Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli chodzi o beton komórkowy dobre ceny mają w Sebpolu w Łochowie. Odległość do Ciebie nie ma znaczenia bo i tak zazwyczaj wiozą bezpośrednio z Solca. Beton polecam z Lafarge w Bydgoszczy. Tani nie jest, ale jakość znakomita. Brałem mimo sporej odległości. Pozostałe szukaj blisko siebie bo cena transportu ma spore znaczenie.

pawel1025 napisał:
witam,

Szukam materiałów budowlanych interesują mnie konkretnie bloczki betonowe,beton towarowy oraz pustaki beton komórkowy czy możenie polecić dobrą hurtownie/producenta w okolicach Bydgoszczy. Planuje budowę w Sicienku.

Witaj,

nie wiem, ze czego budujesz, ale ja troche sie przeliczylem i zostanie mi kilka palet Ytonga.

sprzedam go 10% taniej niz najtansza hurtownia w B-szczy

jesli bedziesz zainteresowany to daj znac!

pozdarwiam

pwa

jerrasek napisał:
Witam. Właśnie skończyłem zalewanie ław fundamentowych w Zielonce. Szukam żwiru w przystępnej cenie do murowania bloczków fundamentowych. Może ktoś może polecić, telefon i ceny mile widziane.

Pozdrawiam budujących.

Popytaj sąsiadów, wiem że mają dobre namiary.

pozdrawiam ;)

Czesc,

zastanawiam sie nad materialem na ogrodzenie oraz elewacje budynku

czy macie moze jakies doswiadczenia z kamieniem lub piaskowecem?

gdzie mozna cos takiego kupic w okolicy?

a moze takiej scignac z poludnia polski, gdzie go produkuja?

dzieki za podpowiedz!

pozdarwiam i zycze Wesolych Swiat!

pwa

Przed zakupem bramy warto obejrzeć/posłuchać jak chodzą różne modele różnych producentów. Warto czasem dopłacić troszkę i kupić taką bramę która nie będzie nas denerwowała swoim działaniem już od pierwszego dnia. Ze swojej strony mogę polecić bramy normstahl. Na swoją (na razie) nie mogę narzekać- chodzi cicho i sprawnie.

Warto pamiętać również o tym że w przyszłości będziemy może chcieli mieć zainstalowaną automatykę do bramy wjazdowej.

Trzeba zatem wrócić uwagę na to jak nasza brama garażowa będzie sterowana (napęd, pilot) i wybrać taki system który bezproblemowo będzie współpracował z bramą wjazdową.

Niby oczywista oczywistość ale ludzie o tym czasami zapominają. Nosi wtedy taki delikwent ze sobą 3 piloty- każdy do czegoś innego. Ostatecznie można dokupić radio tak żeby wszystko działało razem, ale po co generować dodatkowe koszty.

marchab napisał:
Przed zakupem bramy warto obejrzeć/posłuchać jak chodzą różne modele różnych producentów. Warto czasem dopłacić troszkę i kupić taką bramę która nie będzie nas denerwowała swoim działaniem już od pierwszego dnia. Ze swojej strony mogę polecić bramy normstahl. Na swoją (na razie) nie mogę narzekać- chodzi cicho i sprawnie.

Warto pamiętać również o tym że w przyszłości będziemy może chcieli mieć zainstalowaną automatykę do bramy wjazdowej.

Trzeba zatem wrócić uwagę na to jak nasza brama garażowa będzie sterowana (napęd, pilot) i wybrać taki system który bezproblemowo będzie współpracował z bramą wjazdową.

Niby oczywista oczywistość ale ludzie o tym czasami zapominają. Nosi wtedy taki delikwent ze sobą 3 piloty- każdy do czegoś innego. Ostatecznie można dokupić radio tak żeby wszystko działało razem, ale po co generować dodatkowe koszty.

Dzieki za trafne spotrzezenia. tez myslalem o normstahlu. jaki masz model: euro czy g60?

marchab napisał:

Z tym jest zwykle mały szkopuł: odbiornik radiowy od producenta bramy garażowej, który musi być i tak dołożony do bramy wjazdowej, zwykle jest droższy niż wsadzenie 2 odbiorników innej firmy do obu napędów. Przerabiałem to i ostatecznie mam 3 odbiorniki (alarm, brama wjazdowa i garażowa) na jednym pilocie bydgoskiej firmy DTM, tym samym rezygnując z odbiorników oryginalnych. Działa bez zarzutu od roku.

Michał