżetową z tym zapisem, to będziemy musieli wypowiedzieć porozumienie. W konsekwencji linia 92 zostanie zlikwidowana już z końcem lipca 2011. - mówi Wójt Gminy Katarzyna Kirstein-Piotrowska. Decyzja o dalszym istnieniu linii autobusowej nr 92 zapadnie na najbliższej sesji, czyli w czwartek 27 stycznia 2011. Na tym spotkaniu radni mają podjąć uchwałę budżetową, z której między innymi wynikać ma wielkość dotacji do linii 92. Sprawa jeszcze nie jest przesądzona! Apelujemy więc do mieszkańców korzystających z autobusu linii 92 o zabranie głosu w sprawie proponowanej jej likwidacji. Apelujemy do mieszkańców Murowańca, Lipnik, Kruszyna Krajeńskiego, Drzewiec, Jasińca, Białych Błot i wszystkich miejscowości zainteresowanych utrzymaniem linii 92! Wasz głos się liczy, a miejscem dyskusji niech będzie najbliższa sesja Rady Gminy. W czwartek, 27 stycznia 2011 o godz. 14.00 w Auli Publicznego Gimnazjum rozpocznie się sesja, na której mieszkańcy mogą zabrać głos w sprawie dotacji do autobusu linii 92. Zapraszamy. Red. Elwira Zwolińska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 27.01.2011 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 a moze te 100.000 pln wystarczy na busa, zaproponujecie wojtowi, aby zatrudnil kierowce z UP i odstapil mu swojego tarpana To nie jest powód do żartów, bo to jest poważna sprawa. Zwłaszcza, że mieszkańcy Łochowa, Łochowic i Lisiego Ogona wychodzą z założenia, że jak inni mają a oni nie tzn. że trzeba im zabrać. Różnica zasadnicza jest taka, że tylko w Murowańcu się mieszka i spędza wolny czas, reszta życia jest w mieście. W Murowańcu nie ma szkoły, przychodni, chodników, ulic z kostki, apteki, zakładów pracy, kanalizacji tak jak ma to miejsce w Łochowie i Lisim Ogonie. Przecież to jakiś SKANDAL, że w tych czasach wychodzi się z takiego założenia, że j"ak inni mają a ja nie to trzeba im zabrać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 30.01.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Czesc, czy ma ktos dachowke Creatona i czy jestescie zadowoleni? pozdarwiam PWA Ja mam Creaton Premion Zieleń mat angobowana. Moim zdaniem super materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin z Bydzi 30.01.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 WitamSzukam-kupię używaną betoniarkę- może być jakiś klamot- byle trochę kręcił i był na 220V.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 31.01.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Ja mam Creaton Premion Zieleń mat angobowana. Moim zdaniem super materiał. Czesc, czy byly jakies problemy z montazem? czy w Twoim przypadku dachowki kominkowe i trojniki byly rowniez takie drogie ( 280 pln szt)? zamieniles je jakos? pozdrawiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 31.01.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie odnosnie sposobu montazu rynny.W moim projekcie, jak i wielu projektach pracowni Archipelag wystepuje montaz tzw. zakrytych rynien, tzn. rynna znajduje sie miedzy dachowka a deska czolowa i nie widac jej z zewnatrz.Ladnie wyglada, ale jest tez drogie w obrobce. Czy ktos z was juz budowal w taki sposob?Ciekawi mnie zabepieczenie rynny przed przeciekami. dzieki za komentarze i pozdarwaim Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jan_z_wolna 31.01.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Czesc, czy byly jakies problemy z montazem? czy w Twoim przypadku dachowki kominkowe i trojniki byly rowniez takie drogie ( 280 pln szt)? zamieniles je jakos? Dekarze problemów nie meldowali. Także efekt końcowy nie ukazuje jakiś wad materiału czy trudności z montażem. Natomiast wszelkie kształty poza podstawowym są drogie. Zarówno kominek, wentylacyjne, boczne i gąsiory to kupę kasy. Trójników nie miałem na moim dachu. Z uwagi na charakterystyczny kolor nic kombinowałem z "zamiennikami". Takie odróżniające się detale zepsuły by całkowicie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 01.02.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam,szukam ekipy do wykonania ogrodzenia - fundament lany i kilka słupków z klinkieru plus elementy metalowe. Polecacie kogoś? Może być producent takich elementów, bo jeszcze nic nie mam. Dodatkowo, albo przede wszystkim szukam ekipy od ogrodu: nawiezienie ziemi, porobienie odpowiednich spadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 01.02.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam, szukam ekipy do wykonania ogrodzenia - fundament lany i kilka słupków z klinkieru plus elementy metalowe. Polecacie kogoś? Może być producent takich elementów, bo jeszcze nic nie mam. Dodatkowo, albo przede wszystkim szukam ekipy od ogrodu: nawiezienie ziemi, porobienie odpowiednich spadów. polecam wrzucic zlecenie na : http://www.szukajfachowca.pl/ zawsze mozesz zobaczuc ile to kosztuje, a moze ktos sie znajdzie mi sie udalo i jestem zadowolony pozdarwiam pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts