Aga - Żona Facia 16.04.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 czekamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikun 16.04.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Szukam firmy z Torunia, która mogłaby mi poprowadzić temat rekuperacji + rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia w tej materii.Przewalam i przewalam internet, pytam tu i tam i jakoś nie mam szczęścia w tej materii żeby kogoś doświadczonego w instalacji takich rozwiązań znaleźć w moim rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldas 16.04.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Witam buduje w Zielonce narazie stan surowy otwarty niedaleko szkoły. A my z tyłu za tartakiem. Na razie stan prawie zerowy, tzn. dziś zalali ławy fundamentowe. Małymi kroczkami do przodu! Od wtorku dalsze prace. A który to Twój domek? Pozdrawiam i radosnych swiąt życzę! Niedaleko szkoły jak się jedzie do tartaku szkoła jest po prawej a nasz domek po lewej stronie drugi za zakładem zbawek czerwona dachówka. Wesołych Swiąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 17.04.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Wesolutkich wišt wszystkim forumowiczom !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 17.04.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Chciałem wkleić swoje schody i niestety nie wyszło... Jak to zrobić ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 17.04.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Jeszcze jedno... zwróć uwagę na swój komin. Ja mialem w projekcie piec gazowy i do tego byl przystosowany komin, a dokladnie jego przekrój 14x14cm. Dla pieca na eko-groszek jest to zdecydowanie za malo. Przekrój powinien być co najmniej 28x14cm. Ja musialem skuć gotowy już komin i polączyc dwa przewody kominowe co dalo zwiększony ciąg. Nie zrób też tego blędu i od razu zwróć na to uwagę, bo to podobno częsty problem. RobertEs a co masz dokładnie na myśli? Bo u nas w projekcie jest napisane tak: "Komin wentylacyjno-spalinowo-dymowy składający się z 1 przewodu spalinowego (14x14cm), jednego przewodu dymowego (14x28cm), dwóch przewodów wentylacyjnych (19x19cm)..." Nie bardzo się na tym znam a Twoja uwaga może zaoszczędzic mi trochę cennego czasu. Pozdrawiam ciepło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 17.04.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 No i jeszcze jedno, gdzie kupić OKNA???Jakie firmy polecicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.04.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 niu poczytaj troche wyżej (wcześniej!) o oknach. RobertEs i chyba alex_ okna mają z M&S. Jeśli się nie mylę, to ta firma ma do 20 kwietnia jakąś promocję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.04.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Jeszcze jedno... zwróć uwagę na swój komin. Ja mialem w projekcie piec gazowy i do tego byl przystosowany komin, a dokladnie jego przekrój 14x14cm. Dla pieca na eko-groszek jest to zdecydowanie za malo. Przekrój powinien być co najmniej 28x14cm. Ja musialem skuć gotowy już komin i polączyc dwa przewody kominowe co dalo zwiększony ciąg. Nie zrób też tego blędu i od razu zwróć na to uwagę, bo to podobno częsty problem. RobertEs a co masz dokładnie na myśli? Bo u nas w projekcie jest napisane tak: "Komin wentylacyjno-spalinowo-dymowy składający się z 1 przewodu spalinowego (14x14cm), jednego przewodu dymowego (14x28cm), dwóch przewodów wentylacyjnych (19x19cm)..." Nie bardzo się na tym znam a Twoja uwaga może zaoszczędzic mi trochę cennego czasu. Jeżeli masz przewód dymowy 14x28cm i nie wykorzystasz go np do podlączenia kominka to jest OK . Możesz spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertEs 17.04.