Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie. I odrazu przechodze do rzeczy. Czy ktoś z zyczliwych forumowiczów toruńsko bydgowskich budował dom w szkielecie drewanianym i może z czystym sumieniem polecic jakąś dobra firme z okolicy. Dodam tylko ze jestem zaintresowany projektem z12D lub z71 pod klucz na parterze. Z góry dziekuje i pozdrawiam

Poszukaj w dziale domow szkieletowych.

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich serdecznie.

Witaj :)

Czy ktoś z zyczliwych forumowiczów toruńsko bydgowskich budował dom w szkielecie drewanianym i może z czystym sumieniem polecic jakąś dobra firme z okolicy.

Ja się przymierzałem, ale ostatecznie odpuściłem temat - właśnie dlatego, że nie udało mi się znaleźć sensownej firmy w okolicy.

Agatka szukałem nic tam nie ma.

CitroCerber i co wogóle odpuściles budowe?

Tu masz przyklad domu szkieletowego

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157595-Malutki-domek-szkieletowy-Pogodny-Monika-i-Robert

Jak dokladnie popytasz i posledzisz dzial szkieletowy to na pewno znajdziesz. Ja mam dom z bala i powiem Ci, ze przy takich domach nie jest wazne zeby ekipa byla z sasiadztwa. Cena przewozu materialu w stosunku do domu nie jest wielka, u mnie byl to koszt niecale 2000. Warto sie zastanowic i wziac dobra ekipe polecona, niekoniecznie z najblizszej okolicy.:yes:

Tu masz przyklad domu szkieletowego

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157595-Malutki-domek-szkieletowy-Pogodny-Monika-i-Robert

Jak dokladnie popytasz i posledzisz dzial szkieletowy to na pewno znajdziesz. Ja mam dom z bala i powiem Ci, ze przy takich domach nie jest wazne zeby ekipa byla z sasiadztwa.

Cena przewozu materialu w stosunku do domu nie jest wielka, u mnie byl to koszt niecale 2000. Warto sie zastanowic i wziac dobra ekipe polecona, niekoniecznie z najblizszej okolicy
.:yes:

Agatko dzięki za linki juz je przekopuje. Ale tam niewiele o firmach z naszego regionu z tego co wstępnie widzę. Wiesz jak ktoś mi da gwarancje ( a nikt takiej nie da) to ja mogę wziąć firmę i z Żywca lub Zakopanego ale wiadomo jak jest na budowie spartaczą i pojada telefonów nie będę odbierać a 2 razy w tygodniu do żywca jeździć to tez bez szału impreza.2000 to chyba jakąś promocja była ja tu czytam o cenach rzędu 3800 do 8800 zależy od położenia. Wiec nie myślę o niczym innym jak o wyszukaniu firmy poleconej z naszego regionu a jeśli nie takiej to z jakiejś "niedalekiej okolicy" która nie skasuje mnie za transport tylec co za fundamenty i zrobi wszystko tak żebym nie musiał pielgrzymować przez cała polskie żeby im powiedzieć jak bardzo spartaczyli robotę :D. Dlatego własnie rozpoczołem moje poszukiwania mam nadzieje ze prędzej czy później okażą sie owocne. Pozdrawiam

Czesc,

czy ma ktos dachowke Creatona i czy jestescie zadowoleni?

pozdarwiam

PWA

Ja mam Braas'a betonowa, ciemny brąz, model Lumino. Leży już półtorej roku, wszystko OK.

Sam ją wybrałem, a dekarze też ją polecali. Jest równa, w odróżnieniu od co niektórych ceramicznych.

Polecam ciemne kolory, przy opale węglopochodnym nie widać sadzy ;).

Natomiast na ceglastoczerwonym dachu sąsiadki, widać ją niestety z daleka - dach kładziony latem zeszłego roku...

Witam

czeka mnie na wiosnę krycie dachu dachówka i pytanie jak kształtują się aktualnie ceny za m2 dach kopertowy z facjatkami, wiadomo orynnowanie, podbitka dachu ok 340m2

Jak macie jakieś sprawdzone ekipy to chętnie skorzystam

Pozdrawiam

Mogę polecić ekipę z mojej budowy, jak i wielu innych, gdzie ich poleciłem.

To była najlepsza ekipa na mojej budowie...

Witam,

szukam ekipy do wykonania ogrodzenia - fundament lany i kilka słupków z klinkieru plus elementy metalowe. Polecacie kogoś? Może być producent takich elementów, bo jeszcze nic nie mam.

Dodatkowo, albo przede wszystkim szukam ekipy od ogrodu: nawiezienie ziemi, porobienie odpowiednich spadów.

Witam,

dołączam sie do pytania o ekipy od ogrodzenia i ogrodu. Jestm na tym samym etapie :).

