Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Bydgosko-Torunska

Recommended Posts

• Odpowiedzi 15,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli chodzi o beton komórkowy dobre ceny mają w Sebpolu w Łochowie. Odległość do Ciebie nie ma znaczenia bo i tak zazwyczaj wiozą bezpośrednio z Solca. Beton polecam z Lafarge w Bydgoszczy. Tani nie jest, ale jakość znakomita. Brałem mimo sporej odległości. Pozostałe szukaj blisko siebie bo cena transportu ma spore znaczenie.

witam,

Szukam materiałów budowlanych interesują mnie konkretnie bloczki betonowe,beton towarowy oraz pustaki beton komórkowy czy możenie polecić dobrą hurtownie/producenta w okolicach Bydgoszczy. Planuje budowę w Sicienku.

Witaj,

nie wiem, ze czego budujesz, ale ja troche sie przeliczylem i zostanie mi kilka palet Ytonga.

sprzedam go 10% taniej niz najtansza hurtownia w B-szczy

jesli bedziesz zainteresowany to daj znac!

pozdarwiam

pwa

Czesc,

zastanawiam sie nad materialem na ogrodzenie oraz elewacje budynku

czy macie moze jakies doswiadczenia z kamieniem lub piaskowecem?

gdzie mozna cos takiego kupic w okolicy?

a moze takiej scignac z poludnia polski, gdzie go produkuja?

dzieki za podpowiedz!

pozdarwiam i zycze Wesolych Swiat!

pwa

Przed zakupem bramy warto obejrzeć/posłuchać jak chodzą różne modele różnych producentów. Warto czasem dopłacić troszkę i kupić taką bramę która nie będzie nas denerwowała swoim działaniem już od pierwszego dnia. Ze swojej strony mogę polecić bramy normstahl. Na swoją (na razie) nie mogę narzekać- chodzi cicho i sprawnie.

Warto pamiętać również o tym że w przyszłości będziemy może chcieli mieć zainstalowaną automatykę do bramy wjazdowej.

Trzeba zatem wrócić uwagę na to jak nasza brama garażowa będzie sterowana (napęd, pilot) i wybrać taki system który bezproblemowo będzie współpracował z bramą wjazdową.

Niby oczywista oczywistość ale ludzie o tym czasami zapominają. Nosi wtedy taki delikwent ze sobą 3 piloty- każdy do czegoś innego. Ostatecznie można dokupić radio tak żeby wszystko działało razem, ale po co generować dodatkowe koszty.

Przed zakupem bramy warto obejrzeć/posłuchać jak chodzą różne modele różnych producentów. Warto czasem dopłacić troszkę i kupić taką bramę która nie będzie nas denerwowała swoim działaniem już od pierwszego dnia. Ze swojej strony mogę polecić bramy normstahl. Na swoją (na razie) nie mogę narzekać- chodzi cicho i sprawnie.

Warto pamiętać również o tym że w przyszłości będziemy może chcieli mieć zainstalowaną automatykę do bramy wjazdowej.

Trzeba zatem wrócić uwagę na to jak nasza brama garażowa będzie sterowana (napęd, pilot) i wybrać taki system który bezproblemowo będzie współpracował z bramą wjazdową.

Niby oczywista oczywistość ale ludzie o tym czasami zapominają. Nosi wtedy taki delikwent ze sobą 3 piloty- każdy do czegoś innego. Ostatecznie można dokupić radio tak żeby wszystko działało razem, ale po co generować dodatkowe koszty.

Dzieki za trafne spotrzezenia. tez myslalem o normstahlu. jaki masz model: euro czy g60?

Z tym jest zwykle mały szkopuł: odbiornik radiowy od producenta bramy garażowej, który musi być i tak dołożony do bramy wjazdowej, zwykle jest droższy niż wsadzenie 2 odbiorników innej firmy do obu napędów. Przerabiałem to i ostatecznie mam 3 odbiorniki (alarm, brama wjazdowa i garażowa) na jednym pilocie bydgoskiej firmy DTM, tym samym rezygnując z odbiorników oryginalnych. Działa bez zarzutu od roku.

Michał