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 niu poczytaj troche wyżej (wcześniej!) o oknach. RobertEs i chyba alex_ okna mają z M&S. Jeśli się nie mylę, to ta firma ma do 20 kwietnia jakąś promocję. niu zgadza się Alex_ i ja kupilismy w firmie Okno-Plus na Inowroclawskiej. Okna tej firmy mają tez moi sąsiedzi i są z nich zadowoleni. Wyglądają bardzo ladnie, a jak się sprawdzą w praktyce zobaczymy jak się wprowadzę. Są to okna M&S. ... ale czy promocja jeszcze trwa to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 RobertES ale sie rozpisales a tak serio wszyscy z Murowanca Informacja w tym tygodniu o godzinie 18 jest spotkanie w szkole z wojtowa ale czy to jest 20 czy 21 to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Wszystkiego dobrego, spokojnych Świąt- a poŚwiętach-zaczynamy!! mam nadzieje ze fotki jakies bedą, powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Aguś - Żono Facia jak tam kredyt?? Coś się wyklarowalo?? ALEX jak tam spanko w nowym domku ?? RobertEs to są wczasy nie ma to jak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 czekamy ... Aga a w którym banku czekacie?? i mam pytanko bo prace ogrodkowe czekaja, moze na priv o te stempelki kiedy i gdzie odbierac mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 RobertEs ocieplacie jeszcze czy zewnatrz nie ruszacie ?? a tak w ogóle to ostatnie Święta były dośc niesamowite wieczorkiem pierszego dnia pojechalismy na działeczkę trochę sie pokręciłam a tu pod oknami mknie RobertEs chwilę póżniej kolejny sąsiad drugiego dnia też sąsiedzi ale już inni sie pojawiali i tak widać że nikt nie mógł usiedzieć przed telewizorem jak na działeczkach domki stoją, albo są zaczęte :D, albo chociaż sama działeczka jej też odwiedzinki się należą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 18.04.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Witaj Graczyk! Fajnie, że masz działkę w mieście. Pewnie masz: prąd, wodę i na pewno gaz. Ale dla nas ceny w mieście były zaporowe.Chcecie budować scianę jednowarstwową? Ytong, BK lub Poroterm to chyba tak. My mamy zamiar budować z SOLBET grubość 42 cm i na to tynk. Chociaż podoba mi się też tak jak buduje TASIJA (SOLBET 30 + ocieplenie).Musisz sam wiedzieć co chcesz, bo od czytania FORUM jeszcze bardziej głowa boli.Napisz jaki wybrałeś materiał? Witaj Aga - Żona Facia!Działka w mieście to faktycznie plus w postaci blizkości mediów. W naszym przypadku wszystkie media są w drodze przy działce a chioć ceny są wyższe niż za miastem to przy naszym założeniu (bliźniak i mała działka) okazały się do przełknięcia. Nasz grunt to raptem 320 m.kw. a planowany domek to jakieś 144 m. Szkoła, transport wszystko w okolicy a i bez auta można żyć komfortowo. Różnice w koszcie zakupu w stosunku do np. Łochowic oddajemy przy naszym trubie życia w dojazdach w ciągu 3 lat.Niestety grunt pod działeczką jak stwierdzili geolodzy okazał się mało przyjazny i najprawdopodobniej wzrosną koszty fundamentów. Iły pstre pleistoceńskie są mało stabilne i dlatego fundamenty muszą być solidne. Solidne to znaczy drogie więc najprawdopodobniej niewystarczy kasy na jednowarstwową ścianę. A jak nie jednowarstwowa to dwu i wtedy nieopłaca się ładować kasy w Ytongi, Silki, ceramikę tylko najprościej BK z Solbetu.Chyba pobudujemy z bloczków 30 + ocieplenie (15) w postaci ryflowanego styropianu na P+W.W tej chwili jesteśmy w trakcie rozmów z architektem i firmami budowlanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 18.04.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 czekamy ... Aga a w którym banku czekacie?? i mam pytanko bo prace ogrodkowe czekaja, moze na priv o te stempelki kiedy i gdzie odbierac mozna Dzisiaj wieczorem zadzwonimy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 czekamy ... Aga a w którym banku czekacie?? i mam pytanko bo prace ogrodkowe czekaja, moze na priv o te stempelki kiedy i gdzie odbierac mozna Dzisiaj wieczorem zadzwonimy!!! Będę w domku bo mój mężuś z działeczki wrócicć nie może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alex_ 18.04.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 WIELKA PROŚBA ma ktoś na tydzień pożyczyć rusztowanie, chodzi o skończenie styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niu 18.04.2006 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Jeżeli masz przewód dymowy 14x28cm i nie wykorzystasz go np do podlączenia kominka to jest OK . Możesz spać spokojnie. To chyba nie będę spać spokojnie... Bo kominek jest w planach i nie wyobrażam sobie żeby go nie użyć!!! Czy zmiana takiego komina wymaga zmiany w projekcie czy wystarczy jak zagadam z moim murarzem? O oknach doczytałam potem! Złoże ofertę u nich. Dziś byłam też w Oknovidzie. Zobaczymy jak się chłopaki postarają A tak w ogóle jak czytam Wasze posty to jestem w szoku, że tak fajnie się znacie! Mieszkacie blisko siebie??? Pozdrawiam! I... dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts