agatka2106 01.02.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Witam, szukam ekipy do wykonania ogrodzenia - fundament lany i kilka słupków z klinkieru plus elementy metalowe. Polecacie kogoś? Może być producent takich elementów, bo jeszcze nic nie mam. Dodatkowo, albo przede wszystkim szukam ekipy od ogrodu: nawiezienie ziemi, porobienie odpowiednich spadów. Daleko mieszkasz od Torunia? Jezeli nie to moge Ci kogos do ogrodow polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 03.02.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Czesc, gdzie kupowaliscie słupki stalowe na ogrodzenie?dzieki za dobry typ. pozdr pwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 03.02.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Czesc, gdzie kupowaliscie słupki stalowe na ogrodzenie? dzieki za dobry typ. pozdr pwa Mi przywiozl ten ktory robil ogrodzenie, podobno taniej. Byly ladne, po roku okazalo sie ze chyba stare odmalowane bo dziwnie duzo rdzy mam:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 03.02.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 po roku okazalo sie ze chyba stare odmalowane bo dziwnie duzo rdzy mam:( Możliwe że zaoszczędził na konserwacji... Ja słupki kupowałem akurat w centrostalu. Pomalowane farbą podkładową i jakąś kauczukową. Stoją i nic się z nimi nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 03.02.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 WitamMa ktoś tanią hurtownie gdzie można się zaopatrzyć w materiały budowlane, do budowy domu na marzec 2011 i tartak gdzie kupię wieźbe dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 03.02.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Witam Ma ktoś tanią hurtownie gdzie można się zaopatrzyć w materiały budowlane, do budowy domu na marzec 2011 i tartak gdzie kupię wieźbe dachową. Zalezy skad jestes. W Toruniu jest hurtownia TOMBUD na Nieszawskiej, z cenami dogadasz sie na pewno a transport nieodplatnie! A to podczas budowy okaze sie bardzo potrzebne gdy ciagle czegos brakuje bo panowie na budowie nie pomysla:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Marek 03.02.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Daleko mieszkasz od Torunia? Jezeli nie to moge Ci kogos do ogrodow polecic Gmina Osielsko czyli na północ od Bydgoszczy, a to już raczej daleko od Torunia jeżeli chodzi o nawiezienie ziemi. Chociaż znam takich co z spod Nakła wozili ziemię. Na osiedlu widziałem firmę z Łysomic, która nawet przywiozła ze sobą ciężki sprzęt ogrodniczy - pewnie wszystko da się zrobić wszędzie, tylko kwestia pieniędzy, a ja mimo wszystko za dojazdy wolałbym nie dopłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszrr 04.02.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Czesc, gdzie kupowaliscie słupki stalowe na ogrodzenie? dzieki za dobry typ. pozdr pwa Jak kupowałem ogrodzenie w firmie WWD na os Leśnym. Dobrze mi doradził i skompletował ogrodzenie Maciej Bodzek. Jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judox 04.02.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Zalezy skad jestes. W Toruniu jest hurtownia TOMBUD na Nieszawskiej, z cenami dogadasz sie na pewno a transport nieodplatnie! A to podczas budowy okaze sie bardzo potrzebne gdy ciagle czegos brakuje bo panowie na budowie nie pomysla:D Ja jestem z bydgoszczy ale budowa jest w dąbrowie chełmińskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 06.02.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 to najlepiej szukaj gdzieś bliskomy sporo rzeczy (bloczki,kominy) kupowaliśmy w Cegpolu na Mińskiej,spisałam telefony hurtowni i dzwoiłam i pytałam o ceny,tam wtedy wyszło najtaniej z dowozem (20 km za Bydgoszcz)resztę rzeczy kupowaliśmy z pobliskiej hurtowni,bo były tansze (często przez tańszy dojazd) piasek i żwir mogę polecić z Wirbudu, jakość jak najbardziej ok,a wyszło ok 9-10 zł/t tylko transport drogo (ale zawsze można znaleźć tańszy niż proonują,my nie znaleźliśmy niestety) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 07.02.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Gmina Osielsko czyli na północ od Bydgoszczy, a to już raczej daleko od Torunia jeżeli chodzi o nawiezienie ziemi. Chociaż znam takich co z spod Nakła wozili ziemię. Na osiedlu widziałem firmę z Łysomic, która nawet przywiozła ze sobą ciężki sprzęt ogrodniczy - pewnie wszystko da się zrobić wszędzie, tylko kwestia pieniędzy, a ja mimo wszystko za dojazdy wolałbym nie dopłacać. czesc, ja tez buduje Osielsko/Niwy. Szczerze mowiac w zaleznosci czego szukasz sa 2 hurtownie niezle, ktore maja zblizone ceny: Tombud i Nowabud. Tombud masz w Osielsku, pytaj o Marka, lecz jest na urlopie w tym tygodniu, proponuje sciagnac oferty z obu i podeslac je do konkurencji bez