Czesc,

spotkalem sie dzisiaj z ekipa co kladzie wiezbe i dachowke,

chca 70pln /m2 z odeskowaniem i blacharka, rynnami itp. dla dachu 4 spadowego

obejrzalem sobie 2 domy co robili w zeszlym roku i wlasciciele sa zadowoleni

macie rozeznanie jakie sa obecnie stawki na rynku?

70/m2, przy kopercie to teraz chyba dobra cena.

Półtorej roku temu , za dwuspadówkę płaciłem 45/m2 (więźba, dachówka, rynny, blachy) ale troche się naszukałem.

Mój dekarz różnicował cenę w zależności od materiału dachówki - betonowa teniej, bo łatwiejsza obróbka :).

Napisał palestynczyk

Witam wszystkich serdecznie. I odrazu przechodze do rzeczy. Czy ktoś z zyczliwych forumowiczów toruńsko bydgowskich budował dom w szkielecie drewanianym i może z czystym sumieniem polecic jakąś dobra firme z okolicy. Dodam tylko ze jestem zaintresowany projektem z12D lub z71 pod klucz na parterze. Z góry dziekuje i pozdrawiam

Znajomy budował szkielet z firmą Hortus z Bydgoszczy i jest bardzo zadowolony. Budowę zaczynał z jakąś fitmą z Rojewa, której nie polecał.

Znajomy zaczynał budowę szkieletu z firmą z Rojewa, której szczerze nie polecał. Bardzo zadowlony był z Hortusa, bydgoskiej firmy, która budowę dokończyła i wykończyła pod klucz.

70/m2, przy kopercie to teraz chyba dobra cena.

Półtorej roku temu , za dwuspadówkę płaciłem 45/m2 (więźba, dachówka, rynny, blachy) ale troche się naszukałem.

Mój dekarz różnicował cenę w zależności od materiału dachówki - betonowa teniej, bo łatwiejsza obróbka :).

Czesc,

dzieki za komentarz,

dalatego tez zdecydowalem sie na te ekipe, widzac ich realizacje

caly klopot w tym, ze zonka wymyslila sobie zakryta rynne i deske czolowa z przodu o wys. 30 cm

to bedzie wyzwanie dla fachowca

pozdarwaim

pwa

...

Ja sam poszukuje sprawdzonej firmy, produkującej szamba betonowe. Czy ktoś może z was zamawiał z którejś z firm z pod Radomia? Jest ich bardzo dużo, szuakm sprawdzonej. Najlepiej nie drogie szambo max 10m2 za niewielką cenę.

[/b]

Jesli temat szmba dalej aktualny, to polecam http://www.jesbet.pl/szamba.html .

Jestem zadowolony zarowno z ceny jak i z jakosci :).

Natomiast radze trzymac sie z dala o f-my http://www.salexpol.pl

Przeszukaj forum, to dowiesz sie dlaczego, pozwy zbiorowe itp., krotko mowiac - wlos sie jezy... ja nie ryzykowalem, choc kusza cenami.

Dzięki Papuch :) Jestem zakręcony. Nie zauważyłem tego posta i zdążyłem już wysłać Ci info na PW. :)

Mam teraz do was inne pytanie. Związku z rozpoczęciem u mnie od wczoraj okresu grzewczego - po zamontowaniu pieca Klimosz Ling Duo 25, - zwracam się do was z prośbą o namiary na sprawdzone składy z ekogroszkiem. Mile też widziane wasze opinie na temat danego opału jaki stosujecie. Pytanie, czy ktoś palił Pieklorzem z Grunwaldzkiej w Bydgoszczy? U mnie strasznie się spieka.

Pozdrawiam.

Dołączam się do pytania.

Obecnie palę ekogrochem z Białych Błót. Sort niby "Ziemowit".

Ale strasznie sie spieka, więc możliwa ściema. Nawet papieru na to żadnego nie pokazali.

Co myślicie o składzie w Łabiszynie? Słyszałem dobre opinie i ich węglu.

Czy ktos z was z Murowanca i okolic mial moze skrzynke w plocie i udalo mu sie dogadac z Enea by przesunac ja przed plot? Teoretycznie Enea juz na to sie nie zgadza, kiedys przesuwala ale tak mysle ze praktyka moze byc inna jak sie zna kogos "stosownego".

Tez mam od Enei - skrzynka "w płocie". Oczywiscie tez chcialem poza dzialka ale niestety sie nie dalo. Takie ponoc teraz przepisy.

Jesli ktos ma jakies wejscia, to pewnie sie da (jak wszystko w naszym kraju...), ja nie mialem i musze nauczyc sie zyc ze skrzynka w plocie ;).