naglowka to jeszcze zejda z cena. powodzenia PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 07.02.2011 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 czesc, ja tez buduje Osielsko/Niwy. Szczerze mowiac w zaleznosci czego szukasz sa 2 hurtownie niezle, ktore maja zblizone ceny: Tombud i Nowabud. Tombud masz w Osielsku, pytaj o Marka, lecz jest na urlopie w tym tygodniu, proponuje sciagnac oferty z obu i podeslac je do konkurencji bez naglowka to jeszcze zejda z cena. powodzenia PWA Ciepło idzie to i budujacy forumowicze sie uaktywnili. czy macie jakies pozytywne doswiadczenia z dostawca bloczkow fundamentowych. Moj majster troche marudzi, ale nie wiem, czy faktycznie ich jakosc moze byc diametralnie rozna??? pozdarewiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 07.02.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Kiedy grodzic? Pytanie ;zastanawiam sie czy grodzic dzialke z 3 stron przed wykopek, po wykopie, czy dopiero po stanie stanie surowym. Z jednej strony wolalbym ogrodzic siatka docelowa i kraweznikami pod siatka na poczatku, gdyz bede skladowal materialy a z drugiej strony nie chcialbym,aby ograniczyc manewrowanie na budowie. napiszcie o swoich doswiadczeniach. pozdarwaim PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatka2106 07.02.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Kiedy grodzic? Pytanie ;zastanawiam sie czy grodzic dzialke z 3 stron przed wykopek, po wykopie, czy dopiero po stanie stanie surowym. Z jednej strony wolalbym ogrodzic siatka docelowa i kraweznikami pod siatka na poczatku, gdyz bede skladowal materialy a z drugiej strony nie chcialbym, aby ograniczyc manewrowanie na budowie. napiszcie o swoich doswiadczeniach. pozdarwaim PWA Czasami warto poczekac na sasiadow, moze sie uda zrobic po polowie? Moim sasiadom sie udalo:(, mi niestety nie:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hrhrhr 08.02.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Wszystko też zalezy od wielkości działki.Bardzo ucieszyliśmy się gdy do rozplantowania nawiezionej ziemi po ukończeniu budowy mogliśmy bez wahania zawołac koparkę (ogrodzenie tylko z 2 stron). Gdybyśmy ograniczyli wjazd to nie byłoby wesoło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 08.02.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Moj majster troche marudzi, ale nie wiem, czy faktycznie ich jakosc moze byc diametralnie rozna??? Bloczki, których ja używałem potrafiły mieć z 1-1.5cm różnicy na szerokość. Wysokość była prawie identyczna we wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Packaging 08.02.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Mi przywiozl ten ktory robil ogrodzenie, podobno taniej. Byly ladne, po roku okazalo sie ze chyba stare odmalowane bo dziwnie duzo rdzy mam:( Dzieki za feedback, z 2 stron granicze z droga, a z pozostalych 2 sasiedzi moze tak , ale za 10lat:) mysle, ze faktycznie zrobie jak radzicie i najpierw wykop i fundamenty a potem przyjdzie czas na czesciowe grodzenie czolo dopiero po stanie otwartym pozdarwiam PWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel i Ania 09.02.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam wszystkich mam na sprzedaż dom ,projekt ALOES biura Agart 122m2 w stanie surowym zamkniętym.Dom jest położony 10km od torunia na działce o powieszchni 12,4 ara,okolica jest ładna i spokojna .Cena 395000tyś do negocjacjiDach ceramika creatonOkna Veka 5 komorowe złoty dąbDrzwi KMT złoty dąbBrama garażowa Fart Produkt segmentowa ocieplana złoty dąbzdjęcie: http://muratordom.pl/galerie/ciekawe/aloes,1254/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radzikkm 10.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam po długiej przerwie Nasz Szmaragd w Kruszynie się powoli wykańcza i teraz jesteśmy na etapie poszukiwania wykonawcy schodów. Ostatnio był u nas pan Wojciech Sobolewski- czy ktoś miał doświadczenie ze schodami od tego Pana? A może polecicie kogoś innego czekam na informacje Pozdrawiam Druga sprawa to spodobało nam się takie rozwiązanie na ściany:http://allegro.pl/show_item.php?item=1347769505 Są to płyty elewacyjne betonowe, czy ktoś orientuje się czy w naszym regionie ktoś prowadzi sprzedaż takich płyt?Znalazłem kilka firm ale te są nie z naszego regionu. Jeszcze raz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palestynczyk 11.02.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam wszystkich serdecznie. I odrazu przechodze do rzeczy. Czy ktoś z zyczliwych forumowiczów toruńsko bydgowskich budował dom w szkielecie drewanianym i może z czystym sumieniem polecic jakąś dobra firme z okolicy. Dodam tylko ze jestem zaintresowany projektem z12D lub z71 pod klucz na parterze. Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts